-
Ετσι είναι Σπύρο .
Διάβασα και τα υπόλοιπα σχόλια και έφριξα .
Αρχικά όλοι ΟΑΟΥΟΥΟΟΥ είστε κατά της ΧΑ . Τυπικά και κατά του άλλου άκρου , έστω και αν η αριστερή προπαγάνδα σας έχει κάνει πιο λάιτ εναντίον του αριστερού ολοκληρωτισμού .
Αλλά ενώ δηλώνετε δημοκράτες μας κοπανάτε μια χαρά την επιτομή του ολοκληρωτισμού , αριστερού και δεξιού . Δηλαδή την έννοια ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ .
Φταίμε όλοι λοιπόν για εσάς . Είτε γιατί κάποτε ψηφίσαμε τα κόμματα εξουσίας , είτε γιατί δεν τα ψηφίσαμε . Για το ότι στην χώρα αυτή έχουμε εκπτώσεις στην Δημοκρατία και δεν υπάρχει Δικαιοσύνη , ιδιαίτερα απέναντι στους διεφθαρμένους του κράτους το περνάτε στο ντούκου .
Για να σας ξυπνήσω λοιπόν λιγάκι από την αυτοτιμωρία σας και το αυτομαστίγωμα σας , θα σας περιγράψω ένα περιστατικό .
Πριν πολλά χρόνια σε μεγάλη πολεοδομία της Αθήνας , ένας υπάλληλος έκανε το εξής . Είχε έναν συνάδελφο του που ήταν ΕΕ να υπογράφει και το σκηνικό είχε στηθεί ως εξής . Του έδινες τις μελέτες και αυτός ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ αν δεν τις ζητούσες , έγραφε παρατηρήσεις στον εαυτό του στο φύλλο ελέγχου και την επόμενη μέρα σου έγραφε ότι πέρασες . Ετσι είχε σαρώσει όλες τις μελέτες , αφού αλλιώς σου έδινε χρόνο ελέγχου κάποιες εβδομάδες μετά .
Τότε ο χώρος που γινόταν ο έλεγχος των αδειών ήταν μία μεγάλη αίθουσα με 10-12 ελεγκτές όλων των ειδικοτήτων και πάντα υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε , τουλάχιστον 30 έως 50 άτομα , αφού υπήρχε ουρά σε κάθε ένα υπάλληλο .
Ολοι ξέραμε τι κάνει ο συγκεκριμένος , όπως και άλλοι υπάλληλος . Όταν κάποιοι παλιοί , γιατί τότε ήμουν νέος και εγώ , τον ρώταγαν γιατί κάνει το σκηνικό και γιατί είναι τόσο άνετος , τους έλεγε . Δύο παιδιά στο Λονδίνο σπουδάζω ...
Εκείνη την εποχή είχαμε τεράστια φορολογία στα αμάξια , μιλάμε για πριν την απόσυρση , το μόρις μαρίνα 1300 θεωρείτο κάτι σαν Ε κλάσε σημερινή , αλλά ο τύπος είχε Αουντι 100 τότε .
Κάποια μέρα εκεί που περιμένουμε καμιά 40αριά άτομα να ελεγχθούμε , σκάι μύτη ένας τρελαμένος 45άρης .
Στέκεται από πάνω του και του λέει . Τι λές βρε καριόλη στον πελάτη μου , ότι δεν είμαι καλός μηχανικός ? Πας να μου φας την δουλειά αλήτη ? Ο υπάλληλος στην αρχή με τσαμπουκά . Τι λέτε κύριε ? Ο άλλος με γυρισμένο μάτι και από πίσω ο πελάτης . Ο πελάτης μεγαλοκατασκευαστής της εποχής με πολλές άδειες τον χρόνο , είχε προσεγγιστεί από τον υπάλληλο να τις βγάζει αυτός και γρήγορα . Και η προσέγγιση έγινε με καθυστέρηση και αστείες παρατηρήσεις στις μελέτες του τρελαμένου . Το σκηνικό το έμαθε ο τρελαμένος και ήρθε με 12 μποφώρ .
Η πλάκα είναι ότι όλοι εμείς , ξέραμε ακριβώς τι συνέβαινε , όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι , αλλά όλοι
Ο τρελαμένος όμως δεν καταλάβαινε τίποτα , οπότε ο υπάλληλος κατέβασε το κεφάλι και του είπε , φέρτε τα να σας υπογράψω . Τα υπέγραψε και ο τρελαμένος έφυγε .
