-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω παλι τους βαζω σημαδι. Ειδικα με το Lada (RIP), οποιος κινειται παρατυπα κλεινοταν με συνοπτικες διαδικασιες.LADA Benz έχεις τοτε
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
καθώς ο νόμος λέει σαφέστατα ότι ο οδηγός πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει το ατύχημα (άρα και να αφήσει τον ηλίθιο με το παπάκι που έρχεται ανάποδα να ζήσει)....
Εεερρμμμ ναι, ετσι ειναι... δεν γιναμε και mad max ακομα βρε Χρηστο... απλα αυτο το 'πολιτικως ορθο' οταν το ακουω ωρες ωρες μου γυρναν τα αντερα αναποδα.
Επισης απο προσωπικη εμπειρια μου... ο νομος καλα λεει οτι λεει, αλλα ... ξερω οτι αν κανεις οτι μπορεις, μπορεις και να βγεις ζημιωμενος στο δικαστηριο. (ας μην το αναλυσω τωρα... ).
Παντως μια φορα προσωπικα, δεν θα εθετα κυνδινο την κινητη μου περιουσια με δικη μου ευθυνη. Θα εκανα οτι μπορουσα προς αποφυγην, αλλα οχι να καταστρεψω το αμαξι μου με δικη μου υπαιτιοτητα (δεν μιλαμε φυσικα για σοβαρη συγκρουση) για να γλυτωσει ο αλλος .
Ας καθησει να τα φαει... -
εεεεεε
να σας πω σαν πολυ δεν πιασατε το nicκ μου στο στομα σας?
αντε μην αρχιζω να ζηταω πνευματικα δικαιωματα και ασφαλιστικα μετραarchi
μαλλον ζεις σε εναν αγγελικα πλασμενο κοσμο
μαλλον δεν σου εχουν συμβει περιστατικα τα οποια να σου εχουν ασπρισει τις τριχες
μαλλον
μαλλον
μαλλον
ή
μηπως εισαι ενας απο αυτους που λενε οκ εγω θα την κανω την μαλακια μου για διευκολυνση μου και ας τον αλλον να κουρευεται για το πως 8α με αποφυγει...αληθεια τι επαγγελεσαι
τι οδηγεις
τι ωρες
σε ποιες περιοχες
ηλικια -
Τον όρο πολιτικά ορθό τον χρησιμοποίησα μετά από σκέψη γιατί, όσο και αν ξενερώνει, είναι γεγονός. Δεν πρόκειται ούτε για ένα καγκούρικο forum, ούτε κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας. Είναι το forum που θα σύστηνα στο παιδί μου αν με ρωτούσε που να γραφτεί ώστε να ενημερωθεί για την αυτοκίνηση, και αυτό, νομίζω, το κάνει πολιτικά ορθό.
Δέχομαι το forum ως ψυχολόγο, καλύτερα εδώ παρά έξω. Αλλά από την άλλη θεωρώ τους ανθρώπους ικανούς να κάνουν κάτι, μόνο και μόνο για να έρθουν και να το αναφέρουν σε κάποιο forum, ή επειδή το είδαν γραμμένο σε κάποιο φορουμ.
Σημασία έχει ΕΣΥ να ξεχωρίσεις ποιος το λέει και γιατί το λέει.
Νομίζω μπορώ να ξεχωρίσω το πως και το γιατί και το μόνο που διακρίνω είναι ζήλια. Μα κανένας με χρέπι δεν κάνει μ@λακίες? Και αν κάνουν γιατί κανείς δεν θέλει να πέσει πάνω τους με το zonda τους? Λέπρα έχουν?
Παντως μια φορα προσωπικα, δεν θα εθετα κυνδινο την κινητη μου περιουσια με δικη μου ευθυνη. Θα εκανα οτι μπορουσα προς αποφυγην, αλλα οχι να καταστρεψω το αμαξι μου με δικη μου υπαιτιοτητα (δεν μιλαμε φυσικα για σοβαρη συγκρουση) για να γλυτωσει ο αλλος .
Εδώ μιλάς για κάτι άλλο. Αν οι επιλογές που σου δίνονται, από λάθος του άλλου, είναι μπαριέρα ή αυτοκίνητο του άλλου, διαλέγεις... και νομίζω επιλέγεις την λιγότερο καταστρεπτική.
madmax, δεν ζω στον παράδεισο, ούτε αδειάζουν τους δρόμους για να περάσω. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως οι πληροφορίες που ρωτάς θα συμπληρώσουν το οδηγικό προφίλ μου.
-
Φίλε Archi, μου 'ανήκει' το παρακάτω:
Θέλει να έχεις ένα παλιό και βαρύ όχημα, να τον έχεις αφήσει να φύγει μπροστά, αλλά να τον έχεις 'εντός των σκοπευτικών σου', και όταν σταματήσει αυτός στο φανάρι να του τη χώσεις από πίσω με όσα μπορεί να πιάσει το χρέπι..
Όπως έγραψε και ο φίλος corsair, το φόρουμ αποτελεί κατά κάποιον τρόπο έναν 'χώρο' εκτόνωσης, έτσι; Δηλαδή, δεν πρέπει να παίρνουμε απολύτως τοις μετρητοίς ακραίες τοποθετήσεις, περισσότερο εκφράζουν την ψυχολογική κατάσταση του γράφοντος εκείνη τη στιγμή, παρά αποτελούν δήλωση.
Εν τούτοις, έχοντας πλέον τιμόνι στα χέρια μου για 13 συναπτά έτη, με το ~90% των χλμ μέσα στην Αθήνα, 'έχει δει πολλά ο μάτης μου!'
Έχω βαρεθεί την αναιδή και τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά, τον σταρχιδισμό πολλών, τις τάσεις αυτοκτονίας, την παντελή αδιαφορία για την περιουσία και - πολύ περισσότερο - την υγεία σου, και, και, και...
Αν βάλεις τα παραπάνω γραφόμενά μου - και πιστεύω και των άλλων που έχεις παραθέσει - στο γενικότερο πλαίσιο του σχολιασμού τους για κάποιο συμβάν που γράφτηκε στο 'Ζώα', θα διακρίνεις έναν - ευγενή; - πόθο για δικαιοσύνη!
Κανένας από αυτούς που παρέθεσες στο ποστ σου δεν θα βγει με ένα χρέπι στους δρόμους σαν τον χάρο με το δρεπάνι, σκορπώντας τον τρόμο και παίρνοντας κεφάλια! Μάλλον, σαν Δον Κιχώτης θα βγει, επιδίδοντας δικαιοσύνη στους 'κακούς' - που όμως πολλές φορές είναι πραγματικά κακοί.
-
Archi
παιζουν δυο περιπτωσεις:
α) κανει μλκια (=λαθος) ο αλλος, και αμα δεν προσπαθησω εγω να τον αποφυγω θα τρακαρουμε.
β) κανει μλκια (=κανει επιτηδες και εσκεμμενα οτι τον βολευει προσπαθωντας να αναγκασει τον αλλο να του 'δωσει δρομο' που δεν του ανηκει), οπου αμα εγω δεν υποχωρησω θα τον αναγκασω να αλλαξει πορεια,γενικα να μην μπορεσει να κανει αυτο που θελει.
Στην α) περιπτωση γενικα θα εκανα οτι μπορουσα για να τον αποφυγω. Αν ηθελα, παντα μπορουσα μετα να του σπασω τα μουτρα. ΑΝ ΟΜΩΣ μιλαμε για μικρες ταχυτητες οπου δεν θα χτυπαγα (ΕΓΩ, στα @@ μου ο αλλος, ας προσεχε), πιστεψε με αμα κυκλοφορουσα ακομα με το Lada τοτε δεν με ενοιαζε. Πανω του.
στην β) περιπτωση (που ειναι αυτη που συζητανε οι περισσοτεροι), πιστεψε με ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ θα τον εκλεινα επιτηδες . Σε αυτες τις περιπτωσεις μιλαμε πχ για αυτου που προσπερναν την σειρα στο φαναρι απο δεξια για να στριψουν αριστερα, αυτους που πανε να περασουν κοκκινο επειδη εχει κινηση και περναν αλλα 2-3 αυτοκινητα μετα το φαναρι κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ θα τον εκλεινα επιτηδες ...μιλαμε πχ για αυτους που προσπερναν την σειρα στο φαναρι απο δεξια για να στριψουν αριστερα, αυτους που πανε να περασουν κοκκινο επειδη εχει κινηση και περναν αλλα 2-3 αυτοκινητα μετα το φαναρι κλπ κλπ.Αυτό το κάνω και εγώ.
-
Εγω παντως οταν βλεπω ουρα χιλιομετρων σε φαναρι για στροφή που την ξερω, εννοειται οτι μπαινω μπροστα α)χωρις να εμποδιζω κανεναν,και β)ξεκινωντας νωριτερα απο ολους.
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση. -
Κλασικός Έλληνας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω παντως οταν βλεπω ουρα χιλιομετρων σε φαναρι για στροφή που την ξερω, εννοειται οτι μπαινω μπροστα α)χωρις να εμποδιζω κανεναν,και β)ξεκινωντας νωριτερα απο ολους.
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση.Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λίγο;
-
Ο μ...ς μπορεί να είναι κάποιος που να χρειάζεται καινούριο προφυλακτήρα.
Σίγουρα δεν θα λυπηθεί (-ώ) αν εισπράξει τέτοια απάντηση. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση.Και μετά ο άλλος έρχεται εδώ και αρχίζει η ψυχανάλυση
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση.Ωραίος! Ελπίζω να μη συναντηθούμε έτσι ποτέ και με πεις και μαλάκα από πάνω. Μου ανάβει άσχημα τα λαμπάκια αυτή η λέξη όταν την ακούω από αγνώστους. Ειδικά όταν έχουν κάνει το καφριλίκι τους πρώτα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση.Ακριβώς έτσι πήγε να το παίξει ένας γέρος με ένα Micra πριν χρόνια στα Γιαννενα, αλλά έπεσε στην περίπτωση! Δηλαδή σε μένα, με νεύρα και όχημα το πιστό...Ζastava!
Μπήκε μπροστά μου και μόλις πήγε να ξεκινήσει, μπήκα πιο αριστερά μαρσάροντας και του έκλεισα το δρόμο! Προσπαθώντας να...ξεφύγει πήγε προς την νησίδα και αποκλείστηκε! Εν τω μεταξύ οι υπόλοιποι πίσω μου περνούσαν κανονικά...
Του έκλεισα το δρόμο μέχρι το πορτοκαλί και πέρασα κι εγώ. Αυτός έπρεπε η να μείνει στο κέντρο της νησίδας ή να περάσει με κοκκινο! Καθόλου μη αναμενόμενα προτίμησε το δεύτερο και άρχισε να μη κυνηγάει για τα ρέστα...
Ε μόλις με έφτασε και με άρχισε σε κάτι 'Κωλόπαιδο , εγώ πάω στη δουλειά μου και τέτοια...', τον άρχισα σε ένα βρισίδι, πρώτη φορά έχω βρίσει τόσο μου φαίνεται και ήταν και η μάνα μου διπλα!
'Κ~λόγερε, είμαστε λαμάκες εμείς και το παίζεις μάγκας' και κάτι τέτοια!
Ε, είδε κι απόειδε πως ήμουν λίγο...μουρλός και σηκώθηκε και έφυγε!Εκτοτε δεν το έχω ξανακάνει, πάντως παλιά είχα κάνει διάφορα χουνέρια σε όσους θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους και τους υπόλοιπους λαμάκες... Στην Αθήνα, είναι πολύ περισσότερα τα ζώα και δυστυχώς δεν έχω δύναμη ν' ασχοληθώ...
Προς Tiger:
Αν όλοι κάναμε ό,τι κι εσύ τι πιστεύεις ό,τι θα γινόταν; Ή μάλλον δεν γίνεται όλοι εμείς να είμαστε τοσο έξυπνοι ε; -
Eνας τετοιος μη μαλακας μπήκε μπροστά μου σήμερα σε ενα τετοιο φανάρι με ενα ολοκαίνουργιο Golf. Ξεκίνησα κανονικά και δεν κούνησα το τιμόνι. Μαλακια εκανα βεβαια, γιατι αν χτυπαγαμε θα χαναμε χρονο, αλλα νευριασα. Δεν περασε και μετα με κοιταγε. Του χαμογελασα και του εδωσα μια ευχή.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση.Κοιτα... επιλογη σου ειναι, οπως ηταν επιλογη οταν μου εκαναν αυτο που περιεγραφες, και γω πολυ απλα προσποιηθηκα πως ο απο διπλα μου που χωνεται ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και διεγραψα την στανταρ τροχια στην στροφη... και ο κυριος που με θεωρουσε μαλακα καβαλησε κρασπεδο αρκετα ασχημα....
Σχεδον καθημερινα σε μια συγκεκριμενη στροφη κλεινω τους 'εξυπνους' οι οποιοι νομιζουν πως θα περασει το δικο τους, η νομιζουν πως θα φυγουν ταχυτερα...
Απλα εχε στο νου σου, πως αυτο που κανεις σε αλλους περναει... σε αλλους ομως δεν περναει και μπορει να εχει ασχημες συνεπειες για σενα.
-
Εδω ειναι που ταιριαζει το τραγουδι 'γκρεκο μασκαρα'.Μια φορα πηγε να το κανει ενας τυπος με αστυνομικο τροχαιο στο φαναρι να ρυθμιζει την κινηση ο οποιος του εκανε νοημα τσαντισμενος να φυγει (και εφυγε).Την πατησε ο τυπος!
-
Αυτή την ιστορία με το φανάρι την τρώω κάθε φορά στην άνοδο της Κηφισίας στο ύψος του σινεμά (το προηγούμενο από το φανάρι του ΚΑΤ). Όταν περιμένω πρώτος και μπαίνει κάποιος μπροστά μου εννοείται ότι δεν πρόκειται να στρίψει πριν από μένα (σε αυτό φυσικά βοηθάει και το γεγονός ότι δε βλέπει πότε πρασινίζει το φανάρι και μέχρι να βάλει ταχύτητα τον έχω ήδη περάσει από τα αριστερά. Η πλάκα είναι όταν είμαι 3ος-4ος και γίνεται το ίδιο σκηνικό. Ξεκινάνε λοιπόν όλοι, ξεκινάω κι εγώ, ξεκινάει και ο μαλάκας οπότε πώς τυχαίνει πάντα και βρισκόμαστε στο ίδιο ύψος για να στρίψουμε αριστερά, εγώ όμως είμαι κανονικά στην πορεία μου κι αυτός πιο δεξιά. Ε, πώς τα φέρνει η τύχη, ανοίγω κι εγώ λίγο την τροχιά μου...
Αν κοιτάξει άγρια τον κοιτάζω κι εγώ άγρια. Αν γκαζώσει γκαζώνω κι εγώ (όσο με πάρει δε θα τρακάρω το φιατάκι επάνω του, το λυπάμαι). Αν κάνει το μαλάκα, καλώς έπραξε. Αν αρχίσει το μπινελίκι... γίνεται πανυγήρι!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και αν κανενας μου κανει σχολιο 'εμεις τι ειμαστε,μ@λακες;' θα εισπραξει καταφατικη απαντηση.Nταξει μεγάλε είσαι πολύ μάγκας και πολύ γουάου να πούμε...Τι να πεί κανείς
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω παλι τους βαζω σημαδι. Ειδικα με το Lada (RIP), οποιος κινειται παρατυπα κλεινοταν με συνοπτικες διαδικασιες.Αν ακολουθούσα την τακτική αυτή σήμερα γυρνώντας από τη σχολή θα είχα αγκαλιαστεί με τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα
Οι δύο από αυτούς αποφάσισαν να ξεκινήσουν από σταματημένοι στην άκρη του δρόμου χωρίς φλας και χωρίς να ελέγξουν αν έρχεται κανένας φουκαράς (εγώ) από πίσω, ο τρίτος αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα με συνοπτικές διαδικασίες και να με κλείσει στα μούτρα και ο τέταρτος, πιο θεός απ' όλους, ενώ ήταν παρκαρισμένος διπλή σειρά παρανόμως και περνούσα από δίπλα του αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα να αποβιβαστεί. Έπρεπε να την πάρω μαζί μου και να φύγω, τελικά απλά δοκίμασα πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε απότομο ελιγμό αποφυγής εμποδίου
Αντε και σ' ανώτερα...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]