-
Ο χρήστης FRAGISCOS έγραψε:
Εγω πιστευω οτι σπρωχνουν περισσοτερο το ΚΙΑ για λογους βεβαια που δεν ξερω.
Τι να πω..................είναι σαν να λες ότι το VAG Group προωθεί περισσότερο το Leon από το Golf ...
τι λες ισχύει; δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης FRAGISCOS έγραψε:
Συγγνώμη ρε παιδια αλλα εσεις θα μπορουσατε να βλεπετε ενα ταμπλω που δεν σας αρεσει μονο και μονο επειδη εχει πιο ομορφο κωλο και 7 χρονια εγγυηση?
Επιπλεον για να εχω ΕSPπρεπει να δοσω 1500 περιπου παραπανω και να φορτωθω και ηλιοροφη που μονο προβληματα δημιουργει (μακροπροθεσμα)
Εγω πιστευω οτι σπρωχνουν περισσοτερο το ΚΙΑ για λογους βεβαια που δεν ξερω.
Τι να πω..................Στην ουσία είναι 2 διαφορετικές εκδοχές στο ίδιο θέμα. Η εγγύηση είναι θέμα marketing (βασικά ... διαφήμιση, κράχτης που η Hyundai δεν χρειάζεται) και image.
Έχω την εντύπωση ότι θέλουν να λειτουργήσουν σαν την VW και την AUDI. Η Hyundai πάει να γίνει η premium μάρκα της (πιο λαικής) ΚΙΑ. -
μαλλον το αντιθετο πιστευω εγω οτι παει να γινει!!
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Βλέπω νίκησε το kia c'eed τελικά. Προσωπικά δεν θα το ψήφιζα γιατί δεν θεωρώ ότι φέρνει κάτι καινούργο στην αυτοκίνηση. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δεν έχει και κάτι το ξεχωριστό. Επίσης παρατηρώ ότι ουσιαστικά την νίκη στο c'eed την έδωσε το autocar μόνο του με το 40άρι ενώ κανένας άλλος δεν έχει βάλει ούτε καν 30 σε κάποιο αυτοκίνητο. Αν εξαιρέσουμε το autocar η βαθμολογία θα ήταν τελείως διαφορετική. Το c'eed θα έβγαινε τρίτο!- c-class 134-18=116
- fiat 500 124-14=110
- c'eed 147-40=107
http://www.drive.gr/index.php?option=co ... &Itemid=63
φιλαρακι ανε ειχε και η γιαγια μου αρ...... θα ηταν παππους!! Τι παει να πει αυτο??? οτι μας συμφερει κοιταμε? Δηλαδη το autocar δεν εξισου καλο περιοδικο με τα αλλα??
-
είπα εγώ ότι το autocar δεν είναι καλό περιοδικό? Δεν το έχω διαβάσει ποτέ και ούτε ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Εγώ απλά παρατήρησα ότι ολα τα περιοδικά ψήφισαν με κάποια σχετική ισορροπία. Το autocar σε αντίθεση με τα άλλα έβαλε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο ceed και πολύ χαμηλά στα υπόλοιπα και ουσιαστικά δημιούργησε μια μεγάλη διαφορά υπέρ του ceed που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Αυτό μου έκανε εντύπωση και το ανέφερα γιατί κατα την γνώμη μου είναι άξιο σχολιασμού.
Δηλαδή αν π.χ το evo εδινε όλους τους πόντους του (125) στο cuore τότε το cuore θα είχε 151 πόντους και θα έβγαινε πρώτο παρόλο που όλοι οι άλλοι το ψήφισαν τελευταίο δεν θα σου έκανε εντύπωση? Αναφέρω αυτό το ακραίο παράδειγμα για να πω ότι όταν κοιτάμε μια συνολική βαθμολογία δεν αρκεί να βγάλουμε ενα άθροισμα αλλά να δούμε και τα επιμέρους στοιχεία. Αν εσένα σε ενδιαφέρει μόνο το άθροισμα οκ το ceed είναι πρώτο και αυτό δεν αλλάζει. Άσε όμως και τους άλλους που θέλουν να αναλύσουν λίγο παραπάνω να το κάνουν.
Τώρα σχετικά με το αν το ceed φέρνει κάτι καινούργιο. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν φέρνει. Ειπώθηκε ότι το νέο είναι η τιμή αλλά υπάρχουν άλλα στην κατηγορία του που είναι φθηνότερα (βλ. C4). Επίσης κι αλλα αυτοκίνητα έχουν μεγάλες εγγυήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είνα πιο αξιοπιστα από άλλα που έχουν μικρότερες. Το ceed είναι ίσως ένα πολύ μεγάλο άλμα της κορεάτικης αυτοκίνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άλμα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. -
Δυστυχώς και εμένα με βρίσκει περισσότερο σύμφωνο το αποτέλεσμα των 'άλλων'.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ειπώθηκε ότι το νέο είναι η τιμή αλλά υπάρχουν άλλα στην κατηγορία του που είναι φθηνότερα (βλ. C4). Επίσης κι αλλα αυτοκίνητα έχουν μεγάλες εγγυήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είνα πιο αξιοπιστα από άλλα που έχουν μικρότερες. Το ceed είναι ίσως ένα πολύ μεγάλο άλμα της κορεάτικης αυτοκίνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άλμα της παγκόσμιας αυτοκίνησης.Η C4 κατεβηκε τοσο... γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως (εγγυηση, κινητηρας, διακυμανσεις ποιοτητας κλπ). Το πακετο 'ceed' ειναι συνολικως καλυτερο, και αυτο ειναι το κλειδι... δεν φαινεται να υπαρχει κατι αντιστοιχο.
