Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι ακριβώς!
Χρήστο, θεωρώ ότι σε μια περιοχή που μπορείς να παρκάρεις κάτω από το σπίτι σου είναι μαλακία να πηγαίνεις κάτω από το σπίτι του γείτονα!
Για την σκιά.
Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολή, αλλά νομίζω ότι δείχνει μια αντιμετώπιση των πραγμάτων σαν αυτή που αναφέρει ο Τίγρης.
Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ!
Κατ'αρχήν πιστεύω οτι παίρνουμε ως δεδομένο οτι είτε μιλάμε για περιοχή με πρόβλημα στο παρκάρισμα είτε όχι, θέση πάρκινγκ που βρίσκεται στον δρόμο δεν ανήκει σε κανέναν, ας είναι εκεί το σπίτι του, ας είναι και το σπίτι του εργολάβου που έφτιαξε τον δρόμο. Φυσικά δε μιλάμε για περιπτώσεις θέσεων για ΑΜΕΑ, εισόδους σε πιλοτές και τα σχετικά...
Από 'και και πέρα κάποιες θέσεις μπορεί για τον α' ή β' λόγο να είναι περισσότερο ή λιγότερο 'προνομιούχες' από τις άλλες. Είτε μιλάμε για σκιά, είτε για θέσεις κοντά σε μέρη που παίζουν μπάλα τα παιδιά και υπάρχει κίνδυνος να φας καμια αδέσποτη ή για δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δε βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην υπάρχει η λογική του 'όποιος προλάβει' αφού μιλάμε για θέσεις που 'ανήκουν' το ίδιο σε όλους. Και σε σένα που μένεις εκεί και σε μένα που θα έρθω μια φορά στα 10 χρόνια για να δω έναν φίλο μου στη γειτονιά σου.
Το οτι αναγκάζεσαι να περπατήσεις λίγα μετρα παραπάνω (πόσα άραγε) το θεωρώ δευτερεύων.
εδιτ: είσαι σίγουρος οτι κατάλαβες τι εννοούσε ο τίγρης;
Ναι, κατάλαβα τι είπε ο Τίγρης. Γι' αυτό είπα 'Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ!'...
Δεν είναι τα μέτρα που θα περπατήσω παραπάνω βρε Χρήστο.
Είναι το ότι ο άλλος αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο ενώ έχει θέση μπροστά στο σπίτι του. Νομίζω ότι είναι, εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένος να παρκάρει εκεί. Γιατί θα πρέπει να έρθει να παρκάρει εμπρός σε άλλο σπίτι για να βάλει το τουτού του στην σκιά?
Προσωπικά, δεν το καταλαβαίνω. Και δεν θα το έκανα ποτέ!
Οσο και 'μικρό' αν ακούγεται, ετσι νοιώθω!
Σορρυ αλλα εδω εισαι φαουλ. Και εγω στην σκια θα παρκαρα. Δημοσιος χωρος ειναι, και εχουμε ακριβως ισα δικαιωματα να παρκαρουμε εκει και εγω και εσυ.
Και να το παω λιγο παραπερα, ο δρομος ειπαμε ειναι δημοσιος, και κανεις λογο για την σκια. Η σκια ειναι δικια σου? Εσυ φυτεψες τα δεντρα που την παρεχουν? Και αν ναι, και παλι σε δημοσιο χωρο τα φυτεψες οποτε...
Για να το κουρασω λιγο ακομα, φαντασου το εξης σεναριο: παλι σε περιοχη με κανενα προβλημα παρκαρισματος, οπου ο καθενας μπορει να παρκαρει κατω απο το σπιτι του. Αποφασιζεις εσυ να σκασεις 2-3 χιλιαρικακια ωστε εξω απο το δικο σου να φτιαξεις ενα σκεπαστρο για να δημιουργεις σκια. Στον δημοσιο ομως χωρο. Μπορεις να μου πεις εμενα να μην παρκαρω κατω απο το στεγαστρο σου? Δεν νομιζω.
εσυ το βλεπεις απο την ηθικη πλευρα (γιατι νομικα δεν στεκει) του να μην σου περνει την σκια. Αλλα αυτο ποσο πολυ απεχει απο αυτον που νομιζει οτι μπροστα απο το σπιτι του μπορει να κραταει θεση για την παρτη του?