-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
:lol:
Κι όμως...ισχύει...
http://carscoop.blogspot.com/2007/05/vw ... -trim.htmlΠερίμενε, το ότι μοιάζει η μάσκα δε σημαίνει ότι είναι ίδια με αυτή του GTi και του R32. Διαφέρει αρκετά...
edit: Διόρθωσα τα quotes.
-
Ο χρήστης Demian έγραψε:
Fiat Bravo 1.4 TJet @ 150HP ίσως;
Πολύ καλή επιλογή και ενδεχομένως εφάμιλλη.Αλλα είναι FIAT φιλε μου και ως γνωστο τα FIAT «τα παντρεύεσαι».Και θα σου απαντήσω με συγκεκριμένο παράδειγμα:
Πηγαίνοντας στη WV για να κλείσω το TSI πήγα με τον ξάδερφο μου που έχει ένα STILO ’94 full εξτρα (με γυάλινη οροφη κτλ)και 25,000 χλμ που του κοστησε γυρω στα 17-18000 ευρα.
Επειδη παντρεύτηκε και έχει και παιδάκι πλέον το 3d δεν τον βολεύει ενδιαφέρθηκε για το JETTA TSI.Όλα καλά και ωραία όταν ήρθε η ωρα να συζητηθεί το οικονομικό μιλήσανε για ανταλλαγή .Νωρίτερα εμένα για το ALMERA σενταν 2001 Μοντέλο με 120.000 χλμ μου έδινε 4500-5000 ευρω χωρις καν να το δει σε αυτόν του είπε τα εξής:
Φερτό να το δούμε να περάσει από έλεγχο και θα πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη από την Fiat !!!Τι θέλω να πω;;Το παίρνεις ,ενδεχομένως το ευχαριστιέσαι κιόλας αλλά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις θα φας μια ξενερα σα και αυτή του δικού μου!!!
Πιστεύω πως με τη νέα γενιά της Fiat (5oo, Panda, Bravo) θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Κάποτε θα εξαφανιστεί επιτέλους η προκατάληψη, η συντήρηση της οποίας συμφέρει κάποιους κύκλους...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πιστεύω πως με τη νέα γενιά της Fiat (5oo, Panda, Bravo) θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Κάποτε θα εξαφανιστεί επιτέλους η προκατάληψηΑυτό είναι σωστό. To Gruppo ξύπνησε και, όπως όλα δείχνουν, ξύπνησε για τα καλά (με την θλιβερή εξαίρεση της Lancia αν θέλεις). Ήδη, τα μεταχειρισμένα Panda κρατάνε αρκετά την αξία τους. Το Bravo δείχνει ΠΟΛΥ καλοφτιαγμένο μέσα-έξω και μένει να το αποδείξει και σε βάθος χρόνου. Το 5οο, αναμένουμε στο ακουστικό μας μέχρι τις 4 Ιουλίου. Δύσκολα δεν θα είναι ΚΑΛΟ πάντως.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πιστεύω πως με τη νέα γενιά της Fiat (5oo, Panda, Bravo) θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Κάποτε θα εξαφανιστεί επιτέλους η προκατάληψη
Αυτό είναι σωστό. To Gruppo ξύπνησε και, όπως όλα δείχνουν, ξύπνησε για τα καλά (με την θλιβερή εξαίρεση της Lancia αν θέλεις). Ήδη, τα μεταχειρισμένα Panda κρατάνε αρκετά την αξία τους. Το Bravo δείχνει ΠΟΛΥ καλοφτιαγμένο μέσα-έξω και μένει να το αποδείξει και σε βάθος χρόνου. Το 5οο, αναμένουμε στο ακουστικό μας μέχρι τις 4 Ιουλίου. Δύσκολα δεν θα είναι ΚΑΛΟ πάντως.