Το 'καινοτομο' λανθασμενα IMO λαμβανεται ως κατι νεο τεχνολογικα. Το θεμα ειναι τι 'φερνεις' σε καθε κατηγορια που δεν υπηρχε πριν... και αυτο ειναι καινοτομικο. Αν ψαχναμε για καινοτομιες... τοτε μονο κατι BMW και Merc θα επρεπε να βραβευαμε... -
Διακυμάνσεις ποιότητας; Δηλαδή;
-
τι να πω παιδια!! Δεν προκειτε ο ελληνας ποτε να αλλαξει αποψη για τα κορεατικα!!! Μεινετε κολλημενοι με τα golf και fiat.. Αλλα ο κορεατης σε συντομο χρονικο διαστημα θα τους εχει ξεπερασει κατι τετοιους... Αν δεν τους εχει ξεπερασει ηδη σε καποιους τομεις..
-
@__m1234__
Όλα τα περιοδικά πλην των 4Τ θα μπορούσαν να πριμοδοτήσουν ένα όχημα με το πολύ 50 από τους 125 διαθέσιμους πόντους (για τους 4Τ ισχύει 60 από τους 150) εφόσον το σύνολο των Δημοσιογράφων έδινε ένα 10άρι στο συγκεκριμένο όχημα.
Είναι αλήθεια ότι το Autocar έδωσε πολύ υψηλή βαθμολογία στο Ceed με 8 πόντους μέσο όρο. Αληθές ακόμα ότι αν το Autocar δεν ήταν στην επιτροπή άλλο όχημα θα ήταν το HCOTY.
Όμως αν υπήρχε πράγματι δόλος γιατί οι υπόλοιποι να δεχτούν να στιγματιστούν ως συνεργοί???
Γενικά περί Αυτοκινήτων της Χρονιάς.
Η ιδέα δεν είναι κακή. Πολύ κακό όμως, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί διαγωνισμοί σε εξέλιξη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ίσως θα ήταν προτιμότερο να καταργηθεί ο εν λόγω διαγωνισμός (διαγωνισμοί) καθώς η όλη διαδικασία μοιάζει ως ένα ωραίο σουαρέ όπου όλοι ευλογούν τα γένεια όλων.
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
τι να πω παιδια!! Δεν προκειτε ο ελληνας ποτε να αλλαξει αποψη για τα κορεατικα!!! Μεινετε κολλημενοι με τα golf και fiat.. Αλλα ο κορεατης σε συντομο χρονικο διαστημα θα τους εχει ξεπερασει κατι τετοιους... Αν δεν τους εχει ξεπερασει ηδη σε καποιους τομεις..Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να τους ξεπεράσει. Οταν θα έχει γίνει αυτό τότε να τους βραβεύσουμε χίλιες φορές. Οταν όμως βραβεύεις ενα αυτοκίνητο πρέπει αυτό να είναι ήδη το καλύτερο. Δεν ψηφίζουν την προοπτική το σημερινό καλύτερο αυτοκίνητο καλούνται να αναδείξουν.
Όλα τα περιοδικά πλην των 4Τ θα μπορούσαν να πριμοδοτήσουν ένα όχημα με το πολύ 50 από τους 125 διαθέσιμους πόντους (για τους 4Τ ισχύει 60 από τους 150) εφόσον το σύνολο των Δημοσιογράφων έδινε ένα 10άρι στο συγκεκριμένο όχημα.
Είναι αλήθεια ότι το Autocar έδωσε πολύ υψηλή βαθμολογία στο Ceed με 8 πόντους μέσο όρο. Αληθές ακόμα ότι αν το Autocar δεν ήταν στην επιτροπή άλλο όχημα θα ήταν το HCOTY.
Όμως αν υπήρχε πράγματι δόλος γιατί οι υπόλοιποι να δεχτούν να στιγματιστούν ως συνεργοί???
Γενικά περί Αυτοκινήτων της Χρονιάς.
Η ιδέα δεν είναι κακή. Πολύ κακό όμως, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί διαγωνισμοί σε εξέλιξη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ίσως θα ήταν προτιμότερο να καταργηθεί ο εν λόγω διαγωνισμός (διαγωνισμοί) καθώς η όλη διαδικασία μοιάζει ως ένα ωραίο σουαρέ όπου όλοι ευλογούν τα γένεια όλων.
Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Απλα να πώ ότι δεν ισχυρίστηκα ότι το autocar είχε δόλο. Δεν μου αρέσουν οι συνομωσίες και ουτε ξερω ο,τιδήποτε για να στοιχειοθετήσω κάτο τετοιο. Εκανα όμως την παρατήρηση ότι με την ψήφο τους διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς ας το κρίνει ο καθένας με τα δικά του κριτήρια
Δείτε και πώς ψήφισαν οι ευρωπαίοι αναλυτικά. Αυτή η βαθμολογία εμένα με βρίσκει πολύ περισσότερο σύμφωνο από την ελληνική
-
Μεγάλη η διακύμανση στους αριθμούς ψήφων ανά αμάξι από τα περιοδικά...Ειδικά στα τρία πρώτα..
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Αλλα ο κορεατης σε συντομο χρονικο διαστημα θα τους εχει ξεπερασει κατι τετοιους... Αν δεν τους εχει ξεπερασει ηδη σε καποιους τομεις..Στα λαστιχα της πορτας μπορει. Ασφαλεια ζωης εχεις κανει;
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Δείτε και πώς ψήφισαν οι ευρωπαίοι αναλυτικά. Αυτή η βαθμολογία εμένα με βρίσκει πολύ περισσότερο σύμφωνο από την ελληνική
δηλαδη το 500αρακι φερνει καποια καινοτομια???
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αλλα ο κορεατης σε συντομο χρονικο διαστημα θα τους εχει ξεπερασει κατι τετοιους... Αν δεν τους εχει ξεπερασει ηδη σε καποιους τομεις..
Στα λαστιχα της πορτας μπορει. Ασφαλεια ζωης εχεις κανει;
κοιταξτε πρωτα να μαθουν οι ιταλοι να φρεναρουν και ασε τα λαστιχα της πορτας!! και το ceed ειναι 5αστερο πλεον..
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Αλλα ο κορεατης σε συντομο χρονικο διαστημα θα τους εχει ξεπερασει κατι τετοιους... Αν δεν τους εχει ξεπερασει ηδη σε καποιους τομεις..
κοιταξτε πρωτα να μαθουν οι ιταλοι να φρεναρουν και ασε τα λαστιχα της πορτας!! και το ceed ειναι 5αστερο πλεον..
Κλασσικος αγοραστης ΚΙΑ.... Well done!
Αλλη φορα αν θες να παρεις αυτοκινητο και να πεταξεις τα λεφτα σου φερτα σε μενα να τα φαω σε σουβλακια...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Κλασσικος αγοραστης ΚΙΑ.... Well done!
Αλλη φορα αν θες να παρεις αυτοκινητο και να πεταξεις τα λεφτα σου φερτα σε μενα να τα φαω σε σουβλακια...
Τρώτε και σουβλάκια με τον μηχανικό σου? Χτυπάτε και μπυρίτσες? Κολλητάρια βλέπω έχετε γίνει...
-
Μπα...καιρο εχω να παω...τωρα το Γεναρη θα του κανω ενα σερβισακι..τουλαχιστον θα ξερω οτι τα ανταλλακτικα μου θα ειναι κυριως made in Italy και οχι made in Korea-Taiwan-China κλπ αντιγραφες... Αντε θα μας πουν κι οι κορεατες τωρα με το οχημα της λαικης...
Τεσπα,στο θεμα μας,μου φαινεται τραγικο το ελληνικο coty....προφανως και απο πισω ειναι συμφεροντα..
Επισης τοσο καιρο κυκλοφορει,δε βλεπω τις αρμαδες απο ceed στο δρομο,καθε αλλο... -
Το σπρωχνουν με τα τεσσερα
Σιγουρα -
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
δηλαδη το 500αρακι φερνει καποια καινοτομια???
Ναι νομίζω πάρα πολλές. Μπορεί οι καινοτομίες του να μην είναι στα μηχανικά μέρη άλλα νομίζω ότι το 500αράκι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο design (μην υποτιμούμαι το στυλ στο αυτοκίνητο), με καταπληκτικό συνδιασμό ρετρο και σύχρονων στοιχείων μέσα-έξω, στο απιστευτο customisation, ακόμα και στην ασφάλεια έχει 5 αστέρια που είναι πολύ πιο ασυνήθιστο στην κατηγορία του (ενώ στην κατηγορία ceed όλα 5άστερα είναι), κι ολα αυτά χωρίς να υστερεί και σε πρακτικότητα-οδηγική απολαυση-τιμή-ρύπους (είναι euro-5).
Πάνω απο όλα όμως εγώ θα ψήφιζα το 500 γιατί είναι ένα αυτοκίνητο που όταν το βλέπεις στο δρόμο σου φτιάχνει την μέρα. Χαίρεσαι να το βλέπεις. Είναι μια ευχαριστη και πολύ διαφορετική νότα στα χιλιάδες ίδια ή παρόμοια αυτοκίνητα που βλέπουμε γύρω μας.
Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε αρκετές 'αντιγραφές' της ιδέας του '500'. Ολο και περισσοτερες εταιρίες θα κινηθούν στην λογική μικρό-πρακτικο-οικονομικό αλλά ταυτόχρονα με πολύ ιδιατερο design και προσωπικό στυλ αυτοκίνητο.
Car of the year 2008