-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αναφέρομαι στην πραγματικά χαζή και επιπόλαια τακτική κάποιων να αφήνουν τα κλειδιά στο αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη και να πετάγονται στο περίπτερο ή οπουδήποτε αλλού, αφήνοντας το αυτοκίνητο εκτεθειμένο για κάμποσα δευτερόλεπτα ή ακόμα και λεπτά.και λενε
Καμιά φορά τα αφήνω πάνω με το μοτέρ αναμμένο. Ο λόγος δεν είναι η βενζίνη φυσικά. Το περίπτερο από το σπίτι μου απέχει 200 μέτρα. Το λυπάμαι να το βάζω μπροστά κρύο, να σβήνω και να το ξαναβάζω μέσα σε 5 λεπτά.
Πριν λίγους μήνες έχασε ένας γνωστός μου ένα Focus ακριβώς με αυτό τον τρόπο...
Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα στο περίπτερο ήταν αρκετά για να κάνει φτερά το αυτοκίνητο!
Δεν το γράφω με την έννοια να κατηγορήσω κανέναν. Απλά ως μέτρο αφύπνισης, σαν καμπανάκι κινδύνου...
Το αφεντικό του πατέρα μου 'έχασε' με αυτόν τον τρόπο ένα BMW X5 4.4, του οποίου μάλιστα μόλις είχε λήξει η χρονομίσθωση και το είχε εξαγοράσει. Κατέβηκε μπροστά από ένα περίπτερο στην Κηφισιά να αγοράσει τσιγάρα και εκείνη την ώρα το αυτοκίνητό του 'έκανε φτερά'.
και λέω
φιλος έκανε το εξής:
πάντα χρησιμοποιούσε το 2ο κλειδι και παντα μαζι του ειχε το πρώτο στο πορτοφολι. ετσι,οταν επρεπε να σταματήσει καπου για λιγο ειτε για στάση (καφε πχ ή τσιρλιπιπι) αφηνε το κλειδι στη μίζα και κλειδωνε με το κανονικο!
εκτος κι αν καταλάβατε ότι αφηνει το αμαξι αναμενο για 2-3 ωρίτσες (εκει που λέω για καφε...)
διαβάζετε τις προηγουμενες δημοσιευσεις ή κουβέντα να γίνεται? -
Φιλε Da Silva γιατι δεν βγαζει απλα το κλειδι που εχει στην μηχανη;Πολυ ταλαιπωρία βρε φιλε!!!
-
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ
με σκασατε. εννοειται σε συνθηκες όπως αυτες που προαναφερθηκαν. τσιγαρα,WC,να χρειαστεί να κατεβει απο το αμαξι για 30 sec κλπ.
ποτέ δε με βρηκε σύμφωνο η τακτική του (για πολλούς λογους),από την αλλη οταν εισαι σε φάση πχ που λιωνεις το αμάξι και πρεπει να σταματησεις για πιπι σε καποιο σταθμο, και γενικοτερα βιαζεσαι, εχει και καποια βάση. -
Όχι μόνο σβήνει το αμάξι σε οποιαδήποτε στάση, αλλά τα κλειδιά είναι πάντα πάνω μου και το αυτοκίνητο κλειδωμένο. Κλειδώνω και τους επιβάτες μέσα (ή τους λέω να κλειδώσουν αφού φύγω) για δική τους ασφάλεια, εννοείται με το κλείδωμα που ανοίγει από μέσα αν χρειαστεί (υπάρχει και το άλλο κλείδωμα, που η πόρτα δεν ανοίγει ούτε από μέσα - εκτός και αν παραβιαστεί). Τώρα πια με τις τηλεχειριζόμενες κλειδαριές δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνεις ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το αφεντικό του πατέρα μου 'έχασε' με αυτόν τον τρόπο ένα BMW X5 4.4, του οποίου μάλιστα μόλις είχε λήξει η χρονομίσθωση και το είχε εξαγοράσει. Κατέβηκε μπροστά από ένα περίπτερο στην Κηφισιά να αγοράσει τσιγάρα και εκείνη την ώρα το αυτοκίνητό του 'έκανε φτερά'.Εντελώς τυχαία το αυτοκίνητο βρέθηκε χτες. Κλάπηκε προ αρκετών μηνών και βρέθηκε μία μέρα αφού ανέφερα το περιστατικό (τρελή σύμπτωση θα έλεγα).
Το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας αποκτήσει μόνο κάτι μικροχτυπήματα στο εμπρός δεξί μέρος και έχοντας κάνει φτερά το σύστημα πλοήγησης. Μικρό το κακό θα έλεγα για ένα αυτοκίνητο που ήταν χαμένο για μήνες και το οποίο η ασφαλιστική το πιο πιθανό είναι ότι δε θα αποζημίωνε ποτέ δεδομένου του τρόπου που εκλάπη.
Περισσότερες πληροφορίες του πού και πώς βρέθηκε εν καιρώ... αναρωτιέμαι και γω δηλαδή αν βρέθηκε από την αστυνομία ύστερα από οργανωμένη αποστολή εξάρθρωσης κάποιας σπείρας κλοπής αυτοκινήτων ή εντελώς τυχαία κινούμενο στο δρόμο. -
Μ'αρέσει που αναρωτιέσαι....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το αφεντικό του πατέρα μου 'έχασε' με αυτόν τον τρόπο ένα BMW X5 4.4, του οποίου μάλιστα μόλις είχε λήξει η χρονομίσθωση και το είχε εξαγοράσει. Κατέβηκε μπροστά από ένα περίπτερο στην Κηφισιά να αγοράσει τσιγάρα και εκείνη την ώρα το αυτοκίνητό του 'έκανε φτερά'.
Εντελώς τυχαία το αυτοκίνητο βρέθηκε χτες. Κλάπηκε προ αρκετών μηνών και βρέθηκε μία μέρα αφού ανέφερα το περιστατικό (τρελή σύμπτωση θα έλεγα).
Το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας αποκτήσει μόνο κάτι μικροχτυπήματα στο εμπρός δεξί μέρος και έχοντας κάνει φτερά το σύστημα πλοήγησης. Μικρό το κακό θα έλεγα για ένα αυτοκίνητο που ήταν χαμένο για μήνες και το οποίο η ασφαλιστική το πιο πιθανό είναι ότι δε θα αποζημίωνε ποτέ δεδομένου του τρόπου που εκλάπη.
Περισσότερες πληροφορίες του πού και πώς βρέθηκε εν καιρώ... αναρωτιέμαι και γω δηλαδή αν βρέθηκε από την αστυνομία ύστερα από οργανωμένη αποστολή εξάρθρωσης κάποιας σπείρας κλοπής αυτοκινήτων ή εντελώς τυχαία κινούμενο στο δρόμο.Έχω νεώτερες πληροφορίες...
Το αυτοκίνητο βρέθηκε από την υπηρεσία λαθρεμπορίου/τελωνειακού ελέγχου στην Αθήνα (δεν έμαθα πού ακριβώς). Η οδηγός του είχε τεθεί εδώ και καιρό σε παρακολούθηση από την αστυνομία απ' τη στιγμή που θεωρήθηκε ύποπτη γιατί οδηγούσε αριστεροτίμονο αυτοκίνητο με βρετανικές πινακίδες. Μέσω της γυναίκας αυτής εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων, ενώ στο γκαράζ της βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντίστοιχης προέλευσης αυτοκινήτων.Πιστεύω ότι αξίζει ένα μπράβο στην αστυνομία
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
φιλος έκανε το εξής:
πάντα χρησιμοποιούσε το 2ο κλειδι και παντα μαζι του ειχε το πρώτο στο πορτοφολι. ετσι,οταν επρεπε να σταματήσει καπου για λιγο ειτε για στάση (καφε πχ ή τσιρλιπιπι) αφηνε το κλειδι στη μίζα και κλειδωνε με το κανονικο!
