-
Αν δεν σταματησετε τους δασικους υπαλληλους που υπογραφουν για τον απαχαρακτηρισμο,δεν κανετε τιποτα.
-
Αυτό που μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση στην Αθήνα όταν είχα έρθει πρώτη φορά, ήταν ότι όπου υπήρχε πλαγιά, ακόμη και στις κορυφές των λόφων, υπήρχαν σπίτια. Από ολόκληρες συνοικίες μέχρι διάσπαρτς βίλες στα πιο βόρεια. Βλέποντας χθες την περιοχή της πυρκαγιάς στα Βριλήσσια έκανε μπαμ ότι ήταν σε μέρος όπου κάποιοι περιμένουν να ξεκινήσουν να χτιζουν. Οικοδομές από την μια, οικοδομές από την άλλη και στην μέση μια λωρίδα δάσους. Πόσο να καταφέρει να αντέξει αυτό?
Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι όταν γίνεται αναδάσωση, επιλέγουν να φυτεύουν συνήθως πεύκα αν δε κάνω λάθος. Αφού τα πεύκα καίγονται σε χρόνο dt γιατί δεν επιλέγουν να φυτεύουν δέντρα τα οποία δεν είναι τόσο επιρεπή σε φωτιές? Ίσως κάποια πιο πλατύφυλλα. -
Δεν μπορείς να φυτέψεις ό,τι θέλεις. Υπάρχει ένα οικοσύστημα που πρέπει να σεβαστείς και εκτός αυτού δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν τα άλλα φυτά που θα βάλεις.
-
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 007_197532
Θα κυρηχθουν αναδασωτεα.
-
Μετά απο κάθε φωτιά αναδασωτέα τα κυρήσσουν......μακάρι αυτη τη φορά να το εννούν...
-
Ναι, αλλά φίλε σε εμένα είχε δώσει παραχωρητήριο στον προπάππου μου το 1652 ο Ηγούμενος της Μονής Αρπάχτρας της Ελλαδοσκεπούσας
-
Αλήθεια κάηκε και μια περιοχή στο Πανόπουλο, ξέρεις τίποτα από 'μέσα';
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αλήθεια κάηκε και μια περιοχή στο Πανόπουλο, ξέρεις τίποτα από 'μέσα';Οχι ρε μεγάλε!!!!! δεν μίλησα!!!
Πάντως σε μας ευτυχώς Η ΚΑΠΕΛΗ (βελανιδιές) δεν καίγονται ευκολα!!!! Άσε που δεν υπάρχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ οπότε μας αφήνουν στην ησυχία μας!!!
Έχει ενταχθεί όλο το δάσος από την μια άκρη στην Φολόη μέχρι την άλλη σε μας, στο Natura ... το φροντίζουν υποτίθεται.... ΑΛΛΑ υπάρχουν κάτι τάγαροι που πετάνε σκουπίδια και ΜΠΑΖΑ. επίσης επειδή υπάρχει ανάγκη για υλοτόμηση αν κόψεις ότι δεν προβλέπεται από το Δασαρχείο πας μέσα!!! -
Το ξέρω για τη Φολόη, αλλά που καιγόταν χθες; Ο καπνός κάλυψε όλο τον ορίζοντα στη δύση και έλεγαν ότι καίγεται στου Πανόπουλου.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Να δω τον Ψωμιάδη με στολή πυροσβέστη και τι στον κόσμο...Αποκλείεται, γιατί θα πρέπει να φοράει κράνος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν δεν σταματησετε τους δασικους υπαλληλους που υπογραφουν για τον απαχαρακτηρισμο,δεν κανετε τιποτα.Πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε αυτό. Αλλά ο δικός μας τρόπος θα είναι ακραίος και παράνομος.
