-
Ειναι μια συγκεκριμένη δεξιά στροφή στη Λ. Μαραθώνος που αμέσως μόλις στρίψεις συναντάς ένα φανάρι. Με τα παλιά λάστιχα ερχόμενος με ~120 χλμ/ώρα το φανάρι ήταν κόκκινο, πάτησα φρένο, και όπως οι τροχοί ήταν στριμμένοι ένοιωσα να ελαφρώνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ξαφνικά ο κώλος ξεκόλλησε, οπότε και το έσωσα με ανάποδο τιμόνι και άφημα του φρένου, το οποίο και ξαναπάτησα όταν ίσιωσε το αυτοκίνητο.
Στην ίδια στροφή μετά την αλλαγή ελαστικών και ανάρτησης έχω στρίψει με 130+, με έπιασε το ίδιο φανάρι και στο πάτημα του φρένου ένοιωσα απλά να ελαφρώνει το πίσω μέρος, το αυτοκίνητο, επιβράδυνε όμως κανονικά, χωρίς να χάσει την κατευθυντικότητά του.
Ναι μεν λοιπόν το αυτοκίνητο απέκτησε ουδετερότητα με τις αλλαγές σε ανάρτηση και φρένα, πιστεύω όμως ότι το ESP θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση και στις δύο περιπτώσεις. Στη μεν πρώτη ίσως είχε αποφευχθεί εντελώς η υπερστροφή και το ξεκόλλημα του πίσω μέρους, στη δε δεύτερη ίσως είχε επέμβει πριν καν ελαφρύνει το πίσω μέρος. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
περιεργη αντιδραση οπως τη περιγραφεις.
αν πατουσες φρενο, αμεσως θα μαζευε τα μουτρα παντως.
Έχω συνηθίσει από το 206 να μην πατάω το φρένο με στριμμένους τροχούς (ιδίως άμα το αμάξι έχει σπάσει την πρόσφυση...). Αν το κάνεις αυτό με το 206 θα σε μαζεύουν με το κουταλάκι...
Και δε νομίζω ότι ήταν τόσο περίεργο... Αυτό ακριβώς έκανε και το Punto του charmak... Μάλλον συμβαίνει γενικότερα με το ESP...
To δικό μου στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε πρόβλημα υπερ-πρόσφυσης στον πίσω άξονα και υπο-προσφυσης στον εμπρός (λόγω ελαστικών). Αλλά το esp δεν έκανε καμιά προσπάθει να μαζέψει τη μούρη.
Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που αντιδρά έτσι. Όποτε έχει εμφανιστεί υποστροφή αδράνειας, δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ.
Άρα η μόνη περίπτωση που μπορεί να φανεί χρήσιμο είναι να φύγει η ουρά και μετά να υπερδιορθώσω, οπότε θα αρχίσει το εκκρεμές. Εκεί μάλιστα, θα φρενάρει το σύμπαν και το αυτοκίνητο θα συνεχίσει την πορεία του.
-
*σημειωση, δεν εχω κανενα προβλημα με τη συζητηση περι ESP εδω, πειτε οτι θελετε οσο θελετε, το ' ' σημαινε 'χμμμ... ενδιαφερον' *
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σε περίπτωση υποστροφής αδρανείας, το αυτοκίνητο φεύγει ευθεία με το μπροστινό να κοιτάει προς το εξωτερικό της στροφής. Ένα σωστό ESP λοιπόν, που θέλει να κάνει το αυτοκίνητο να στρίψει, τι θα πρέπει να κάνει; Μα να φρενάρει τους πίσω τροχούς και ιδίως τον πίσω εσωτερικό στο μέγιστο δυνατό. Με αυτό τον τρόπο ο πίσω εσωτερικός τροχός θα λειτουργήσει ως κέντρο περιστροφής του αυτοκινήτου προς το εσωτερικό της στροφής, ενώ το ελαφρύ φρενάρισμα και του πίσω εξωτερικού, θα συντελέσει στην επιβράδυνση του αυτοκινήτου, ώστε να στρίψει ακόμα πιο εύκολα.
Τότε γιατί το Α3 συνέχιζε ευθεία;;;;:hmmm:
Ε, λοιπόν, το δικό μου S-Max, όταν έστριβα οριακά, με 130 χλμ., σε στροφή η οποία είχε ελαφρές ανωμαλίες που αποσυντόνησαν την ανάρτηση, ενώ ταυτόχρονα χρειάστηκε να κλείσω την τροχιά μου επιβραδύνοντας λόγω αργού προπορευόμενου, έκανε ακριβώς αυτό! Άκουσα ένα δυνατό θόρυβο πίσω αριστερά, προφανώς ήταν η αντλία που ενεργοποίησε το φρένο, ενώ ταυτόχρονα είδα την λυχνία του ESP να ανάβει. Δεν περίμενα να ενεργοποιηθεί το ESP, γιατί δεν είχα χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά το γεγονός παραμένει ότι η υποστροφή καταπνίγηκε εν τη γεννέσει της!!
Και αυτό είναι η σωστή ενέργεια! Επαναλαμβάνω, και στο Α3 το ESP είναι πολύ σωστά ρυθμισμένο και όλες τις υπόλοιπες φορές που έχει επέμβει το έκανε πολύ σωστά βοηθώντας τον οδηγό. Απλά, τότε δεν το χρειαζόμουν ιδιαίτερα. Την μία φορά που το χρειάστηκα πραγματικά...
Μήπως λοιπόν φίλε markvag σώθηκες ακριβώς λόγω του ESP του Α3;
Όχι. Ο λόγος που δεν βγήκα από το δρόμο ήταν ότι ήμουν σε αρκετά μεγάλη ανηφόρα και απλούστατα το αμάξι έχασε ταχύτητα λόγω της βαρύτητας! Στη συγκεκριμένη στροφή, το όριο είναι περίπου στα 70, εγώ μπήκα με περίπου 80, άρα είχα πρόβλημα. Με το που διαπίστωσα ότι δεν μ' έπαιρνε άφησα το γκάζι περιμένοντας να πετάξει κώλο. Πάνω που πήγε να πετάξει κώλο μπήκε η ηλεκτρονική βλακεία και έκοψε τον κώλο!!!!! Αφήνοντας τη μούρη να συνεχίζει ευθεία... Απλά, επειδή σε όλη αυτή τη διαδικασία είχα αφημένο το γκάζι και το αμάξι έστριβε, έχασε ταχύτητα και έπεσε κάτω από τα 70, οπότε βρήκε πρόσφυση και γλυτώσαμε 'του χαντάκ''... Αυτό που ένιωσα σαν οδηγός ήταν το ESP να κρατάει τον πίσω άξονα βιδωμένο και ν' αδιαφορεί πλήρως για τον εμπρός, ο οποίος συνέχιζε το ταξίδι του 'ίσα μπροστά'... Να σημειώσω ότι το ESP στο Α3 το αντιλαμβάνεσαι μόνο από το σχετικό λαμπάκι στον πίνακα οργάνων (που βγάζει μάτι και το έβλεπα με την άκρη του ματιού μου όλη την ώρα να αναβοσβύνει...) και από την κόψιμο του γκαζιού (αν και η έλλειψη δύναμης είναι μόνιμο πρόβλημα στο Α3 1,6fsi... )
Λίγο καιρό πιο πριν είχα δει το Punto του charmak66 να καταστρέφει ένα λάστιχο και μία ζάντα (εμπρός αριστερά), λόγω αμάζευτης υποστροφής με το ESP να δουλεύει υπερωρίες (όπως ορκίζεται ο οδηγός και ο συνοδηγός του) χωρίς όμως να κάνει απολύτως τίποτα για τα μούτρα!!!!!!!!! Μόνο στον πίσω άξονα έκανε κάτι = δεν τον άφηνε να διώξει το πίσω μέρος για να διορθώσει τα μούτρα!!!!!!! Αποτέλεσμα κατεστραμμένη ζάντα - λάστιχο στην πίστα των Σερρών (αν ήταν στο δρόμο δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχε συμβεί...) στο μόνο κερμπ που μπορείς να το πάθεις εκεί...
Λοιπόν, μετά από αυτή την απάντηση, υπόσχομαι ότι θα βρω κάποιο σημείο ασφαλές και θα δοκιμάσω με λίγα χλμ. (με δευτέρα - 40, 50 χλμ.) να βγάλω το αυτοκίνητο με υποστροφή αδρανείας, ώστε να επιβεβαιώσω πλήρως αν στη δική μου περίπτωση την αντιμετωπίζει ή όχι.
Όμως μου φαίνονται πολύ περίεργα όσα λέτε εσύ και ο charmak. Δηλαδή, τα σημερινά αυτοκίνητα είναι επίτηδες φτιαγμένα να υποστρέφουν. Το πιο συχνό φαινόμενο λοιπόν, σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης, θα είναι η υποστροφή αδρανείας. Ε τότε τι σόϊ υπηρεσίες προσφέρει το ESP, αν στις περισσότερες φορές που θα χρειαστεί, δεν θα κάνει τίποτα; Κάποιος δοκιμαστής/δημοσιογράφος των 4Τ να μας διαφωτίσει σχετικά με την εμπειρία του;
-
Να ρωτησω, καμμια ιδεα γιατι (απ'οτι φαινεται) η FORD προτιμησε να εχει το ESP διαθεσιμο προαιρετικα σε αλλες εκδοσεις του FIESTA και ουτε καν προαιρετικο στο S? (αν και μεταξυ αντικρουόμενων πληροφοριων απο την αντιπροσωπεια ενας εκ των πωλητων ειπε οτι ειναι διαθεσιμο με 840 ευρω - τσιμπημενη τιμη ή νορμαλ? - )
(Στο Thread 'FORD' δεν πηρα μεχρι στιγμης διαφωτιστικη ή εκτεταμενη πληροοφορηση απο σχετικη ερωτηση μου , οποτε ειπα να ρωτησω εδω)
-
Καλημέρα,
Παρακολουθώ την ενδιαφέρουσα συζήτηση σας και θα ήθελα να προσθέσω την γνώμη/εμπειρία μου.
Κανένα αυτοκίνητο δεν φτιάχνεται με σκοπό την υποστροφή. Απλά είναι εγγενής αδυναμία της σχεδίασης τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αλλά ταυτόχρονα και μια αδυναμία η όποια ως συμπεριφορά «βολεύει» την αυτοκινητοβιομηχανία η όποια απευθύνεται σε όλα τα ειδή των οδηγών. Τι εννοώ; Ένας αδαής οδηγός πολύ πιθανά δεν αντιδράσει με ανάποδο τιμόνι (υπερστροφή) αν το «χάσει», αλλά ενστικτωδώς απλώς θα αφήσει το γκάζι όποτε και μια υποστροφή θα διορθωθεί με ευκολία (αν δεν το παρακάνει πάντα). Άλλωστε δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου.
Όσον αφορά το ESP. Σαφώς, και είναι φτιαγμένα για να «σκοτώνουν» την υποστροφή, το θέμα όμως είναι κατά ποσό γρήγορα μπορεί να αντιλήφθη ο εγκέφαλος τι συμβαίνει. Μου έχει τύχει υποστροφή με πολλά Χελμ, και το ESP άργησε χαρακτηριστικά να αντιλήφθη τι συμβαίνει, και ενέργησε όταν ήδη βρισκόμουν στο αντίθετο ρεύμα αλλά με γλύτωσε τουλάχιστον από τις μπανιέρες. Μάλιστα όταν άρχισα να γλίστρα και είδα πως δεν ενεργεί το ESP, έκοψα κι άλλο το τιμόνι για να ξυπνήσουν οι αισθητήρες.Φιλικά Τιμολέων
-
Ο χρήστης Buddha έγραψε:
Κανένα αυτοκίνητο δεν φτιάχνεται με σκοπό την υποστροφή.ΟΛΑ.
Ιδίως αυτά που φοβάται ο κατασκευαστής ότι θα πάρουν τούμπες, έχουν τεράστια ποσά υποστροφής (σε επικίνδυνο βαθμό).
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα τα καταλαβαίνεις από τη λυχνία στο ταμπλό (εκτός αν έχεις αρχίσει να γλιστράς ανεξέλεγκτα οπότε εκεί καταλαβαίνεις τις διορθώσεις).