Τι ακριβως κερδιζει ετσι;
Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με σπασμένο παράθυρο
Εκτός αν κλειδώνει το τιμόνι με αντικλεπτικό μπαστούνι
-
υπαρχει και ενας αλλος τροπος να σου το κλέψουν:
στο φανάρι σε ακουμπάνε από πίσω λίγο, κατεβαινεις να δεις τι εγινε(ξεχνας τα κλειδιά μεσα). Οι τυποι που σε χτυπήσανε ειναι 2, ο ενας μιλάει μαζί σου, ο αλλος μπαινει στο αμαξι σου και φευγει και ο αλλος μπαινει στο δικό τους αμάξι και φευγει επίσης
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εντελώς τυχαία το αυτοκίνητο βρέθηκε χτες. Κλάπηκε προ αρκετών μηνών και βρέθηκε μία μέρα αφού ανέφερα το περιστατικό (τρελή σύμπτωση θα έλεγα).
Περισσότερες πληροφορίες του πού και πώς βρέθηκε εν καιρώ... αναρωτιέμαι και γω δηλαδή αν βρέθηκε από την αστυνομία ύστερα από οργανωμένη αποστολή εξάρθρωσης κάποιας σπείρας κλοπής αυτοκινήτων ή εντελώς τυχαία κινούμενο στο δρόμο.Έχω νεώτερες πληροφορίες...
Το αυτοκίνητο βρέθηκε από την υπηρεσία λαθρεμπορίου/τελωνειακού ελέγχου στην Αθήνα (δεν έμαθα πού ακριβώς). Η οδηγός του είχε τεθεί εδώ και καιρό σε παρακολούθηση από την αστυνομία απ' τη στιγμή που θεωρήθηκε ύποπτη γιατί οδηγούσε αριστεροτίμονο αυτοκίνητο με βρετανικές πινακίδες. Μέσω της γυναίκας αυτής εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων, ενώ στο γκαράζ της βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντίστοιχης προέλευσης αυτοκινήτων.Πιστεύω ότι αξίζει ένα μπράβο στην αστυνομία
Η γυναίκα μου έχει μεγαλώσει στην Γερμανία.
Έχει μάθει λοιπόν να ξεχωρίζει τις αυθεντικές γερμανικές πινακίδες από τις μαϊμού.
Και πιστέψτε με, κυκλοφορούν πολέέές τέτοιες στην Αθήνα...Η βλακεία πολλών ανθρώπων τελικά είναι απίστευτη όταν θέλουν να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους (ή το βίτισιο τους) και να οδηγάνε ακριβά αυτοκίνητα.
Σε γνωστούς μας έκλεψαν (με τον πατροπαράδοτο τρόπο) ολοκαίνουργια Mercedes πριν από χρόνια.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε μετά από 3 ολόκληρα χρόνια να κυκλοφορεί όλο αυτό το διάστημα στην Αθήνα σαν taxi...
Ο νέος ιδιοκτήτης του φυσικά δεν «γνώριζε» τίποτα, δεν «καταλάβαινε» τίποτα... -
Το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε νέο συμβάν με τραυματισμό νεαρής τραγουδίστριας, η οποία σταμάτησε σε περίπτερο στην Πλατεία Αγ.Παρασκευής και άφησε αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου, ενώ στην συνέχεια στην προσπάθειά της να σταματήσει τον κλέφτη, αυτός την παρέσυρε αρκετά μέτρα στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/216908.html -
Το ακουσα και γω σημερα στις ειδησεις.Το πρωτο της λαθος ηταν οτι αφησε τα κλειδια πανω στη μιζα και το δευτερο οτι προσπαθησε να τον πιασει με εναν εντελως χαζο τροπο.Νταξει μπορει να ειχε τιποτα σημαντικα χαρτια κλπ μεσα αλλα οχι να θεσεις και σε κινδυνο τη ζωη σου για ενα αυτοκινητο.
-
Αν θέλετε μπορούμε να σχηματίσουμε μια ομαδούλα που να αφήνει επίτηδες αυτοκίνητα με αναμμένη τη μηχανή έξω από περίπτερα. Σε 2-3 σημεία (ή και στο πίσω κάθισμα σκεπασμένοι με κάποιο μουσαμά) θα υπάρχουν κάποιοι που θα παρακολουθούν το αμάξι, και μόλις ο επίδοξος κλέφτης κάνει την κίνησή του... θα πέφτει το ξύλο της αρκούδας (και μετά παράδοση στην αστυνομία, μην το κάνουμε και Death Wish )
-
micmic +1 στην ιδέα, αλλά που χρόνος για τέτοια. (Αν γίνει είμαι μέσα πάντως!!!)
Επίσης δεν χρειάζεται να κρυφτείς μέσα στο αμάξι, μπορείς να έχεις ένα φίλο σου με μηχανή στα 50 μέτρα...Το σκέφτηκα κι εγώ όταν μου άνοιξαν το κάρο μου στην πέτρου ράλλη και πήραν το χαρτοφύλακά μου τον Αύγουστο, να βάζω δόλωμα ένα άλλο αυτοκίνητο με χαρτοφύλακα σε σημείο εμφανές κοντά στο συμβάν, και να περιμένω με καμμιά δεκαριά από το σόι που ψοφάνε για τέτοια πάλι από κάποια απόσταση!
viewtopic.php?f=13&t=32463&p=1337073&hilit=%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1#p1337073 -
Ο χρήστης micmic έγραψε:
Αν θέλετε μπορούμε να σχηματίσουμε μια ομαδούλα που να αφήνει επίτηδες αυτοκίνητα με αναμμένη τη μηχανή έξω από περίπτερα. Σε 2-3 σημεία (ή και στο πίσω κάθισμα σκεπασμένοι με κάποιο μουσαμά) θα υπάρχουν κάποιοι που θα παρακολουθούν το αμάξι, και μόλις ο επίδοξος κλέφτης κάνει την κίνησή του... θα πέφτει το ξύλο της αρκούδας...Και καμμια πιστολια απο το κλεφτη...
-
Δε λέω, θα έχει και τους κινδύνους του το εγχείρημα. Αλλά πάντως θα έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού
-
Το να βάλει δόλωμα και να πιάσει κανείς επ' αυτοφόρω αυτόν που πάει να κλέψει όχημα ή οποιοδήποτε αντικείμενο είναι δουλειά της αστυνομίας. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό να το συζητήσουμε.
Άλλο να πιάσεις τυχαία κάποιον τη στιγμή που το κάνει και όπως θα είσαι εν βρασμώ να τον σαπίσεις στο ξύλο και άλλο να στήσεις δόλωμα και να περιμένεις πότε θα τσιμπήσει κάποιος με σκοπό να εκτονωθείς και να εκδικηθείς αναδρομικά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το να βάλει δόλωμα και να πιάσει κανείς επ' αυτοφόρω αυτόν που πάει να κλέψει όχημα ή οποιοδήποτε αντικείμενο είναι δουλειά της αστυνομίας. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό να το συζητήσουμε.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά αναρωτιέμαι αν η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές....!! Είναι τόσο απλό σαν σκέψη κι ευκολα υλοποιήσιμο....Γνωρίζετε κάτι σχετικά ;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά αναρωτιέμαι αν η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές....!! Είναι τόσο απλό σαν σκέψη κι ευκολα υλοποιήσιμο....Γνωρίζετε κάτι σχετικά ;;;Στην Αμερική το κάνει η αστυνομία...
_
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά αναρωτιέμαι αν η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές....!! Είναι τόσο απλό σαν σκέψη κι ευκολα υλοποιήσιμο....Γνωρίζετε κάτι σχετικά ;;;Σιγά μην ενδιαφερθεί γι'αυτά η αστυνομία. Έχω παράδειγμα γονιού ο οποίος παρακολουθώντας τον ναρκομανή γιό του και τα βαποράκια που τον προμήθευαν, έφτασε να ξέρει τις διευθύνσεις και τα ονόματα ολόκληρης σπείρας ναρκωτικών. Τα κατήγγειλε όλα στην αστυνομία, και σε περισσότερα από ένα τμήματα. Η αδιαφορία τους ήταν παροιμιώδης...
Δε λέω ότι φταίνε οι αστυνομικοί, άλλωστε πόσοι έχουν μείνει κι απ'αυτούς που να ΜΗΝ φυλάνε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα... Αλλά η αστυνομία ΔΕΝ κάνει τη δουλειά της. Και θυμηθείτε το: Στο προσεχές μέλλον τα περιστατικά αυτοδικίας θα αυξηθούν κατακόρυφα. Κάπως πρέπει να εκτονωθεί ο κόσμος.
Αφηρημάδα, αφέλεια ή απλώς βλακεία?