-
Ο χρήστης burbos έγραψε:
Pavlov's Dog εχει τόση διαφορά ένας άστρωτος κινητηρας στην κατανάλωση ώστε να ειναι αντιληπτή ;;;Μετά από εμπειρία 6 +3 (συγγενών) αυτοκινήτων καινούριων, έχω να πω ότι σήμερα δεν χρειάζεται στρώσιμο ο κινητήρας, τουλάχιστον όχι όπως το λέγαμε παλιά, ούτε και μπορεί να χαρακτηριστεί 'άστρωτος'. Απλά θέλει κάποια χιλιόμετρα ήπιας μεταχείρισης μέχρι να 'πάρει τις ανοχές του', να 'πατήσει' σωστά.
Αυτό στους diesel παίρνει κάτι παραπάνω. Στη διάρκεια αυτή οι μετρήσεις δεν είναι αυτές που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Υπάρχουν αποκλίσεις που ναι, είναι εμφανείς όσον αφορά στην κατανάλωση. Άλλωστε και ο τρόπος οδήγησης δεν είναι αντιπροσωπευτικός στα πρώτα χιλιόμετρα.
Αυτό δεν είναι μόνο η άποψή μου αλλά και άποψη μηχανικών αυτοκινήτου που οι περισσότεροι συγκλίνουν στο παραπάνω συμπέρασμα. -
ενδιαφέρον αυτό φίλε μου. Θα το έχω στο νου μου...
-
Καλό είναι να 'δοκιμάσεις' και να επιλέξεις καύσιμο και πρατήριο γιατί οι μέρες είναι πονηρές ...
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=53471&p=2983665#p2983665
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM..ΕΧΩ ΕΝΑ HYUNDAI I30 ΤΟΥ 2009 ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ 79000ΧΛΜ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΣΤΟ COVER VILLE ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΙΤ ΞΕΝΟΝ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΛΑ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΒΑΖΑ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΛΑ Η ΕΚΑΝΑ ΣΥΝΙΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΙΣΗ ΤΟ USB ΠΕΙΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΓΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΣΕ ΦΑΣΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΒΗΣΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ USB ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΒΗΣΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΠΕΖΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΩΣ...ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΓΗΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ....ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΟΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..!!
Να γράφεις με μικρά γράμματα όπως ορίζει ο κανονισμός. [MOD] -
Λίγο τα κεφαλαία, λίγο τα xenon, μας έβγαλαν τα μάτια ναουμε!
Εάν το κιτ xenon που κάθε I30 που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει, λειτουργεί καλά, τότε άκου ραδιόφωνο!
Πρέπει να κάνεις πλάκα ...
-
σορρυ για τα κεφαλαία πρωτη φορα έγραψα εδώ και δεν το ήξερα...δεν κανω πλακα σοβαρολογώ εχει καταντισει εκνευριστικο το ολο θεμα με το usb δεν ξερω τη να κανω σκέφτομαι να τα ξυλοσω όλα και να παω να βαλω τα εργοστασικα της Hyundai αλλα το πρόβλημα μου είναι για το αν θα σταματισει το ολο πραγμα η όχι...εκει κολαω εγω..
**Πρέπει να διορθώσεις το πρώτο σου post.[MOD] ** -
Σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα, πέραν των εργοστασιακών (επαναλαμβάνω εργοστασιακών) πρόσθετων, δεν έβαλα τίποτα εδώ στην Ελλάδα και πιστεύω σωστά έπραξα.
Υπάρχουν λύσεις:
- Να επαναφέρεις τα φώτα στην πρότερη κατάσταση και αν δεν σε ικανοποιεί το φως, υπάρχουν λύσεις με ειδικές λάμπες +100% φωτεινότητα (Philips, Osram) - όχι μπλε τύπου xenon κλπ.- τις οποίες τις βρίσκεις με ένα κόστος γύρω στα 30 ευρώ.
- Να αποταθείς σε ηλεκτρολόγο αντιπροσωπείας που έχει το ηλεκτρολογικό σχέδιο αλλά και τα κατάλληλα όργανα μέτρησης γειώσεων και διαρροών. Κάποια 'παρέμβαση' στο κύκλωμα θα μπορεί πιο εύκολα να τη βρει. Ίσως και να είναι ένα απλό βραχυκύκλωμα διόδων που δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τη νέα εγκατάσταση.
Εάν βέβαια βεβαιωθεί αδικαιολόγητη παρέμβαση λόγω άγνοιας, να ενημερώσεις τον εγκαταστάτη ότι θα πρέπει να επιβαρυνθεί το κόστος αποκατάστασης.
Επίσης, όταν λέμε εργοστασιακό,εννοούμε ότι έχει γίνει η εγκατάσταση στο εργοστάσιο κατασκευής με προδιαγραφές που ορίζουν οι 'εγκρίσεις τύπου' κάθε μοντέλου. Πόσο μάλλον για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως η ορατότητα και η οδική ασφάλεια γενικότερα.
*Πάντως, δεν συμφωνώ με την εγκατάσταση xenon σε αυτοκίνητο που δεν διαθέτει εργοστασιακά, διότι τα κάτοπτρα των φαναριών δεν θα είναι κατασκευασμένα για τέτοιου είδους λάμπες και πολλές φορές επέρχεται αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού αλλάζει άρδην η γεωμετρία, αλλά και δημιουργείται συχνά ενοχλητική δέσμη φωτός προς τους απέναντι οδηγούς. *
-
Το ρελέ που κάνει το σινιάλο, πρεπει να παίρνει ρεύμα απευθείας από την μπαταρία με ασφάλεια και όχι από το κύκλωμα. Η επανεκκίνηση είναι από βύθιση της τάσης ίσως γιατί τα ballast που έχεις έχουν μεγάλο ρέυμα εκκίνησης
Έλεγξε την συνδεσμολογία εγκατάστασης από την αρχή -
Καλημέρα. Έχω ανατρέξει στα περισσότερα ποσταρίσματα αυτού του νηματος, όμως δεν έχω βρει πολλά σχόλια για το καινούριο i-30. Θα ήθελα να μάθω από όσους το απέκτησαν, τι παρατηρήσεις έχουν να κάνουν επί της χρήσης. Κυρίως: τι είναι αυτό που εκ των υστέρων ανακαλύψατε και δεν σας άρεσε?
Να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι στο μοντέλο που πωλείται τώρα (αν δεν κάνω λάθος από το 2012) και όχι στην πρώτη έκδοση του
-
.... τι δεν μου αρέσει;; Ένα και μόνο . Μικρός κινητήρας - βαρύ αμάξι. Όλα τα άλλα με έχουν ικανοποιήσει 100%. Μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι σέρνεται σε καμιά περίπτωση αλλά προσωπικά δεν περνάει μέρα που να μην τα χώνω στον Α#$%΅@Χ%Σ τον Δαβαρη που παρακαλούσα να παραγγείλω το 1.6 και δεν γινόταν με τίποτα. Αποτέλεσμα το μικρού κινητήρα για το αμάξωμα λίγο τσιμπημένη ,αναλογικά, κατανάλωση.
Υ.Γ μιλάω για το 1.4 Crdi (Diesel)
Υ.Γ 2 Ενα remap ελπίζω να διορθώσει τουλάχιστον το θέμα του λίγο εξτρά νεύρο.
-
καλησπέρα....εχω ένα Hyundai i30 2009 μοντέλο το 1400αρι...θελω να βαλω 17αρες ζάντες αλουμινίου ξερω ότι το καρε είναι 5χ114 εχω δει τις συγκεκριμένες http://maroudis-tires.car.gr/parts/view/1449421/ γνωρίζει κατι καποιος για τις συγκεκριμένες?? καρε και τα λοιπα...θελω να βαλω μαζι και 225/45/17 λάστιχο...θα εχω κανενα πρόβλημα??τις εργοστασιακες τις ζαντες που βγαζει το 1600 τις 17αρες πως μπορω να τις βρω και που??οποιος γνωριζει κατι περι αυτου ας μου πει γιατι το ψαχνω....α και κατι τελευτεο εχω βρει αεροτομουλα από την Hyundai μεσα και ψαχμω για τα πλαστικα που μπαινουν πανω στον μασπιε....γνωριζει κατι καποιος γι αυτό..??
-
Γιατί θέλεις να κάνεις τέτοιο έγκλημα σε αυτοκινητάκι 100 ίππων;
-
Ο χρήστης john.kamatero έγραψε:
...225/45/17 λάστιχο... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί θέλεις να κάνεις τέτοιο έγκλημα σε αυτοκινητάκι 100 ίππων;+1
Βασικα τωρα τι διασταση εχει;;;;; -
τωρα εχει 195/55/15 ετσι το αγωρασα και απλα ψαχνω για άλλες ζαντες και για ομορφια ποιο πολύ και καλυτερο στρίψιμο...βασικα το εχω ψυλοπειραξει και λιγο εχω φτιαξει σε εξατμισα χταποδι ολόσωμη εξάτμιση αγωνιστικού τύπου καταλύτη άλλο down pipe φωράει φίλτρο ελευθέρας στο μαμά φιλτροκούτι οπου δεν αλλάζεις ποτέ και πρόγραμμα της ecu οπου δυναμομετριθηκε και έβγαλε 135 άλογα τροχο.....και τωρα ψαχνω να το ομορφηνω κιολας....ρώτησα στην Hyundai για αν μπορω να βαλω 17αρες ζαντες και μου παν κανενα πρόβλημα.....
-
135 άλογα τροχό με ατμοσφαιρικό μοτέρ 1400 δεν βγαίνουν έτσι εύκολα. Στον στρόφαλο πόσα βγάζει, 150? 'Ημαρτον. Ζάντες μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερες, απλά θα ανεβάσεις την κατανάλωση, τον θόρυβο κύλισης, θα μειωθεί αρκετά η άνεση και θα χειροτερέψουν οι επιδόσεις. Βασικά τι φταίει το αυτοκινητάκι να τα περνάει όλα αυτά?
-
τωρα εχει 195/55/15 ετσι το αγωρασα και απλα ψαχνω για άλλες ζαντες και για ομορφια ποιο πολύ και καλυτερο στρίψιμο...βασικα το εχω ψυλοπειραξει και λιγο εχω φτιαξει σε εξατμισα χταποδι ολόσωμη εξάτμιση αγωνιστικού τύπου καταλύτη άλλο down pipe φωράει φίλτρο ελευθέρας στο μαμά φιλτροκούτι οπου δεν αλλάζεις ποτέ και πρόγραμμα της ecu οπου δυναμομετριθηκε και έβγαλε 135 άλογα τροχο.....και τωρα ψαχνω να το ομορφηνω κιολας....ρώτησα στην Hyundai για αν μπορω να βαλω 17αρες ζαντες και μου παν κανενα πρόβλημα.....Κραταω επιφυλαξεις για την ιπποδυναμη.......δεν ανεβαινουν τα αλογα τοσο απλα κατ'εμε!!!
Θελεις να ανεβεις 2' στη ζαντα και 3 νουμερα στο φαρδος;;;;
Αντε να πας σε 205 και 16αρα...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
τωρα εχει 195/55/15 ετσι το αγωρασα και απλα ψαχνω για άλλες ζαντες και για ομορφια ποιο πολύ και καλυτερο στρίψιμο...βασικα το εχω ψυλοπειραξει και λιγο εχω φτιαξει σε εξατμισα χταποδι ολόσωμη εξάτμιση αγωνιστικού τύπου καταλύτη άλλο down pipe φωράει φίλτρο ελευθέρας στο μαμά φιλτροκούτι οπου δεν αλλάζεις ποτέ και πρόγραμμα της ecu οπου δυναμομετριθηκε και έβγαλε 135 άλογα τροχο.....και τωρα ψαχνω να το ομορφηνω κιολας....ρώτησα στην Hyundai για αν μπορω να βαλω 17αρες ζαντες και μου παν κανενα πρόβλημα.....
Κραταω επιφυλαξεις για την ιπποδυναμη.......δεν ανεβαινουν τα αλογα τοσο απλα κατ'εμε!!!
Θελεις να ανεβεις 2' στη ζαντα και 3 νουμερα στο φαρδος;;;;
Αντε να πας σε 205 και 16αρα......Έχει δίκιο ο GGAB, πιο πάνω ... απλά σκοτώνεις το αυτοκίνητο (κυριολεκτικά!)
-
ρώτησα στην Hyundai για αν μπορω να βαλω 17αρες ζαντες και μου παν κανενα πρόβλημα.....Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι οι 17άρες δεν μπαίνουν στο αυτοκίνητο. Άλλωστε το i30 έβγαινε και με 17άρες ζάντες.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι 17άρες είναι και η καλύτερη επιλογή για ένα 1400άρι ατμοσφαρικό.Και για να μην γράφω την δική μου άποψη ας αντιγράψω αυτό από τους 4Τ:
Εμφάνιση ή λειτουργικότητα;
Από τις πρώτες ημέρες της συμβίωσής μας με τα δύο Ibiza της Seat Force, κατέστη αμέσως
αντιληπτό ότι το κόκκινο Top Gun ICE επιτάχυνε λιγότερο ζωηρά από το μαύρο «συμβατικό»
Top Gun, ενώ αντιδρούσε και πιο απότομα στις ανωμαλίες του δρόμου. Oι μετρήσεις
επιβεβαίωσαν την αίσθησή μας, με το κόκκινο Top Gun να χρειάζεται 11,5 δλ. για το 0-100
χλμ./ώρα, σε αντίθεση με τα 11,0 δλ. του μαύρου. Δεδομένης της τεχνικής ομοιότητας των
δύο εκδόσεων, η αιτία εντοπίστηκε στις μεγαλύτερες 16άρες ζάντες της έκδοσης ICE και στα
φαρδύτερα ελαστικά χαμηλού προφίλ με τα οποία ήταν εξοπλισμένη. Αφενός οι βαρύτεροι
τροχοί παρουσιάζουν μεγαλύτερη αδράνεια κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση, αφετέρου
τα φαρδύτερα ελαστικά έχουν αυξημένη αντίσταση κύλισης και αεροδυναμική αντίσταση, λόγω
μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής και μετωπικής επιφάνειας αντίστοιχα. Τα παραπάνω στοιχεία,
όσο θεωρητικά και αν δείχνουν σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν υπολογίσιμο αντίκτυπο στις
επιδόσεις. Το Top Gun με τις 15άρες ζάντες ήταν αισθητά πιο «ζωντανό», λόγω των
ελαφρύτερων και στενότερων τροχών, αλλά και λόγω της μικρότερης εξωτερικής διαμέτρου των
τελευταίων, που λειτουργούσε σαν κοντύτερη σχέση μετάδοσης. Παράλληλα, η ανάρτηση έδειχνε
να συνεργάζεται καλύτερα με τις ελαφρύτερες ζάντες και τα 50άρια ελαστικά, προσφέροντας
πιο ρυθμίσιμη συμπεριφορά και αυξημένη άνεση σε σχέση με την έκδοση ICE.http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9354
υ.γ. τα περί 135 'αλόγων' στο τροχό τα αφήνω ασχολίαστα...
-
+10000% Νισάφι πια με τις 17αρες ζάντες που τις βάζουνε ακόμα και στα Rio 1.1! Αν συνυπολογίσουμε το αυξημένο κόστος της αντικατάστασης ελαστικών και τη μείωση της άνεσης στο απαράδεκτο ελληνικό δίκτυο δε βρίσκω κανένα μα κανένα λόγο σε κοινά αυτοκίνητα με κοινά μοτέρ να τοποθετούμε τέτοιες διαστάσεις.
Hyundai i30