-
Το πρώτο 1-2 για τις Φερράρι με τον KR να κερδίζει τον αγώνα.
Ενδιαφέροντα στοιχεία.
Α. Η στρατηγική 3 πιτ-στοπ για τον LH με την McLaren. Προσωπικά δεν θυμάμαι τέτοια στρατηγική από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Β. Τα 105 λίτρα στο τελευταίο stint για τον FA.
Γ. Το πως ο KR με περισσότερα καύσιμα από τον LH κατάφερε στο καθαρό κομμάτι της πίστας να περάσει στην εκκίνηση τον Βρετανό.
Δ. Το γεγονός ότι η Φερράρι δεν μαγείρεψε το αποτέλεσμα για τον FM.
Ε. Ο αδιάφορος κατά τη γνώμη μου αγώνας του Kubica με μόνο στιγμιότυπο το πως ο LH τον έφαγε μετά τον 2ο ανεφοδιασμό του.
ΣΤ. Το γεγονός ότι ο JB πήρε και τον 1ο βαθμό για την HONDA.
Ζ. Το γεγονός ότι ο FA ίσως και λόγω της στρατηγικής δεν κατάφερε να περάσει τον GF.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το πρώτο 1-2 για τις Φερράρι με τον KR να κερδίζει τον αγώνα.Ενδιαφέροντα στοιχεία.
Α. Η στρατηγική 3 πιτ-στοπ για τον LH με την McLaren. Προσωπικά δεν θυμάμαι τέτοια στρατηγική από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Β. Τα 105 λίτρα στο τελευταίο stint για τον FA.
Γ. Το πως ο KR με περισσότερα καύσιμα από τον LH κατάφερε στο καθαρό κομμάτι της πίστας να περάσει στην εκκίνηση τον Βρετανό.
Ε. Ο αδιάφορος κατά τη γνώμη μου αγώνας του Kubica με μόνο στιγμιότυπο το πως ο LH τον έφαγε μετά τον 2ο ανεφοδιασμό του.
ΣΤ. Το γεγονός ότι ο JB πήρε και τον 1ο βαθμό για την HONDA.
Ζ. Το γεγονός ότι ο FA ίσως και λόγω της στρατηγικής δεν κατάφερε να περάσει τον GF.
Λόγω του νέου συμπλέκτη που εξελίχθηκε βάση των αναγκών του Κίμι. Αυτό έγινε στις δοκιμές στην Αγγλία.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μίκαελ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μίκαελ...
Χριτς...... χρατς........ χρουτς...............
-
Έχω την εντύπωση ότι η τακτική του LH αποφασίστηκε επί τόπου. ΣΤα 2 στοπ ήταν χαμένοι από χέρι, δεν απειλούνταν από τον 4ο, άρα γιατί όχι;
Όσο για το ρυθμό της Ferrari, ήδη στην Αμερική ο Kimi είχε εξαιρετικό γυρολόγιο, αλλά η κακή εκκίνηση τον χαντάκωσε.
-
Κιμι!!!
Πάντως, το γεγονός οτι έβαλαν τον Κιμι 2 γύρους μετά για το δεύτερο πιτ στοπ δεν επηρέασε ουσιαστικά* το ντουμπλάρισμα; Λέω εγώ τώρα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά που ήταν και ο Αλόνσο αλλίως .......... Υπνος
Ρε τον Κιμι ...... Κατι ότι ξύπνησε κάτι το κυκλοφοριακό το πείρε το ματσάκι
**Τώρα γιατί οι Ferrari ειναι ξαφνικά τόσο μπροστά ποιος μπορεί να μου το εξηγήσει ??? **
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 513#939513
Δεν πιστεύω ότι είναι μόνο αυτό ..
Ισως κάτι η Αεροδυναμική σύραγγα , κάτι η υπόθεση Ματα Χάρις όπως λές κάτι η ατυχία των προυγούμενων αγώνων , (τους 1εώς4) όλα μαζί και η προσαρμογή του κίμι έκαναν το αποτέλεσμα
-
Ποιος ειχε πει χθες οτι ο Kimi (σε αντιθεση με το μεγα Lewis) ειναι κλασικο παραδειγμα οδηγου που τον παιρνει ο υπνος οταν δεν ειναι 1ος? Τωρα θ'αρχισουν οι φανφαρες τι οδηγαρα εγινε (ξαφνικα) και ανεστησε τη Ferrari
Καλα ο Alonso μαζευε 1s το γυρο απ'τις bmw & renault και μετα τους περναγε στην πιστα που απαγορευονται τα προσπερασματα (εκανε και το καλυτερο της χρονιας θυμιζοντας τα @@ στην 130R) και παλι περιπου εκει που ξεκινησε τερματισε. Ο παλιο-Γκαστονε. Κουλαμαρα πληρης.
Ο Hamilton με καλυτερο φορτιο και καυσιμα ηταν 6s πισω απ'τις Ferrari & μετα λιγους γυρους ηταν 6s πισω με 1 pitstop λιγοτερο Μεγαλη διαφορα αποδοσης. Αυριο οι δημοσιογραφισκοι θα γραφουν οτι τον γ@μησε η McLaren με τη στρατηγικη γι'αυτο εχασε
-
**ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ!
(Η γεύση της νίκης είναι πάντα γλυκιά)**Και απόλυτη συμμετρία πλέον σε νίκες (από 2) για τους τέσσερεις πρωτοπόρους.
-
Όλα αυτά λειτούργησαν υπέρ του Χάμιλτον.
Έτσι κι αλλιώς οι βαθμοί (οι πολλοί) μοιράζονται στους 4 πρώτους. Ο Μάυρος δε μπόρεσε να βγεί πρώτος... αλλά τι έγινε. Τους περισσότερους βαθμούς τους πήρε ο 4ος, τους αμέσως περισσότερους ο 3ος και ο 2ος ακόμα πιο λίγους.
Διαφορά 14 βαθμοί
Το μαύρο ρομπότ δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν εγκαταλείπει με τίποτα. Βγαίνει από τα πίτς και προσπερνα.
-
Εμενα πάντως μου άρεσε ο αγώνας. Και εννοω πέραν του γνωστου θέματος
Μου άρεσε η εκκινηση του Κιμι. Μου άρεσε η μαχητικότητα του Αλόνσο και το θέαμα που προσεφερε (ενταξει μου αρεσε και λίγο το οτι δεν του εβγαινε αλλά αυτο λόγω προσωπικής αντιπάθειας ). Μου άρεσε πολύ και ο Heidfield, ισως περισσοτερο από όλους! Τοσο τρεξιμο με τον Αλόνσο μία δεξια μια αριστερα σε όλον σχεδόν τον αγωνα κι αυτος ψυχραιμος στην γραμμή του, δείχνει αν μη τι άλλο ηρεμο οδηγό που ξερει να μην επηρεαζεται πολύ!
Ο Heidfield εξελίσσεται σε ένας από τους πιο συμπαθείς για μένα στην F1!!
Κατα τα άλλα θεωρω ότι ο αγωνας ήταν καλός από την άποψη ότι είχε πολλά σκηνικά, πολλές μάχες αλλά και λαθακια, εναλλαγη fastest lap, προσπερασεις... Ολο αυτό είναι ένας κλασσικος αγωνας F1, αν μη τι άλλο όχι βαρετός.
Χαιλαιτ ο Αλμπερς που πήρε το μισό πιτ στο διαβα του
-
Ήθελε μια βροχή εκεί στο μέσον του αγώνα γαμώτο
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Ήθελε μια βροχή εκεί στο μέσον του αγώνα γαμώτοΚαι πως θα εκανε το 1-2 η Ferrari τοτε?
-
εμενα μου φανηκε απιστευτα βαρετος ο αγωνας , μονο ο αλονσο το παλευε παντου και παντα και εδινε λιγο χρωμα και μας ειχαν πρηξει οι αλλοι λαθος εδω λαθος εκει α να και εκει ενα λαθακι , σου βαζω τρια.
φυσικα την πατησαν οπως ηταν αναμενομενο και μετα απο ενα ακομα 'λαθος' βρεθηκε διπλα στον nick.
**ΕΛΕΟΣ
**τεσπα παρελαση μεχρι αηδιας , και οι ελπιδες οτι η αναγεννηση της φερραρι θα δωσει μαχες διαψευστηκαν. το μπουλο
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εμενα πάντως μου άρεσε ο αγώνας. Και εννοω πέραν του γνωστου θέματοςΕγω παντως σε πιστευω!
-
Καλα αυτοι οι μετεωρολογοι (οχι στην πιστα οι αλλοι των διαφορων sites) τα σκατωσαν για αλλη μια φορα. Εγω εχω σταματησει εδω και καιρο να τους λαμβανω υπ'οψιν. Ή μαλλον μεταφραζω τις προγνωσεις, πχ. αθλιες συνθηκες την Κυριακη = αθλιες συνθηκες για ενα συγκεκριμενο μισαωρο της ημερας, 80% precipitation = 80% πιθανοτητα να βρεξει καποια στιγμη εστω και για ενα 10λεπτο κλπ.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
εμενα μου φανηκε απιστευτα βαρετος ο αγωνας , μονο ο αλονσο το παλευε παντου και παντα και εδινε λιγο χρωμα και μας ειχαν πρηξει οι αλλοι λαθος εδω λαθος εκει α να και εκει ενα λαθακι , σου βαζω τρια.
φυσικα την πατησαν οπως ηταν αναμενομενο και μετα απο ενα ακομα 'λαθος' βρεθηκε διπλα στον nick.
**ΕΛΕΟΣ
**τεσπα παρελαση μεχρι αηδιας , και οι ελπιδες οτι η αναγεννηση της φερραρι θα δωσει μαχες διαψευστηκαν. το μπουλο
+1
-
Μπα ηταν πολυ ενδιαφερων ο αγωνας με τα σημερινα δεδομενα της f1. Σε οσους δεν αρεσε ο σημερινος θα απογοητευτουν περισσοτερο στο μελλον.
-
Δεν πάει καθόλου καλά η F1. Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι συναρπαστικό βαθμολογικά, αλλά το racing πάει απ' το κακό στο χειρότερο.
Τα ασφάλτινα run-offs δίνουν απαράδεκτα πολύ περιθώριο ασφαλείας και το κάνουν πολύ 'τεχνητό'.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Μπα ηταν πολυ ενδιαφερων ο αγωνας με τα σημερινα δεδομενα της f1. Σε οσους δεν αρεσε ο σημερινος θα απογοητευτουν περισσοτερο στο μελλον.Γενικα το Magny-Cours δυσκολα εδινε καλους αγωνες, γι'αυτο και αν ειχαμε βροχη σημερα στον αγωνα θα βλεπαμε περισσοτερη δραση...
p.s Προσωπικα δεν θα μου λειψει αυτη η πιστα απο το καλενταρι...
Επίσημο thread: GP Γαλλίας 2007