-
Ο εργοστασιακος συναγερμος ειναι ο πιο ευκολος να παραβιαστει καθως οι καλωδιωσεις και τα σημεια που περνουν τα καλωδια ειναι τα ιδια σε ολα τα αυτοκινητα του ιδιου μοντελου,αν ανοιξεις το ενα τα ανοιγεις ολα με τον ιδιο τροπο.Καλυτερα ειναι δυο συναγερμοι,τοποθετημενοι απο ανθρωπους εμπιστοσυνης,που θα ειναι και πιο δυσκολο να παραβιαστουν.Ακομα πιο καλο ειναι ασφαλεια ολικης κλοπης γιανα κοιμασαι ησυχος.
-
για τους meta system δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα.
ο αντιπροσωπος τους παιρνει με το κιλο.βεβαια τωρα τελευταια διαφημιζονται κατι εξελιγμενα μοντελα.
παντως τα μοντελα με τις χαμηλες τιμες ειναι της πλακας.
θυμαστε τους PIRANHA συναγερμους.ο ιδιος αντιπρ.αν θυμαμαι καλα τους εφερνε.δεν υπαρχουν πλεον ανταλακτικα,γι αυτους τους συναγερμους.
το θεμα σηκωνει συζητηση,γιατι ειναι σοβαρο.
σιγουρα ενας διαιρούμενος αυτοτροφοδοτουμενος και με αντιscanner κατι κανει.απο εκει και περα ομως τι κανουμε.
χρησιμοποιω το μπαστουνι στο τιμονι-πεταλ,και το μπαστουνι σε λεβιε-χειροφρενο+κατι εξτρα που δεν αποκαλυπτω.ειναι αρκετα αυτα ομως;
καποια αλλη μαρκα που να εχει δουλεψει κανεις περα απο τις παραπανω υπαρχει;
-
Θα συνιστούσα ένα καλό συναγερμό με 2 κυλιόμενους κωδικούς
και μία καλή ασφάλιση κλοπής. Η τελευταία είναι πάντα χρήσιμη
και καλό θα είναι να μην ενοχληθείς να δώσεις τα 30 Ευρώ παραπάνω
για τη μερική κλοπή.Το immo με τον εργοστασιακό συναγερμό καλύπτει το 99% των
μοντέλων στην αγορά. Τώρα ειδικά μοντέλλα (κάτι GTi κάτι Merc
δεν μιλάμε για Ferrari) είναι προτιμότερη η λύση των δορυφορικών
συστημάτων (GPS) ώστε να γνωρίζεις που είναι το όχημα.Πάντως ένα γκαράζ λύνει το 99% των προβλημάτων και το πρόβλημα
του πάρκινγκ ταυτόχρονα. Αν μένεις σε περιέργη συνοικία (που μπορεί
να είναι ο Διόνυσος δεν πρέπει να είναι μόνον το Περιστέρι ή το Ζεφύρι)
ή έχεις Ferrari πρέπει να αποδεχθείς ότι διατρέχεις υψηλό ρίσκο το μωρό
να μην είναι εκεί που πρέπει το πρωί. -
Να κάνω και γω μια ερωτησούλα?Για το MEGANE το 2 που είναι με κάρτα και έχει ένα σωρο ηλεκτρονικά και ιστορίες μήπως ξέρει κανείς τί συναγερμό υποστηρίζει?
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν μπορούν να βάλουν κάποιον προς το παρόν γιατί κανένας δεν δουλεύει σωστά!
Εχετε τίποτα υπ όψιν σας? -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μπορείς να διαβάσεις τα στοιχεία τους στο site της Clifford: http://www.clifford.com.Επίσης να πω πως τα παιδιά στην Clifford Καππα κάνουν πολύ καλή δουλειά στην εγκατάσταση. Ούτε εγώ ούτε φίλος με Alfa 146 που έχουμε βάλει Clifford δεν είχαμε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου ή αλλού.
Εγώ έχω clifford εδώ και 4 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Καταρχήν, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, αλλά σε εμένα τουλάχιστον, η κεντρική μονάδα έχει εγγύηση εφ΄όρου ζωής!
Και εδώ στο Ηράκλειο ο τεχνικός που τους εγκαθιστά, κάνει εξαιρετική δουλειά...
Μόνο ένα κακό έχει ο clifford... Είναι αμερικάνικος... -
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Να κάνω και γω μια ερωτησούλα?Για το MEGANE το 2 που είναι με κάρτα και έχει ένα σωρο ηλεκτρονικά και ιστορίες μήπως ξέρει κανείς τί συναγερμό υποστηρίζει?
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν μπορούν να βάλουν κάποιον προς το παρόν γιατί κανένας δεν δουλεύει σωστά!
Εχετε τίποτα υπ όψιν σας?Φιλε μου ο μαμα συναγερμος που περναει η reanault στο Megane2 ειναι της Cobra, αλλα γραφει επανω στο σωμα του συναγερμου Renault.
Την Τριτη θα το περασω στο Μegane μου..και θα αναφερω περισσοτερα infos;-) -
Βασικά εγώ έχω έναν της Elser και είμαι ευχαριστημένος. Κανένα πρόβλημα ως τώρα. Δεν προσπάθησε βέβαια κανένας να το κλέψει ως τώρα (διξασι ο Θεός - ούτε να προσπαθήσει).
Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι η τηλε-ειδοποίηση, αλλα και η εκκίνηση της μηχανής εξ αποστάσεως!!! Πράγμα πολύ σημαντικό ιδίως τις κρύες νύχτες του χειμώνα!!! Το σύστημα δουλεύει λογικά, πράγμα που σημαίνει οτι λειτουργεί και σε μη αυτόματα αυτοκίνητα!
Ξέρει δηλαδή οτι όταν το έσβησες (απο το χειριστήριο) είχες νεκρά και κάνει επανεκκίνηση. Αν ανοίξεις την πόρτα και σβήσεις, σβήνει κανονικά, αλλα δεν παίρνει με τηλεχειρισμό. Αν σβήσεις όμως με κλειστή τότε η μηχανή εξακολουθεί να δουλεύει, βγαίνεις και σβήνεις με τηλεχειρισμό. Πολύ εφετζίδικο!!! χαχαχαχα -
Έχω τον Clifford G5 στο αυτοκίνητο μου 5 μήνες περίπου –από την μέρα που το αγόρασα- δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα απλά λόγου του cam bus που έχει το Audi Α4 παιδεύτηκαν πολύ και δύσκολα βρήκαν ογκομετρικό που να συνεργάζεται με την σειρά G5 .Σε προτείνω αν Clifford τότε Μatrix Rs2 είναι πιο ακριβός αλλά αξίζει..
-
Πολλοί στο αυτοκίνητό τους δε βάζουν συναγερμό,επειδή υπάρχει
εργοστασιακό immobiliser.
Μπορούν να είναι ήσυχοι ή θεωρείτε απαραίτητο ένα καλό σύστημα
συναγερμού;
Η τοποθέτηση immobiliser εκτός εξουσιοδοτημένων συνεργείων και αντιπροσωπείας είναι αξιόπιστη;
Πέρα από την άποψη που θα διατυπώσει ο καθένας,παρατίθoνται κάποια βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος immobiliser:
http://www.seat.gr/support/faq_iframe.php?cat_faq_id=84
Και κάτι άλλο: Άκουσα πως πλέον οι συναγερμοί δεν προστατεύουν σε περίπτωση μεταφοράς του οχήματος με γερανό,αληθεύει; -
Εγω θα ηθελα αλλες επιλογες για να ψηφίσω:
Ο συναγερμός ειναι άχρηστος και προκαλει μονο μπελάδες.
Ολα τα συστηματα ασφαλείας παραβιάζονται.
Θέλω μόνο το immo το οποίο δεν ειναι αδιάρρηκτο.
[/i] -
Συμφωνώ με τον Tiger.
Εγώ πάντως δεν έχω συναγερμό, το παρκάρω σε γκαράζ και έχω ασφάλεια κλοπής ολική και μερική. -
Σε ορισμενα μοντελα αυτοκινητων τα κλειδια φενετε να ειναι εντελως ιδια μεταξη τους
πως γινετε και δεν ανοιγουν οι πορτες ολων αυτων των αυτοκινητων με το ιδιο κλειδι? το ιμομπιλαιζερ ελενχει και τις πορτες? -
οτιδηποτε συστημα ασφαλειας και να χρησιμοποιει κανεις αυτο που πραγματικα θα φανει χρησιμο ειναι η ασφαλεια μερικης και ολικης κλοπης.
επισης τα τελευταια χρονια εχουν κανει την εμφανιση τους και τα συστηματα ευρεσης της θεσης του αυτοκινητου με GPS με μηνιαια συνδρομη και τα οποια πρεπει να ειναι αποτελεσματικα ομως δεν εχω προσωπικη εμπειρια.
