-
Καμιά φωτό μπορείς να ανεβάσεις να το δούμε καλύτερα;.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα ηθελα να μαθω τροπους επαναφορας και επιδιορθωσης του βαθουλωματος. Μπορει να γινει η επαναφορα αν το χτυπησει καποιος φαναρτζης απο μεσα? Θελει ξηλωμα το εσωτερικο?
ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ
-
Αν το χτυπήσουν από μέσα θα χρειαστεί στοκάρισμα και βάψιμο.
-
Υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία που φτιάχνουν τέτοιες ζημιές χωρίς βάψιμο. Πρέπει να έχουν πρόσβαση από τη μέσα πλευρά.
http://www.clean-image.co.uk/contact-me ... val-00.htm
Γίνεται και με τον 'μαλάκα' (μην γελάτε!! ) Φανταστείτε ένα τρυπάνι που έχει ένα κινητό πιάσιμο κατα μηκος. Κάθε φορά που τραβάτε το βάρος προς τα πίσω χτυπάτε ένα stop και αναγκάζετε την λαμαρίνα, που είναι πιασμένη στην άλλη άκρη, να υποχωρήσει προς τα έξω..
Παλιά έκαναν τρύπα στην λαμαρίνα και ουσιαστικά τράβαγαν την λαμαρίνα προς τα έξω! Τα σύγχρονα εργαλεία έχουν βεντούζα...
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα ηθελα να μαθω τροπους επαναφορας και επιδιορθωσης του βαθουλωματος. Μπορει να γινει η επαναφορα αν το χτυπησει καποιος φαναρτζης απο μεσα? Θελει ξηλωμα το εσωτερικο?
ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ
-
Αν το χτυπήσουν από μέσα θα χρειαστεί στοκάρισμα και βάψιμο.
-
Υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία που φτιάχνουν τέτοιες ζημιές χωρίς βάψιμο. Πρέπει να έχουν πρόσβαση από τη μέσα πλευρά.
http://www.clean-image.co.uk/contact-me ... val-00.htm
Αν είναι μάγκας ο φαναρτζής δεν θα γίνει τίποτε, ούτε το χρώμα θα σπάσει
-
-
Σήμερα διαπίστωσα πως στο εμπρός αριστερό φτερό έχω ένα ξύσιμο 10 εκ. Ή από κλειδί είναι ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο το έξυσε. Δεν είναι τόσο βαθύ ώστε να φτάσει στο εσωτερικό της λαμαρίνας αλλά φαίνεται αρκετά και όταν το ψηλαφείς νιώθεις την γρατσουνιά. Τί μου προτείνετε παιδιά?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ειχα δει ενα σχετικο βιντεακι, δεν ξερω αν αληθευει, δεν το εχω δοκιμασει.Αγοραζεις σπρευ πεπιεσμενου αερα και ψεκαζεις στο σημειο κρατωντας αναποδα το σπρευ, ωστε να παγωσει το σημειο. Αμεσως μετα θερμαινεις το σημειο αποτομα με σεσουαρ.
Νομιζω το σχετικο βιντεο ειχε αναφερθει και στο φορουμ...
δε θα το πρότεινα σε καμία των περιπτώσεων.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σήμερα διαπίστωσα πως στο εμπρός αριστερό φτερό έχω ένα ξύσιμο 10 εκ. Ή από κλειδί είναι ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο το έξυσε. Δεν είναι τόσο βαθύ ώστε να φτάσει στο εσωτερικό της λαμαρίνας αλλά φαίνεται αρκετά και όταν το ψηλαφείς νιώθεις την γρατσουνιά. Τί μου προτείνετε παιδιά?άστο όπως είναι,δεν αξίζει
-
Γεια σας!
Αυτό που γράφω το είχα ξαναγράψει σε ένα παλιό θέμα αλλά προφανώς επειδή είναι παλιό έχει πάψει να έχει ενδιαφέρον και είπα να δοκιμάσω κι εδώ.
Θα παρακαλούσα αν κάποιος είναι από το Ηράκλειο Κρήτης να μου πρότεινε κανένα καλό φανοποιό για ένα χτύπημα που έκανα πρόσφατα στο δεξί πίσω φτερό. Το αμάξι είναι c4 coupe και επειδή το πίσω μέρος είναι μονοκόμματο πρέπει να βαφεί μέχρι ένα σημείο μπροστά.
