-
Ενω όταν περσυ στην Τουρκία ο Σούμι εκανε διάφορες κινήσεις πίσω από τον Αλόνσο ήταν πολύ καλός, τώρα ο Αλόνσο (που στο κάτω κάτω κατάφερε να προσπεράσει τον Χάιντφιλντ σε μία πίστα που τα προσπεράσματα είναι μηδαμηνα ) έκανε λαθάκια και έβγαινε χωρίς λόγο στη εξωτερική...........ε ρε τι ακούμε
Πάντως και που νίκησε ο Ραικκόνεν ας μην ξεχναμε πως ο Χάμιλτον είναι μακρια στην κορυφή της βαθμολογίας
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δεν πάει καθόλου καλά η F1. Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι συναρπαστικό βαθμολογικά, αλλά το racing πάει απ' το κακό στο χειρότερο.Τα ασφάλτινα run-offs δίνουν απαράδεκτα πολύ περιθώριο ασφαλείας
Αντιθετα τα run-offs δινουν πολυ καλυτερο racing επιτρεποντας στους οδηγους να παιρνουν περισσοτερα ρισκα. Επισης μην ξεχναμε την περιπτωση Kubica και το αποτελεσμα της ελλειψης run-off.
Ασχετο: Αυτος ο Lewis τι παραμυθια μας πουλαγε χθες οτι εχουν πολυ καλη στρατηγικη (=αρκετο καυσιμο) και ειναι αισιοδοξοι? 1ος μπηκε στα pits...
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Αντιθετα τα run-offs δινουν πολυ καλυτερο racing επιτρεποντας στους οδηγους να παιρνουν περισσοτερα ρισκα.Δίνουν ΤΕΧΝΗΤΟ racing. Η F1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και για να είσαι άξιος πρέπει να μπορείς να κρατησεις το αυτοκίνητο μέσα για 70 γύρους.
Αν οι αεροδυναμικοί κανονισμοί ήταν αλλιώς δε θα χρειαζόταν να φτιάξουμε Tilkedroms μπας και γίνει κανένα προσπέρασμα.
Επισης μην ξεχναμε την περιπτωση Kubica και το αποτελεσμα της ελλειψης run-off.
Δεν είπα να μην υπάρχουν run-offs, προς Θεού. Απλώς θέλω ο σχεδιασμός των στροφών να είναι έτσι που να μη μπορείς να 'κόψεις' χωρίς να χάσεις ΠΟΛΥ χρόνο.
Π.χ αυτό που γίνεται στη Μόντσα κάθε χρόνο είναι απαράδεκτο.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Μπα ηταν πολυ ενδιαφερων ο αγωνας με τα σημερινα δεδομενα της f1. Σε οσους δεν αρεσε ο σημερινος θα απογοητευτουν περισσοτερο στο μελλον.+1
Δεν πάει καθόλου καλά η F1. Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι συναρπαστικό βαθμολογικά, αλλά το racing πάει απ' το κακό στο χειρότερο.
Τα ασφάλτινα run-offs δίνουν απαράδεκτα πολύ περιθώριο ασφαλείας και το κάνουν πολύ 'τεχνητό'.
Όντως πλέον έχουν πολλά περιθώρια κ χάνουν ελάχιστο χρόνο.Άρα imho ίσως θα έπρεπε να γίνει ένας συμβιβασμός ώστε να διατηρηθεί κ να αυξηθεί εί δυνατόν η ασφάλεια αλλά να έχουν κ κάποιο κόστος σε χρόνο.
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Εμενα πάντως μου άρεσε ο αγώνας. Και εννοω πέραν του γνωστου θέματος
Εγω παντως σε πιστευω!
Κατι είναι κι αυτό
-
Ρε τον κιμι...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ρε τον κιμι......oύτε ο ίδιος κατάλαβε πώς κέρδισε...
-
Μόνον ο Αλόνσο έδωσε κάποιο ενδιαφέρον στον αγώνα. Δεν υπήρχε θέαμα. Ένας βαρετός αγώνας ήταν. Λίγη βροχή αν έπεφτε κάτι καλύτερο πιστεύω θα βλέπαμε αλλά.......Αν είναι να περιμένουμε από μία βροχή για να έχει ενδιαφέρον η F1 τότε ζήτω που καήκαμε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε τον κιμι...
...oύτε ο ίδιος κατάλαβε πώς κέρδισε...
Καλά δεν είναι και ετσι. Μπορεί να μην έκανε τον σουπερ αγωνα αλλά ήταν καλός και σοβαρός εκεί που έπρεπε αναλογα της θέσης του.
Εκανε καλή εκκινηση και κερδισε μία θεση οποτε από την αρχη είχε να πάρει μονο τον πρωτο. Δεν αφησε τον Μασσα να απομακρυνθεί, και μετα το δευτερο πιτ στοπ εκοβε συνεχεια τη διαφορά, όταν μπηκε ο Μασσα (που προφανως είχε περισσοτερα καυσιμα) εκμεταλλευτηκε τους γυρους που ηταν έξω, οντας ελαφρυς πολυ και βαρυς ο Μασσα, εκανε μια διαφορά κι ετσι καταφερε και βγηκε πρωτος. Το πιτ στοπ του ηταν ενα δευτερόλεπτο λιγοτερο αλλά η διαφορά που είχε βγαινοντας ήταν μεγαλυτερη, δειγμα ότι όσο ήταν εξω κερδισε τα δευτερόλεπτα και όχι απο ταχυτερο πιτ στοπ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε τον κιμι...
...oύτε ο ίδιος κατάλαβε πώς κέρδισε...
Παντος η ' νέα ' μόδα όπιος είναι μπροστα μετά το τελευταίο Πιτ Στοπ να πέρνει ακούραστα και το βαθρο .... δεν μου πολυαρέσει ...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δίνουν ΤΕΧΝΗΤΟ racing. Η F1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και για να είσαι άξιος πρέπει να μπορείς να κρατησεις το αυτοκίνητο μέσα για 70 γύρους.Αν οι αεροδυναμικοί κανονισμοί ήταν αλλιώς δε θα χρειαζόταν να φτιάξουμε Tilkedroms μπας και γίνει κανένα προσπέρασμα.
Δεν είπα να μην υπάρχουν run-offs, προς Θεού. Απλώς θέλω ο σχεδιασμός των στροφών να είναι έτσι που να μη μπορείς να 'κόψεις' χωρίς να χάσεις ΠΟΛΥ χρόνο.
Π.χ αυτό που γίνεται στη Μόντσα κάθε χρόνο είναι απαράδεκτο.
Hellenic δε διαφωνησα με το 'τεχνητο' του θεαματος (στο ματι, οχι στον αγωνιστικο τομεα) αλλα οτι δινουν γενικα χειροτερο racing (δηλ. λιγοτερο ενδιαφερον & λιγοτερες μαχες). Αν οι οδηγοι πρεπει οπως λες να κρατησουν οπωσδηποτε το αμαξι στην πιστα φυσικα θα επιχειρησουν λιγοτερα προσπερασματα, θα κανουν λιγοτερα λαθη κλπ. Αν ειναι βαρετοι οι αγωνες το τελευταιο που φταιει ειναι τα run-off, βλ. τους αγωνες gp2 ή porsche supercup στις ιδιες πιστες.
Οσον αφορα τα κοψιματα ενταξει ειναι λεπτη η γραμμη γιατι οταν υπαρχουν σπονσορες που πληρωνουν εκατομμυρια να φαινεται το logo τους ή οταν δινει καποιος ενα σωρο λεφτα να παει να δει τον αγαπημενο του οδηγο ή αμαξι ειναι λιγο μαλακια αυτος να εκγαταλειπει λογω σπασμενου μονοθεσιου επειδη εκοψε ενα s ή κολληματος στην αμμοπαγιδα επειδη ειχε μια μικροεξοδο. Αυτο ειναι το σκεπτικο των διοργανωτων οχι το δικο μου.
-
patro οσων αφορα τους wurz-dc-ralf εσυ μιλας για φετος κ για δοκιμαστικα ενω εγω μιλαω για το τι εχει καταφερει ο καθενας σε ουσια κ αποτελεσματα γενικως...Δν μπορεις να κρινεις απο μια σεζον...
-
...εμενα που αρεσε πολυ ο αγωνας.
Κορυφαιος 'τηλεοπτικα' ο Αλονσο. Προτιμω 100 φορες να παρακολουθω αποτυχημενες αποπειρες προσπερασματος παρα 'οξυζενε' αγωνες.
Δεν κρυβω οτι μου εκανε εντυπωση η εμμμονη του Αλονσο στις 'εξ εξωτερικης' προσγγισεις για προσπερασμα στην Αδελαιδα. Εκτιμω πως οι αντιπαλοι του γνωριζαν μια φημολογουμενη αδυναμια του μονοθεσιου του στο φρενο ( καπου νομιζω οτι το διαβασα αυτο ) και του εδιναν συνεχεια το 'εξωτερικο' μονοπατι.
Το προσπερασμα στο Imola-chicane ειναι απο τις πιο @@δατες κινησεις που εχω δει ποτε. Εκτιμω οτι ειναι ο ορισμος του ...'εκβιαστικου προσπερασματος'
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Δεν κρυβω οτι μου εκανε εντυπωση η εμμμονη του Αλονσο στις 'εξ εξωτερικης' προσγγισεις για προσπερασμα στην Αδελαιδα. Εκτιμω πως οι αντιπαλοι του γνωριζαν μια φημολογουμενη αδυναμια του μονοθεσιου του στο φρενο ( καπου νομιζω οτι το διαβασα αυτο ) και του εδιναν συνεχεια το 'εξωτερικο' μονοπατι.Βασικα δεν ειχε και αλλη επιλογη...Απο τη στιγμη που του εκλεινε ο αλλος την εσωτερικη εκει τελειωνε η ελπιδα του για προσπερασμα αν δεν εκανε λαθος ο αλλος.
Τωρα γιατι στον αλλον ανοιξε τοσο ευκολα την πορτα ο Kubica...Ισως να το εκανε επιτηδες (λιγο απιθανο) και σιγουρα δεν τον ενοιαξε και τοσο μιας και περισσοτερο θα παλευε με τους απο πισω παρα με τη McLaren.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
(που στο κάτω κάτω κατάφερε να προσπεράσει τον Χάιντφιλντ σε μία πίστα που τα προσπεράσματα είναι μηδαμηνα )Ποιος το λεει αυτο; Η Αδελαϊδα δλδ δεν ειναι σημειο για προσπερασμα; Ποσα προσπερασματα εχουμε δει εκει στο παρελθόν;Ή ακομα και στην μικρη ευθεια εκκινησης;Θα μου πεις,φετος δεν μπορεις να προσπερασεις λόγω των γελοίων περιορισμων.Μαζι σου,οχι ομως οτι ειναι μια πιστα που δεν ευνοεί τα προσπερασματα...Δεν ειναι monza αλλα ούτε και Μονακο..
Επίσης,δε μου αρεσαν οι ΠΟΛΛΕΣ αποτυχημενες προσπαθειες του Αλονσο να προσπερασει...(ειναι και η αντιπαθεια στη μεση,γι αυτο το ευχαριστηθηκα)Αν αυτες ηταν για να αγχωσει τον μπροστα,τοτε και ο Μασσα που σταυρωθηκε στη Μαλαισια το εκανε για τον ιδιο λογο.. Αρες μαρες δλδ,να εχουμε να λεμε.Οσο για το προσπερασμα του στον Νικ,απλα τον επιασε στον υπνο(και καλα εκανε) αφου δεν περιμενε τετοια κινηση σε εκεινο το σημειο.Απλα. -
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
[b]ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ!Ναι αλλα αυτη που πηγε ναδωσει στους μηχανικους ο Kimi εγινε κομματια
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
[b]ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ!
Ναι αλλα αυτη που πηγε ναδωσει στους μηχανικους ο Kimi εγινε κομματια
Γουρι γουρι..
-
-
Το νεο αεροδυναμικο βοηθημα της Spyker...!!!
-
Ο χρήστης Hakkinen98-99_ έγραψε:
patro οσων αφορα τους wurz-dc-ralf εσυ μιλας για φετος κ για δοκιμαστικα ενω εγω μιλαω για το τι εχει καταφερει ο καθενας σε ουσια κ αποτελεσματα γενικως...Δν μπορεις να κρινεις απο μια σεζον...επειδη δεν ετυχε να εχουν δυνατο μονοθεσιο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ικανοτεροι ΤΩΡΑ. δε καταλαβα οτι μιλουσαμε για ιστορια.και παλι μονο ο dc ειχε καποια διαρκεια . ο ραλφ εκανε μια σεζον το 2001 . ο wurz δε θυμαμαι. οι webber - trulli εχουν μακροπροθεσμα δειξει την ταχυτητα τους ενω ο ροσμπεργκ εχει πολυυυυυυ μελλον ακομα.
Οσο για το προσπερασμα του στον Νικ,απλα τον επιασε στον υπνο(και καλα εκανε) αφου δεν περιμενε τετοια κινηση σε εκεινο το σημειο.Απλα.
σε σημειο τερμα γκαζι ο νικ αποφασισε να παρει εναν υπνακο δηλαδη.
Επίσημο thread: GP Γαλλίας 2007