-
@diego1960 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Κατα τα άλλα νιώθουν Ευρωπαίοι οι Έλληνες που θέλουν θανατικές ποινές και κόψιμο χεριών. Αραβία και πολύ μας είναι, βασικά ούτε καν, τουλάχιστον εκεί έχουν και λεφτά, δεν είναι σαν τα χάλια του γιδότοπου με τους φτωχομπινέδες για κατοίκους. Κάτι σε Νιγηρία ή Σομαλία μας ταιριάζει πιο καλά.
Για Τέξας είπες των αξιοθαύμαστων ΗΠΑ, γιατί μου το γυρνάς σε Αραπιά τώρα?? Εγώ δεν θέλω τέτοια απολυταρχικά καθεστώτα, μακριά από εμάς. Θέλω Δημοκρατία των ΗΠΑ και την θανατική ποινή όπου χρειάζεται (γιατί χρειάζεται) και όχι φυσικά ακρωτηριασμούς και άλλες τέτοιες βαρβαρότητες.
-
ΟΙ ΗΠΑ Φάνη μου δεν έχουν δημοκρατία! Δεν το άκουσες απο εμένα. Έχουν προέδρους- μαριονέτες αγορασμένους από τα Big Tobacco, Big Oil, Big Tech όπως και το Gun Lobby που εργάζονται σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και απλά αλλάζουν προβιά ανάλογα με το ποιός "τραβάει" καλύτερα. Αν λοιπόν θέλουμε να γίνουμε σαν αυτά τα χάλια, με οπλοκατοχή, πυροβολισμούς παντού, εκτελέσεις θανατοποινητών και καμία δημόσια υγεία, θα έλεγα οτι είμαστε στο σωστό δρόμο, λίγα ακόμα χρόνια συντηρητισμού χρειάζονται και θα αρχίσουμε τα ελληνορθόδοξα "Άκμπαρ" όπως οι rednecks στον Αμερικανικό νότο. Αυτό ειλικρινά θέλεις; Για εμένα πρέπει να πάμε ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετα, σε πιο ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία και όχι σε γιδοβοσκούς με όπλα.
-
θα έλεγα οτι είμαστε στο σωστό δρόμο
Μακάρι, αλλά να τα έχουμε όλα, όχι μόνο τα αρνητικά που περιγράφεις! Να έχουμε και λεφτά, δυνατότητες εξέλιξεις, φτηνά πανεπιστήμια επιπέδου, σπίτια και όχι κλουβιά, κλπ.
Όσο για τα άλλα που λες, έτσι ήταν, είναι και θα είναι, ο έχων την εξουσία (με όποιο τρόπο είναι αυτό, λεφτά, δύναμη, καλύτερα όπλα κλπ.) κάνει κουμάντο. Δεν αλλάζει αυτό, έτσι είναι η φύση και ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Γιδοβοσκοί είμαστε, όσο και εαν δεν μας αρέσει, δεν έχει δυνατότητα για κάτι καλύτερο το ανθρώπινο είδος.
-
Οχι ευχαριστώ, η Αμερική είναι παράδειγμα προς αποφυγή όχι προς μίμηση. Δε θα πάρω, μακριά από εμένα αυτά τα πρότυπα. Και τα σπίτια τους επειδή τα ανέφερες είναι πανάκριβα και σκατένια, παμπάλαια ή ψεύτικα εντελώς από ξύλο και γυψοσανίδα. Όσο για τα "πανεπιστήμια επιπέδου", αυτά είναι απλησίαστα για πολύ κόσμο λόγω κόστους. Λεφτά; Έχουν ανάλογα φυσικά με περιοχή και δουλειά, αλλά αν κάτσει μια στραβή και δε σε καλύπτει η ασφάλεια, μένεις πολύ εύκολα άστεγος από τα κόστη. Πάλι, δε θα πάρω.
-
Και τα σπίτια τους επειδή τα ανέφερες είναι πανάκριβα και σκατένια, παμπάλαια ή ψεύτικα εντελώς από ξύλο και γυψοσανίδα. Όσο για τα "πανεπιστήμια επιπέδου", αυτά είναι απλησίαστα για πολύ κόσμο λόγω κόστους.