-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Να ρωτησω, καμμια ιδεα γιατι (απ'οτι φαινεται) η FORD προτιμησε να εχει το ESP διαθεσιμο προαιρετικα σε αλλες εκδοσεις του FIESTA και ουτε καν προαιρετικο στο S? (αν και μεταξυ αντικρουωμενων πληροφοριων απο την αντιπρσωπια ενας εκ των πωλητων ειπε οτι ειναι διαθεσιμο με 840 ευρω - τσιμπημενη τιμη ή νορμαλ? - )(Στο Thread 'FORD' δεν πηρα μεχρι στιγμης διαφωτιστικη ή εκτεταμενη πληροοφορηση απο σχετικη ερωτηση μου , οποτε ειπα να ρωτησω εδω)
Πολύ μεγάλη χαζομάρα της Ford αυτό... (αν και δεν είναι και η πρώτη...) Ίσως να έχει να κάνει με μείωση του κόστους;;; (έβαλε 1-2 άλλα πραγματάκια στο S και ήθελε να μειώσει το κόστος με την αφαίρεση του ESP, ακόμα και από τη λίστα των έξτρα...)
Πάντως, επαναλαμβάνω, το fiesta, S ή απλό ΔΕΝ το χρειάζεται το ESP (το έχω οδηγήσει (ελάχιστα, αλλά το πίεσα πολύ) και το αμάξι στρίβει υπέροχα!
-
και αλλη ερωτηση .... απο αποψη ισχυος, ρεπριζ, ροπη, επιταχυνση, κλπ, πως συγκρινονται αραγε τα Fiesta (S) 1.4 και G.Punto 95 Sporting με Saxo 1.4 (VTS) ? ....
προφανως μαλλον πρεπει να ειναι πανω κατω ιδιες επιδοσεις με αμελητεες διαφορες στην αισθηση, σωστα? (με χειροτερο ισως το G.Punto, και καλυτερο ισως το Saxo?)
-
Kαι αλλη ερωτηση γνωμης ...
Ποσο σημαντικος παραγοντας ειναι για σας στην επιλογη αυτ/ου το θεμα της ευχρηστιας , αν και κατα ποσο υπαρχουν ζητηματα δηλαδη, εργονομιας, οικειοτητας κλπ. Αν πχ δε μπορειτε να βρειτε ιδανικη θεση οδηγησης παρα τις ρυθμισεις τιμονιου και καθισματος, αν ο συμπλεκτης σας ειναι βαρυς, αν τα φρενα συμπεριφερονται πολυ διαφορετικα απο οτι εχετε συνηθισει, αν τα πεταλ δε σας βολευουν με τις διαδρομες τους, την τοποθετηση τους, τη διαφορα υψους τους κλπ αν δεν αισθανεστε οτι δεν μπορειτε να αντιληφθειτε με αρκετα ακριβεια που βρισκονται οι τεσσερις γωνιες του εξωτερικα, αν το κιβωτιο δεν σας εμπνεει να το χρησιμοποιειτε, αν το τιμονι δεν δινει αρκετα σαφη αισθηση και πληροφορηση, κλπ κλπ
-
Για μένα αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ παράγοντα το να νοιώθω οικείος με το αυτοκίνητο. Έχοντας «παντρευτεί» τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας, θα είμαι πολύ προσεκτικός στην αγορά αυτοκινήτου, όταν αυτή έρθει, ώστε να αισθάνομαι το ίδιο άνετα στο εσωτερικό του και να μη με ξενίζει ούτε ένα διακοπτάκι.
Το ίδιο ισχύει και για τα όρια του αυτοκινήτου, που ναι μεν, αν αγοράσω hatchback δε θα έχω πρόβλημα, έχοντας συνηθίσει σε sedan αλλά έχω γενικά πρόβλημα με τα σύγχρονα αυτοκίνητα όπου δεν μπορώ να δω το τελείωμα του εμπρός μέρους και φοβάμαι ότι όταν (ξε-)παρκάρω θα χτυπήσω τον μπροστινό μου.
Το μόνο αυτοκίνητο που ένοιωσα άμεσα οικείος και με βόλεψε πολύ στην οδήγηση και το παρκάρισμα είναι η 1-series της BMW. Εντάξει, δεν έχω οδηγήσει και πολλά αλλά το 307 ενός φίλου, φερ' ειπείν, ενώ μου άρεσε σαν αυτοκίνητο (και το οδηγούσα συχνά-πυκνά) δε μου φαινόταν οικείο (και δεν έβλεπα και τη μούρη του μπροστά... ίσως γι' αυτό να το πήρα με κακό μάτι).
Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά είχα οίστρο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Για μένα αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ παράγοντα το να νοιώθω οικείος με το αυτοκίνητο. Έχοντας «παντρευτεί» τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας, θα είμαι πολύ προσεκτικός στην αγορά αυτοκινήτου, όταν αυτή έρθει, ώστε να αισθάνομαι το ίδιο άνετα στο εσωτερικό του και να μη με ξενίζει ούτε ένα διακοπτάκι.Το ίδιο ισχύει και για τα όρια του αυτοκινήτου, που ναι μεν, αν αγοράσω hatchback δε θα έχω πρόβλημα, έχοντας συνηθίσει σε sedan αλλά έχω γενικά πρόβλημα με τα σύγχρονα αυτοκίνητα όπου δεν μπορώ να δω το τελείωμα του εμπρός μέρους και φοβάμαι ότι όταν (ξε-)παρκάρω θα χτυπήσω τον μπροστινό μου.
Το μόνο αυτοκίνητο που ένοιωσα άμεσα οικείος και με βόλεψε πολύ στην οδήγηση και το παρκάρισμα είναι η 1-series της BMW. Εντάξει, δεν έχω οδηγήσει και πολλά αλλά το 307 ενός φίλου, φερ' ειπείν, ενώ μου άρεσε σαν αυτοκίνητο (και το οδηγούσα συχνά-πυκνά) δε μου φαινόταν οικείο (και δεν έβλεπα και τη μούρη του μπροστά... ίσως γι' αυτό να το πήρα με κακό μάτι).
Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά είχα οίστρο.
Θα συμφωνήσω με τον ...ένοιστρο κοτέτσι.
Έχει τύχει να οδηγώ αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν άλογα δεν έχουν χάντλιγκ αλλά γουστάρεις να τα οδηγείς επειδή έχουν καλή θέση οδήγησης! Η ορατότητα είναι επίσης σημαντικότατη όχι τόσο για το παρκάρισμα αλλά μπροστά και πίσω. Δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερα να ξεχωρίσω ένα καλό τιμόνι ούτε και φρένα (οκ εκτός εκτός από μερικά πραγματικά χάλια) αλλά με ένα καλό κιβώτιο θα ζωγραφιστεί ένα χαμόγελο ευτυχίας στα χείλη μου...
Το πούντο έχει αρκετά καλή θέση οδήγησης (και τιμόνι μέσα έξω ) αλλά χάλια ορατότητα δυστυχώς. Ακόμη τιμόνι και κιβώτιο πάσχουν σοβαρά από αίσθηση. Στο φιέστα έχω μπει μόνο σαν επιβάτης αλλά μιας και ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης του δεν το συνιστώ ιδιαίτερα. Πάντως και τα δύο θα έχουν καλύτερη θέση οδήγησης από την στριμόκωλη του σαξόραλλου...
Άσχετο πάντως αλλά στην κατηγορία για μένα τώρα κυριαρχεί το κόρσα και το πολλά υποσχόμενο μάζντα 2 όταν με το καλό έρθει!!
-
Επειδη απο οτι φαινεται ψιλιαστηκατε γιατι εκανα την ερωτηση της ανεσης, μεχρι στιγμης εχω οδηγησει δυο G.Punto και δυο Fiesta. To G.Punto ειχε καποιες ιδιορυθμιες που με προβληματιζουν.
Οσο με ενθουσιαζει το εξωτερικο (παιδια οπως και να το κανουμε ειναι το ωραιοτερο hatch που εχει σχεδιαστει μεχρι τωρα) και το να καθομαι στατικα πισω απο το τιμονι, αλλο τοσο με προβληματισε και με ξενισε με διάφορα, απο το πεταλ του γκαζιου, την ορατοτητα, το κιβωτιο, τα φρενα, μεχρι το τιμονι κ.α. (ζωη να χουνε) και αναρωτιεμαι σε ποιο βαθμο συνηθιζεται αραγε ενα αυτοκινητο το οποιο απο την αρχη σου καθιστα σαφες οτι πρεπει να προσαρμοστεις σε αυτο, να εξερευνησεις λυσεις, και δεν ειναι οικειο ουτε μοιαζει με οτι εχεις συνηθισει, δεδομενω οτι υπαρχουν και καποια κινητρα για να προβεις σε τετοιους συμβιβασμους (σου αρεσει κατι σημαντικα επανω του)
Αντιθετα το αλλο υποψηφιο το Fiesta ητανε ακριβως οτι εχω συνηθισει, αντιληψη ογκου και μεγεθους, ολα τα πεταλ, οι διαδρομες τους, οι θεσεις τους, η προοδευτικοτητα τους, η λειτουργια τους, δεν χρειαστηκα καμμια προσαρμογη, δε προβληματιστηκα απο τιποτε τετοιο, και ας εχει το τιμονι μονο ρυθμιση υψους. (Οπως επισης και με το Clio δεν μου τραβηξε την προσοχη κανενα θεμα λειτουργικοτητας, ανεσης, οικειοτητας.)
Αυτο που ρωτησα σε σχεση με το Saxo αφορουσε την αισθηση στο γκαζι, την αισθηση στη δυναμη, αναμεσα σε Saxo 1.4, G.Punto Sporting 95, Fiesta 1.4 ... (και μια που το ανεφερα, το Fiesta ειχε πιο αμεσο αρπαγμα, αποκριση στο γκαζι, ενω ακομη και το TJET μου εδινε νομιζω εντυπωση υστερησης ηλεκτρογκαζου)
-
Η αίσθηση των χειριστηρίων σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά από τα λεγόμενά σου πιστεύω ότι το ψειρίζεις υπερβολικά. Το Grande Punto δεν έχει καλή αίσθηση χειριστηρίων; Δεν νομίζω...
Θέλω να πω, φυσικά να μην έχει το αυτοκίνητο κακή αίσθηση τιμονιού, νεκρή διαδρομή στο πεντάλ φρένου και σπογγώδη αίσθηση κλπ., αλλά από αυτό μέχρι την απλώς διαφορετική αίσθηση από ό,τι έχουμε συνηθίσει, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου η προσαρμογή στο καινούριο και διαφορετικό, αυτό που θα με πείραζε θα ήταν απλά η κακή αίσθηση, αν υπήρχε.
Επίσης προσωπικά δεν με πειράζουν ούτε οι νεκρές γωνίες, ούτε το να μην βλέπω τα όρια του αυτοκινήτου μπροστά κλπ. Μετά από λίγο χρόνο μαθαίνεις το αυτοκίνητό σου και συνηθίζεις, ενώ αν είσαι τόσο φοβιτσιάρης, υπάρχουν με ελάχιστο κόστος και οι αισθητήρες παρκαρίσματος. Τουλάχιστον εγώ το δικό μου νέο S-Max, ενώ πράγματι επουδενί βλέπεις τα όρια του αυτοκινήτου, τώρα, μετά από δύο μήνες μαζί του, το συνήθισα πλήρως και μου φαίνεται παιχνιδάκι.
-
http://www.youtube.com/watch?v=S5Bb7kZ4SHM στη συζητηση που ειχατε περι ESP. Γνωμες ...
-
Κλασσικό ατύχημα που θα είχε αποφευχθεί με το ESP 100%. **Για αυτό δεν συζητάμε κάν τη χρησιμότητα του ή μη **:rtfm: Και μη μου πείτε 'μα ήταν άσχετος', αυτό είναι το στάδιο του τελείως άσχετου, ό έμπειρος μπορεί να πάθει το φαινόμενου του εκρεμμούς άμα είναι λίγο χαλαρός με τις ίδιες συνέπειες.