Δύο εβδομάδες μετά ο υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη μεγάλη πολεοδομία της Αθήνας , ώστε να συνεχίσει το έργο του απερίσπαστος όπως και έγινε .
Αυτό είναι το πρόβλημα λοιπόν . Η ατιμωρησία των διεφθαρμένων . Όχι η Συλλογική Ευθύνη που φαντασιώνεστε κάποιοι .
Εχω ακούσει πολλές ιστορίες διαφθοράς σε διάφορες υπηρεσίες . Ολες ατιμώρητες . Μπορώ να γράψω ένα μικρό βιβλίο με αυτές . Ολοι είχαν πολιτική , κομματική και δικαστική προστασία . Εσείς συνεχίστε να αισθάνεστε ένοχοι .
Οσο για το που πήγαν τα λεφτά που έπαιρνε το λαμόγιο , είναι απλό . Στο αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα , στην εκεί διαμονή , στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία , άντε και να έχτισε και κάποιο σπίτι μεγαλύτερο από αυτό που θα έχτιζε αν ήταν έντιμος . Και βέβαια και λεφτά στις ξένες τράπεζες . Δηλαδή ουσιαστικά εδώ έμεινε ένα μέρος του νόμιμου μισθού του που ικανοποιούσε τις βιοτικές του ανάγκες . Τα κλεμμένα πήγαν αλλού .
Όπως και του Ακη και των υπόλοιπων .
Να το κοιτάξετε λοιπόν με την Συλλογική Ευθύνη . Αλλιώς να ψηφίζετε τα άκρα που μάλλον σας αρέσουν υποσυνείδητα .
Αν σας στενοχώρησα , δεν σας ζητάω συγνώμη . Γιατί όποιος θεωρεί ότι εγώ μαζί τα έφαγα με τους πάγκαλους , απλά με προσβάλλει . Και με προσβάλλει με ιταμό τρόπο .
Εγώ δεν κάνω τέτοιους συμψηφισμούς . Δεν θεωρώ ότι κανείς τα έφαγε μαζί με αυτούς .
Και μην ξεχνάτε ότι ο Μπένι , λίγες εβδομάδες πριν την πτώση του Ακη , έλεγε ότι οι αριθμοί λογαριασμών στις ξένες τράπεζες , ήταν αριθμοί τηλεφώνων . Και μετά μας έκανε τον τιμητή . Και με τον άλλο ωραίο , τον Κολγκέιτ βλέπετε τι καθυστερήσεις υπάρχουν μήπως την γλυτώσει .
-
To κείμενο του criu δίχως φτιασίδια και μπηχτές περιγράφει με απλό κατανοητό τρόπο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε καταρχήν το ζήτημα της συλλογικής ευθύνης στο κράτος της Δανιμαρκίας. Στο κράτος αυτό που με την 'πληρότητα' των νόμων και θεσμικών οργάνων κατάφερε απλοί δημόσιοι λειτουργοί με αποδεδειγμένες κατ' επανάληψη παραβάσεις καθήκοντος να παραμένουν στις θέσεις τους ακόμη και όταν τα ανακλαστικά έντιμων ανθρώπων λειτούργησαν ως να ζούσαν σε ευνομούμενο κράτος και τους ώθησαν να καταγγείλουν τους πρώτους. Εφοριακοί, πολεοδόμοι, τραπεζικοί και άλλοι που έβαλαν την χερούκλα τους στο βάζο με το μέλι καθάρισαν με απλές μεταθέσεις. Γιατροί που πιάστηκαν με φακελάκι ή πήραν άδικα ζωές στο λαιμό τους την γλύτωσαν με διαθεσιμότητες το πολύ 6μήνου. Υπουργοί που έφαγαν χρήματα έκαστος όσα και η εξοικονόμηση ρευστού με μείωση συντάξεων βγήκαν έξω ή δεν μπήκαν ποτέ μέσα με το νόμο περί ευθύνης και κάποιοι εδώ γράφετε για την ευθύνη του ενός επειδή αναγκάστηκε να περνά και να δίνει το παρόν από τα παραμάγαζά τους για να μπορέσει να επιβιώσει... Τέτοιες παπαριές τις ακούω βερεσε.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εννοείται ότι είμαι ontopic, γιατί και αυτοί Έλληνες πολίτες είναι και ψηφίζουν.