-
Τσάμπα είναι τα σπίτα, πολύ πιο φτηνά από τα δικά μας. Όσο για τα ψεύτικα, πέστο στον ξάδερφό μου που έχει σπίτι του 1930 και είναι μια χαρά. Μύθος είναι τα ακριβά σπίτια, εκτός εαν πάς ΝΥ ή LA. Στο 90% της χώρας τα σπίτια είναι τσάμπα! Συνάδελφος πούλησε σπίτι στον Καναδά 3 μύρια και με 1.5 μύριο πήρε 20 στρέμματα (αν θυμάμαι σωστά, το είχα γράψει) και 300τμ σπίτι και τα ρέστα σύνταξη.
-
Μια χαρά ειναι τα πανεπιστήμια, αρκεί να πας στην πολιτεία σου. Για τον ανηψιό μου είναι τσάμπα στην Φλώριντα και με $9.000/έτος για Μέρυλαντ (Washnigton DC ετσι, όχι κάνα κολοχώρι!). Εαν θέλει να πάει αλλού θα το πληρώσει ναι. Από την άλλη τώρα θα πάει 3η λυκείου και έχει τελειώσει το 1ο 6μηνου του πανεπιστημίου και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει τελειώσει το 1ο έτος - δωρεάν όλα έτσι, στο Δημόσιο σχολείο της Washington. Οπότε όταν πάει πανεπιστήμιο, θα θέλει 3 και όχι 4 χρόνια. Άρα θα πληρώσει από $0 έως και $27.000. Πόσα θέλει ένας φοιτητής στην Ελλάδα που θα σπουδάσει 4 χρόνια μακριά από το σπίτι του? €40.000 και λίγα λέω!! Και θα έχει δώσει και €10-15.000 σε φορντιστήρια και ιδιαίτερα. Που είναι λοιπόν πιο φτηνά?
-
-
Οχι ευχαριστώ, η Αμερική είναι παράδειγμα προς αποφυγή όχι προς μίμηση. Δε θα πάρω, μακριά από εμένα αυτά τα πρότυπα. Και τα σπίτια τους επειδή τα ανέφερες είναι πανάκριβα και σκατένια, παμπάλαια ή ψεύτικα εντελώς από ξύλο και γυψοσανίδα. Όσο για τα "πανεπιστήμια επιπέδου", αυτά είναι απλησίαστα για πολύ κόσμο λόγω κόστους. Λεφτά; Έχουν ανάλογα φυσικά με περιοχή και δουλειά, αλλά αν κάτσει μια στραβή και δε σε καλύπτει η ασφάλεια, μένεις πολύ εύκολα άστεγος από τα κόστη. Πάλι, δε θα πάρω.
ασε να εχουν το αμερικαν ντρημ - δεν κοστιζει κατι
...και μετα δευτερα, δουλεια και σουρβαιβορ
και μετα τριτη, δουλεια και σουρβαιβορ
και μετα τεταρτη, δουλεια και σουρβαιβορ
και μετα πεμπτη, δουλεια και σουρβαιβορ
και μετα παρασκευη, δουλεια και σουρβαιβορ
και μετα σαββατο, δουλεια, σκλαβενιτης και σουρβαιβορ
και μετα κυριακη, υπνος και σουρβαιβορ -
@gatoz said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
και μετα κυριακη, υπνος και σουρβαιβορΌλα αυτά που λές, γίνονται στην Ελλάδα σήμερα, που δεν έχει ο κόσμος λεφτά για κάτι άλλο. Στις ΗΠΑ πάνε και εκδρομές, διακοπές, βόλτες με σκάφη, αυτοκινουμενα, ΣΚ στα μπαρμπέηντος και Κι Γουεστ, κλπ. Στην Ελλάδα υπάρχει η μιζέρια που περιγράφεις, αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά - μην κοιτάς από εσένα, δεν είσαι ο Μ.Ο, ούτε καν το 5%, στο 1% ανήκεις!!
-
@fanis75 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
και μετα κυριακη, υπνος και σουρβαιβορΌλα αυτά που λές, γίνονται στην Ελλάδα σήμερα, που δεν έχει ο κόσμος λεφτά για κάτι άλλο. Στις ΗΠΑ πάνε και εκδρομές, διακοπές, βόλτες με σκάφη, αυτοκινουμενα, ΣΚ στα μπαρμπέηντος και Κι Γουεστ, κλπ. Στην Ελλάδα υπάρχει η μιζέρια που περιγράφεις, αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά - μην κοιτάς από εσένα, δεν είσαι ο Μ.Ο, ούτε καν το 5%, στο 1% ανήκεις!!
και?
το μεσημερι παρε μια μεριδα κι γουεστ με σαλτσα μπαρμπεϊντος να φας
και μεινε εκει, μην προσπαθεις για κατι, αυρια θα εχει λος ατζελες -
Όλα αυτά που λές, γίνονται στην Ελλάδα σήμερα, που δεν έχει ο κόσμος λεφτά για κάτι άλλο. Στις ΗΠΑ πάνε και εκδρομές, διακοπές, βόλτες με σκάφη, αυτοκινουμενα, ΣΚ στα μπαρμπέηντος και Κι Γουεστ, κλπ. Στην Ελλάδα υπάρχει η μιζέρια που περιγράφεις, αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά - μην κοιτάς από εσένα, δεν είσαι ο Μ.Ο, ούτε καν το 5%, στο 1% ανήκεις!!
Που τα είδες όλα αυτά στις ΗΠΑ; Γιατί οκ λεφτά μπορείς να μαζέψεις ανάλογα την περιοχή, τη δουλειά και τη διαχείριση αλλά αν ζεις σε μεγαλούπολη (έχω φίλο στο Queens, NY), εκδρομές και τέτοια δεν παίζουν και τα λεφτά τα τρώνε στην πόλη όλα, μαγαζιά, ποτά κτλ. Περιμένει να περάσει καλά 2-3 εβδομάδες που έρχεται Ελλάδα κάθε χρονιά. Παπάρια ζωή δλδ και η Αμερική, άσε που έχει δει ΔΙΠΛΑ του σε σταθμό μετρό κάποιον που τον είχαν πυροβολήσει. Ζωάρα ε;
-
και?
και μεινε εκει, μην προσπαθεις για κατι, αυρια θα εχει λος ατζελεςΆΣχετη απάντηση, χωρίς νόημα μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις πραγματική απάντηση....χαχαχα! Εσύ νομίζεις ότι ο μέσος Έλληνας είναι καθε ΣΚ εκδρομή και βόλτες και φαγητά έξω. Μέσα ειναι και βλέπει αποβλακωμένος τηλεόραση μέχρι να τον πάρει ο ύπνος στον καναπέ! Ο μέσος αμερικάνος πιο πολλές βόλτες κάνει, γιατί μπορεί.
-
Έτσι είναι όντως ο μέσος Έλληνας, τηλεόραση, φτώχεια, τοστάκι και μιζέρια αλλά το κουλό του στη δεξιά πάει μόνιμα, η μόνη επαναστατική πράξη σε 15 χρόνια κρίσης ήταν το "ΟΧΙ" που το μετέτρεψε σε "ΝΑΙ" ο Τζίφρας. Ε δεν φταίει κανένας στον Έλληνα όμως! Επιλογές του ήταν σχεδόν όλα. Έχει επιλέξει να ζει ως καρπαζοεισπράκτορας των Βρυξελλών, εφόσον θέλει έτσι κανένα πρόβλημα, αλλά δεν του αξίζει ούτε σεβασμός ούτε καλύτερη ζωή.
-
και?
και μεινε εκει, μην προσπαθεις για κατι, αυρια θα εχει λος ατζελεςΆΣχετη απάντηση, χωρίς νόημα μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις πραγματική απάντηση....χαχαχα! Εσύ νομίζεις ότι ο μέσος Έλληνας είναι καθε ΣΚ εκδρομή και βόλτες και φαγητά έξω. Μέσα ειναι και βλέπει αποβλακωμένος τηλεόραση μέχρι να τον πάρει ο ύπνος στον καναπέ! Ο μέσος αμερικάνος πιο πολλές βόλτες κάνει, γιατί μπορεί.
-
Που τα είδες όλα αυτά στις ΗΠΑ; Γιατί οκ λεφτά μπορείς να μαζέψεις ανάλογα την περιοχή, τη δουλειά και τη διαχείριση αλλά αν ζεις σε μεγαλούπολη (έχω φίλο στο Queens, NY), εκδρομές και τέτοια δεν παίζουν και τα λεφτά τα τρώνε στην πόλη όλα, μαγαζιά, ποτά κτλ. Περιμένει να περάσει καλά 2-3 εβδομάδες που έρχεται Ελλάδα κάθε χρονιά. Παπάρια ζωή δλδ και η Αμερική, άσε που έχει δει ΔΙΠΛΑ του σε σταθμό μετρό κάποιον που τον είχαν πυροβολήσει. Ζωάρα ε;
ΗΠΑ δεν είναι ξέρεις μόνο η ΝΥ (και μάλιστα σε αυτή την περιοχή), έχει άλλες 49 πολιτείες!! Μιλάς για μειοψηφία, είναι σαν να βγάζει συμπέρασμα για την Ελλάδα από τον φίλο σου στα Πατήσια!
Αυτά λοιπόν τα έχω δει σε τόσες άλλες πολιτείες που ο κόσμος ζει ήρεμα και πολιτισμένα και έχει χρόνο και λεφτά για όλα αυτά που λέω. Και δεν λέω μόνο για τους συγγενείς μου αλλά και φίλους και συναδέλφους. Η πλειοψηφία είναι έτσι στις ΗΠΑ.
Όσο για τον πυροβολισμό (σιγά τα λάχανα), δεν μου λέει κάτι. Και εγώ για χρόνια είχα στην πίσω πόρτα της τράπεζας στην Σοφοκλεους (σε ένα στενάκι) μόνιμα 2-3 ναρκομανείς ημιθανείς ή που τρυπιόντουσαν. Πυροβολισμός έπεσε ένα βράδυ που έφευγα με την κοπέλα μου έξω από το Soul στην πλατεία θεάτρου. Δεν έχουμε στην ΑΘήνα τέτοια περιστατικα΄πιστεύεις? Φύγε λίγο από Γλυφάδα και πηγαινε Πλ. Βάθης, Πλ. Καραϊσκάκη, Κολωνού, Κολοκυνθους, Πατήσια κλπ. να δεις τι γίνεται κάθε βράδυ....το Queens είναι παιδότοπος μπροστά τους!!
-
και?
Τέλεισωαν και οι εξυπναδίστικες ατάκες και πάμε σε γκιφάκια?!?! χαχαχα....κανα επιχείρημα περιμένω μπας και βγω από την γαλέρα, αλλά βλέπω αυτά όχι απλά τελείωσαν, δεν υπήρχαν και ποτέ! Μόνο ευχολόγια και παραμυθάκια για καληνύχτα.
-
και?
Τέλεισωαν και οι εξυπναδίστικες ατάκες και πάμε σε γκιφάκια?!?! χαχαχα....κανα επιχείρημα περιμένω μπας και βγω από την γαλέρα, αλλά βλέπω αυτά όχι απλά τελείωσαν, δεν υπήρχαν και ποτέ! Μόνο ευχολόγια και παραμυθάκια για καληνύχτα.
δεν υπαρχουν ατακες - μονος σου αντιλαμβανεσαι τη θεση σου ποσο δυσχερης ειναι και μονος σου βαζεις ονειρα το να ζεις σε βαρος των αλλων στο γιουζα. και δεν κανεις τιποτε για αυτο, μονο χειροκροτας ή κοιμασαι. κουβεντα με ορους αποδοχης κουταμαρας δεν γινεται.
-
δεν υπαρχουν ατακες - μονος σου αντιλαμβανεσαι τη θεση σου ποσο δυσχερης ειναι και μονος σου βαζεις ονειρα το να ζεις σε βαρος των αλλων στο γιουζα. και δεν κανεις τιποτε για αυτο, μονο χειροκροτας ή κοιμασαι. κουβεντα με ορους αποδοχης κουταμαρας δεν γινεται.
Απο όλα αυτά που έγραψα, αυτό ήταν το συμπέρασμά σου!?!?! Ο Κουτσούμπας στο είπε?
Καταρχάς πότε είπα να ζω εις βάρος άλλων?? ίσα ίσα έγραψα το αντίθετο, ότι δεν θέλω λαμογιές. Όσο για το τι αντιλαμβάνομαι, αυτό ειναι η πραγματικότητα και όχι ένα φανταστικό σενάριο σε κάποια εποχή που ίσως έρθει. Αυτή είναι η ζωή, δεν θέλω να ζω σε ένα φανταστικό κόσμο. Αποδέχομαι λοιπόν ότι εαν θέλω κάτι περισσότερο, πρέπει να εργαστώ ανάλογα, κανείς δεν χαρίζει. Όποιςο εργάζεταια αμοιβεται, αυτή ειναι η πραγματικότητα.
Εσύ τι διαφορετικό λες, δεν έχω αντιληφθεί. Γιατι και εσύ από όσο ξέρω δεν χαρίζεις χρήματα, τα δουλεύουν οι υπάλληλοί σου....εαν τα χάριζες θα ήσουν μ@κάκας και δεν είσαι.
-
Δεν διάβασα όλες τις αναρτήσεις αλλά
Ταβέρνες γεμάτες - Ξαπλώστρες γεμάτες - Κόσμος παντού
Τουλάχιστον έτσι ειναι εδώ ... πολύ χρήμα η Ξάνθη -
Σίγουρα ΗΠΑ δεν είναι μόνο η ΝΥ αλλά εκεί ζουν (στη metropolitan area) 20M άνθρωποι! Δεν είναι και λίγοι. Βάλε πόσοι άλλοι είναι σε μεγαλουπόλεις της Αμερικής και πες μου τι ωραίο έχει η ποιότητα της ζωής τους. Να εξαιρέσω το LA για να είμαι δίκαιος που έχω ακούσει όντως τα καλύτερα. Επαρχία προφανώς, αν πας καμιά Βόρεια/Νότια Καρολίνα λογικά θα είναι ωραία και ήρεμα, και στη Δυτική Ακτή το ίδιο, το να μένεις στο κωλοKentucky πχ. τι τόσο ωραίο έχει; Οτι βλέπεις τη θάλασσα σε καρτ ποστάλ; Η ζέστη; Η Arizona (που έχει εξοχικό η οικογένεια του φίλου μου) που ψήνονται στη ζέστη στην έρημο τι καλό έχει; Οι στρούγκες με τους γελαδάρηδες είναι ωραίο μέρος για να ζήσεις;
Πολιτισμένα δε ζεις στην Αμερική για τον απλούστατο λόγο οτι το κράτος πρόνοιας έχει εκφυλιστεί σε κουπόνια για πάσα...νόσο, δεν υπάρχει δημόσια υγεία και αν σου κάτσει η στραβή είτε από ασθένεια είτε απόλυση, μπορείς εύκολα να βρεθείς να κοιμάσαι στο αμάξι. Ή μπορεί να σε πυροβολήσει κάνας παρανοικός μπάτσος γιατί η αστυνομική βία είναι αδιανόητη, ή να σε μαχαιρώσουν για να σου φάνε το κινητό ή το πορτοφόλι. Αυτό το θεωρείς πολιτισμένο κράτος; Γιατί εγώ θεωρώ πολιτισμό να μην υπάρχει άστεγος, να είναι δημόσια η υγεία, να υπάρχει σοβαρή μέριμνα για τους άνεργους, ασφάλεια κτλ. Δε θεωρώ οτι είναι παράδεισος η Αμερική επειδή έχω 500 δολλάρια στην τσέπη και μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε 37 διαφορετικές εταιρείες ενεργειακών ποτών πχ.
Αθήνα επειδή την ανέφερες, έχω κυκλοφορήσει πεζός σε μέρη που φοβάται ο μέσος άνθρωπος να σταθεί, δε σημαίνει όμως οτι επειδή γίνονται και στην Αμερική τα ίδια πρέπει να τη βγάλουμε λάδι. Είναι σημάδι μιας χώρας σε κατάρρευση, και στην Αθήνα έχει μέρη κοντά στην Ομόνοια που πάει η πρέζα σύννεφο, πορνεία στη μεση του δρόμου, ληστείες κτλ. Πυροβολισμός ακόμα δε μου έχει τύχει, αλλά από τα άλλα ό,τι θες.
-
Απο όλα αυτά που έγραψα, αυτό ήταν το συμπέρασμά σου!?!?! Ο Κουτσούμπας στο είπε?
Καταρχάς πότε είπα να ζω εις βάρος άλλων?? ίσα ίσα έγραψα το αντίθετο, ότι δεν θέλω λαμογιές. Όσο για το τι αντιλαμβάνομαι, αυτό ειναι η πραγματικότητα και όχι ένα φανταστικό σενάριο σε κάποια εποχή που ίσως έρθει. Αυτή είναι η ζωή, δεν θέλω να ζω σε ένα φανταστικό κόσμο. Αποδέχομαι λοιπόν ότι εαν θέλω κάτι περισσότερο, πρέπει να εργαστώ ανάλογα, κανείς δεν χαρίζει. Όποιςο εργάζεταια αμοιβεται, αυτή ειναι η πραγματικότητα.
Εσύ τι διαφορετικό λες, δεν έχω αντιληφθεί. Γιατι και εσύ από όσο ξέρω δεν χαρίζεις χρήματα, τα δουλεύουν οι υπάλληλοί σου....εαν τα χάριζες θα ήσουν μ@κάκας και δεν είσαι.
οταν επιλεγεις να θαυμαζεις το 'αμερικαν ντρημ' θα πρεπει να υπολογιζεις οτι ενας ολοκληρος κοσμος λειτουργει για αυτο και ζουν σε βαρος των υπολοιπων. το τι καταλαβες, ειναι δικο σου προβλημα. το να λειτουργεις στο συστημα οπως ειναι το θεωρω αυτονοητο αλλα το ιδιο αυτονοητο ειναι η προσπαθεια να αλλαξουν τα δεδομενα. για οποιον αντιλαμβανεται οτι ειναι αδικο.
και βλεπω μια ακομη αμυνα, παλι στο τι εχει και δεν εχει ο γατος. οχι? -
Δεν είναι και λίγοι. Βάλε πόσοι άλλοι είναι σε μεγαλουπόλεις της Αμερικής και πες μου τι ωραίο έχει η ποιότητα της ζωής τους.
Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια! Φίλος πηγε Σικάγο και τα παιδιά του (δημοτικό!) πήγαιναν με το ποδήλατο στο σχολείο. Για ρώτα όσους έχουν παιδιά εδώ και μένουν σε μεγαλούπολη (Σικάγο έτσι, που έχει και κακή φήμη), εαν θα άφηναν τα παιδιά τους και θα αισθάνονταν ασφαλείς να πηγαίνουν με το ποδήλατο σχολείο. ή να παιζουν στην γειτονιά? Εγώ μεγάλωσα και έπαιζα στον δρόμο στο κέντρο της Αθήνας...πλέον αυτό δεν υπάρχει σχεδόν σε καμία περιοχή της Αθήνας, στι ΗΠΑ υπάρχει ακόμα και σε πόλεις όπως το Σικάγο ή η Washington DC.
Δεν είναι λοιπόν όλα μαύρα στις ΗΠΑ. Έχει πολλά αρνητικά (μόνο στο Λουξεμβουργο δεν έχει αρνητικά!!) αλλά και πολλά θετικά. Ο ξάδερφός μου 35 χρόνια εκεί δεν το συζητάει με τίποτα να έρθει Ελλάδα. Ο γιός φίλης μου πήγε εκεί (Καλιφόρνια) και δύσκολα θα έρθει πίσω. Είναι 25 χρονών, παντρεύτηκε και ζεί πολύ καλύτερα απόότι εγώ στα 48 μου. Με σπιτάρα, πισίνα, bbq κάθε ΣΚ, αμαξάρα και σε μια περιοχή που είναι χάρμα να ζεις και να την βλέπεις. Τι να έρθει να κάνει εδώ?
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες