-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Αν το συντηρείς το αυτοκίνητο δεν θα σου βγάλει προβλήματα. Αν κοιτάς τα λάδια μια φορά το χρόνο ή το οδηγάς σαν άσχετος θα σου βγάλει...κι ομως θα βγαλει.. αυτο ειναι το ζητημα..
-
Δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με τις έρευνες;
Αν το συντηρείς το αυτοκίνητο δεν θα σου βγάλει προβλήματα. Αν κοιτάς τα λάδια μια φορά το χρόνο ή το οδηγάς σαν άσχετος θα σου βγάλει...Καλό είναι να τα κοιτά μια φορά το μήνα τα λάδια. Όμως είναι σωστό ότι αν το συντηρείς και το οδηγάς όπως πρέπει και όχι όπως θέλεις έχεις λιγότερες πιθανότητες για μηχανικές βλάβες. Επειδή όμως σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν και ηλεκτρονικά επάνω, μπορεί να την πατήσεις από κάτι ηλεκτρονικό. Δεν είναι σαν τα παλιά μοτέρ που και με 3 κυλίνδρους μπορούσαν να σε πάνε. Τώρα ο εγκέφαλος στη Μερσεντες μου έλεγε ένας φίλος, αν δει ότι ένας από τους κυλίνδρους δεν λειτουργεί σωστά σβήνει το μοτέρ για λόγους ασφαλείας. Δηλαδή για να το πας στο συνεργείο μια ώρα αρχίτερα. Χώρια με τους αισθητήρες που κάποιοι μπορεί να διακόψουν τη λειτουργία του μοτέρ. Είναι πλέον τόσο πολύ η τεχνολογία μέσα στο αμάξι που νομίζω ότι λιγότερες φορές πας από κάποια μηχανική βλάβη. Τις περισσότερες έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά. Τα οποία κοστίζουν κιόλας.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Αν το συντηρείς το αυτοκίνητο δεν θα σου βγάλει προβλήματα. Αν κοιτάς τα λάδια μια φορά το χρόνο ή το οδηγάς σαν άσχετος θα σου βγάλει...Καλό είναι να τα κοιτά μια φορά το μήνα τα λάδια. Όμως είναι σωστό ότι αν το συντηρείς και το οδηγάς όπως πρέπει και όχι όπως θέλεις έχεις λιγότερες πιθανότητες για μηχανικές βλάβες. Επειδή όμως σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν και ηλεκτρονικά επάνω, μπορεί να την πατήσεις από κάτι ηλεκτρονικό. Δεν είναι σαν τα παλιά μοτέρ που και με 3 κυλίνδρους μπορούσαν να σε πάνε. Τώρα ο εγκέφαλος στη Μερσεντες μου έλεγε ένας φίλος, αν δει ότι ένας από τους κυλίνδρους δεν λειτουργεί σωστά σβήνει το μοτέρ για λόγους ασφαλείας. Δηλαδή για να το πας στο συνεργείο μια ώρα αρχίτερα. Χώρια με τους αισθητήρες που κάποιοι μπορεί να διακόψουν τη λειτουργία του μοτέρ. Είναι πλέον τόσο πολύ η τεχνολογία μέσα στο αμάξι που νομίζω ότι λιγότερες φορές πας από κάποια μηχανική βλάβη. Τις περισσότερες έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά. Τα οποία κοστίζουν κιόλας.
Aν δουλευεις με ενα κυλινδρο λιγοτερο τοτε εχεις ακαυστη βενζινη στον καταλυτη .Δεν ειναι κριμα απο ενα χαλασμενο μπουζι ή coil pack να σου καταστρεψει και τον καταλυτη?Συν το οτι απο καυσαερια θα εισαι εκτος οριων.
-
Δεν είναι τόσο απόλυτο...αν το συντηρείς δηλαδή ότι δε θα σου βγάλει πρόβλημα. Από προσωπική εμπειρία...η 147 που είχα ήταν το πιο ζημιάρικο αυτοκίνητο EVER που είχα ποτέ στη κατοχή μου. Έχω αλλάξει συνολικά 3 αυτοκίνητα μέχρι τώρα...και ήταν 2 Γερμανικά (OPEL Vectra & Corsa) και ένα Γιαπωνέζικο (Mazda 626 V6 στην Αμερική)...πέρα από την Alfa.
Στην Alfa λάδια άλλαζα κάθε 8000 με 10000κμ...σέρβις κάθε χρόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Έβαζα πάντα και μόνο VPower...το φρόντιζα σαν τα μάτια μου (έχοντας ακούσει ότι τα Ιταλικά 'χαλάνε')...δε το πίεζα πολύ, κόφτες κλπ δηλαδή. Να φανταστείτε ότι στα 52000κμ που του έκανα ζήτημα είναι αν 4-5 φορές πέρασα τις 6000 στροφές.
