-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλ τωρα που κυκλοφορουν τοσα τουρμπισμενα να ξερουμε σε 4 χρονια να παμε σε κανα καταφυγιο γιατι θα ανατιναχτουν ολα μαζι
λεει απλά ότι παλιά αυτοκίνητα χωρις τουρμπο βλεπεις περισσότερα.
Κοιτα ποσα παλιά ατμοσφαιρικά civic κυκλοφορούν....
Αρκετά. Ο γείτονας μου έχει ένα sedan civic του 83 ακόμα.... Κανένα όμως ρενώ 5 και φουέγκο τούρμπο ούτε νταιχατσου σερέιντ τούρμπο δεν έχω δει εδώ και 15 χρόνια
Επειδή ήταν όλα απείραχτα και μείνανε μαμά.. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία προοδεύει (σε αντίθεση με μερικά μυαλά εδώ μέσα που μένουνε κολλημένα).
για τα παλιά σιβίκ διαφωνώ...εδώ βλέπεις vti & crx χιλιοπειραγμένα και να μην χαλάνε παρά τα 200000χιλιόμετρα στην πλάτη τους πετυχαίνοντας φοβερή μεταπώληση ακόμα και σήμερα.
Μην το γυρίσουμε σε πόλεμο ατμόσφαιρας-τούρμπο...καθένα έχει την χάρη του. Σίγουρα όμως ένα τούρμπο θέλει περισσότερη προσοχή...αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα χαλάσει εύκολα λόγο της ύπαρξης τουρμπίνας -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ μόνο χθες είδα 3 charade gtti, 4 punto GT και 2 renault 5.
Λέει κάτι αυτό;Αν ετρεξες να βαλεις κρανος και στολη ειδικη για τα θραυσματα ναι..
-
παλι διπλο ποστ ρε γμτ
-
Λέει κάτι αυτό;Εγώ μόνο χθες είδα 447 civic του 1983, 377 Datsun 120Υ του 1978 και 2679 κορόλλες του 1976....
Άσε μας ρε φίλε.....
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Λέει κάτι αυτό;Εγώ μόνο χθες είδα 447 civic του 1983, 377 Datsun 120Υ του 1978 και 2679 κορόλλες του 1976....
Άσε μας ρε φίλε.....
Να ρωτήσω κάτι; Τι σημασία έχει τι γινόταν πριν τόσα χρόνια; Αν ήταν έτσι δεν θα αγόραζε κανείς Hyundai γιατί έφτιαχναν το Excel, ή Skoda γιατί έφτιαχναν το Target!
Τι συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις για το σημερινό Civic , βλέποντας τον πρόγονό του, με 20+ χρόνια στην πλάτη του;
Δεν διαφωνώ για την αξιοπιστία του ΠΑΛΙΟΥ, γιατί έχει αποδειχτεί με τα χρόνια... Για το καινούριο, ξέρουμε κάτι;
Γιατί δηλαδή ένα turbo να σε στείλει στο συνεργείο καλά και σώνει; Εντάξει ίσως χρειαστεί μετά από 100Κ ή 200Κ χιλιόμετρα ένα σέρβις η τουρμπίνα, αλλά αυτά τα χιλιόμετρα θα έχουν γίνει ΚΑΛΥΤΕΡΑ και ΑΝΕΤΟΤΕΡΑ χάρη σ' αυτήν!
Δεν θα τολμούσα να προτείνω ποτέ το Astra με 140 άλογα από 1.8 λίτρα σε κάποιον ΣΗΜΕΡΑ! Αν θα πάει να το πουλήσει μετά, ξέρεις τι θα πάρει; Όταν στην αγορά θα υπάρχουν και τα 1.6Τ;
Και το Civic, αν δεν είχε αυτήν την τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση το 5Θ, θα πουλούσε τόσο καλά νομίζεις; Γιατί δεν βλέπουμε sedan καθόλου; Γιατί όλοι το αγοράζουν για την εμφάνιση του 5θ... Αν ήταν κοινότυπο όπως όλα τα προηγούμενα, μόνον οι πιστοί της Honda θα το αγόραζαν, όπως τα προηγούμενα, ειδικά με τις τιμές του Σαρακάκη...
Τέλος κάτι ακόμη για προβληματισμό: στην Ευρώπη άνω του 50% των νέων αυτοκινήτων είναι diesel... Ή για την ακρίβεια, turbo-diesel. Φαντάζομαι όλοι αυτοί (κάποια....εκατομμύρια!) θα τρέχουν στα συνεργεία ν' αλλάζουν τουρμπίνες καθότι είναι...αναλώσιμο ε;
Εγώ λέω πως πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ν' ανάψουμε μια λαμπάδα ίσα με το...μπόι, όλων των εταιρειών που μας έδωσαν άλογα από λίγα κυβικά χάρη στα turbo, αφού με το φορολογικό μας σύστημα, ήταν ο μόνος τρόπος να δούμε επιδόσεις της προκοπής! Τώρα δεν έχουμε ανάγκη καμία 'βελτίωση' και κανέναν Μαστρο-Μήτσο!
Αν πάλι κάποιος δεν νοιάζεται για την απόδοση, ας πάρει Civic, Corolla, Accent η Cee'd. Αλλά ας σταματήσει να μας τα κάνει @@ με την καραμέλα της αξιοπιστίας... -
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Άσε μας ρε φίλε.....
Σε μάντρα με παλιοσίδερα μένεις;
-
Λέει κάτι αυτό;Ναι.... οτι δουλεύεις στο ΟΔΔΥ
-
Λέει κάτι αυτό;Ότι στο δρόμο ο καθένας προσέχει αυτά που θέλει να προσέξει. Ο φίλος πιστεύει ότι τα τούρμπο σπάνε κατά κανόνα, και έτσι δεν βλέπει 'κανένα'
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λέει κάτι αυτό;Ότι στο δρόμο ο καθένας προσέχει αυτά που θέλει να προσέξει. Ο φίλος πιστεύει ότι τα τούρμπο σπάνε κατά κανόνα, και έτσι δεν βλέπει 'κανένα'
Ακριβώς...
-
To T...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γιατί δηλαδή ένα turbo να σε στείλει στο συνεργείο καλά και σώνει; Εντάξει ίσως χρειαστεί μετά από 100Κ ή 200Κ χιλιόμετρα ένα σέρβις η τουρμπίνα, αλλά αυτά τα χιλιόμετρα θα έχουν γίνει ΚΑΛΥΤΕΡΑ και ΑΝΕΤΟΤΕΡΑ χάρη σ' αυτήν!
Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έγραψες αλλά θέλω να εστιάσω ιδιαίτερα στο παραπάνω. Μεγάλη κουβέντα. Εγώ έχω ένα 1.4 16βάλβιδο 7ετίας με 195 χιλ χλμ. Κινούμαι 95% σε επαρχιακή 'εθνική οδό' και κάθε φορά που θέλω να περάσω μία από τις εκατοντάδες νταλίκες κοψοχολιάζομαι και ιδρώνω.
Προτιμώ λοιπόν έναν τούρμπο για να μην πεθάνω τουλάχιστον από την καρδιά μου
Στο φινάλε έχω αλλάξει μέχρι στιγμής 3 φορές ιμάντες Χ -
Εγω που εχω το 1800 140 ιππους ειμαι ευχαριστημενος αλλα αν μπορουσα
τοτε να επιλεξω θα επαιρνα χαλαρα το Τουρμπο και λογω 6ταχυτου. -
Το 6ταχυτο ειναι μαλλον ανουσια κινηση της Opel,αν διαβασετε το τελευταιο τευχος των 4Τ θα δειτε οτι η 1η βγαζει 51χλμ,η 2α 95,η 3η 150,η 4η 203,η 5η φτανει θωρητικα τα 263,και η 6η (κρατηθειτε)320χλμ....
Ειναι κατι που σε κανει να απορεις,τη χρησιμοτητα εχει ενα 6αρι κιβωτιο με τοσο μακριες σχεσεις,η 6η βγαζει 47,7χλμ ανα 1000σαλ...
Λογοι οικονομιας? -
φυσικα λογοι οικονομιας και ησυχο ταξιδι.
αφου υπαρχει ροπη, δεν υπαρχει προβλημα
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Το 6ταχυτο ειναι μαλλον ανουσια κινηση της Opel,αν διαβασετε το τελευταιο τευχος των 4Τ θα δειτε οτι η 1η βγαζει 51χλμ,η 2α 95,η 3η 150,η 4η 203,η 5η φτανει θωρητικα τα 263,και η 6η (κρατηθειτε)320χλμ....
Ειναι κατι που σε κανει να απορεις,τη χρησιμοτητα εχει ενα 6αρι κιβωτιο με τοσο μακριες σχεσεις,η 6η βγαζει 47,7χλμ ανα 1000σαλ...
Λογοι οικονομιας?Ανουσιο?
Μα το αντιθετο...!!! Αυτο το οποιο ζηταμε συνηθως ειναι μια καλη overdrive 6 ταχυτητα για να πηγαινουμε οικονομικα και με λιγοτερο θορυβο, αλλιως τι να την κανουμε την παραπανω ταχυτητα? -
1.8 Τ φυσικά. Γιατί να πάρεις το ατμοσφαιρικό?? Αν η οικονομία είναι ο λόγος τότε να χαϊδεύεις το γκάζι και μόνο όταν χρειάζεσαι δύναμη να το πατάς.
Στο κάτω κάτω καλύτερα να την έχεις για όταν χρειαστεί (τη δύναμη). -
Δεν διαφωνω για την οικονομια και τον θορυβο αλλα 320 χλμ(!!!) η 6η?Αμ η 5η 263χλμ οταν τα πιο πολλα αυτοκινητα παραγωγης εχουν κοφτη τελικης στα 250χλμ?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
1.8 Τ φυσικά. Γιατί να πάρεις το ατμοσφαιρικό?? Αν η οικονομία είναι ο λόγος τότε να χαϊδεύεις το γκάζι και μόνο όταν χρειάζεσαι δύναμη να το πατάς.
Στο κάτω κάτω καλύτερα να την έχεις για όταν χρειαστεί (τη δύναμη).εδω είναι το topik me to OPel οχι με το audi
ΕΙΝΑΙ 1,6 Τ
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μα το αντιθετο...!!! Αυτο το οποιο ζηταμε συνηθως ειναι μια καλη overdrive 6 ταχυτητα για να πηγαινουμε οικονομικα και με λιγοτερο θορυβο, αλλιως τι να την κανουμε την παραπανω ταχυτητα?Μια χαρά τα λέει ο ACCENTWIZARD!
Αυτό το έργο δηλαδή νομίζεις ότι πρέπει να επιτελεί ένα εξατάχυτο κιβώτιο; Να έχει την 6η για overdrive;
Αυτό έχει βαλθεί μάλλον να μας κάνει να πιστέψουμε η VW με τα 6-τάχυτα που έβγαλε πρώτη! Και που έσπευσε η Όπελ να αντιγράψει!
FYI, οι περισσότερες σχέσεις συνήθως (και πρέπει να) μπαίνουν για να βοηθούν τον οδηγό να αξιοποιεί καλύτερα το ωφέλιμο εύρος στροφών του κινητήρα. Κάτι που έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες απ' ότι σε τούρμπο. Όταν έχεις πολλή ροπή και σε μεγάλο εύρος στροφών (όπως τα τούρμπο) σε ενδιαφέρουν λιγότερο οι σχέσεις.
Άσε που όταν δεν θες να 'πας', τα 6-τάχυτα μπορεί και να σου 'τη σπάσουν'. Να θες να πας χαλαρά, και να πρέπει να 'ανακατεύεις τη σούπα!'
Πιστεύω ότι και η VW πρώτα και η Όπελ τώρα σαν κίνηση εντυπωσιασμού έβγαλαν τα 6-τάχυτα.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Μα το αντιθετο...!!! Αυτο το οποιο ζηταμε συνηθως ειναι μια καλη overdrive 6 ταχυτητα για να πηγαινουμε οικονομικα και με λιγοτερο θορυβο, αλλιως τι να την κανουμε την παραπανω ταχυτητα?Μια χαρά τα λέει ο ACCENTWIZARD!
Αυτό το έργο δηλαδή νομίζεις ότι πρέπει να επιτελεί ένα εξατάχυτο κιβώτιο; Να έχει την 6η για overdrive;
Αυτό έχει βαλθεί μάλλον να μας κάνει να πιστέψουμε η VW με τα 6-τάχυτα που έβγαλε πρώτη! Και που έσπευσε η Όπελ να αντιγράψει!
FYI, οι περισσότερες σχέσεις συνήθως (και πρέπει να) μπαίνουν για να βοηθούν τον οδηγό να αξιοποιεί καλύτερα το ωφέλιμο εύρος στροφών του κινητήρα. Κάτι που έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες απ' ότι σε τούρμπο. Όταν έχεις πολλή ροπή και σε μεγάλο εύρος στροφών (όπως τα τούρμπο) σε ενδιαφέρουν λιγότερο οι σχέσεις.
Άσε που όταν δεν θες να 'πας', τα 6-τάχυτα μπορεί και να σου 'τη σπάσουν'. Να θες να πας χαλαρά, και να πρέπει να 'ανακατεύεις τη σούπα!'
Πιστεύω ότι και η VW πρώτα και η Όπελ τώρα σαν κίνηση εντυπωσιασμού έβγαλαν τα 6-τάχυτα.
γιατί μου φαίνεται λίγο αντιφατικό αυτό?
Opel GTC 1.6T(180Ps) or 1.8(140Ps)