-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αυτό έχει βαλθεί μάλλον να μας κάνει να πιστέψουμε η VW με τα 6-τάχυτα που έβγαλε πρώτη! Και που έσπευσε η Όπελ να αντιγράψει!Η 6η του Golf δεν είναι overdrive πάντως...ανεβάζει μια χαρά και ως τα 170-180km/h, ενώ με 6η έχω δει και 200km/h.
Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για το 1.6Fsi sportline.Ίσως μέσα στην πόλη, αν το παρακάνεις, με την 6η να 'μπουκώσει' και να την κάνεις όντως overdrive όταν πας με 80km/h.Όμως εθνική όταν έχεις 120km/h και 3.000rpm περίπου, μάλλον overdrive δεν είναι η 6η...
Αν στο Tsi-GT έχουν κρατήσει την ίδια κλιμάκωση, μια χαρά τα βλέπω είναι οι ταχήτητες, αν συνυπολογίσει κανείς και τα μεγαλύτερα αποθέματα ροπής που έχουν οι TSi.FYI, οι περισσότερες σχέσεις συνήθως (και πρέπει να) μπαίνουν για να βοηθούν τον οδηγό να αξιοποιεί καλύτερα το ωφέλιμο εύρος στροφών του κινητήρα. Κάτι που έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες απ' ότι σε τούρμπο. Όταν έχεις πολλή ροπή και σε μεγάλο εύρος στροφών (όπως τα τούρμπο) σε ενδιαφέρουν λιγότερο οι σχέσεις.
Όσο γι'αυτό...+1
Γι'αυτό και βρήκα πολύ καλή κίνηση το 6τάχυτο της VW.Για της Opel δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά αν όντως έχει σχέσεις μετάδοσης όπως είπε ο ACCENTWIZARD, τότε... -
η 6η καλα ειναι εκει που ειναι..οι αλλες 5 ειναι το θεμα γιατι ειναι ετσι..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η 6η καλα ειναι εκει που ειναι..οι αλλες 5 ειναι το θεμα γιατι ειναι ετσι..ακριβώς!
-
Η 6η στον κοφτη τελικης δηλαδη στα 250χλμ εχει μολις 5200 στροφες με κοφτη στις 6700.
Η δε 5η 'πιανει' τα 250 στις 6400 παλι δηλαδη 300 στροφες κατω απο τον κοφτη στροφων...
Και η 5η δηλαδη ειναι μια χαρα για overdrive μιας και η τελικη του αυτοκινητου ειναι απο 221-228 στις 5600-5700 αναλογως εκδοσης
Η 6η ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι χρησιμοτητα εχει...
Τι θελω να πω με ολ'αυτα,οτι το αμαξι θα μπορουσε να ειναι πολυ πιο γρηγορο αν συνοδευοταν απο ενα πιο πυκνο(κοντο) κιβωτιο εστω 5 σχεσεων αλλα ολα θυσιαζονται στον βωμοτης οικονομιας.
Να τονισω οτι οδηγαω ενα Astra Twintop 1.6 Turbo και ξερω απο πρωτο χερι τι γραφω... -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Η 6η στον κοφτη τελικης δηλαδη στα 250χλμ εχει μολις 5200 στροφες με κοφτη στις 6700.
Η δε 5η 'πιανει' τα 250 στις 6400 παλι δηλαδη 300 στροφες κατω απο τον κοφτη στροφων...
Και η 5η δηλαδη ειναι μια χαρα για overdrive μιας και η τελικη του αυτοκινητου ειναι απο 221-228 στις 5600-5700 αναλογως εκδοσης
Η 6η ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι χρησιμοτητα εχει...
Τι θελω να πω με ολ'αυτα,οτι το αμαξι θα μπορουσε να ειναι πολυ πιο γρηγορο αν συνοδευοταν απο ενα πιο πυκνο(κοντο) κιβωτιο εστω 5 σχεσεων αλλα ολα θυσιαζονται στον βωμοτης οικονομιας.
Να τονισω οτι οδηγαω ενα Astra Twintop 1.6 Turbo και ξερω απο πρωτο χερι τι γραφω...αυτό ήταν σε προσφορά..... το εξατάχυτο
-
λοιπόν παίδες επειδή διάβασα πολλά
κι εγώ είχα το δίλημμα 1.8 140ΗΡ ή 1.6Τ, τελικά επέλεξα το δευτερο και δεν υπήρξε στιγμή που να το μετάνιωσα.. εκτός από την ισχύ που απολαμβάνεις κάθε φορά που χαϊδεύεις το γκάζι - κυριολεκτικά κάνεις ΟΤΙ θες στο δρόμο από επιταχύνσεις και προσπεράσεις - έχεις και το πλεονέκτημα μικρής κατανάλωσης (μετρημένα μετά από 800χλμ: 9.7λ/100 μικτός κύκλος, 8.5λ/100 εθνική με αρκετό γκάζι), τέλη κυκλοφορίας, εφορία και ασφάλιση.
Το TSi δεν το αναφέρω καθόλου. To μεν 1.4 140HP είναι σαφώς πιο αδύναμο, το δε 1.4 170HP (GT) είναι ΠΟΛΥ πιο ακριβό, σχεδόν καινούρια κατηγορία.. Άσε που στο τελευταίο Auto Moto & Sport υπολοιπόταν σε επιδόσεις του 1.6T..
Τέλος, να αναφέρω και κάτι απλό και σημαντικό: όσοι είδαν το αυτοκίνητό μου (GTC Sport 1.6T silver lightning, 17' alu) μείναν με το στόμα ανοικτό και το θαύμαζαν. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το είδε και να μην εντυωσιάστηκε, αυτό δεν συμβαίνει συχνά με μοντέλα αυτοκινήτων.
κοντολογίς, στα 22.000Ε ΔΕΝ υπάρχει απλά άλλο αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
1.8 Τ φυσικά. Γιατί να πάρεις το ατμοσφαιρικό?? Αν η οικονομία είναι ο λόγος τότε να χαϊδεύεις το γκάζι και μόνο όταν χρειάζεσαι δύναμη να το πατάς.
Στο κάτω κάτω καλύτερα να την έχεις για όταν χρειαστεί (τη δύναμη).εδω είναι το topik me to OPel οχι με το audi
ΕΙΝΑΙ 1,6 Τ
Γκρρρρρρ. Δεύτερη πατάτα σήμερα! Η αϋπνία φταίει...
-
το 1.6τ να παρεις βεβαια.Μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις, ειδικα εν κινηση, λογω της μεγαλης ροπης του τουρμπο. Σκεψου οτι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν το 1.8 και το πουλανε για να παρουν το 1.6τ, και μην κανεις το λαθος.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
γιατί μου φαίνεται λίγο αντιφατικό αυτό?
Δεν ξέρω! Δες το όμως ως εξής:
Αν η μέση διαφορά στροφών από σχέση σε σχέση σε ένα 5-τάχυτο είναι 1000 στροφές, στο 6-τάχυτο θα είναι 1000 - 1/6*1000 = ~800 στροφές.
Αν λοιπόν θέλεις να πας χαλαρά, χωρίς να πολυανεβάζεις στροφές, θα πρέπει να αλλάζεις συγκριτικά αρκετά συχνότερα ταχύτητες! Δεν λέω - για να μην παρεξηγηθώ - ότι το γεγονός αυτό θα με απέτρεπε από το να πάρω ένα αυτοκίνητο με καλό 6-τάχυτο κιβώτιο, απλά το επισημαίνω.
Αυτός ίσως είναι ένας λόγος που η VAG πρωτοέβγαλε έτσι το 6-τάχυτο κιβώτιό της: Ουσιαστικά, πήρε ένα 5άρι και.. του έβαλε και μία 6η!!
