-
ASTRAKITCAR, κρίμα που σου φαγε την θέση στην Mclaren εκείνο το τσογλανάκι ο Λιούις..
-
Αυτές οι ιστορίες με τα πλήρως απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά βοηθήματα πιστεύω ότι ξεκίνησαν από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους πιέζονται από τους ΟΠΑΔΟΥΣ κάθε μάρκας για να αποδείξουν με χρόνους σε πίστα ποιο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο. Έτσι οι οδηγοί αγώνων προσπαθώντας να βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο στη πίστα, μπορεί να πλασάρουν το αμάξι στις στροφές και να το πηγαίνουν με τις πόρτες, κάτι που δεν επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.
Δεν πρόκειται να βγει ξεκάθαρο αποτέλεσμα για ποιο αμάξι είναι πιο γρήγορο αν δεν απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, κάτι που μόνο τον εγωισμό του κατόχου επιβεβαιώνει καθώς είναι σίγουρο ότι όλοι θα τσακιστούμε αν προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε με τις πόρτες σε δημόσιους δρόμους.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτές οι ιστορίες με τα πλήρως απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά βοηθήματα πιστεύω ότι ξεκίνησαν από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους πιέζονται από τους ΟΠΑΔΟΥΣ κάθε μάρκας για να αποδείξουν με χρόνους σε πίστα ποιο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο. Έτσι οι οδηγοί αγώνων προσπαθώντας να βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο στη πίστα, μπορεί να πλασάρουν το αμάξι στις στροφές και να το πηγαίνουν με τις πόρτες, κάτι που δεν επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.Δεν πρόκειται να βγει ξεκάθαρο αποτέλεσμα για ποιο αμάξι είναι πιο γρήγορο αν δεν απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, κάτι που μόνο τον εγωισμό του κατόχου επιβεβαιώνει καθώς είναι σίγουρο ότι όλοι θα τσακιστούμε αν προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε με τις πόρτες σε δημόσιους δρόμους.
Ναι η αλήθεια είναι ότι πιέζονται...αλλά από τους οπαδούς???
Είναι χορηγοί οι οπαδοί? -
ειναι πιστοι αναγνωστες=πελατες
-
Αν στο επόμενο τεύχος του ένα περιοδικό με μέτρια ως κακή κυκλοφορία συγκρίνει τη Spider με το MX-5 και το Daihatsu Copen και βγάλει καλύτερο το τελευταίο 'γιατί έτσι' αμφιβάλλετε ότι θα αυξήσει 30% την κυκλοφορία του; Το μάθαν το παραμύθι και το πουλάνε καλά. Δοκιμασμένη συνταγή...
Αν όμως δοκιμάζαν τη Spider σκέτη και τo Copen με το Micra CC δεν θα έπαιρνε κανένας χαμπάρι. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν πρόκειται να βγει ξεκάθαρο αποτέλεσμα για ποιο αμάξι είναι πιο γρήγορο αν δεν απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, κάτι που μόνο τον εγωισμό του κατόχου επιβεβαιώνει καθώς είναι σίγουρο ότι όλοι θα τσακιστούμε αν προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε με τις πόρτες σε δημόσιους δρόμους.Το κόλπο με την ασφάλεια του ABS που βγάζει εκτός το ABS και το ESP δεν πιάνει σε αυτα τα αυτοκίνητα?
Πολύ θα ήθελα να οδηγήσω το abarth χωρίς ESP ακόμα και χωρίς ABS για να δώ τις πραγματικές δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Αν η αφαίρεση της ασφάλειας ειναι η λύση...
-
Το ESP υπάρχει εκεί για να μας βοηθάει στις δύσκολες στιγμές, θεμιτό.
Μπορεί να προλάβει την 'κακιά στιγμή' και γενικώς να μας ξελασπώνει από δύσκολες καταστάσεις, όπου με τις περιορισμένες οδηγικές ικανότητες που έχουμε δύσκολα θα βγαίναμε αλώβητοι σε δημόσιο δρόμο...
Η φιλολογία σχετικά με το μη απενεργοποιούμενο ESP άρχισε όταν σε υποτιθέμενα σπορ μοντέλα ξεκίνησαν αυτό το βιολί.
Δεν μπορεί η 147 GTA να έχει μη απενεργοποιούμενο ESP! Ουσιαστικά απαγορεύεις να την βάλω σε πίστα. Το ίδιο σε όλα τα μοντέλα που υποτίθεται έχουν σπορ προσανατολισμό... δεν έχει λογική.
Σκεψου το clio RS, το rallye -το αυθεντικό!-, το S2000 κλπ κλπ με μη απενεργοποιούμενο ESP!!! Αμέσως ο παράγοντας fun to drive πάει περίπατο.Πρωσωπικά είμαι μάλλον κουλός, αλλά μ'αρέσει να μαθαίνω να οδηγώ, ακόμα και σήμερα (15 χρόνια μετά) που πρωτο-οδήγησα την πρώτη μας corolla.
Συχνά απενεργοποιώ το ESP, αφού δεν έχω μάθει να οδηγώ μ'αυτό και με ενοχλεί -αν και διακριτικό- στην γρήγορη οδήγηση. Όταν το απενεργοποιώ βέβαια είμαι 110% στην οδήγηση.
Γνωρίζω όμως ότι σε δύσκολες συνθήκες το ESP θα αντιδράσει πολύ καλύτερα από εμένα οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα ON και οι ανωριμότητες στο OFF.Είναι γενικά καλό αρκεί να υπάρχει κουμπάκι OFF!
-
Παντως οι περισσοτεροι (68%) θα προτιμουσαν Abarth αν ειχαν το διλλημα...
(Βασικα τα ποσοστα στη δημοσκοπηση ειναι λαθος, η μου φαινεται? )
-
Ποιό είναι πιό σκληρό απ'τα 2, το Grande Punto Abarth Esseesse, ή το Corsa OPC;
-
νομιζω το GP Abarth essese εχει σκληροτερη αναρτηση.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
επειδη πηγα και κατουρησα λιγο....και επειδη ναι το παραδεχομαι ...εχω καταφερει τα τελευταια 8 χρονια να οδηγω μοτοσυκλετα στην απιθανη ελληνικη ασφαλτο,να ντριφταρω παντα στην εξοδο της στροφης ,να φρεναρω μεσα στην στροφη,να κατεβασω απο 6η σε 3η και να φρεναρω ταυτοχρονα,να κανω endo...κτλ..
βεβαια τωρα που πηρα μηχανη με abs μου την σπαει γιατι δεν μπορω να ζυγισω το φρενο μου στην κωνσταντινουπολεως,και στην αχιλλεως...μετα το κραξιμο των για το abs στις μοτο,εχουμε και τα στα τετρατροχα...και ολα αυτα ΠΟΥ??στην απιθανη προσφυση της ελληνικης ασφαλτου..
παω πασο και παω για κατουρημα και παλι...περα απο μεγαρα που εχω γυρισει δυο τρια αγωνιστικα,δεν μπορω να καταλαβω που θα βγω ωφελιμος και ποσες φορες οδηγωντας χωρις esp?τοσο ωστε να με ενοχλει...τοσο πολυ.
γουστα ειναι αυτα.ε αφου πηγες στα μεγαρα το υποδειγμα πιστας τα λογια περριτευουν
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC