-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σχετικά με τα παιδάκια και τους γονείς τους: επειδή δεν είμαστε πριγκηπάτο του Μονακό ή Μπαχρέιν, όλο αυτό το νεοπλουτογκλαμουροπανηγύρι και το υφάκι του 'τα έχω και δεν με νοιάζει' θα διαρκέσει μέχρι να χτυπήσει την πόρτα η τράπεζα για τις δόσεις της πιστωτικής. Και όπως είχε πει ένα σοφό άτομο 'μέχρι να πουληθεί και το τελευταίο χωραφάκι του μπαμπά για χάρη του κανακάρη...'
εχω γνωστη που δουλευει σε τραπεζα. Αμα σου πω οτι καμαρωνει που χρωσταει, και γω δε ξερω ποσες, πιστωτικες??
'ελα μωρε, μια ζωη την εχουμε, να χρεωθουμε και λιγο (??) για να περναμε καλα'...
διακοποδανειο, γαμοδανειο, καταναλωτικο, προσωπικο, μοιραζουν χρημα οι τραπεζες λεμε!
αμα περναει καλα εμας δεν μας περισσευει;
αυτο αλλωστε δνε ειναι και το νοημα της ζωης;
αρκει βεβαια να συνεχισει να περναει καλα (δλδ να αντεχει να πληρωνει ολες αυτες τις δοσεις) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σχετικά με τα παιδάκια και τους γονείς τους: επειδή δεν είμαστε πριγκηπάτο του Μονακό ή Μπαχρέιν, όλο αυτό το νεοπλουτογκλαμουροπανηγύρι και το υφάκι του 'τα έχω και δεν με νοιάζει' θα διαρκέσει μέχρι να χτυπήσει την πόρτα η τράπεζα για τις δόσεις της πιστωτικής. Και όπως είχε πει ένα σοφό άτομο 'μέχρι να πουληθεί και το τελευταίο χωραφάκι του μπαμπά για χάρη του κανακάρη...'
εχω γνωστη που δουλευει σε τραπεζα. Αμα σου πω οτι καμαρωνει που χρωσταει, και γω δε ξερω ποσες, πιστωτικες??
'ελα μωρε, μια ζωη την εχουμε, να χρεωθουμε και λιγο (??) για να περναμε καλα'...
διακοποδανειο, γαμοδανειο, καταναλωτικο, προσωπικο, μοιραζουν χρημα οι τραπεζες λεμε!
αμα περναει καλα εμας δεν μας περισσευει;
αυτο αλλωστε δνε ειναι και το νοημα της ζωης;
αρκει βεβαια να συνεχισει να περναει καλα (δλδ να αντεχει να πληρωνει ολες αυτες τις δοσεις)δε μπορεις να περνας καλα για πολυ καιρο, με δανεικα...
-
Μεγάλο ρόλο στα παραπάνω παίζει η τηλεόραση και ο τρόπος ζωής που προβάλει είτε σε σήριαλ είτε σε εκπομπές life style.
Εντάξει ένας λογικός άνθρωπος διασκεδάζει με το σούργελο που πήγε να παντρευτεί με ελικόπτερο όμως αρκετές ανεγκέφαλες θα το βρήκαν εντυπωσιακό.
Παράλληλα υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που – κυρίως – νεαρές αλλά και μεγαλύτερες φαντασμένες θα προσπαθήσουν να μιμηθούν άσχετα από το κόστος (δάνεια, πλούσιος γαμπρός, «κάτι άλλο» άμα περνάει η μπογιά τους κλπ). -
υπαρχει πολυ σνομπ υφος και συμπεριφορα.....ειδικα απο τις κοπελες. ολες φτωχες-πλουσιες το παιζουν ανωτερη κοινωνια, θελουν μονο το καλυτερο και τον καλυτερο. πολυ βεντετα... και επιθετικοτητα γενικα με τα δανεια και τις πιστωτικες ο κοσμος το εχει ριξει στην πολυτελεια. καλη η πολυτελεια δεν λεω αλλά για οσους την σηκωνει η τσεπη τους γιατι οταν θα σφιξουν τα πραγματα να δω πως θα τα ξεπληρωσει ολα αυτα ο κοσμος εχουν να βαρεσουν μεγαλα κανονια σε λιγα χρονια..