Αποτέλεσμα? Συμπλέκτης στα 30000κμ (ΠΟΤΕ δεν είχα πρώτη στο φανάρι περιμένοντας να ανάψει), τρόμπα βενζίνης στα 5000κμ, τριγμούς (με 16άρες μαμά και μαμά ανάρτηση), μπροστινό ψαλίδι (έτριζε από μόνο του), διακόπτης πορτ-μπαγκάζ (ηλεκτρικός είναι...δεν άνοιγε σε κάποια φάση με βαλίστες πίσω μάλιστα), κάηκαν όλες οι λάμπες γύρω-γύρω μέσα στον πρώτο χρόνο, καπάκι αερόσακου στραβοβαλμένο, λεβιές ταχυτήτων με γρατζουνιά επάνω όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο, αλλαγή σωλήνα βενζίνης επειδή 'πέταγε' έξω τη βενζίνη όταν έφτανε στο φουλ το ρεζερβουάρ όταν γέμιζα στο βενζινάδικο, λαμπάκι αερόσακου στα 1000κμ...και αν θυμηθώ κι άλλα θα σας πω. Δε τα θυμάμαι και όλα.
-
Honda: Νο 1 σε ικανοποίηση πελατών στη Γερμανία
Νικητής, με διαφορά ενός βαθμού από την Toyota, στέφθηκε η Honda στην έρευνα της JD Power για την ικανοποίηση των πελατών στη Γερμανία. Την τριάδα συμπλήρωσε ακόμη ένας Ιάπωνας κατασκευαστής, η Subaru.
Πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία -καταλαμβάνοντας την 4η θέση της κατάταξης, αναδείχτηκε η BMW, ενώ οι έτερες γερμανικές εταιρείες Audi και Mercedes κατέλαβαν αντίστοιχα την 7η και 8η θέση. Χαρακτηριστική είναι η επίδοση της VW, η οποία βρέθηκε φέτος στη 12η θέση -από την 23η πέρσι. Τελευταίες στη λίστα των 27 κατασκευαστών βρέθηκαν η Chevrolet (27η θέση) και η Smart (26η θέση).Οι Ιάπωνες κράτησαν τα σκήπτρα και σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία συγκεκριμένων μοντέλων. Το Toyota Prius κατέλαβε την 1η θέση, ενώ ακόμη ένα Toyota, το Yaris Verso, βρέθηκε στη 2η θέση. 3ο -επίσης ιαπωνικό- αναδείχτηκε το Honda Accord. To πρώτο γερμανικό μοντέλο στη λίστα ήταν η BMW Σειρά-5, η οποία κατέλαβε τη 12η θέση. Το μόνο άλλωστε μη ιαπωνικό μοντέλο της πρώτης δεκάδας ήταν το Skoda Superb, το οποίο κέρδισε την 4η θέση της κατάταξης.
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Honda: Νο 1 σε ικανοποίηση πελατών στη ΓερμανίαΝικητής, με διαφορά ενός βαθμού από την Toyota, στέφθηκε η Honda στην έρευνα της JD Power για την ικανοποίηση των πελατών στη Γερμανία. Την τριάδα συμπλήρωσε ακόμη ένας Ιάπωνας κατασκευαστής, η Subaru.
Πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία -καταλαμβάνοντας την 4η θέση της κατάταξης, αναδείχτηκε η BMW, ενώ οι έτερες γερμανικές εταιρείες Audi και Mercedes κατέλαβαν αντίστοιχα την 7η και 8η θέση. Χαρακτηριστική είναι η επίδοση της VW, η οποία βρέθηκε φέτος στη 12η θέση -από την 23η πέρσι. Τελευταίες στη λίστα των 27 κατασκευαστών βρέθηκαν η Chevrolet (27η θέση) και η Smart (26η θέση).Οι Ιάπωνες κράτησαν τα σκήπτρα και σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία συγκεκριμένων μοντέλων. Το Toyota Prius κατέλαβε την 1η θέση, ενώ ακόμη ένα Toyota, το Yaris Verso, βρέθηκε στη 2η θέση. 3ο -επίσης ιαπωνικό- αναδείχτηκε το Honda Accord. To πρώτο γερμανικό μοντέλο στη λίστα ήταν η BMW Σειρά-5, η οποία κατέλαβε τη 12η θέση. Το μόνο άλλωστε μη ιαπωνικό μοντέλο της πρώτης δεκάδας ήταν το Skoda Superb, το οποίο κέρδισε την 4η θέση της κατάταξης.
δεν βάζεις και κανένα link? ή αν δεν το είδες καπου στο internet γράψε που το διάβασες
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
Honda: Νο 1 σε ικανοποίηση πελατών στη Γερμανία
Νικητής, με διαφορά ενός βαθμού από την Toyota, στέφθηκε η Honda στην έρευνα της JD Power για την ικανοποίηση των πελατών στη Γερμανία. Την τριάδα συμπλήρωσε ακόμη ένας Ιάπωνας κατασκευαστής, η Subaru.
δεν βάζεις και κανένα link? ή αν δεν το είδες καπου στο internet γράψε που το διάβασες
-
Αρκετά αξιόπιστο φαίνεται της ADAC. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοκίνητα που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (πχ Ibiza, Polo, Fabia) έχουν παρόμοιο ποσοστό ζημιών. Όσο για το ότι το θέμα ζημιών σχετίζεται αποκλειστικά με την μεταχείριση του αυτοκινήτου, αυτό προφανώς δεν ισχύει. Έχουμε ένα VW Bora, το προσέχαμε από την αρχή πολύ και ζημιές έχει βγάλει (και συνεχίζει να βγάζει φυσικά!) αρκετές. Γνωστός μου με Focus ίδιας ηλικίας έχει αντιμετωπίσει ελάχιστα προβλήματα σε σχέση με μας. Μακάρι να ήταν θέμα μόνο μεταχείρισης
-
Ενδιαφέρον θα είχε μια έρευνα και για τους καταναλωτές αλλά και για τα εργοστάσια αν αναφέρονταν συγκεκριμένα σε θέματα που 'πάσχει' το κάθε μοντέλλο. Το να κρίνει ο κάθε ιδιοκτήτης από μόνος του αν είναι αξιοπιστο ή όχι το αυτοκίνητο ή το κάθε προϊόν δεν είναι καν αντικειμενικό. Κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι μια καμένη λάμπα είναι σημαντική βλάβη ενώ κάποιος άλλος να το αγνοήσει. Να μας έλεγε η έρευνα πχ ότι η πολλαπλή εξαγωγής στα PSA 1.6 16V 110hp ραγίζει ή οι κυλινδροκεφαλές στα E200compressor και C200compressor μπορεί να έχουν πρόβλημα στις βαλβίδες και το αμάξι να τρέμει στο ρελαντί και στη συνέχεια να κόβει ο εγκέφαλος τους κυλίνδρους που βλέπει ότι δεν λειτουργουν καλά, τα freelander παντού κοκ.
Το να κάνεις μια έρευνα που να καλύπτει τα πάντα είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη η χρήση του αυτοκινήτου. Πχ κόλλησες στην άμμο και έκαψες τον συμπλέκτη προκειμένου να το βγάλεις. Φταίει το αμάξι; Έπεσες σε λακούβα και ρήμαξες τα ψαλίδια; Τράκαρες και προκειμένου να γλυτώσεις λεφτά έκανες προχειροδουλειά και χάλασε η ανάρτηση του αυτοκινήτου; Δεν άλλαξες φίλτρο γιατί είσαι ματζίρης και χάλασες την αντλία; Λαμβάνονται υπόψη αυτά; -
Ενδιαφέρον θα είχε μια έρευνα και για τους καταναλωτές αλλά και για τα εργοστάσια αν αναφέρονταν συγκεκριμένα σε θέματα που 'πάσχει' το κάθε μοντέλλο.Σωστός σε όλα! Και να προσθέσω ότι για μένα δεν θα είχε τόσο σημασία να ανακηρύξω το πιο (αν)αξιόπιστο μέσω αυτής της έρευνας, αλλά για να ξέρω ως καταναλωτής αν το πρόβλημα που συνάντησα το έχουν πάθει και άλλοι και τι επισκευές έγιναν, πόσο κόστισαν κλπ. Οι ανακοινώσεις των ανακλήσεων δεν είναι αρκετές...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ενδιαφέρον θα είχε μια έρευνα και για τους καταναλωτές αλλά και για τα εργοστάσια αν αναφέρονταν συγκεκριμένα σε θέματα που 'πάσχει' το κάθε μοντέλλο.
Σωστός σε όλα! Και να προσθέσω ότι για μένα δεν θα είχε τόσο σημασία να ανακηρύξω το πιο (αν)αξιόπιστο μέσω αυτής της έρευνας, αλλά για να ξέρω ως καταναλωτής αν το πρόβλημα που συνάντησα το έχουν πάθει και άλλοι και τι επισκευές έγιναν, πόσο κόστισαν κλπ. Οι ανακοινώσεις των ανακλήσεων δεν είναι αρκετές...
Τα σέβη μου αιδεσιμότατε....
-
Puntofato, πόσοι ΤU JP4 είχαν το πρόβλημα που αναφέρεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Puntofato, πόσοι ΤU JP4 είχαν το πρόβλημα που αναφέρεις;Στο συνεργείο που είμαι από τον Μαϊο έχουμε αλλάξει 3 σε 7 τέτοια (2 σε 307 και μία σε XSARA) αυτοκίνητα που έχουν έρθει. Σήμερα ένα XSARA που ήρθε την είχε ήδη αλλάξει.
Ραγίζει στην μέση κοντά στο Λ και στον τέταρτο μέχρι που το κόβει και τελείως.
-
Απλά μου φαίνεται πολύ παράξενο, δεδομένου ότι στο psclub δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Θυμάσαι καθόλου χρονολογίες;
Το ράγισμα φαίνεται μέσα από το θερμικό κάλυμμα; -
Πρέπει να είναι 2003-2004. Δεν ξέρω θα σε γελάσω...ΧΑΧΑ σε γέλασα!
Όπως είπα και πριν. Μέση και σπάει τον τέταρτο μέχρι που κόβεται τελείως.
Περιμένω και ένα 307 του φίλου μου που είναι ραγισμένη επίσης. Μόλις έρθει από διακοπές.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aν δουλευεις με ενα κυλινδρο λιγοτερο τοτε εχεις ακαυστη βενζινη στον καταλυτη .Δεν ειναι κριμα απο ενα χαλασμενο μπουζι ή coil pack να σου καταστρεψει και τον καταλυτη?Συν το οτι απο καυσαερια θα εισαι εκτος οριων.
Μπορεί να είναι εντάξει το μπουζί και να φταίει το συγκεκριμένο μπουζοκαλώδιο όπως μου έχει συμβεί δύο φορές. Επίσης, αν δουλεύει με τρεις κυλίνδρους, εννοείται ότι θα το πάω στο κοντινότερο συνεργείο. Άλλο όμως να το πάω και άλλο να με αφήσει στη μέση του δρόμου, να ψάχνομαι. Εκτός ορίων στα καυσαέρια θα είμαι για λίγο. Δεν έχω σκοπό να το δουλεύω με τρεις κυλίνδρους μέχρι να τα φτύσει το μοτέρ. Άσε που με τρεις κυλίνδρους δεν τραβάει και καλά για να το κυκλοφορώ για να κάνω τις δουλειές μου. Το θέμα είναι ότι σε αφήνει στα καλά καθούμενα χωρίς να σου αφήνει την επιλογή να το πας στο πρώτο κοντινό συνεργείο. Όσο για τον καταλύτη. Δεν ξέρω αν θα τον κάψει αμέσως. Πιστεύω έχεις ένα περιθώριο.
-
Ο χρήστης Karmakoma έγραψε:
Πάνω από 10.000 επισκέπτες μας έλαβαν μέρος ηλεκτρονικά με θέμα το βαθμό αξιοπιστίας που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα της τελευταίας πενταετίας που κυκλοφορούν στη χώρα μας.
Άρα αυτή δεν είναι έρευνα αλλά δημοσκόπηση, κάνω λάθος? Αν όντως είναι ψηφίζω VOLVO γιατί έτσι γουστάρω...Ακυρη ερευνα ή μαλλον δημοσκοπηση..Πολυ καλος και ψαρωτικος τιτλος για πρωτοσελιδο...
-
μηπως ξεχνανε το ηλικιακο προφιλ των αγοραστων της εκαστοτε μαρκας??γιατι νομιζω οτι οι νεοι που αγοραζουν καινουριες alfa romeo φερονται αρκετα διαφορετικα απ οτι οι μεσηλικες και βαλε αγοραζοντας το καινουριο daihatsu τους!!
αυτη η ερευνα μου φαινεται επιεικως μ@λ@κι@....
-
Άλλη μία έρευνα αξιοπιστίας του ΑΥΤΟΝΕΑ αυτή τη φορά. Λέει πως έχει δείγμα 5 εκατομμύρια τουτού!!
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200 ... &spid=1412
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Άλλη μία έρευνα αξιοπιστίας του ΑΥΤΟΝΕΑ αυτή τη φορά. Λέει πως έχει δείγμα 5 εκατομμύρια τουτού!!http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200 ... &spid=1412
Πρώτη η BMW 1er!!! με 2% ποσοστό βλαβών!
16η η 147 με ποσοστό βλαβών 13.6%.
To report με τα "ζημιάρικα" αυτοκίνητα