-
Ο χρήστης ch02614 έγραψε:
σιγουρα πιο αξιοπιστη προταση το 1,8 και με καλή δυναμη.Το κυριο μειονεκτημα σε σχεση με το 1,6Τ ειναι το 5αρι κιβωτιο.
Απο μένα 1,8 ναχεις και το κεφαλι σου ησυχοo 1.6t στα αστρα συνοδευεται απο εξαρι κιβωτιο..
κ ειλικρινα δεν νομιζω οποιοδηποτε αυτοκινητο νεας γενιας turbo του οποιου ο κινητηρας εχει κατασκεταστει σωστα να εχει προβληματα αξιοπιστιας αρκει ο κατοχος του να το συντηρει σωστα.να μην το σκιζει κρυο κ ειτε να κανει λιγη βολτα ατουρμπιστος πριν το σβησει ειτε να περιμενει λιγα λεπτα στο ρελαντι μετα απο σκισιμο για να κατεβουν τα λαδια απο την τουρμπινα...
απο μενα 1.6τ γιατι τα πλεονεκτηματα του ειναι πολλα σε σχεση με τον 1.8.θα εχεις κ καλυτερη μεταπωληση.
-
Ο χρήστης ch02614 έγραψε:
σιγουρα πιο αξιοπιστη προταση το 1,8 και με καλή δυναμη.Το κυριο μειονεκτημα σε σχεση με το 1,6Τ ειναι το 5αρι κιβωτιο.
Απο μένα 1,8 ναχεις και το κεφαλι σου ησυχοΜε το πεντάρι νομίζεις ότι εχει πιο δυνατόα αμάξι
Αλλα πλεόν το θεωρω πισογύρισμα.... να μην εχει μία ωραία σχεση 6η να ταξιδεύεις
Χτες είχα 6η και 4000 και 140 κμ..... κυριλε....
-
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
Απο μένα 1,8 ναχεις και το κεφαλι σου ησυχοo 1.6t στα αστρα συνοδευεται απο εξαρι κιβωτιο..
κ ειλικρινα δεν νομιζω οποιοδηποτε αυτοκινητο νεας γενιας turbo του οποιου ο κινητηρας εχει κατασκεταστει σωστα να εχει προβληματα αξιοπιστιας αρκει ο κατοχος του να το συντηρει σωστα.να μην το σκιζει κρυο κ ειτε να κανει λιγη βολτα ατουρμπιστος πριν το σβησει ειτε να περιμενει λιγα λεπτα στο ρελαντι μετα απο σκισιμο για να κατεβουν τα λαδια απο την τουρμπινα...
απο μενα 1.6τ γιατι τα πλεονεκτηματα του ειναι πολλα σε σχεση με τον 1.8.θα εχεις κ καλυτερη μεταπωληση.
Αλήθεια γιατί λίγα λεπτά μετά από σκίσιμο, και όχι 30 δευτερόλεπτα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο συντήρησης;
-
φιλε μου μιας κ δεν εχω το συγκεκριμενο αυτοκινητο, δεν θα μπορουσα να ξερω τι προτεινει το εργοστασιο.απο κει κ περα,λεγοντας μερικα λεπτα εννοουσα 1-2.δε νομιζω να ειναι τραγικη η διαφορα
-
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
φιλε μου μιας κ δεν εχω το συγκεκριμενο αυτοκινητο, δεν θα μπορουσα να ξερω τι προτεινει το εργοστασιο.απο κει κ περα,λεγοντας μερικα λεπτα εννοουσα 1-2.δε νομιζω να ειναι τραγικη η διαφοραΌντως δεν είναι, και βασικά αυτό που κάνω εγώ, είναι να το πάω πολύ χαλαρά στα τελευταία 1-2 χιλιόμετρα της διαδρομής, το αφήνω μισό με ένα λεπτό και μετά σβήνω. Απλά το ανέφερα για να μας πει κάποιος σχετικός με τούρμπο, αν αυτά τα 30sec που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι τραγικά λίγα για τούρμπο ή αν από την άλλη είναι αρκετά.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Απο μένα 1,8 ναχεις και το κεφαλι σου ησυχοΜε το πεντάρι νομίζεις ότι εχει πιο δυνατόα αμάξι
Αλλα πλεόν το θεωρω πισογύρισμα.... να μην εχει μία ωραία σχεση 6η να ταξιδεύεις
Ωραια, να το πω αλλιως.
το μειωνεκτημα του 1,8 σε σχεση με το 1,6Τ είναι ότι το 1,8 εχει 5αρι κιβωτιο ενω το 1,6Τ εχει 6αρι.
Αυτο εννουσα και εφοσον θα κανεις ταξιδια ειναι σημαντικό -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ωραια, να το πω αλλιως.
το μειωνεκτημα του 1,8 σε σχεση με το 1,6Τ είναι ότι το 1,8 εχει 5αρι κιβωτιο ενω το 1,6Τ εχει 6αρι.
Αυτο εννουσα και εφοσον θα κανει ταξιδια ειναι σημαντικό -
Εγώ αν έπαιρνα τώρα αυτοκίνητο θα έπαιρνα υπερτροφοδοτούμενο.-
Και μάλιστα TSI! Άλλο αυτό βέβαια.
Καλό και το 1800, αλλά η διαφορά βρίσκεται στη ΡΟΠΗ! Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ διαφορά! Και η ροπή είναι μέγεθος που μπορείς να αξιοποιήσεις ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ! Επιταχύνσεις, προσπεράσεις...
Αλλιώς γίνονται με 17, 18, άντε 19 κιλά (πόσα θα 'χει ο 1800άρης; ), ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ με 24, 25, 26!!
Όμως πίστεψέ με, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ!!
ΥΓ: Ναι, 'εδώ πληρώνονται όλα' και όταν έχεις τόση δύναμη παραπάνω από το 'φυσιολογικό' πρέπει να το θεωρείς δεδομένο ότι θα ξοδεύεις περισσότερα στη συντήρηση.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Εγώ αν έπαιρνα τώρα αυτοκίνητο θα έπαιρνα υπερτροφοδοτούμενο.-Και μάλιστα TSI! Άλλο αυτό βέβαια.
Καλό και το 1800, αλλά η διαφορά βρίσκεται στη ΡΟΠΗ! Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ διαφορά! Και η ροπή είναι μέγεθος που μπορείς να αξιοποιήσεις ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ! Επιταχύνσεις, προσπεράσεις...
Αλλιώς γίνονται με 17, 18, άντε 19 κιλά (πόσα θα 'χει ο 1800άρης; ), ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ με 24, 25, 26!!
Όμως πίστεψέ με, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ!!
ΥΓ: Ναι, 'εδώ πληρώνονται όλα' και όταν έχεις τόση δύναμη παραπάνω από το 'φυσιολογικό' πρέπει να το θεωρείς δεδομένο ότι θα ξοδεύεις περισσότερα στη συντήρηση.
Εντάξει δε μας κυνηγάει και ο Γιαλαμπής.... Από την άλλη δε πληρώνεις απλά περισσότερα. Στην VW πληρώνεις περισσότερα ακόμα και για ατμοσφαιρικό....
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Η τουρμπίνα είναι ένα εξάρτημα παραπάνω από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα και ένα εξάρτημα που περισσότερο ίσως από κάθε άλλο δέχεται ταλαιπωρία. Συνεπώς έχεις μια πιθανότητα περισσότερη τουλάχιστον από τον ατμοσφαιρικό να μείνεις στο δρόμο... Απότι υλικό και να είναι δε σημαίνει οτι είναι αθάνατο. Ακόμα και το Columbia και το Challenger τινάχτικαν στον αέρα και ας είχαν την τελευταια λεξη της τεχνολογίας... ασχετο.
Σε ενα turbo δηλαδη ο φόβος σου εσένα ειναι μην σπάσει η τουρμπίνα ή ο κινητήρας αν δεν πληρεί τα απαραίτητα standar για να δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις απο ίππους και ροπή.
Αν είναι το πρώτο μην σνησυχείς για τα 6 πρώτα χρόνια και μετά απο αυτά και πάλι το κόστος δεν έιναι τόσο όσο ενας σπασμένος ταλαιπωρημένος κινητήρας.Οχι το σκεπτικό μου είναι άλλο. Προσωπικά αγοράζω αυτοκίνητο για καμιά 10αριά χρόνια. Εχετε δει πολλά αυτοκίνητα 10ετίας τούρμπο? Κάποτε θυμάμαι τα φοβερά και τρομερά Daihatsu Charade turbo, τα renault 5 και fuego τούρπο κλπ (ναι είμαι αρκετά παλιός). Είχε γεμίσει ο κόσμος με δαυτα. Πως εξαφανίστηκαν όμως μέσα σε μια 4ετία όμως βρε παιδί μου...... και πως είχαμε ξεχάσει για καμια 20αριά χρόνια τα τούρμπο?Γιατί άραγε? Ξαφνικά βγαίνει το Golf GT 1.4 170 hp και θυμήθηκαν όλοι τα τούρμπο πάλι. Μετά οι της VW είπαν, ε ας μη το παραχέσουμε και έβγαλαν τον TSI 1.4 με 140 άλογα. Ξανασκέφτηκαν πάλι και λένε μάλλον συνεχίζουμε να το χέζουμε το θέμα και ήδη ετοιμάζουν TSI 1.4 με 120 άλογα..... Γιατί άραγε? Μετά θα ξανασκεφτούν μόλις περάσουν 3- 4 χρόνια και θα περάσει πάλι το τουρμπο στα ξεχασμένα για καμιά 20 αριά πάλι χρόνια.... Ομως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.....
-
Δηλ τωρα που κυκλοφορουν τοσα τουρμπισμενα να ξερουμε σε 4 χρονια να παμε σε κανα καταφυγιο γιατι θα ανατιναχτουν ολα μαζι
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Δηλ τωρα που κυκλοφορουν τοσα τουρμπισμενα να ξερουμε σε 4 χρονια να παμε σε κανα καταφυγιο γιατι θα ανατιναχτουν ολα μαζιλεει απλά ότι παλιά αυτοκίνητα χωρις τουρμπο βλεπεις περισσότερα.
Κοιτα ποσα παλιά ατμοσφαιρικά civic κυκλοφορούν....
-
Επειδή είχα τούρμπο για 14 χρόνια γνωρίζω τα υπέρ και τα κατά...
Να ξέρεις πάντως η αίσθηση του τούρμπο στις επιταχύνσεις αλλά και η ροπή χαμηλά είναι κάτι που δεν μπορείς να έχεις με ατμοσφαιρικό κινητήρα κάτω από 2000 κυβικά και ίσως έγραψα λίγα.
Εντάξει θα στροφάρεις ψηλά με το ατμοσφαιρικό σε μία προσπέραση οπότε θα...ρεφάρεις και θα κινηθείς οικονομικότερα συνολικά, όμως η φοβερή επιτάχυνση τού τούρμπο μέχρι τις 4500-5000 στροφές είναι κάτι που δεν έχω πλέον.
Σε μένα το τούρμπο δεν έβγαλε ζημιές διότι το πρόσεχα συνολικά παρά τα 170000χλμ που του είχα φορτώσει...ήθελε όμως την προσοχή του ενώ το καλοκαιράκι έχανε σε απόδοση.
Δεν μπορώ πάντως να συγκρίνω την οδήγηση του τούρμπο με του σιβικ 1.8...αλλάζεις εκ των πραγμάτων τρόπο οδήγησης. Με αυτό το πνεύμα και για να γίνω πάλι σχετικός με το θέμα, πρέπει κανείς να επιλέξει ποιο άστρα ταιριάζει στις οδηγικές του ανησυχίες για να πει με σιγουριά ποιο είναι καλύτερο για εκείνον. Μια χαρά επιλογές είναι και τα δύο. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δηλ τωρα που κυκλοφορουν τοσα τουρμπισμενα να ξερουμε σε 4 χρονια να παμε σε κανα καταφυγιο γιατι θα ανατιναχτουν ολα μαζι
λεει απλά ότι παλιά αυτοκίνητα χωρις τουρμπο βλεπεις περισσότερα.
Και οχι μονο σιβικ..Κανενας δεν λεει το αντιθετο..Αλλα αναλογικα ποσα τουρμπο κυκλοφορουσαν και πωλουνταν τοτε? Οταν τα Σιβικ πχ βγαζανε 160 απο τα 1,6κ.ε(ετσι δεν ειναι ή λεω μλκιες?) γιατι να επαιρνε ο κοσμος τουρμπο?
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Ξαφνικά βγαίνει το Golf GT 1.4 170 hp και θυμήθηκαν όλοι τα τούρμπο πάλι. Μετά οι της VW είπαν, ε ας μη το παραχέσουμε και έβγαλαν τον TSI 1.4 με 140 άλογα. Ξανασκέφτηκαν πάλι και λένε μάλλον συνεχίζουμε να το χέζουμε το θέμα και ήδη ετοιμάζουν TSI 1.4 με 120 άλογα..... Γιατί άραγε? Μετά θα ξανασκεφτούν μόλις περάσουν 3- 4 χρόνια και θα περάσει πάλι το τουρμπο στα ξεχασμένα για καμιά 20 αριά πάλι χρόνια.... Ομως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού..... -
douple post
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αρκετά. Ο γείτονας μου έχει ένα sedan civic του 83 ακόμα.... Κανένα όμως ρενώ 5 και φουέγκο τούρμπο ούτε νταιχατσου σερέιντ τούρμπο δεν έχω δει εδώ και 15 χρόνια
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Αρκετά. Ο γείτονας μου έχει ένα sedan civic του 83 ακόμα.... Κανένα όμως ρενώ 5 και φουέγκο τούρμπο ούτε νταιχατσου σερέιντ τούρμπο δεν έχω δει εδώ και 15 χρόνια
Επειδή ήταν όλα απείραχτα και μείνανε μαμά.. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία προοδεύει (σε αντίθεση με μερικά μυαλά εδώ μέσα που μένουνε κολλημένα).
-
Εγώ μόνο χθες είδα 3 charade gtti, 4 punto GT και 2 renault 5.
Λέει κάτι αυτό; -
+1 στον Κid
Δηλ αν βγει καποιος και πει σε λιγα χρονια οτι επειδη σπασανε τα Ibiza και Leon 1.8T θα φταιει το μοτερ ή το οτι σχεδον ολα εχουν κανιβαληστει?
Opel GTC 1.6T(180Ps) or 1.8(140Ps)