παρ'ολα αυτα η τοποθετηση ενος συναγερμου μπορει να φανει χρησιμη οχι τοσο απεναντι στον κλεφτη που εχει αποφασισει να το ''σηκωσει'' και γνωριζει τον τροπο αλλα για περιστασιακους που θα το προσπερασουν βλεποντας την υπαρξη συναγερμου ή δεν θα εχουν πολυ χρονο για να ασχοληθουν καθως θα χτυπα η σειρηνα......αλλα και για μικροτρακαρισματα οταν ειναι παρκαρισμενο οπου μπορει να τσακωσεις τον υπαιτιο πριν την κοπανησει.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
οτιδηποτε συστημα ασφαλειας και να χρησιμοποιει κανεις αυτο που πραγματικα θα φανει χρησιμο ειναι η ασφαλεια μερικης και ολικης κλοπης.Εχω και τις δύο ασφάλειες,αλλά όλοι μου λένε να μην χαίρομαι γιατί αν συμβεί το κακό θα παρω τόσα λίγα που θα μείνω με ανοιχτό το στόμα.
Υπαρχει καποιος τρόπος να υπολογίσουμε πόσα θα πάρουμε από μία ασφάλιστική; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
οτιδηποτε συστημα ασφαλειας και να χρησιμοποιει κανεις αυτο που πραγματικα θα φανει χρησιμο ειναι η ασφαλεια μερικης και ολικης κλοπης.
Εχω και τις δύο ασφάλειες,αλλά όλοι μου λένε να μην χαίρομαι γιατί αν συμβεί το κακό θα παρω τόσα λίγα που θα μείνω με ανοιχτό το στόμα.
Υπαρχει καποιος τρόπος να υπολογίσουμε πόσα θα πάρουμε από μία ασφάλιστική;μπακαλικο, αλλα ετσι εχει ισχυσει σε γνωστο... θα παρεις λιγο λιγοτερα χρηματα, απο οσο πουλιεται το αμαξι σου μεταχειρισμενο, σε αντιστοιχη κατασταση περιπου...
Α! και νομιζω τα παιρνεις μετα απο δυο χρονια τα φραγκα... -
Το συχνότερο φαινόμενο δέν είναι να πάρουν όλο το αυτοκίνητο, αλλά να το σπάσουν για να πάρουν πράγματα απο μέσα. Σε τέτοια περίπτωση η ύπαρξη συναγερμόυ σίγουρα δρα ανασταλτικά.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Εχω και τις δύο ασφάλειες,αλλά όλοι μου λένε να μην χαίρομαι γιατί αν συμβεί το κακό θα παρω τόσα λίγα που θα μείνω με ανοιχτό το στόμα.
Υπαρχει καποιος τρόπος να υπολογίσουμε πόσα θα πάρουμε από μία ασφάλιστική;μπακαλικο, αλλα ετσι εχει ισχυσει σε γνωστο... θα παρεις λιγο λιγοτερα χρηματα, απο οσο πουλιεται το αμαξι σου μεταχειρισμενο, σε αντιστοιχη κατασταση περιπου...
Α! και νομιζω τα παιρνεις μετα απο δυο χρονια τα φραγκα...Φίλε Tiger πρέπει να χαίρεσαι που πληρώνεις ασφάλεια κλοπής, προσέχεις όμως τα εξής: Κάθε φορά που ανανεώνεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου, προσαρμόζεις την ασφαλισμένη αξία του οχήματός σου στην τρέχουσα αξία του στην αγορά.
Η ασφάλεια είναι πράγματι ασφάλεια, όταν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Αν για παράδειγμα ασφαλίζω το 307 μου για κλοπή με αξία 5.000 €, ενώ στην αγορά τιμάται μεταχειρισμένο περίπου 14.000 €, αν το χάσω, και μου δίνει η ασφαλιστική εταιρία τις 5.000, δεν θα πρέπει να γκρινιάζω...
Αντίστοιχα δεν θα μου πλήρωνε ποτέ 19.000 € που στοίχισε πριν δύο χρόνια, και τόσο το ασφάλισα τότε...
Συμπέρασμα: Προσαρμόζουμε πάντοτε την ασφαλισμένη αξία του οχήματος μας στα δεδομένα της αγοράς.Θα επανέλθω...
-
Ο χρήστης abc123d έγραψε:
Σε ορισμενα μοντελα αυτοκινητων τα κλειδια φενετε να ειναι εντελως ιδια μεταξη τουςΤο κλειδί έχει μέσα του έναν μικρό πομποδέκτη. Όταν το κλειδί μπει στην κλειδαριά το αυτοκίνητο στέλνει έναν κωδικό αριθμό στο κλειδί. Αυτό απαντά με έναν άλλον κωδικό, γίνεται η διαστάυρωση των στοιχείων και τότε απενεργοποιείται το immobilizer.