+1
Και τα λεγόμενα 'καλά φτιαγμένα' αυτοκίνητα, χάνουν την αξία τους, χρόνο με το χρόνο, ΣΥΝΕΧΩΣ.Υ.Γ.:Βέβαια, στο μυαλό ορισμένων, αυτό δεν ισχύει και για αυτό δεν θα τα μετα-πουλήσουν και ποτέ(τουλάχιστον σε ανθρώπους που έχουν τα λογικά τους).
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πιστεύω πως με τη νέα γενιά της Fiat (5oo, Panda, Bravo) θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Κάποτε θα εξαφανιστεί επιτέλους η προκατάληψηΣωστο, αλλα θα αργησει ακομα, ειδικα στο Ελλαντα. Για καθε νεα 'γενια' ΦΙΑΤ το ιδιο λεμε. Θυμαμαι πχ τους 4Τ να γραφουν για τη βελτιωμενη ποιοτητα των Τιπο, Μπραβο/α, Στιλο, κι ομως ποτε δεν θεωρηθηκαν εφαμιλλα των γερμανικων. Ολοι βελτιωνονται, οχι μονο η ΦΙΑΤ. Δειτε πχ ποσα χρονια χρειαστηκε η Αudi για να θεωρηθει εφαμιλλη των Merc-BMW (κι ακομα καποιοι δεν το πιστευουν).
Παντως ειναι πολυ παρηγορο οτι δειχνουν να ξυπνησαν, οπως εγραψε και ο Krus.Ήδη, τα μεταχειρισμένα Panda κρατάνε αρκετά την αξία τους.
Σαν κατοχος ενος, το ελπιζω...
Το 5οο, αναμένουμε στο ακουστικό μας μέχρι τις 4 Ιουλίου. Δύσκολα δεν θα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ πάντως.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πολύ καλή επιλογή και ενδεχομένως εφάμιλλη.Αλλα είναι FIAT φιλε μου και ως γνωστο τα FIAT «τα παντρεύεσαι».Και θα σου απαντήσω με συγκεκριμένο παράδειγμα:
Πηγαίνοντας στη WV για να κλείσω το TSI πήγα με τον ξάδερφο μου που έχει ένα STILO ’94 full εξτρα (με γυάλινη οροφη κτλ)και 25,000 χλμ που του κοστησε γυρω στα 17-18000 ευρα.
Επειδη παντρεύτηκε και έχει και παιδάκι πλέον το 3d δεν τον βολεύει ενδιαφέρθηκε για το JETTA TSI.Όλα καλά και ωραία όταν ήρθε η ωρα να συζητηθεί το οικονομικό μιλήσανε για ανταλλαγή .Νωρίτερα εμένα για το ALMERA σενταν 2001 Μοντέλο με 120.000 χλμ μου έδινε 4500-5000 ευρω χωρις καν να το δει σε αυτόν του είπε τα εξής:
Φερτό να το δούμε να περάσει από έλεγχο και θα πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη από την Fiat !!!Τι θέλω να πω;;Το παίρνεις ,ενδεχομένως το ευχαριστιέσαι κιόλας αλλά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις θα φας μια ξενερα σα και αυτή του δικού μου!!!
Πιστεύω πως με τη νέα γενιά της Fiat (5oo, Panda, Bravo) θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Κάποτε θα εξαφανιστεί επιτέλους η προκατάληψη, η συντήρηση της οποίας **συμφέρει κάποιους κύκλους... **
...της Audi;;;
-
Ο χρήστης 741A έγραψε:
Καλημέρα σε όλους.
Πριν από δύο χρόνια είχα αντίστοιχο δίλημμα (Α3, Golf 1.6FSI, 116, A147) και αν και γερμανόφιλος κατέληξα στην 147 120 fl. Δεν το μετάνιωσα για την επίλογη μου. Πιστεύω ότι η 147 είναι ξεχωριστό αυτοκίνητο το οποίο χαίρεσαι να οδηγείς και να το βλέπεις. Όπως ήδη αναφέρθηκε το οδηγείς για ευχαρίστηση και όχι απλά για να μεταφερθείς κάπου.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν:
Γράφτηκε ότι ο κινητήρας είναι ξεπερασμένος, καίει, δεν τραβάει κλπ. Πριν βγούνε όμως οι turbo τον χαρακτήριζαν ποίημα στα 1,6 λίτρα (ήχος όχι θόρυβος, ευστροφία, τράβηγμα ιδιαίτερα στις ύψηλές στροφές χωρίς να είναι κακός χαμηλά). Συμφωνώ ότι με σκληρή χρήση καίει αλλά όχι υπερβολικά όπως γράφουνε πολλοί.
Δεν έχει χώρους: Με τα προ εξαετίας δεδομένα το αυτοκίνητο είχε καλούς χώρους με τα σημερινά μέτριους. Πάντως 4 άτομα θα αισθανθούν και θα ταξιδέψουν άνετα και ξεκούραστα. Έχω κάνει αρκετά πολύωρα ταξίδια και το αυτοκίνητο είναι ξεκούραστο ακόμα και σε σύγκριση με οικογενειακά αυτοκίνητα. Η 6η σχέση στο κιβώτιο θα ήταν καλοδεχούμενη.
Αξιοπιστία: Έχω 64000 χλμ. και μέχρι τώρα η μόνη επισκευή που έκανα ήταν μία αντικατάσταση τροχαλίας (στην εγγύηση).Υπάρχουν πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι είναι σε τι αυτοκίνητο θα πέσεις.
Στιβαρότητα: Τα γερμανικά δείχνουν-είναι πιο στιβαρά αν και πιστεύω ότι η fl ειναι βελτιωμένη σε σχέση με τα προ fl σε αυτόν τον τομέα.
Συντήρηση: Θέλει πιο συχνη συντήρηση (20000 χλμ αντι 30000 χλμ ) σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Λογικά και περισσότερα έξοδα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η 147 είναι αντικειμενικά ένα πραγματικά καλό και ευχάριστο αυτοκίνητο. Είναι καλύτερο απόσο νομίζει πολύς κόσμος. Από τη μία οι φανατικοί φίλοι της Alfa που το λατρεύουν και από την άλλη ορκισμένοι γερμανόφιλοι, γαλλόφιλοι και 'γιαπωνέζοι' που το θεωρούνε 'κουβά'. Και μόνο που έχει γίνει τόση συζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο, σημαίνει ότι είναι κάτι το ξεχωριστό. Όπως όλα έχει τα υπέρ και τα κατά. Το βασικότερο μειονέκτημα του είναι η ηλικία του. Είναι ένα αυτοκίνητο που παρά τις όποιες βελτιώσεις έχει δεχτεί είναι ~ 6-7 ετών και λογικό είναι να δυσκολεύεται απέναντι στον ανταγωνισμό. Γι
αυτό και ετοιμάζεται η 149.
Αν αγόραζα σήμερα αυτοκίνητο μάλλον θα στρεφόμουνα σε κάτι πιο σύγχρονο με turbo ή να περίμενα την 149. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες πολύ καλές προτάσεις στην κατηγορία και με καλύτερο value for money. Όμως και τα δύο χρόνια που έχω την 147 με έχει κερδισει σαν αυτοκίνητο και με ευχαριστεί να την οδηγώ. Αν και γερμανόφιλος.
Ευχαριστώ.Μια παρατηρηση σε οτι αφορα τον κινητηρα. Πραγματι μεχρι πριν απο 2-3 χρονια ηταν απο τους καλυτερους (σε αποδοση οχι σε καταναλωση) κινητηρες της κατηγοριας. Το θεμα ομως ειναι οτι πλεον μετρα πανω απο 10ετια στην παραγωγη (αν θυμαμαι καλα προτοεμφανιστηκε στην 145) οποτε λογικο ειναι οι ανταγωνιστες του να τον εχουν ξεπερασει. Οταν εχει μοτερ σαν τον TSi ή 1.8TFSi, τον 1.6Τ της Οπελ ή ακομα και τον 1.8 του Civic δυσκολα μπορεις να τους αντιμετωπισεις με τον Twin Spark τεχνολογιας του 90. Ηταν μεγαλο λαθος της Alfa που αφου ειχε σκοπο να κρατησει το αυτοκινητο τοσο μεγαλο διαστημα στην παραγωγη δεν φροντισε να το ανανεωσει για να αντιμετωπισει τον ανταγωνισμο. Θα μπορουσε πχ να του φορεσει καποιον JTS (1.9/160). Αφου τον εχει! Γιατι δεν τον βαζει?!
Αντιστοιχα και για το crash test θα μπορουσαν να κανουν καποιες διορθωσεις και να ζητησουν την επαναληψη της δοκιμης για να αποδειξουν οτι πραγματι ηταν ατυχες το περιστατικο (αν ηταν). Ουτε αυτο το εκαναν ομως. Αυτο εμενα ως υποψηφιο πελατη 1ον με βαζει σε υποψιες οτι τα αποτελεσματα του τεστ ανταποκρινονται πραγματι στις παθητικες δυνατοτητες του αυτοκινητου και 2ον μου δειχνει την παντελη αδιαφορια της εταιρειας (και κατα συνεπεια ελλειψη σεβασμου προς τον πελατη) στο να διορθωσει το αυτοκινητο στους τομεις που επρεπε.
Πιστευω πως αυτες οι τραγικες παραλειψεις της εταιρειας καταδικασαν ουσιαστικα την εμπορικη πορεια ενος κατα τα αλλα αξιολογου μοντελου. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πιστεύω πως με τη νέα γενιά της Fiat (5oo, Panda, Bravo) θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Κάποτε θα εξαφανιστεί επιτέλους η προκατάληψη, η συντήρηση της οποίας **συμφέρει κάποιους κύκλους... **
...της Audi;;;
Συ είπας.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...της Audi;;;
Συ είπας.
αλλά ποιούς κύκλους; (αφού δεν είναι της Audi)
-
-
:yawn:οff topic...
καλύτερα πήγαινε εδώ: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 0%ED%EF%F2
-
:yawn:
οff topic...
Μπα... από κούραση είναι. Και το συγκεκριμένο θέμα, το κουράζετε πολύ. Με πιάνεις πιστεύω.
-
οff topic...
Μπα... από κούραση είναι. Και το συγκεκριμένο θέμα, το κουράζετε πολύ. Με πιάνεις πιστεύω.
το συγκεκριμένο θέμα έχει λήξει εδώ και σελίδες....
αγορά TSI._ -
οff topic...
το συγκεκριμένο θέμα έχει λήξει εδώ και σελίδες....
αγορά TSI._Κάποιος, σε 1 ή 2 μήνες από τώρα, θα μπει και θα έχει το ίδιο ερώτημα. Θα κλειδώσουμε το θέμα του και θα τον παραπέμψουμε στο παρόν. Να δούμε τι άκρη θα βγάλει ο άνθρωπος
Επειδή δλδ πάρθηκε απόφαση, πηδάμε (sic) το θεματάκι ή το κλειδώνουμε; Ε, τίποτα από τα δύο. Αφήστε το να πάει στον πάτο, και το σηκώνουμε όταν χρειαστεί. The end.
-
Επειδή δλδ πάρθηκε απόφαση, πηδάμε (sic) το θεματάκι ή το κλειδώνουμε; Ε, τίποτα από τα δύο. Αφήστε το να πάει στον πάτο, και το σηκώνουμε όταν χρειαστεί. The end.
πηδάνε (hard) για πολλές σελίδες...
καληνύχτα
Alfa 147 Imola ή Golf TSI Sportline;