Περι αίσθησης πούντο πάντως οι δύο τελευταίες γενιές που έχουν οδήγήσει έχουν μείνει στη μνήμη μου ώς τα πλέον άναισθητα αυτοκίνητα που έχω κάτσει πίσω από το τιμόνι. Ένα τιμόνι που απλά ...γύριζε, φρένα με ανύπαρκτή αίσθηση (αν και αυτό είναι κοινό πρόβλημα πλέον σε πολλά αυτοκίνητα) και ανύπαρακτο γκάζι (οκ εδώ φταίνε οι αναιμικές βασικές εκδόσεις). Κράταγαν και φρέναραν καλά βέβαια αλλά πέρα τούτου μηδέν. Αυτό συνηθίζεται μεν αλλά σου στερεί την ικανοποίηση μονίμως δε...
-
Να λαβω αραγε πραγματικα υποψην μου και τις διαδεδομενες αποψεις περι αξιοπιστιας των δυο εταιριων ? (FIAT / FORD)
-
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα γιατί είχαν βγεί φήμες για σκουριασμένα φιέστα. Ακόμα θυμάμαι ένα τυπάκο που είχε βγει να πει τον πόνο του για φιέστα που ήταν πολύ πιο αναξιόπιστο από το παλιο κλειώ του σε αντίστοιχο θέμα. Από την άλλη τα παλία φίατ είχαν διόλου καλού φήμη σε αυτό το θέμα, οπότε ποτέ δεν θα είσαι 100% σίγουρος...
Πάντως το φιέστα θα σου έλεγα να το αποφύγεις μιας και βαδίζει προς αντικατάσταση (με ότι αυτό σημαίνει για την μεταπώληση) αλλά και είναι μάλλον ξεπερασμένο με ένα αδύναμο μοτέρ και 4 αστέρια όταν ο ανταγωνισμός χτυπάει 5άρια. Το νέο μάζντα 2 που έρχεται σε 2-3 μήνες θα φοράει το σασί του επόμενου φιέστα και θα είναι οικονομικότατο! Εγώ προσωπικά θα το περίμενα. Δες τι λέει ο ειδικός τύπος ενώ εντύπωση μου προκαλεί το 0-100 σε 10 δλ και το ότι τους αρέσει το ηλεκτρικό τιμόνι του! Είναι βέβαια τραγικά ακριβό με βάση τις τιμές εκεί (18000Ε περίπου το 1.5) αλλά το 1.3 με μέσο επίπεδο εξοπλισμού να κάνει γύρω στα 14.000Ε να μοιάζει πιο λογική πρόταση...
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... rt/226018/
-
Δεν διαφωνω καθολου, το mazda 2 οντως θα πρεπει να χτυπαει ασχημα τον ανταγωνισμο οταν ερθει, δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι μου αρεσε ο σχεδιασμος του εσωτερικου του να πω την αληθεια αλλα παντα απο κοντα τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Ειναι μια πολυ καλη προταση απο εκει που θα δωσει καποιος 15200-15600 για Fiesta S 1.6 χωρις ταμπουρα πισω και χωρις ΕSP και θα το παραλαβει Χριστουγεννα (και θα αντικατασταθει το 2008) ....
Καταφερα και οδηγησα σημερα ξανα και το 95 και το 120 G.Punto (Sport) και εβγαλα καποια ακρη, πηρα μια καλυτερη ιδεα. Ανησυχησα οταν το 95αρι που δοκιμασα ετριζε εντονα καπου απο την περιοχη των πισω θολων ...
Το μοναδικο Fiesta S που οδηγησα δεν εβγαλε κιχ παρα τους καροδρομους που το πηγα και την ομολογουμενως σκληρη του και οχι ανετη αναρτηση και ανηκε σε νεο ατομο που δεν το λυπαται (σκιστο μου ελεγε μη μασας. Το εχει και ψιλο τουμπανο. χοανη, εξατμιση κλπ)
-
πηγα μια βολτα απο το puntoclub.gr και να πω την αληθεια (αντε παλι) εχω ψιλοτρομαξει με αυτα που διαβασα απο διαφορους χρηστες με τα χαζα που τους βγαζει το G.Punto ....
Τι αυτοκινητο με 14Κ?