Η τεχνολογία αυτή εξελιγμένη σε εντελώς ασύρματη χρησιμοποιείται και για το άνοιγμα της πόρτας στα Ρενώ και Νισσάν που έχουν 'πιστωτική κάρτα' αντί για κλειδί. -
Αντιγράφω ειδικούς όρους κλοπής από ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου από μεγάλη εταιρία του χώρου των ασφαλειών:
*Οι προαιρετικές καλύψεις που αναφέρονται παρακάτω, παρέχονται με το ίδιο ασφαλιστήριο που καλύπτει την Αστική Ευθύνη του οχήματος.
Επί των προαιρετικών καλύψεων ισχύουν, εφόσον δεν ακυρώνονται ή δεν τροποποιούνται με το παρόν, οι διατάξεις των Γενικών Όρων υποχρεωτικής ασφάλισης Αστικής Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων.Α. Καλύπτονται ζημιές που συμβαίνουν μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτειας, εκτός εάν υπάρχει ειδική περί του αντιθέτου έγγραφη συμφωνία.
Β. Η ασφάλιση δεν καλύπτει φυσιολογική φθορά, φθορές προερχόμενες από την χρήση του οχήματος, μείωση απόδοσης, μείωση εμπορικής αξίας καθώς και αποθετικές ζημιές από στέρηση της χρήσης του αυτοκινήτου.
........
Άρθρο 3. Ασφάλιση Ολικής Κλοπής.-
Η ασφάλιση Ολικής Κλοπής καλύπτει τη μέχρι το ασφαλιζόμενο ποσό πραγματική αξία του ασφαλισμένου οχήματος κατά την ημέρα της απώλειας του.
-
Η υποχρέωση της εταιρίας υπάρχει με την προϋπόθεση ότι η απώλεια δηλώθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και ο λήπτης της ασφάλισης υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστων, η οποία δεν αποσύρεται ούτε μετά την καταβολή της αποζημίωσης διαφορετικά ο λήπτης της ασφάλισης υποχρεώνεται σε αποκατάσταση κάθε ζημίας, που θα προκύψει, από την πράξη του αυτή, για την εταιρία.
-
Η υποχρέωση της εταιρίας για αποζημίωση του λήπτη της ασφάλισης γεννάται μόνο μετά την παρέλευση ενενήντα ημερών από την υποβολή της σχετικής μήνυσης και εφόσον προσκομισθεί βεβαίωση ότι η μήνυση εκκρεμεί ακόμη και δεν προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο ότι το όχημα βρέθηκε.
-
Δεν καλύπτονται οποιεσδήποτε ζημιές ή απώλειες τμημάτων ή εξαρτημάτων του οχήματος που συνέβησαν ή προξενήθηκαν κατά την κλοπή ή απόπειρα κλοπής του, οι οποίες εξακριβώνονται σε περίπτωση που βρεθεί το όχημα.
-
Για την καταβολή της αποζημίωσης η εταιρία δικαιούται να ζητήσει :
Την παροχή από τον ιδιοκτήτη του οχήματος έγγραφης εντολής και ανέκκλητης πληρεξουσιότητας με την οποία δίνεται στην εταιρία το δικαίωμα πώλησης για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, εφόσον αυτό βρεθεί, και κράτησης του τιμήματος, μέχρι του ύψους της αποζημίωσης που κατέβαλε.
Την υπογραφή Συμβολαιογραφικού Προσυμφώνου που παρέχει την ευχέρεια στην εταιρία να ζητήσει την υπογραφή οριστικού συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος, εφόσον αυτό βρεθεί, σε οποιονδήποτε υποδείξει η εταιρία με την αντίστοιχη μετατροπή της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.
Εφόσον το όχημα έχει βρεθεί μέχρι την ημέρα της πληρωμής, η εταιρία έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την αποζημίωση στο λήπτη της ασφάλισης εφόσον δεν έχει προηγηθεί η νόμιμη μεταβίβαση της κυριότητας του οχήματος σε όποιον έχει υποδειχθεί από την εταιρία.
Εάν το όχημα βρεθεί μετά την καταβολή της αποζημίωσης ο λήπτης της ασφάλισης και/ ή ασφαλισμένος ιδιοκτήτης του οχήματος έχουν υποχρέωση να ειδοποιήσουν την εταιρία μόλις το μάθουν.
Η εταιρία, όταν μάθει ότι το όχημα βρέθηκε, δικαιούται να καλέσει έγγραφα τον ασφαλισμένο στην διεύθυνση που έχει δηλώσει, για να δηλώσει έγγραφα μέσα σε ένα μήνα εάν επιθυμεί να κρατήσει το όχημα που βρέθηκε και να επιστρέψει το ποσό της αποζημίωσης, καθώς και τα έξοδα της εταιρίας. Σε περίπτωση που δεν δοθεί απάντηση μέσα στην παραπάνω προθεσμία, τότε ο ασφαλισμένος χάνει οριστικά το δικαίωμα αυτό.Άρθρο 4. Ασφάλιση Μερικής Κλοπής.
Η ασφάλιση Μερικής Κλοπής καλύπτει :- Τα τεμάχια ή εξαρτήματα του ασφαλισμένου οχήματος που θα αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της κλοπής ή κατά τη διάρρηξη ή κατά την απόπειρα διάρρηξης και που είναι στερεά προσδεδεμένα στο σώμα του οχήματος και απαραίτητα για την κίνηση και την λειτουργία του.
- Ζημιές που προξενούνται στο ασφαλισμένο όχημα από την διάρρηξη ή την απόπειρα διάρρηξης, μέχρι 10% του ασφαλιζομένου ποσού με ανώτατο όριο τα 1.500 ΕΥΡΩ και υπό απαλλαγή 150 ΕΥΡΩ κατ’ ατύχημα .
Εξαιρούνται και δεν καλύπτονται οι ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου εφ’ όσον υπάρχει ασφάλιση ζημιών θραύσης κρυστάλλων . - Ζημιές που μπορεί να υποστεί το ασφαλισμένο όχημα κατά τη διάρκεια της αυτογνώμονος αφαίρεσής του εφόσον ισχύει η κάλυψη Ιδίων Ζημιών.
- Η ασφάλιση Μερικής Κλοπής επεκτείνεται έτσι ώστε να περιλαμβάνει και την κλοπή συστημάτων ήχου
σαν αποτέλεσμα διάρρηξης ή απόπειρας διάρρηξης του ασφαλισμένου οχήματος και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι του ποσού των 300 ΕΥΡΩ. - Η κλοπή συστημάτων ήχου δεν καλύπτεται σε περίπτωση που συμβεί μετά από τροχαίο ατύχημα ή μετά από πυρκαγιά του οχήματος.
- Ο λήπτης της ασφάλισης ή ο ασφαλισμένος υποχρεούται να αποδείξει το γεγονός της κλοπής ή διάρρηξης με έγγραφη διαπίστωση Αστυνομικής Αρχής και να προσκομίσει στην Εταιρία αντίγραφο της σχετικής μήνυσης, διαφορετικά η Εταιρία απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση προς αποζημίωση.
- Η ασφάλιση Μερικής Κλοπής παρέχεται ισόποσα μαζί με την ασφάλιση Ολικής Κλοπής .*
Πολύ περιληπτικά, αν το όχημα δεν βρεθεί σε τρεις μήνες, και έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, παίρνουμε την αποζημίωση. Αν βρεθεί το όχημα μετά το τρίμηνο, το κρατάει στην ιδιοκτησία της η ασφαλιστική εταιρία.
( Το πουλάει, ή το χρησιμοποιεί για φορτηγάκι... στέλνει την αλληλογραφία στο ταχυδρομείο για παράδειγμα... Στην εταιρία που εργάζομαι, έχουμε μαζέψει διάφορα, από Civic και Corolla μέχρι C180AMG και άλλα...) -
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Αντιγράφω ειδικούς όρους κλοπής από ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου από μεγάλη εταιρία του χώρου των ασφαλειών:Β. Η ασφάλιση δεν καλύπτει φυσιολογική φθορά, φθορές προερχόμενες από την χρήση του οχήματος, μείωση απόδοσης, μείωση *εμπορικής αξίας *καθώς και αποθετικές ζημιές από στέρηση της χρήσης του αυτοκινήτου.
........
Άρθρο 3. Ασφάλιση Ολικής Κλοπής.- Η ασφάλιση Ολικής Κλοπής καλύπτει τη μέχρι το ασφαλιζόμενο ποσό πραγματική αξία του ασφαλισμένου οχήματος κατά την ημέρα της απώλειας του.
Η πραγματική αξία πως υποτίθεται ότι υπολογίζεται;Αν υπολογίζεται από την ασφαλιστική,κλάφτα χαράλαμπε!
Θυμάμαι παλιά ότι υπήρχε ένα θέμα με τις ασφαλιστικές που ασφάλιζαν χρέπια για 10 μύρια (με το ανάλογο τίμημα φυσικά) αλλά σου πλήρωναν την 'πραγματική αξία' όταν ερχόταν η κρίσιμη ώρα.
Περί Συναγερμών........