-
Θέλουμε 6τάχυτο κοντό (π.χ. Clio RS); Όχι ρε παιδιά, σε αυτοκίνητο στο στυλ του Astra που δεν απευθύνεται πλέον σε λυσσασμένους, πρέπει να έχεις μια 6η για ήσυχο ταξίδι. Αντίστοιχα, επικροτώ τα 6τάχυτα της VAG που σήκωναν μια 6η και λίγο πιο μακριά.
Αυτοί οι κινητήρες έχουν τη δυνατότητα να 'σηκώσουν' πολύ μακρές σχέσεις για ταξίδι. Αν θέλεις πάλι να το πατήσεις στο λαιμό, έχεις 3-4 σχέσεις ακόμα (2α, 3η, 4η και 5η σε μερικά σημεία). Οπότε, εγώ βρίσκω το 6τάχυτο να λύνει πολλά προβλήματα χωρίς να δημιουργεί. Αντίθετα, το 6τάχυτο του Clio περιορίζει πολύ τις καταστάσεις κατά την άποψή μου...
-
Απλά τα πράγματα για μένα:
Έχεις ατμόσφαιρα με πολλά άλογα σε υψηλές στροφές; Σφιχτό 6-τάχυτο.
Έχεις τούρμπο με πολλλλή ροπή από τις 2000 ~ 5000; Το 5-τάχυτο είναι μια χαρά, μην πω ότι το προτιμάω κιόλας!
Edit: Αν τα θέλουμε όλα δικά μας, βάζουμε ένα 10-τάχυτο (λέμε τώρα...) και αναλόγως τα κέφια, τις αλλάζουμε είτε μία-μία, είτε δύο-δύο!
Πάντως, λογική δεν βρίσκω στο σκεπτικό 'νορμάλ 5-τάχυτο πλας μια 6η να βρίσκεται'.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
γιατί μου φαίνεται λίγο αντιφατικό αυτό?
Δεν ξέρω! Δες το όμως ως εξής:
Αν η μέση διαφορά στροφών από σχέση σε σχέση σε ένα 5-τάχυτο είναι 1000 στροφές, στο 6-τάχυτο θα είναι 1000 - 1/6*1000 = ~800 στροφές.
Αν λοιπόν θέλεις να πας χαλαρά, χωρίς να πολυανεβάζεις στροφές, θα πρέπει να αλλάζεις συγκριτικά αρκετά συχνότερα ταχύτητες! Δεν λέω - για να μην παρεξηγηθώ - ότι το γεγονός αυτό θα με απέτρεπε από το να πάρω ένα αυτοκίνητο με καλό 6-τάχυτο κιβώτιο, απλά το επισημαίνω.
Αυτός ίσως είναι ένας λόγος που η VAG πρωτοέβγαλε έτσι το 6-τάχυτο κιβώτιό της: Ουσιαστικά, πήρε ένα 5άρι και.. του έβαλε και μία 6η!!
βρε Clio ενώ τα λες τόσο ωραία με την overdrive και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου turbo στην ροπή, μετά έρχεσαι και πετάς μέση διαφορά στροφών.
Η μέση διαφορά στροφών δεν αλλάζει όταν έχεις μια τόσο extreme overdrive 6η! πάλι /5 παέι το φάσμα τον στροφών λειτουργίας του κινητήρα και η 6η επικαλύπτεται.
Ακριβώς μάλιστα σε αυτό διαφωνεί ο adis(και συμφωνώ μαζί του) οι 5 πρώτες θα μπορούσαν να είναι λίιιιγο πιο κοντές και η 6 να έχει αναλάβει τις τελείως χαλαρές καταστάσεις με μερική (μη γραμμική επικάλυψη με την 5η)
Επίσης αν έχεις ροπή δεν χρειάζεται να ανακατέψεις τη σούπα είτε έχεις 5ταχυτο είτε 6ταχυτο. Ο λόγος που αλλάζεις ταχύτητα είναι-
προς τα πάνω για να πέσουν οι στροφές να μειωθεί η κατανάλωση, ο θόρυβος και ενδεχομένως αν έχεις βρει κόφτη και η ταχύτητα ( και αυτό το κάνεις με την ίδια συχνότητα είτε έχεις 5τάχυτο είτε 6 τάχυτο με overdrive- με καλή ροπή μπορείς να πηδήξεις και ταχύτητα)
-
Προς τα κάτω για να αυξήσεις την επιτάχυνση σου οπότε η μεγάλη ροπή σε καλύπτει και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις παρά σε περιπτώσεις πιο κοντά στο όριο-> πάλι λιγότερες αλλαγες
-
-
αφου το λεω εγω δικιο θα χω...
τεσπα..η αποψη μου ειναι 5 σχετικα σφιχτες και μια πιο χαλαρη 6η για τετοια αμαξια..αν το λεον Τ ειχε μια 6η πιο μακρια η οικονομια θα ηταν τρελη..φυσικα η vag ουτε που το σκεφτηκε δε ξερω γιατι..ισως για δειχνει καλες ρεπριζ...
του κλιο το κιβωτιο ειναι αλλη φαση σε σχεση με τα τουρμπο..
-
πάντως, στο δικό μου(vw nb 1.8τ) που έχει 5-τάχυτο, εύχομαι πολλές φορές να είχε μια έκτη ταχύτητα για τα ταξίδια
-
Πολλα τα ποστ αλλα τελικά βγάζω άκρη.
Για το 1.6Τ με βλέπω αν και:
Μετά απο πολλές ερωτήσεις για το θέμα κάλυψης της εγγύησης στην τουρμπίνα, και αφού κατάλαβε ο πωλητής (τσακαλάκος παρεπτιτόντως) οτι μάλλον δεν θα μου το πασάρει πίσω πόρτα... μου είπε καταλέξη.
Στα 2 χρόνια ότι και αν πάθει καλύπτεται, μετά στα άλλα 4 καλύπτονται μόνο τα βασικά μέρη ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΜΠΟ ΕΚΤΟΣ. Οπότε αν σπάσει-ραγίσει τουρμπίνα, χαλάσει η φτερωτή και τα ρέστα πλερώνουμε.αν χτυπήσει ομως φλάτζα ή εγκέφαλο ή κιβώτιο τότε καλύπτονται.
Με είδε και λίγο ανύσηχο και μου πρότειναι το 1.8 για.... να είμαι ίσυχος.
Πάντος βλέπω να παίρνω το 1.6Τ.
-
δε θα παθει τπτ...ενας κλασικος κινητηρας τουρμπο ειναι...θελει μια κλασικη προσοχη απλως!
-
Ευχαρηστώ για τα ποστ παίδες.
Η γνώμες έπαιξαν ρόλο στην τελική απόφαση.
Μόλις έκλεισα το 1.6Τ cosmo - κοκκινο - πανοραμική οροφή - με πακετο ζάντες 17`` με ελλαστικά 225/45/R17, οθόνη γραφικών, ηλεκτρονικό κλιματισμό - ντύσιμο opc line 1 - cruise control - σπορ διακόπτη λειτουργίας.
Παράδοση σε κανα 2μηνο.
Μέχρι τότε έχω χρόνο να ψάξω για ένα καλό συναγερμό με turbo-timer και κανα καλό μάστορα για να εμπιστευτώ.
Καλορίζικο!!!
-
Ωραιος!
(αν και πλησιασες πολυ σε τιμη το 2.0Τ απο οτι καταλαβα)Του παει το κοκκινο!
Καλοριζικο!!!
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Παράδοση σε κανα 2μηνο.ρε συ και εμένα 2 μήνες μου είπαν αλλά από 4-4-07 ακόμη περιμένω..
-
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
Παράδοση σε κανα 2μηνο.
ρε συ και εμένα 2 μήνες μου είπαν αλλά από 4-4-07 ακόμη περιμένω..
Δεν έχεις κλείσει ακόμα 2 μήνες, αύριο τους κλείνεις!
Opel GTC 1.6T(180Ps) or 1.8(140Ps)