Η ζημιά δεν είναι μεγάλη απλά είναι στο χειρότερο σημείο και από ότι μου λένε σε όσους πήγα θα χρειαστεί στοκάρισμα και αρκετό.
-
Πριν πας οπουδήποτε, πάρε μια χοντρή αλοιφή (10-15
-
Η φώτο που βλέπεις είναι αφού το πέρασα 4 χέρια με αλοιφή. Η ζημιά έχει φτάσει σίγουρα λαμαρίνα. Το κόστος το υπολογίζω γύρω στα 300 ευρώ.
Το θέμα είναι να βρω κανένα καλό μάστορα γιατί κανείς δε μου γεμίζει το μάτι.
Μόνο ένα καλό βαφέα έχω βρει.. -
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Η φώτο που βλέπεις είναι αφού το πέρασα 4 χέρια με αλοιφή. Η ζημιά έχει φτάσει σίγουρα λαμαρίνα. Το κόστος το υπολογίζω γύρω στα 300 ευρώ.
Το θέμα είναι να βρω κανένα καλό μάστορα γιατί κανείς δε μου γεμίζει το μάτι.
Μόνο ένα καλό βαφέα έχω βρει..Κόστος 300 € για να σου βάψει μόνο το φτερό (συν ότι επιδιόρθωση κάνει στη λαμαρίνα στο σημείο επαφής)??? Πολλά μου φαίνονται. Max γύρω στο 200€ πρέπει να σου πάει και αυτό επειδή είναι μεγάλη η επιφάνεια που θα βαφτεί (όλο το πλαϊνό πίσω φτερό).
Αν έχεις βρει κάποιον που σου πρότειναν ως καλό φαναρτζή και είναι κοντά σου, πέρνα μια μέρα και δες αν έχει κάποιο μαύρο αυτοκίνητο για επισκευή και βάψιμο. Αν ναι, πέρνα ξανά την επόμενη μέρα που θα το έχει βάψει να δεις το αποτέλεσμα της δουλειάς.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Ειχα δει ενα σχετικο βιντεακι, δεν ξερω αν αληθευει, δεν το εχω δοκιμασει.
Αγοραζεις σπρευ πεπιεσμενου αερα και ψεκαζεις στο σημειο κρατωντας αναποδα το σπρευ, ωστε να παγωσει το σημειο. Αμεσως μετα θερμαινεις το σημειο αποτομα με σεσουαρ.
Νομιζω το σχετικο βιντεο ειχε αναφερθει και στο φορουμ...
δε θα το πρότεινα σε καμία των περιπτώσεων.
Γιατι, το εχεις δοκιμασει?
-
Η επιφάνεια που πρέπει να βαφτεί είναι πολύ μεγάλη..Επειδη πρόκειται για το coupe η βαφή πάει μέχρι ένα σημείο στο μπροστινό μέρος.
Mέχρι τώρα μόνο βαφέα έχω βρει καλό ενώ φαναρτζήδες έχω πάει σε τρεις αλλά κανείς δε μου γεμίζει το μάτι.
Ο ένας μου λέει ότι η λαμαρίνα του είναι διπλή και θα πρέπει να βάλει κάτι καρφάκια για να την τραβήξει(καίγοντας τοπικά τη λαμαρίνα για να κολλήσουν τα καρφάκια) και μου πρότεινε καλύτερα να το πάω αλλού για πιο λεπτομερή δουλειά αφού το αμάξι είναι πολύ καινούριο και αυτός κυρίως φτιάχνει επαγγελματικά που δεν θέλουν πολύ λεπτομέρια.
Ο άλλος μου λέει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το φτιάξει λίγο με ένα σφυρί από την εξωτερική μεριά και μετά πολύ στόκος(αυτός πρόσεξε και ένα λίγο παράξενο βαθούλωμα που κανείς δεν είχε δει αλλά μου έλεγε ότι δε γίνεται να χτυπηθεί από μέσα).
Και τέλος πήγα στην αντιπροσωπία όπου μου είπε ότι είναι πολύ εύκολο να χτυπηθεί από μέσα(είδα και ένα γυμνό κουπέ που το έφτιαχναν) αλλά φίλε μου πραγματικά και τσάμπα να μου το έφτιαχναν το σκέφτομαι πολύ να το πάω σε αυτούς. -
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Η επιφάνεια που πρέπει να βαφτεί είναι πολύ μεγάλη..Επειδη πρόκειται για το coupe η βαφή πάει μέχρι ένα σημείο στο μπροστινό μέρος.Να τους πεις να τη 'σβήσουν' στη τελευταία κολόνα και να μη βάψουν στην οροφή. Αν βάψεις τη λωρίδα στην οροφή είναι το αμάξι θα φαίνεται βαμμένο. Αλλιώς μόνο μπογιατζήδες μπορούν να δούνε το σβήσιμο στη κολόνα, οι περισσότεροι δεν μπορούν να το δουν ακόμα και να τους πεις.
-
Μου φαίνεται πολύ δύσκολο αυτό που λες αν και το είχα σκεφτεί εκεί που κάνει μία μικρή κλίση να κοπεί. Παρόλα αυτά όσοι το είδαν μου είπαν ότι δεν μπορεί να σταματήσει εκεί η βαφή...
Θα το ρωτήσω πάντως σε αυτόν που θα μου το βάψει(για τον οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα) να δω τι μπορεί να γίνει.. -
Το 2ο είναι το σωστό.
-
Στο 2ο θα ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι είναι βαμμένο το αμάξι. Όλα τα λάστιχα και πλαστικά θα σηκωθούν από το χάρτωμα (και δεν θα ξανακαθήσουν) ενώ σ' αυτά που δεν σηκώνονται θα φαίνεται το τελείωμα της βαφής όσο καλό χάρτωμα και να κάνεις.
Καλύτερα να το 'σβήσει' ο μπογιατζής παρά να φαίνεται βαμμένο το καινούριο αμάξι.
-
Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
Σήμερα θα πάω σε ένα βαφέα που αναλαμβάνει τοπικές βαφές και ίσως δω κανένα αμάξι που έχει κάνει. Ένας γνωστός του πατέρα μου θα πάει εκεί την επόμενη βδομάδα ένα βόλβο μαύρο και ίσως θα ήταν καλύτερο να περιμένω καμιά βδομάδα να δω το αποτέλεσμα..
Πάντως και ψυχολογικά είναι αλλιώς να ξέρεις ότι μόνο αυτό το σημείο έχει πειραχτεί και αλλιώς να ξέρεις ότι είναι βαμμένο μέχρι μπρος. -
Αν είναι καλός ο φαναρτζής ΔΕΝ θα φαίνεται. Ούτε στο χάρτωμα ούτε πουθενά. Παίρνουν δείγμα από το πορτάκι της βενζίνης και σου φτιάχνουν μέσω Η/Υ ΑΚΡΙΒΩΣ το χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος.
Επίσης από ότι κατάλαβα το αυτοκίνητο δεν πρέπει να είναι αρκετών ετών. Άρα το χρώμα δεν έχει κόψει (και σε μαύρο το πετυχαίνεις πιο εύκολα να γίνει ομοιογενές).
-
Το αμάξι είναι έξι μηνών αλλά δυστυχώς όσοι το είδαν(ακόμα και ένας που αναλαμβάνει τοπικά βαψίματα) μου είπαν ότι δε γίνεται να γλιτώσω ολικό βάψιμο.
-
Σε περίπτωση τοπικής επισκευής βαθουλώματος όπου δεν έχει φύγει-αλλοιωθεί το χρώμα σε πίσω φτερό 3θυρου μοντέλου, κατά τη διαδικασία του αναγκαίου ξηλώματος-επανατοποθέτησης της αντίστοιχης ταπετσαρίας ώστε να είναι εσωτερικά προσβάσιμο για επαναφορά το αντίστοιχο τμήμα, θεωρείτε αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιάς στην ταπετσαρία; (πχ να μην κουμπώσει καλά κατά την επανατοποθέτηση κλπ). Το ρωτώ γιατί έχω ακούσει διάφορες περίεργες ιστορίες πχ για κολλημένες ταπετσαρίες με ταινίες διπλής όψης που ξηλώνονταν μετά από λίγο καιρό κλπ ευτράπελα...Αν ο τεχνίτης που αναλαμβάνει τη σχετική δουλειά είναι υπεύθυνος και σοβαρός, πιστεύετε πως ο παραπάνω κίνδυνος είναι αμελητέος πρακτικά; Ρωτώ διότι δε γνωρίζω πως ακριβώς προσαρμόζονται οι εσωτερικές πλαστικές επενδύσεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια τι βαθμός δυσκολίας ενέχεται στη διαδικασία αφαίρεσης-επανατοποθέτησής στους...
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...