Ναι, αλλά το θέμα είναι οι πυρκαγιές κι εσύ μας θεώρησες off-topic στην κουβέντα που είχαμε (θυμίζω ότι και η δικιά μας κουβέντα αφορούσε Έλληνες πολίτες). Οπότε αποφάσισε: ή είμαστε όλοι off-topic όταν ξεφεύγουμε από το θέμα των πυρκαγιών ή όλοι on-topic όταν μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα.
Στις τελευταίες σελίδες διαβάζω απόψεις που 'ενοχοποιούν' όλο το πληθυσμό για ότι συμβαίνει στη χώρα π.χ. για τις πυρκαγιές ή τα αυθαίρετα ή για τα προβλήματα της χώρας κλπ...
Γενικεύσεις αόριστες, όλοι είναι ίδιοι, όλοι τα τρώνε, όλοι φταίνε, όλοι στον ίδιο κουβά και όλοι απολογούμενοι επειδή ψήφισαν ότι ψήφισαν σε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Όλοι, όλοι, όλοι...
Αυτά λοιπόν δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Και θεωρώ ότι με γενικεύσεις η 'μπάλα πετιέται στην εξέδρα'.
-
Κι εσύ πέταξες επίσης τη μpάλα στην εξέδρα, αποφευγοντας τελείως να μου απαντήσεις...
Διάβασε ξανά τα σχόλια τα δικά μου και του tiger που αφορούν το θέμα της ευθύνης κι εξήγησε μου αν θες, γιατί εμείς ήμασταν off-topic, ενώ το δικό σου σχόλιο με τον καυγά μεταξύ ρομά και πακιστανών είναι on-topic; -
Θα το απλοποιησω για να καταλαβετε τι εννοω
Αν εγω ερθω σπιτι σας και σας ληστεψω και σας ριξω και ενα χερι ξυλο,εχετε 2 επιλογες:1)Να φροντισετε να μην ξανασυμβει αυτο (καμερες,συναγερμος,οπλο,καταγγελια στην αστυνομια,κανονες ασφαλειας στο σπιτι)
2)Να καταγγειλετε εμενα το αναλγητο κρατος στον ΣΚΑΙ και στο forum εδω.Ο δρομος της ατομικης ευθυνης και δρασης ειναι παντα πιο αποδοτικος,πως να το κανουμε δηλαδη.
Απο μονοι σας παραθεσατε παραδειγματα διαφθορας οπου επιλεξατε να κανετε το παγωνι.
Δηλαδη δεν σας αρεσε,ενδεχομενως σας δυσκολευε στην εργασια σας,το βρισκατε ανηθικο και παρανομο,αλλα επιλεξατε την εμμεση συνενοχη (χωρις οφελος μαλιστα,με ζημία).
Δεν λεω οτι κι εγω δεν το εχω κανει αυτο,τουναντιον,δεν παριστανω τον αναμαρτητο.
Απλα λεω οτι αν περιμενετε καποιο αορατο χερι να διορθωσει τα κακως κειμενα γιατι εσεις ας πουμε εχετε δουλεια (λες και οι υπολοιποι πολιτες δεν εχουν και τον παιζουν 24/24h) ή εισαστε αναρμοδιοι,τοτε αυτα τα κακως κειμενα μπορει να μην διορθωθουν ποτε.Γιατι εσεις περνατε το μηνυμα οτι ειναι ΟΚ να συμβαινει αυτο.Λοιπον αυτα γιατι τωρα ειμαι πραγματικα πολυ offtopic , και για να επανορθωσω:https://insidestory.gr/article/california-wildfires#utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=cl&utm_content=%2Farticle%2Fcalifornia-wildfires
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα το απλοποιησω για να καταλαβετε τι εννοω
Αν εγω ερθω σπιτι σας και σας ληστεψω και σας ριξω και ενα χερι ξυλο,εχετε 2 επιλογες:1)Να φροντισετε να μην ξανασυμβει αυτο (καμερες,συναγερμος,οπλο,καταγγελια στην αστυνομια,κανονες ασφαλειας στο σπιτι)
2)Να καταγγειλετε εμενα το αναλγητο κρατος στον ΣΚΑΙ και στο forum εδω.Ο δρομος της ατομικης ευθυνης και δρασης ειναι παντα πιο αποδοτικος,πως να το κανουμε δηλαδη.