-
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
υπαρχει πολυ σνομπ υφος και συμπεριφορα.....ειδικα απο τις κοπελες. ολες φτωχες-πλουσιες το παιζουν ανωτερη κοινωνια, θελουν μονο το καλυτερο και τον καλυτερο. πολυ βεντετα... και επιθετικοτητα γενικα με τα δανεια και τις πιστωτικες ο κοσμος το εχει ριξει στην πολυτελεια. καλη η πολυτελεια δεν λεω αλλά για οσους την σηκωνει η τσεπη τους γιατι οταν θα σφιξουν τα πραγματα να δω πως θα τα ξεπληρωσει ολα αυτα ο κοσμος εχουν να βαρεσουν μεγαλα κανονια σε λιγα χρονια..γιατι οι αντρες δε θελουν τη καλυτερη??
ομορφη/πλουσια αν γινεται/μαγειρισα/πιστη/σκυλα (εκει που πρεπει), και αλλα.... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
υπαρχει πολυ σνομπ υφος και συμπεριφορα.....ειδικα απο τις κοπελες. ολες φτωχες-πλουσιες το παιζουν ανωτερη κοινωνια, θελουν μονο το καλυτερο και τον καλυτερο. πολυ βεντετα... και επιθετικοτητα γενικα με τα δανεια και τις πιστωτικες ο κοσμος το εχει ριξει στην πολυτελεια. καλη η πολυτελεια δεν λεω αλλά για οσους την σηκωνει η τσεπη τους γιατι οταν θα σφιξουν τα πραγματα να δω πως θα τα ξεπληρωσει ολα αυτα ο κοσμος εχουν να βαρεσουν μεγαλα κανονια σε λιγα χρονια..
γιατι οι αντρες δε θελουν τη καλυτερη??
ομορφη/πλουσια αν γινεται/μαγειρισα/πιστη/σκυλα (εκει που πρεπει), και αλλα....κατα την αποψη μου, ενα ποσοστο ανδρων ψαχνουν το καλυτερο, αλλά ειναι κυριως ατομα πολυ εμφανισημα ή εχουν χρηματα. οι περισσοτεροι που βλεπω και εχω στον περιγυρο μου δεν εχουν πολλες απαιτησεις......αλλά μιας και ειμαστε στον μεσο ορο και κάτω σε ολα καμια δεν μας δινει σημασια
-
ομορφη/πλουσια αν γινεται/μαγειρισα/πιστη/σκυλα (εκει που πρεπει), και αλλα....κατα την αποψη μου, ενα ποσοστο ανδρων ψαχνουν το καλυτερο, αλλά ειναι κυριως ατομα πολυ εμφανισημα ή εχουν χρηματα. οι περισσοτεροι που βλεπω και εχω στον περιγυρο μου δεν εχουν πολλες απαιτησεις......αλλά μιας και ειμαστε στον μεσο ορο και κάτω σε ολα καμια δεν μας δινει σημασια
δε νομιζω οτι τα ποσοστα αυτα διαφερουν αισθητα σε γυναικες και αντρες.
και μαλιστα θα 'δικαιολογησω' τις γυναικες, γιατι πολλες φορες απο ενστικτο επιλεγουν τον αντρα που ειναι ισχυρος = αυτος που εχει περισσοτερες πιθανοτητες να τους μεγαλωσει τα παιδια τους πιο ευκολα = αυτος που εχει περισσοτερο χρημα σημερα.
δε λεω οτι η λογικη αυτη με βρισκει συμφωνο παντα, ειναι ομως μια εξηγηση.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ομορφη/πλουσια αν γινεται/μαγειρισα/πιστη/σκυλα (εκει που πρεπει), και αλλα....Άλλο τι θέλουν και άλλο τι παντρεύονται τελικα (το 99% τουλάχιστον) και οι άντρες και οι γυναίκες
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
ομορφη/πλουσια αν γινεται/μαγειρισα/πιστη/σκυλα (εκει που πρεπει), και αλλα....Άλλο τι θέλουν και άλλο τι παντρεύονται τελικα (το 99% τουλάχιστον) και οι άντρες και οι γυναίκες
σωστο, αλλα και τα 2 φυλλα το ιδιο προσπαθουν να πετυχουν...
-
Διαφορετικά πράγματα το ύφος και η συμπεριφορά με την πολυτέλεια και τα δάνεια.
Ύφος και συμπεριφορά μπορεί να έχουν και άνθρωποι που δεν έχουν μία στη τσέπη και συνήθως αυτοί είναι που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επίσης μόνο η εμφάνιση ή μόνο τα χρήματα δεν είναι το κλειδί για την επιτυχία. Βοηθάνε βέβαια αλλά άμα δεν υπάρχει η κατάλληλη προσωπικότητα τότε αντίο ή ψιλή πόρτα (για να περνάνε τα κέρατα).
Και προπαντός όταν συναντάς κοπελίτσες με ύφος και σνομπ συμπεριφορά να ξέρεις ότι έχεις μπροστά σου ένα πιθανό θύμα αφού αυτές είναι που συνήθως την πατάνε περισσότερο. Η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι τελικά επώδυνη…Και στο θέμα: Η καλύτερη και πιό αγνή «ψωνισμένη» που έχω γνωρίσει είναι η «Μαντάμ Σουσού» του Ψαθά. Οι άλλες οι πραγματικές είναι αντίγραφα χειρίστης ποότητας.
-
Ενδιαφέρον θέμα (σε απάντηση εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=25512 )
Διαβάστε καταρχάς το άρθρο του Στάθη στους τελεταίους 4Τ. Νομίζω πως τα λέει πολύ σωστά και πως μία από τις 3 σύγχρονες πληγές της Ελληνικής κοινωνίας είναι ο δανεισμός οφειλόμενος στον υπερκαταναλωτισμό.
Γιατί λοιπόν θέλουμε τόσο πολύ το επώνυμο, το ακριβό, αυτό τέλοσπάντων που θα δείξουμε ότι τα 'έχουμε' και τα 'σκάμε' εύκολα χωρίς να μας καίγεται καρφί, και προκειμένου να το κάνουμε αυτό θυσιάζουμε τις πραγματικές χαρές της ζωής? Με λίγα λόγια που οφείλεται ο υπερκαταναλωτισμός
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή...
Η τηλεόραση έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Τα κανάλια μας βομβαρδίζουν κυριολεκτικά με πάσης φύσεως που τα έχουν ή που φάινονται να τα έχουν. Εμείς τσιμπάμε φυσιολόγικά και το κακό ξεκινά.
Μπορεί η επόμενη άποψη να φανεί αρχικά λίγο σεξιστική και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τις υπερελάχιστες πραγματικές γυναίκες του φόρουμ αλλάς ας διαβάσουν ολόκληρο το πόστ. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο ευάλωτες στον υπερκαταναλωτισμό από ότι οι άντρες αλλά χωρίς να φταίνε ακριβώς αυτές. Η κοινωνία μας δυστυχώς έχει ακόμα κατάλοιπα από τις πρώτόγονες κοινωνίες όπου κυρίαρχος ήταν ο άντρας εξαιτίας της σωματικής του ρώμης και την έφεση του στην αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων. Η κοινωνία μας εξελίχτηκε αλλά δυστυχώς οι αρετές της γυναίκας όπως η σωστή αντιμετωπιση διαπροσωπικών προβλημάτων, μεγαλύτερη ευχέρεια στην επικοινωνία (προφορική, γραπτή αλλά και γλώσσα του σώματος), η ψυχραιμία τους σε περιόδους μακροχρόνιων κρίσεων δεν ήταν ικανές για να πεισουν τον αντρικό πληθυσμό ώστε να τους παραχωρήσουν πραγματικά ισότιμές ευκαρίες. Κακά τα ψέματα στον εργασιακό τομέα είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ισότητα και ξέρω κοπέλες που έχουν λάβει ανήθικες προτάσεις είτε εμμέσως είτε άμεσα προκειμένου προσληφθούν.
Δεδομένης λοιπόν της εργασιακής ανισότητας που αντιμετωπίζει σήμερα (και ακόμα περισσότερο στο παρελθόν) η γυναίκα πρέπει κάτι να κάνει προκειμένου να εξασφαλιστεί και οικονομικά αλλά το σημαντικότερο ψυχικά. Έτσι λοιπόν αρχίζει να υπεκαταναλώνει προκείμενου να ανέβει στην υπόληψη των υπολοίπων ομόφυλών της. Η αυτοεκτίμηση των άλλων είναι κάτι απαραίτητο στον άνθρωπο και αν έχετε όρεξη διαβάστε αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον http://en.wikipedia.org/wiki/Pyramid_of_needs
Εμείς από την άλλη αρχίζουμε να αγοράζουμε ότι μ@λ@κί@ μας πλασάρουν οι διαφημίσεις προκειμένου να αυξήσουμε τις πιθανότητες να έχουμε την ερωτική σύντροφο που επιθυμούμε. Θυμάμαι είχε βγει μία έρευνα που έλεγε ότι οι πλούσιοι άντρες έχουν πολύ καλύτερη ερωτική ζωή σε σχέση με τους υπόλοιπους ενώ δεν είχε βρεθεί κάτι αντίστοιχο για τις γυναίκες. Εμείς λογικά λοιπόν αγοράζουμε 'γκάμπριο' και ντυνόμαστε κατά το πρότυπο 'μαλλί, γυαλί και παντελόνι Lee' και το διαφημίζουμε. Το πρόβλημα στην όλη ιστορία πως ποτέ δεν έχω γνωδίσει κοπέλα της ηλικίας μου που να μην δείχνει προτίμηση σε τυπάδες που να να υπονοούν ότι έχουν λεφτά. Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι λίγες είναι αρκετά ειλικρηνείς ώστε να παραδεχτούν ότι τους ενδιαφέρει σε σημαντικό βαθμό η οικονομική επιφάνεια του συντρόφου τους.
Αυτοί βέβαια που είναι απαράδεκτοι βέβαια (και όλοι μας είμαστε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό) είναι οι άντρες που θέλουν να ξοδεύουν πολύ πάνω από το μέσο όρο χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ακόμα χειρότεροι είμαστε όμως όλοι αυτοί που ξοδεύουμε όχι για απολαύσουμε κάποια αγαθά αλλά για να έχουμε να λέμε ότι τα απολαύσαμε. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με τα ταξίδια. Γνωρίζω συχνά άτομα που ο μόνος λόγος που ταξιδεύουν είναι για λένε ότι ταξίδεψαν στο τάδε μέρος και τελικά αυτό που πραγματικά ονειρεύονται να κάνουν στο ταξίδι τους δεν είναι να γνωρίσουν τους ανθρώπους, τα έθιμα τους, την ιστορία του τόπου τους και τα μέρη που σπανίζουν από την Ελλάδα αλλά να κάνουν ψώνια!!!!
Υπάρχουν λύσεις λοιπόν?
Ναι αλλά ίσως είναι λιγάκι δύσκολες στην εφαρμογή τους. Καταρχάς μία καλή λύση είναι να γίνουμε λίγο πιο πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στην τηλεόραση και γενικότερα τις διαφημίσεις. Κατόπιν όταν μπαίνουμε σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα πριν αγοράσουμε κάτι ας αναρωτηθούμε 'το χρειάζομαι πραγματικά αυτό? χρειάζεται να δουλεύω υπερωρίες, να θάψω τον συνεργάτη μου προκειμένου να πάρω την θέση του, να πάρω πιστωτική προκειμένου να το αποκτήσω? Άραγε ποιές είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από την αγορά του?'
Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη όμως. Για να γίνει αυτό πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και αυτό δεν είναι το απλούστερο πράγμα στον κόσμο
Μέχρι να βελτιωθεί η παιδεία ας ξεκινήσουμε εμείς από εδώ, από το φόρουμ μας. Μην μου αρνείστε ότι δεν είμαστε υπερκαταναλωτικοί, και μόνο το γεγονός ότι γράφουμε σε ένα φόρουμ χιλιάδες πόστ για ένα καταναλωτικό αντικείμενο μας επιβεβαιώνει ότι το σαράκι του υπερκαταναλωτισμού μας έχει κυριευσει. Ακόμα και εγώ δεν λέω, λιώνω για να οδηγήσω μία φερράρι 430 ή έστω μία απλή καρρέρα. Ναι θα απολαύσω το υπέροχο μοτέρ της, το σωστό κράτημα, την κομψή σιλουέτα της αλλά κατά βάθος υπάρχει μία επιθυμία να έχω να λέω ότι οδήγησα μία φερράρι. Πιστέψτε με αυτή η επιθυμία υπάρχει σε όλους μας. Και αν για τα αυτοκίνητα πάει και έρχεται να ποθείς ένα συγκεκριμένο αμάξι μόνο και μόνο ως προιόν, εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=13538 κατάλαβα ότι λίγοι ποθούν αντικείμενα μόνο και μόνο για την πραγματική απόλαυση, ανυπότακτη σε μόδες, γκόμενες ή κοινωνικό στάτους. Χαρακτηριστικό είναι το παλιό δίλλημα 'θα προτιμούσατε μία νύχτα με την Μπριζίτ Μπαρντώ χωρίς να το μάθει κανείς ή μία μέρα να την κυκλοφορήσετε απλώ?' Ε ενδόμυχα, άσχετα με το τι λένε μπροστά σε άλλους ο πολύς ο κόσμος θα ήθελε την δεύτερη επιλογή...
Παραφράζοντας μία γνωστή έκφραση και φέρνοντας την στα αυτοκινητιστικά μέτρα:
Τά άλογα πολλοί εμίσησαν, το πουλ μουρ ουδείς!
(συγνώμη για το μεγάλο πόστ, ευχάριστω όσους είχαν την υπομονή να το διαβάσουν)
-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Ελλειψη παιδείας & ήθους,λάθος πρότυπα & αρχές...εδω πιστευω βρισκεται η απαντηση κ συνδεεται με τον καταναλωτισμο οπως ειπε κ ο τραβελμαν
οι πιο πολλοι ετσι ειμαστε λιγο η πολυ
αλλα αναλογα με το τι πιστευουμε
δειτε τι μαλακιες κινητα εχουμε και τι γελοιες διαφημισεις κ προσφορες 'που ταιριαζουν με τι προσωπικοτητα μας'εταιριων κινητης τηλεφωνιας μας διαφημιζουν
δειτε το αιφον που ολοι κανουν σαν μαλακες
ενα μαραφετι 500ευρω
κ ολα αυτα επειδη παιζει εμπιθρι κ ταινειες,μπαινει στο γουεμπ,κ ειναι και κινητο
λες και πρεπει ολα αυτα να τα εχεις σε ενα
η λες κ πρεπει να βλεπεις ταινειες στο κινητο,να μπενεις στο γουεμπ απο το κινητο και να ακους μουσικη απο αυτο
εχετε προσεξει ποσοι με μουρατα κινητα τα εχουν συνεχως εξω απο την τσεπη κ στην καφετερια πανω στο τραπεζι(διπλα απο τα κλειδια κ το πακετο με τα τσιγαρα με τον αναπτηρα απο πανω κλασσικα)
το ιδιο κ με τα αιποντ
δειτε ακομα και καινουργια αυτοκινητα
που πρεπει για να κανεις οτι εκανες χωρις την υπερβολικη τεχνολογια με μια κινηση να καθεσαι να πληκτρολογεις,να ρυθμιζεις μαλακιες στην οθονη -
Το να αγοράζει καποιος ρουχα ακριβά (μαρκες) ειναι απολυτα θεμιτό, το να αγοράζει τα 'αθλητικά' πραντα απλά και μονο γιατι ειναι κλασικο κοματι και ολοι ξερουν οτι ειναι πραντα και εχουν χ λεφτά είναι ξεπλενισμός (οπως λεει και ο skye) επίσης το να λέει η κότα πιασε μου την λουί και όχι πιάσε μου την τσάντα ειναι επίσης ξεπλενισμός!
Στην ουσία ομως μιλάμε για γουαναμπιδες και οχι πραγματικά πλούσιους, οπότε μαλλον εχουμε ξεφύγει λίγο απο το θέμα.
ΥΓ. πριν λιγο μιλούσα με φιλο που ειχα καιρό να τα πω, και αφου καναμε κοινωνικά σχόλια για διάφορους γνωστούς και φίλους μου ειπε για εναν ξαδερφο του που πριν κατι χρονια του είχε αγοράσει ο πατερας του ενα ΜΧ5 μπας και βγάλει καμια γκομενα, και αυτος γυρνούσε με κατι ξεπλυμενες....αφου ολο το σοι τον κοροιδευε που ακομη και με ενα ομορφο αμαξι δεν μπορει να βγάλει όμορφη γκομενα (βασικα την κινηση του πατερα του κοροιδευανε......βεβαια τι να κανει και ο αμοιρος πατερας να μην το βοηθησει το αγορι του? ) γυρισε ο θεουλης και τους ειπε ότι ολοι εχουν ΜΧ5 γι'αυτο δεν χτυπαει καλες γκομενες, επρεπε λεει να του είχαν πάρει MG (η αγορα είχε γινει το 2000-2001 τοτε τελος παντων που έπαιζε το πρώτο καμπριο το ωραιο)....το πνιγεις το κωλοπαιδο η δεν το πνίγεις?
-
Πάντως να ξέρετε ότι οι γυναίκες-'χρυσοθήρες' που βάζουν σκοπό της ζωής τους να παντρευτούν έναν πλούσιο για τα λεφτά κατά 95% το καταφέρνουν κιόλας. Βέβαια μιλάμε ότι ολόκληρη η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από αυτό μέχρι να το πετύχουν και δουλεύουν μεθοδικά και με πείσμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Για τους αντίστοιχους άνδρες (που σίγουρα υπάρχουν) δεν ξέρω τι ισχύει μιας και δεν έχω δει ποτέ κανέναν τέτοιο, αν και έχω ακούσει για ωραίους άνδρες που έχουν παντρευτεί κακάσχημες γυναίκες με λεφτά. Μάλλον είναι πιο εύκολο από πρακτικής άποψης αλά πιο δύσκολο από 'ψυχολογικής' αφού ένας τέτοιος είναι κατακριτέος σχεδόν από το σύνολο του φύλου του ενώ μια γυναίκα-'χρυσοθήρας' ίσως να είναι έως και αντικείμενο ζήλειας από άλλες.
-
υπαρχει πολυ σνομπ υφος και συμπεριφορα.....ειδικα απο τις κοπελες. ολες φτωχες-πλουσιες το παιζουν ανωτερη κοινωνια, θελουν μονο το καλυτερο και τον καλυτερο. πολυ βεντετα... και επιθετικοτητα γενικα με τα δανεια και τις πιστωτικες ο κοσμος το εχει ριξει στην πολυτελεια. καλη η πολυτελεια δεν λεω αλλά για οσους την σηκωνει η τσεπη τους γιατι οταν θα σφιξουν τα πραγματα να δω πως θα τα ξεπληρωσει ολα αυτα ο κοσμος εχουν να βαρεσουν μεγαλα κανονια σε λιγα χρονια..αν και το θεμα δεν ειναι οι γυναικες (ελπιζω οχι και εδω!) θελω να σου πω οτι υπαρχουν διαμαντια κοπελες μακρια απο ολα αυτα , ειναι λιγο hard to find βεβαια ειδικα αμα μενεις κηφισια . τωρα στο ψωνιο - στυλ και μουρη ιστορια εχω βρει ως απαντηση την επιθετικη ευθυτητα .ετσι κιαλλιως οι περισσοτεροι απο δαυτους ειναι τρελα φλωρακια.
βεβαια δε γνωριζω πολυ τετοιο κοσμο και πιστευω οτι οι προηγουμενες γενιες ειχαν πολυ πιο εντονο αυτο το προβλημα.απο την αλλη ισως αυτο να γινεται μια defacto κατασταση και ετσι παρατηρουμε μονο τα πολυ εντονα τετοια φαινομενα.
ΥΓ . ο κολλητος απο τη σχολη δηλωνει fashion victim καθε φορα που τον δουλευω για τις πανακριβες μαλακιες που φοραει
-
Τα χρήματα είναι απλά ένα μέσον να περνάμε καλά και ως τέτοιο πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε.
Τα χρήματα μπορεί να καλυτερεύσουν κάποιες συνθήκες της ζωής μας, να πραγματοποιήσουν κάποιες επιθυμίες αλλά... σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν φέρνουν την ευτυχία!
Μπορεί κάποιος να πλουτίσει ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Για κάποιο διάστημα ίσως να θεωρεί ότι είναι ευτυχισμένος, αλλά όταν τα συνηθίσει σαν ιδέα, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τα χρήματα, άλλα είναι εκείνα τα πράγματα που έχουν πραγματικά αξία στην ζωή και όσα χρήματα και να έχεις δεν εξαγοράζονται. Εκτός και αν πρόκειται για άτομο μλκα οπότε...
Δυστυχώς έχω δει από κοντά ανθρώπους να γίνονται άπληστοι και απίστευτα μλκες για το χρήμα. Είναι απίστευτη η κατάντια τους και πως προδίδουν φιλίες και συνεργασίες ετών για το κ@λοχρήμα. Να εύχονται μόνο να μην τους τύχει κάποια πραγματικά στραβή γιατί τότε συνειδητοποιούν και απότομα πόσο μόνοι έχουν μείνει και πως εξαφανίζονται όλοι οι παρατρεχάμενοι που είχαν από δίπλα όσο ήταν δυνατοί...
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
αν και το θεμα δεν ειναι οι γυναικες (ελπιζω οχι και εδω!) θελω να σου πω οτι υπαρχουν διαμαντια κοπελες μακρια απο ολα αυτα , ειναι λιγο hard to find βεβαια ειδικα αμα μενεις κηφισια . τωρα στο ψωνιο - στυλ και μουρη ιστορια εχω βρει ως απαντηση την επιθετικη ευθυτητα .ετσι κιαλλιως οι περισσοτεροι απο δαυτους ειναι τρελα φλωρακια.
βεβαια δε γνωριζω πολυ τετοιο κοσμο και πιστευω οτι οι προηγουμενες γενιες ειχαν πολυ πιο εντονο αυτο το προβλημα.απο την αλλη ισως αυτο να γινεται μια defacto κατασταση και ετσι παρατηρουμε μονο τα πολυ εντονα τετοια φαινομενα.
ΥΓ . ο κολλητος απο τη σχολη δηλωνει fashion victim καθε φορα που τον δουλευω για τις πανακριβες μαλακιες που φοραει
Για τα φλωρακια που λες να σου απαντησω....αυτο ηταν ενα γεγονος μέχρι το Γυμνάσιο, άντε και λιγο στο λυκειο που οι διαφορες λυνονταν με 1-2 σφαλιάρες, μετα (μιλαμε για πλουσιους οχι για @@) τα γραφουν ολα στα @@ τους, δεν ειναι θεμα μαγκιας, αλλα ξερουν οτι δεν θα τους κανει κανεις τπτ, τεσπα, Ζητω τα πράντα, Ζήτω τα πολο Ζητω τα τοντς κλπ κλπ
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
μου ειπε για εναν ξαδερφο του που πριν κατι χρονια του είχε αγοράσει ο πατερας του ενα ΜΧ5 μπας και βγάλει καμια γκομενα, και αυτος γυρνούσε με κατι ξεπλυμενες....αφου ολο το σοι τον κοροιδευε που ακομη και με ενα ομορφο αμαξι δεν μπορει να βγάλει όμορφη γκομενα (βασικα την κινηση του πατερα του κοροιδευανε......βεβαια τι να κανει και ο αμοιρος πατερας να μην το βοηθησει το αγορι του? ) γυρισε ο θεουλης και τους ειπε ότι ολοι εχουν ΜΧ5 γι'αυτο δεν χτυπαει καλες γκομενες, επρεπε λεει να του είχαν πάρει MG (η αγορα είχε γινει το 2000-2001 τοτε τελος παντων που έπαιζε το πρώτο καμπριο το ωραιο)....το πνιγεις το κωλοπαιδο η δεν το πνίγεις?
καλά...όλο το συγγενολόι μαθαίνει τα προσωπικά του παιδιού; έλεος
-
Ρε φιλε κατσε τ ιενοεις το συγγενολοι τα ξαδερφια μεταξυ τουε δλδ δεν μιλάνε? Ε πολυ θελει οταν μαθανε για το αμαξι, να τον 'συζητουσαν' μετα? Ακομη και να μην κοιταζαν ποτε με τι γκομενα κυκλοφορει (τουλαχιστον εγω δεν κρινω τις επιλογες των φιλων/συγγενων σε τετοια θεματα) αφου μαθανε για το βοηθηαμ του πατερα δεν ειναι λογικό να περναγανε τις γκομενες του ακτινογραφια? Εγω θα το εκανα παντος!
Μονο τον δυστηχο πατερα σκεφτομαι...να ζει με το παραπονο που ο γιος του δεν βγαζει φινα γκομενάκια!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε φιλε κατσε τ ιενοεις το συγγενολοι τα ξαδερφια μεταξυ τουε δλδ δεν μιλάνε? Ε πολυ θελει οταν μαθανε για το αμαξι, να τον 'συζητουσαν' μετα? Ακομη και να μην κοιταζαν ποτε με τι γκομενα κυκλοφορει (τουλαχιστον εγω δεν κρινω τις επιλογες των φιλων/συγγενων σε τετοια θεματα) αφου μαθανε για το βοηθηαμ του πατερα δεν ειναι λογικό να περναγανε τις γκομενες του ακτινογραφια? Εγω θα το εκανα παντος!Μονο τον δυστηχο πατερα σκεφτομαι...να ζει με το παραπονο που ο γιος του δεν βγαζει φινα γκομενάκια!
Αν τον 'συζητούσαν' πάω πάσο. Αν αυτός απλά είναι του τύπου 'λέω όλα τα προσωπικά μου στο μπαμπα και στην μαμά και αυτοι ας με συζητάνε μετά με τους συγγενείς' εδώ είναι που λέω έλεος (έχω δεί τέτοια περίπτωση γι'αυτό το λέω..)
Περί ψωνισμένων και φαντασμένων, το ανάγνωσμα