Αυτοί που μπορούν με νόμιμο τρόπο να το κάνουν δεν έχουν τα @@ να το κάνουν. Τα παντελόνια βλέπεις ορισμένοι τα φοράνε για να μη κρυώνουν. -
Η Πεντέλη δηλαδή δεν είχε κηρυχθεί αναδασωτέα; Γνωρίζει κανείς;
-
Αλήθεια κάηκε και μια περιοχή στο Πανόπουλο, ξέρεις τίποτα από 'μέσα';Ακουσα χθες στις ειδησεις οτι καηκε μια περιοχη στο νομο Ηλειας που λεγοταν Κρυοβρυση!!!!
Απο εκει που ειμαι δηλαδη...
Εχουμε Κρυοβρυση κατω σε εμας?:hmmm:
Εγω για πλακα το εχω βαλει στο προφιλ! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Πεντέλη δηλαδή δεν είχε κηρυχθεί αναδασωτέα; Γνωρίζει κανείς;ΟΛΟΚΛΗΡΗ!
Εκτός από κάτι 10.000+ ψωροστρεματάκια (που εξαιρέθηκαν στη συνέχεια)
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Εγω για πλακα το εχω βαλει στο προφιλ!(Sorry, πηγαινες γυρευοντας για τηγανια. )
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Να δω τον Ψωμιάδη με στολή πυροσβέστη και τι στον κόσμο...
Αποκλείεται, γιατί θα πρέπει να φοράει κράνος.
Πλέον δεν το ξέρετε ότι φοράει παντού κράνος; Καβαλάει - δεν καβαλάει μηχανή!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Η Πεντέλη δηλαδή δεν είχε κηρυχθεί αναδασωτέα; Γνωρίζει κανείς;
ΟΛΟΚΛΗΡΗ!
Εκτός από κάτι 10.000+ ψωροστρεματάκια (που εξαιρέθηκαν στη συνέχεια)
Οταν λεει η καθε κυβερνηση ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ σημαινει:
'Παρακαλω οι εμπριστες να καψουν οτι εμεινε.......'
Βρεγμενη σανιδα που θελουν οι πολιτικοι........ -
Το ξέρω για τη Φολόη, αλλά που καιγόταν χθες; Ο καπνός κάλυψε όλο τον ορίζοντα στη δύση και έλεγαν ότι καίγεται στου Πανόπουλου.Mήπως είχε φτάσει σε σας ο καπνός απο την μεγάλη φωτιά κοντά στην Πάτρα που κάηκαν εκτός των άλλων και 1000 στρέμματα πευκοδάσους??
Με την ένταση που είχε ο αέρας δεν αποκλείεται να έφτασε πολύ νότια!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αλήθεια κάηκε και μια περιοχή στο Πανόπουλο, ξέρεις τίποτα από 'μέσα';
Οχι ρε μεγάλε!!!!! δεν μίλησα!!!
Πάντως σε μας ευτυχώς Η ΚΑΠΕΛΗ (βελανιδιές) δεν καίγονται ευκολα!!!! Άσε που δεν υπάρχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ οπότε μας αφήνουν στην ησυχία μας!!!
Έχει ενταχθεί όλο το δάσος από την μια άκρη στην Φολόη μέχρι την άλλη σε μας, στο Natura ... το φροντίζουν υποτίθεται.... ΑΛΛΑ υπάρχουν κάτι τάγαροι που πετάνε σκουπίδια και ΜΠΑΖΑ. επίσης επειδή υπάρχει ανάγκη για υλοτόμηση αν κόψεις ότι δεν προβλέπεται από το Δασαρχείο πας μέσα!!!Απίστευτης ομορφιάς περιοχή με ένα απο τα καλύτερα δάση της Πελοποννήσου που ...ναι ΔΕΝ καίγεται εύκολα ευτυχώς!!!
-
Η Κρυόβρυση είναι κοντά στη Δίβρη(Λαμπεία),εκεί είχε πιάσει φωτιά,αλλά την πρόλαβαν και κάηκαν περίπου 15 στρέμματα.Αυτό με τους αποχαρακτηρισμούς δασικών περιοχών είναι μεγάλο πρόβλημα και τους περνάνε και στα μουλωχτά.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες