-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Υπάρχει ένα στενό στο Ελληνικό, η Εθνάρχου Μακαρίου, όπου σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών κάνουν παρόμοια κόλπα. Κορίνες, ντενεκέδες, γλάστρες, πλαστικές καρέκλες, ότι βάλει ο νους σας για να εξασφαλίσουν αυτό που θεωρούν θέση τους μπροστά από το σπίτι τους. Έχω ένα μάθημα εκεί και έχω έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που έχουν την εντύπωση ότι πραγματικά δικαιούνται να το κάνουν αυτό.Το αποκορύφωμα είναι ότι όχι απλώς καβατζώνουν τις θέσεις, αλλά κλείνουν και τελείως το πεζοδρόμιο. Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο και όρεξη, θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα.
Τουλάχιστον για όλα αυτά υπάρχει απαγόρευση κι αν επιμείνεις μπορείς να τους κόψεις τα οπίσθια.
Αλλά το παρκάρισμα διαφόρων χρεπιών με τρόπο ώστε να κλειστούν θέσεις για αυτοκίνητα μένει, περιέργως και εξοργιστικώς, ατιμώρητο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Να πούμε και το ανάποδο?Στην γειτονιά που μένω δεν έχουμε πρόβλημα στάθμευσης. Οι θέσεις είναι άφθονες.
Τυχαίνει ο δικός μου δρόμος να είναι λίγο πιο πλατύς και να έχει δέντρα που κάνουν σκιά το καλοκαίρι.
Σας πληροφορώ ότι πολλοί γείτονες έρχονται και παρκάρουν κάτω από το σπίτι μου, αναγκάζοντάς μας να πηγαίνουμε πιο πέρα για να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας.
Σορρυ ρε Νίκο αλλά... ε και;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Να πούμε και το ανάποδο?
Στην γειτονιά που μένω δεν έχουμε πρόβλημα στάθμευσης. Οι θέσεις είναι άφθονες.
Τυχαίνει ο δικός μου δρόμος να είναι λίγο πιο πλατύς και να έχει δέντρα που κάνουν σκιά το καλοκαίρι.
Σας πληροφορώ ότι πολλοί γείτονες έρχονται και παρκάρουν κάτω από το σπίτι μου, αναγκάζοντάς μας να πηγαίνουμε πιο πέρα για να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας.
Το ειπε και μονος του,να πουμε και το αναποδο...
Γενικως οτι κανουν οι αλλοι και δεν βολευουν εμας ειναι μαμακια,οτι κανουμε εμεις και βολευει εμας ειναι ΟΚ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να πούμε και το ανάποδο?
Στην γειτονιά που μένω δεν έχουμε πρόβλημα στάθμευσης. Οι θέσεις είναι άφθονες.
Το ειπε και μονος του,να πουμε και το αναποδο...
Γενικως οτι κανουν οι αλλοι και δεν βολευουν εμας ειναι μαμακια,οτι κανουμε εμεις και βολευει εμας ειναι ΟΚ
Οχι ακριβώς!
Χρήστο, θεωρώ ότι σε μια περιοχή που μπορείς να παρκάρεις κάτω από το σπίτι σου είναι μαλακία να πηγαίνεις κάτω από το σπίτι του γείτονα!
Για την σκιά.Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολή, αλλά νομίζω ότι δείχνει μια αντιμετώπιση των πραγμάτων σαν αυτή που αναφέρει ο Τίγρης.
Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι ακριβώς!
Χρήστο, θεωρώ ότι σε μια περιοχή που μπορείς να παρκάρεις κάτω από το σπίτι σου είναι μαλακία να πηγαίνεις κάτω από το σπίτι του γείτονα!
Για την σκιά.Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολή, αλλά νομίζω ότι δείχνει μια αντιμετώπιση των πραγμάτων σαν αυτή που αναφέρει ο Τίγρης.
Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ!Κατ'αρχήν πιστεύω οτι παίρνουμε ως δεδομένο οτι είτε μιλάμε για περιοχή με πρόβλημα στο παρκάρισμα είτε όχι, θέση πάρκινγκ που βρίσκεται στον δρόμο δεν ανήκει σε κανέναν, ας είναι εκεί το σπίτι του, ας είναι και το σπίτι του εργολάβου που έφτιαξε τον δρόμο. Φυσικά δε μιλάμε για περιπτώσεις θέσεων για ΑΜΕΑ, εισόδους σε πιλοτές και τα σχετικά...
Από 'και και πέρα κάποιες θέσεις μπορεί για τον α' ή β' λόγο να είναι περισσότερο ή λιγότερο 'προνομιούχες' από τις άλλες. Είτε μιλάμε για σκιά, είτε για θέσεις κοντά σε μέρη που παίζουν μπάλα τα παιδιά και υπάρχει κίνδυνος να φας καμια αδέσποτη ή για δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δε βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην υπάρχει η λογική του 'όποιος προλάβει' αφού μιλάμε για θέσεις που 'ανήκουν' το ίδιο σε όλους. Και σε σένα που μένεις εκεί και σε μένα που θα έρθω μια φορά στα 10 χρόνια για να δω έναν φίλο μου στη γειτονιά σου.
Το οτι αναγκάζεσαι να περπατήσεις λίγα μετρα παραπάνω (πόσα άραγε) το θεωρώ δευτερεύων.εδιτ: είσαι σίγουρος οτι κατάλαβες τι εννοούσε ο τίγρης;
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Στην γειτονιά μου έχουμε μια τέτοια περίπτωση (μόνο που είναι Ελληνάρας και έχει δυο σκούτερ).
Ένα βράδυ αφού τα έχω παίξει από τα γύρω-γύρω για να παρακάρω αποφασίζω να μετακινήσω τα σκούτερ. Αφού τα έχω μετακινήσει (μου έπεσε το νεφρί βέβαια -Δεν λεω γαιδουρια, αλλα να μετακινησεις ξενο μηχανακι το θεωρω μεγαλη βλακεια. Δλδ, ο καθενας να μετακινει οτι τον ενοχλει?
Ασχετο (αλλα πολυ σχετικο του θεματος), στο παρα-διπλανο σπιτι εχει φτιαξει ο ανθρωπος ενα 2οροφο (κωλοπαρανομο πρεπει να ηταν, μεσα στη μεση του δρομου) και ενω εχει παρκινγκ, απ'εξω χωρανε αλλα 3 αυτοκινητα (καθετα στο ανυπαρκτο πεζοδρομιο). Ε, τι κανει το ατομο? Παει και βαζει το δικο του εξω και το 2ο που εχουν καθετα, ωστε να πιασει και τις αλλες 2! Μα τι νουμερο μαλακας ειναι?
Χθες πηγε η αδερφη μου να παρκαρει και της ειπε 'παρτο απο εδω'. Το χειροτερο ειναι οτι το εκανε γιατι φοβηθηκε μην κανουν τπτ στο αμαξι.Δλδ, τι ανθρωποι κυκλοφορουν γυρω μας?
-
Αν είναι κάτι που ενοχλεί πασιφανώς, εγώ θα το μετακινήσω με προσοχή αν μπορώ. Και ως τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οχι ακριβώς!
Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ!Κατ'αρχήν πιστεύω οτι παίρνουμε ως δεδομένο οτι είτε μιλάμε για περιοχή με πρόβλημα στο παρκάρισμα είτε όχι, θέση πάρκινγκ που βρίσκεται στον δρόμο δεν ανήκει σε κανέναν, ας είναι εκεί το σπίτι του, ας είναι και το σπίτι του εργολάβου που έφτιαξε τον δρόμο. Φυσικά δε μιλάμε για περιπτώσεις θέσεων για ΑΜΕΑ, εισόδους σε πιλοτές και τα σχετικά...
Από 'και και πέρα κάποιες θέσεις μπορεί για τον α' ή β' λόγο να είναι περισσότερο ή λιγότερο 'προνομιούχες' από τις άλλες. Είτε μιλάμε για σκιά, είτε για θέσεις κοντά σε μέρη που παίζουν μπάλα τα παιδιά και υπάρχει κίνδυνος να φας καμια αδέσποτη ή για δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δε βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην υπάρχει η λογική του 'όποιος προλάβει' αφού μιλάμε για θέσεις που 'ανήκουν' το ίδιο σε όλους. Και σε σένα που μένεις εκεί και σε μένα που θα έρθω μια φορά στα 10 χρόνια για να δω έναν φίλο μου στη γειτονιά σου.
Το οτι αναγκάζεσαι να περπατήσεις λίγα μετρα παραπάνω (πόσα άραγε) το θεωρώ δευτερεύων.εδιτ: είσαι σίγουρος οτι κατάλαβες τι εννοούσε ο τίγρης;
Ναι, κατάλαβα τι είπε ο Τίγρης. Γι' αυτό είπα 'Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ!'...
Δεν είναι τα μέτρα που θα περπατήσω παραπάνω βρε Χρήστο.
Είναι το ότι ο άλλος αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο ενώ έχει θέση μπροστά στο σπίτι του. Νομίζω ότι είναι, εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένος να παρκάρει εκεί. Γιατί θα πρέπει να έρθει να παρκάρει εμπρός σε άλλο σπίτι για να βάλει το τουτού του στην σκιά?Προσωπικά, δεν το καταλαβαίνω. Και δεν θα το έκανα ποτέ!
Οσο και 'μικρό' αν ακούγεται, ετσι νοιώθω!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιατί θα πρέπει να έρθει να παρκάρει εμπρός σε άλλο σπίτι για να βάλει το τουτού του στην σκιά?Γιατι θεωρει οτι εχει κι αυτος δικαιωμα στη σκια. Κι απο μια μερια δεν εχει αδικο
-
Νίκο, αν η σκιά ήταν στο σπίτι του άλλου, θα πάρκαρες εσύ εκεί;
-
Τέσπα...μπορεί να το βλέπω εγωιστικά!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι ακριβώς!
Ναι, κατάλαβα τι είπε ο Τίγρης. Γι' αυτό είπα 'Και δεν μου αρέσει καθόλου! Δεν θα το έκανα ποτέ!'...
Δεν είναι τα μέτρα που θα περπατήσω παραπάνω βρε Χρήστο.
Είναι το ότι ο άλλος αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο ενώ έχει θέση μπροστά στο σπίτι του. Νομίζω ότι είναι, εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένος να παρκάρει εκεί. Γιατί θα πρέπει να έρθει να παρκάρει εμπρός σε άλλο σπίτι για να βάλει το τουτού του στην σκιά?Προσωπικά, δεν το καταλαβαίνω. Και δεν θα το έκανα ποτέ!
Οσο και 'μικρό' αν ακούγεται, ετσι νοιώθω!
Σορρυ αλλα εδω εισαι φαουλ. Και εγω στην σκια θα παρκαρα. Δημοσιος χωρος ειναι, και εχουμε ακριβως ισα δικαιωματα να παρκαρουμε εκει και εγω και εσυ.
Και να το παω λιγο παραπερα, ο δρομος ειπαμε ειναι δημοσιος, και κανεις λογο για την σκια. Η σκια ειναι δικια σου? Εσυ φυτεψες τα δεντρα που την παρεχουν? Και αν ναι, και παλι σε δημοσιο χωρο τα φυτεψες οποτε...
Για να το κουρασω λιγο ακομα, φαντασου το εξης σεναριο: παλι σε περιοχη με κανενα προβλημα παρκαρισματος, οπου ο καθενας μπορει να παρκαρει κατω απο το σπιτι του. Αποφασιζεις εσυ να σκασεις 2-3 χιλιαρικακια ωστε εξω απο το δικο σου να φτιαξεις ενα σκεπαστρο για να δημιουργεις σκια. Στον δημοσιο ομως χωρο. Μπορεις να μου πεις εμενα να μην παρκαρω κατω απο το στεγαστρο σου? Δεν νομιζω.
εσυ το βλεπεις απο την ηθικη πλευρα (γιατι νομικα δεν στεκει) του να μην σου περνει την σκια. Αλλα αυτο ποσο πολυ απεχει απο αυτον που νομιζει οτι μπροστα απο το σπιτι του μπορει να κραταει θεση για την παρτη του?
-
Ζωο ο ταριφας που με εκλεισε στην Παπανικολη στο Χαλανδρι, αμεσως μετα τα φαναρια της Εθν.Αντιστασεως
Ενω εδειχνε οτι θα στριψει δεξια, τελικα πηγε ευθεια και με ''πεταξε'' στο αλλο ρευμα(ΚΑΡΑΕΣΚΕΜΕΝΑ) με αποτελεσμα παραλιγο να τρακαρω με τον αλλο που δεν εφταιγεΑκολουθησαν κορνες και φωτα, και η αντιδραση του(?)
Εβγαλε το χερι απο το παραθυρο και ζηταγε και τα ρεσταΑΝΑΘΕΜΑ την ωρα που δεν ημουνα με την αρχαια 33 μου, να επεφτα επανω του και να τον πεταγα στην μαντρα
Μα την Παναγια ρε παιδια θα το εκανα!!! -
Ο χρήστης After έγραψε:
Ζωο ο ταριφας που με εκλεισε στην Παπανικολη στο Χαλανδρι, αμεσως μετα τα φαναρια της Εθν.Αντιστασεως
Ενω εδειχνε οτι θα στριψει δεξια, τελικα πηγε ευθεια και με ''πεταξε'' στο αλλο ρευμα(ΚΑΡΑΕΣΚΕΜΕΝΑ) με αποτελεσμα παραλιγο να τρακαρω με τον αλλο που δεν εφταιγεΕίχατε τίποτα προηγούμενα ή έτυχε να του γυαλίσεις εσύ δηλαδή ;;;
-
Ας πω και γω την άποψή μου...
Έχουμε ένα εξοχικό στο Νέο Βουτζά, το οποίο βρίσκεται σε ένα δρόμο με μονοκατοικίες και οικόπεδα με πρόσοψη ~25 μέτρα το καθένα. Όλα τα σπίτια έχουν ιδιωτικό πάρκινγκ, πολλοί όμως προτιμάνε να παρκάρουν στο δρόμο για να μην κουράζονται να βάζουν-βγάζουν το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ , οπότε ο δρόμος έχει πάντα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στα σπίτια. Ε ναι λοιπόν, θεωρώ ζώο αυτόν που αντί να βάλει το αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι του 'χαλώντας' την πρόσοψη του δικού του σπιτιού προτιμάει να έρθει και να το παρκάρει μπροστά στο δικό μας, πολλές φορές μάλιστα μπροστά από την εξώπορτα (όχι την γκαραζόπορτα), δυσκολεύοντας την πρόσβασή μας στο σπίτι. Είναι σημαντικό το ότι ο δρόμος είναι χωματόδρομος και δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, οπότε τα αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν κολλητά στο φράχτη. Νομικά δεν είναι παράνομος, ζώο όμως είναι Το έκανε μια φορά το καλοκαίρι και είπαμε τυχαία θα έγινε, το έκανε δεύτερη και είπαμε ότι δε μας τα λέει καλά, ε την τρίτη φορά που το έκανε πήγαμε και μεις και παρκάραμε έξω από το οικόπεδό του και δεν ξανάφερε το αυτοκίνητό του μπροστά στο οικόπεδό μας.
Αν μιλούσαμε για δρόμο με πρόβλημα στο παρκάρισμα φυσικά και δε θα περίμενα να μην παρκάρουν μπροστά στο οικόπεδό μας, όταν όμως ο δρόμος είναι ~200 μέτρα σε μήκος και με το ζόρι παρκάρουν 7-8 αυτοκίνητα σε αυτόν το θεωρώ απόλυτα λογικό να παρκάρει ο καθένας μπροστά στο οικόπεδό του, αν μη τι άλλο να μην παρκάρει μπροστά στην εξώπορτα του άλλου. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ενω εδειχνε οτι θα στριψει δεξια, τελικα πηγε ευθεια και με ''πεταξε'' στο αλλο ρευμα(ΚΑΡΑΕΣΚΕΜΕΝΑ) με αποτελεσμα παραλιγο να τρακαρω με τον αλλο που δεν εφταιγεΕίχατε τίποτα προηγούμενα ή έτυχε να του γυαλίσεις εσύ δηλαδή ;;;
Απλα σαν ταριφας, με το ετσι θελω, αποφασισε οτι ''αυτος θα περασει'' και τελειωσε
Να φανταστειτε ειχα μπει ηδη στην λωριδα μου(απο 3 γινονται 2), και πατησε γκαζι ερχομενος απο πισω, ετσι ωστε να με ''εκτοπισει''
Επειδη λυπηθηκα το αμαξι μου, αναγκαστηκα και τον απεφυγα, αλλιως ηταν σιγουρο οτι θα τρακαραμε
Νομιζε οτι βρηκε θυμα να κλεισει, και δυστυχως, δεν ντρεπομαι να πω, οτι αν ειχα το αλλο μου αμαξι, θα επεφτα επανω του
Ευτυχως ομως, γιατι θα ημουν σιγουρα στο κρατητηριο για ξυλοδαρμοΚΩΛΟΤΑΡΙΦΕΣ
-
Ζώο ο μακάλας ο οποίος μου έκλεισε την είσοδο του γκαράζ Σάββατο βράδυ με μια** μηχανή** και μου βγήκε η μέση να την κουβαλήσω..(κέντρο μένω και έχουμε τεράστιο πρόβλημα με το θέμα παρκινγ, αλλά για μηχανές έχει χώρο)
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
Ζώο ο μακάλας ο οποίος μου έκλεισε την είσοδο του γκαράζ Σάββατο βράδυ με μια** μηχανή** και μου βγήκε η μέση να την κουβαλήσω..(κέντρο μένω και έχουμε τεράστιο πρόβλημα με το θέμα παρκινγ, αλλά για μηχανές έχει χώρο)Ποσο βλακας πρεπει να ειναι καποιος για να μην εχει αγχος με μια τετοια ενεργεια?
Μα καλα, δεν φοβαται οτι μπορει καποιος(εκτος της απαραδεκτης ενεργειας), εστω καταλαθος, να του την ριξει?
Λυπαμαι τις μηχανες που καβαλανε.....τιποτα αλλο -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ας πω και γω την άποψή μου...Έχουμε ένα εξοχικό στο Νέο Βουτζά, το οποίο βρίσκεται σε ένα δρόμο με μονοκατοικίες και οικόπεδα με πρόσοψη ~25 μέτρα το καθένα. Όλα τα σπίτια έχουν ιδιωτικό πάρκινγκ, πολλοί όμως προτιμάνε να παρκάρουν στο δρόμο για να μην κουράζονται να βάζουν-βγάζουν το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ , οπότε ο δρόμος έχει πάντα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στα σπίτια. Ε ναι λοιπόν, θεωρώ ζώο αυτόν που αντί να βάλει το αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι του 'χαλώντας' την πρόσοψη του δικού του σπιτιού προτιμάει να έρθει και να το παρκάρει μπροστά στο δικό μας, πολλές φορές μάλιστα μπροστά από την εξώπορτα (όχι την γκαραζόπορτα), δυσκολεύοντας την πρόσβασή μας στο σπίτι. Είναι σημαντικό το ότι ο δρόμος είναι χωματόδρομος και δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, οπότε τα αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν κολλητά στο φράχτη. Νομικά δεν είναι παράνομος, ζώο όμως είναι Το έκανε μια φορά το καλοκαίρι και είπαμε τυχαία θα έγινε, το έκανε δεύτερη και είπαμε ότι δε μας τα λέει καλά, ε την τρίτη φορά που το έκανε πήγαμε και μεις και παρκάραμε έξω από το οικόπεδό του και δεν ξανάφερε το αυτοκίνητό του μπροστά στο οικόπεδό μας.
Αν μιλούσαμε για δρόμο με πρόβλημα στο παρκάρισμα φυσικά και δε θα περίμενα να μην παρκάρουν μπροστά στο οικόπεδό μας, όταν όμως ο δρόμος είναι ~200 μέτρα σε μήκος και με το ζόρι παρκάρουν 7-8 αυτοκίνητα σε αυτόν το θεωρώ απόλυτα λογικό να παρκάρει ο καθένας μπροστά στο οικόπεδό του, αν μη τι άλλο να μην παρκάρει μπροστά στην εξώπορτα του άλλου.Παρανομος ειναι αμα κολλησει στον φραχτη. Αμα δεν υπαρχει πεζοδρομιο σε καποιον δρομο, οι οδηγοι ωφειλουν να αφηνουν ενα κενο καποιας αποστασης απο τα σπιτια για να περπατανε οι πεζοι (ΚΟΚ).
Απο κει και περα, αφου εχει παρκινγκ πρεπει να το βαζει μεσα. Απο την αλλη ομως (και για να το κολλησω με το προηγουμενο), αμα δεν ειχα παρκινγκ αρα επρεπε να παρκαρω στον δρομο, και ολος ο δρομος ηταν αδειος αλλα εξω απο το σπιτι σου ειχε σκια (κατακαλοκαιρο με μαυρο αυτοκινητο εγω), σιγουρα θα παρκαρα στην σκια.
Ζώο ο μακάλας ο οποίος μου έκλεισε την είσοδο του γκαράζ Σάββατο βράδυ με μια** μηχανή** και μου βγήκε η μέση να την κουβαλήσω..(κέντρο μένω και έχουμε τεράστιο πρόβλημα με το θέμα παρκινγ, αλλά για μηχανές έχει χώρο)
πετα την κατω. δεν θα το ξανακανει.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στην γειτονιά μου έχουμε μια τέτοια περίπτωση (μόνο που είναι Ελληνάρας και έχει δυο σκούτερ).
Ένα βράδυ αφού τα έχω παίξει από τα γύρω-γύρω για να παρακάρω αποφασίζω να μετακινήσω τα σκούτερ. Αφού τα έχω μετακινήσει (μου έπεσε το νεφρί βέβαια -Δεν λεω γαιδουρια, αλλα να μετακινησεις ξενο μηχανακι το θεωρω μεγαλη βλακεια. Δλδ, ο καθενας να μετακινει οτι τον ενοχλει?
Ακριβώς επειδή είναι γαιδουριά τα μετακίνησα. Έχει ένα καλό σκούτερ και ένα που είναι από τότε που βγήκαν τα χώματα το οποίο το έχει ίσα-ίσα για να πιάνει τη θέση. Και το κάνει μόνιμα....Αλλωστε δεν του έκανα και καμιά ζημιά. Ασε που γύρνουσα 45 λεπτά γυρω γυρω 2 την νύχτα....Φρίκαρα!!!
Η περιοχή έχει τρομερό πρόβλημα με το παρκινγκ (Ζωγράφου).ΥΓ. : Αν είχα Smart θα πάρκαρα ανάμεσα....
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]