Αν έχεις άκρες στην αστυνομία ή στην πολιτική , θα ξαναέρθεις και θα μας ξαναδείρεις .
Ακόμα και αν δεν έρθεις ο ίδιος και είσαι ευπαθής , θα έρθουν οι άλλοι .
Αν είσαι από αυτούς που γράφουν έξω από το σπίτι σου ' Στα σχολεία λουκέτο , στους φασίστες πακέτο Αντίφα' και σε πιάσω να μου ρυπαίνεις την ιδιοκτησία μου , τότε απλά θα γιατί ποιος θα μπλέξει με το ένοπλο τμήμα της αριστεράς . Είδα το σχόλιο και το θεωρώ απόλυτα πιστευτό για το άλλο άκρο .
Αλλά το θέμα είναι ότι τα άκρα και οι εγκληματίες του ΚΠΔ παραμένουν ατιμώρητοι σε πλήρη ασυλία .
Συλλογική ευθύνη λοιπόν δεν υπάρχει .
Στις σοβαρές χώρες και έχουμε δεκάδες παραδείγματα , οι κρατικοί λειτουργοί που παρανομούν τιμωρούνται .
Είχε γραφτεί κάποτε ότι στην Δανία αν πιάσουν κάποιο ΔΥ να κλέβει απολύουν όλους όσους είναι στο ίδιο γραφείο . Γιατί σου λέει αποκλείεται να μην το ξέρατε .
Εδώ θα το θεωρούσαμε ρουφιανιά .
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Κι εσύ πέταξες επίσης τη μpάλα στην εξέδρα, αποφευγοντας τελείως να μου απαντήσεις...
Διάβασε ξανά τα σχόλια τα δικά μου και του tiger που αφορούν το θέμα της ευθύνης κι εξήγησε μου αν θες, γιατί εμείς ήμασταν off-topic, ενώ το δικό σου σχόλιο με τον καυγά μεταξύ ρομά και πακιστανών είναι on-topic;Δεν απέφυγα να απαντήσω. Απλά δεν θέλω να ξεκινήσει άλλος ένα γύρος αντιπαράθεσης.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Διάβασε ξανά τα σχόλια τα δικά μου και του tiger που αφορούν το θέμα της ευθύνης κι εξήγησε μου αν θες, γιατί εμείς ήμασταν off-topic, ενώ το δικό σου σχόλιο με τον καυγά μεταξύ ρομά και πακιστανών είναι on-topic;Δεν απέφυγα να απαντήσω. Απλά δεν θέλω να ξεκινήσει άλλος ένα γύρος αντιπαράθεσης.
Δεν θα ξεφύγουμε. Σιγά μην αρχίσουμε την αντιπαράθεση για το αν είμαστε εντός ή εκτός θέματος. Η ουσία της συζήτησης μετράει και όχι τα 'διαδικαστικά'.
Και ο μόνος λόγος που το σχολίασα εξ' αρχής ήταν ότι μου φάνηκε τελείως ξεκάρφωτη η αρχική σου παρατήρηση για το off-topic. Τέλος συζήτησης για τα off-on topic κι από μενα. -
Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Αρ. Δουλόπουλου για το αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στον Δήμο Βόλου σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο Μπέος έφερε ως παράδειγμα τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, λέγοντας ότι αν συμβεί κάτι, θα καούνε όλοι οι κάτοικοι… με ευθύνη δική τους. «Πάτε να τους πείτε να παραχωρήσουν ένα μέτρο», είπε.
-
-
-
Το σπίτι στο Βραχάτι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτή είναι ακόμα στη φωλιά της; Ούτε που εμφανίστηκε όλες αυτές τις μέρες. Εν τω μεταξύ γίνεται ένας μεγάλος ντόρος για παραίτηση Ψινάκη αλλά για Δούρου κουβέντα...
-
Τα αριστερά ΜΜΕ παντός τύπου έχουν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά για να αλλάξει η κουβέντα και από τις πυρκαγιές να πάει σε άλλα θέματα π.χ. στο 'βγαίνουμε από τα μνημόνια'.
Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει πάλι η ηρωοποίηση του Αλέξη (της καρδιάς τους) με τις κλασσικές πάλι ατάκες.Διαβάζω και ακούω σε ΜΜΕ/TV/Sites:
'Κούρασαν τα ρεπορτάζ για την φωτιά και τους νεκρούς'.
'Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που δεν προλάβαινε να γίνει κάτι. Το επιβεβαιώνουν επιστήμονες!'.
'Ο πρωθυπουργός (μας ) εξήγγειλε μία σειρά άμεσων μέτρων'.
'Η ζωή μπαίνει σε κανονικότητα στο Μάτι'.
'Οι κάτοικοι χαμογελούν ξανά στο Μάτι και ήδη κάποιοι κάνουν και μπάνιο. Ζωντανή σύνδεση!'.
'Οι κάτοικοι στο Μάτι δηλώνουν ότι το κράτος είναι κοντά τους μετά την πυρκαγιά. Αποκλειστικό ρεπορτάζ!'.
'Άμεσες και σβέλτες οι διαδικασίες για τα 5000euro στους πυρόπληκτους.Σύνδεση με δημαρχείο Ραφήνας!'
'Η αστυνομία κοντά στους πυρόπληκτους. Νύχτα μέρα περιπολεί στα καμμένα. Σύνδεση με κα Λούλα από Μάτι'.
'Άμεση κατεδάφιση αυθαιρέτων με απόφαση υπουργού'
'Εντολές του πρωθυπουργού για επιτάχυνση διαδικασιών'
'Η κυβέρνηση ευχαριστεί Νιάρχο και Βαρδινογιάννη για τις δωρεές'.Λέγε, λέγε, λέγε ... μετά σειρά έχει και ένα πανηγυρικό διάγγελμα από Πνύκα ή/και Καστελόριζο και άντε ξανά/μανά τα ίδια και τα ίδια...
-
Μιλαγα με τον ασφαλιστη μου.Χωρις να του πω τιποτα εγω αρχισε τα δικα του:
Απο 90 ευρω το χρονο ξεκιναει μια ασφαλιση για σπιτι,οι περισσοτεροι εκει ειχαν τα σπιτια παντελως ανασφαλιστα.
Μια επισκεψη στη ταβερνα λιγοτερη να κανεις,τα βρηκες τα λεφτα.
Ολοι αυτοι δεν ειχαν 100 ευρω να δωσουν για να μην βρεθουν επι ξυλου κρεμάμενοι και τωρα τους φταιει ο Τσιπρας και ο Σαμαρας και παντα ολοι οι αλλοι; -
Δεν ξέρω αν πρέπει να γραφεί εδώ ή στο Εκλογές. Αν όντως αυτό που κατάλαβε η κυβέρνηση από τον
χειρισμό της πυργαγιάς είναι ότι η αντιπυρική προστασία θα βελτιωθεί (έχουμε ακόμη σχεδόν 2 μήνες 'σεζόν')
δια γκρεμίσματος αυθαιρέτων, αλλοίμονο (και) στους επόμενους. -
Η κυβερνηση ενδιαφερεται μονο για την επικοινωνιακη διαχειριση του θεματος
Ειναι σημαντικο να περασει η ευθυνη στους αλλους,θα τους λεει ξερωγω αδιστακτους βιλλάρχες
Μην περιμενετε τιποτα αλλο ουτε απο αυτη ουτε απο επομενη κυβερνηση,δεν σβηνουν φωτιες οι πολιτικοι -
Η κυβέρνηση που κουνάει το δάχτυλο στους πυρόπληκτους και τους λέει ότι φταίνε αυτοί που κάηκαν:
(πηγή: http://www.kathimerini.gr/977992/galler ... tedafiseis)Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα απαντήσουν.
-
Ο Τσιρώνης είναι του Κόμματος Οικολόγων-Πράσινων...
Καφετζήδες εντελώς οι τύποι.
-
Το «καφετζήδες» είναι μάλλον απενοχοποιητικός χαρακτηρισμός.
Οι άνθρωποι έχουν επιδείξει τεράστια αλαζονεία και μισαλλοδοξία.Οικογενειακή φίλη που είχε δουλέψει επί πασόκ με τον Κουρουμπλή, τον περιγράφει ως μεγάλο καθήκι.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες