-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τελικά τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα αμάξι 'στρίβει' ή 'δεν στρίβει'; Στρίβει ένα αμάξι που - σύμφωνα με τα λεγόμενα ιδιοκτητών του και δοκιμαστών - θέλει προσοχή όταν δεν έχει ηλεκτρονικά συστήματα ενεργοποιημένα για να το κρατάνε στο δρόμο και απαιτεί από τον οδηγό να 'πάει με τα νερά του' (όπως η ΑΣΤΡΙΦΤΗ και ενοχλητικά υποστροφική Citroen C5 του πατέρα μου) για να μη στουκάρει μετωπικά σε δέντρο ή στουκάρει στο ίδιο δέντρο έχοντας πρώτα φέρει δεκαπέντε σβουρές χωρίς ο οδηγός να έχει ελπίδα αντίδρασης έτσι και ο τελευταίος τολμήσει να μπει λίγο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του μέσου Χανιώτη (δηλαδή την ταχύτητα μαστουρωμένης χελώνας που πάσχει από αρθριτικά) σε μια στροφή;Εγώ νόμιζα ότι στρίβει ένα αμάξι που υπακούει πιστά, χωρίς δισταγμούς και τσιριμόνιες στις εντολές του οδηγού και του δίνει περιθώρια διόρθωσης της πορείας του, ενώ δε χαζολογάει με την - αδίκως κατέχουσα τον τίτλο της 'ασφαλούς' οδικής συμπεριφοράς - υποστροφή.
skullone, εγώ εξαρχής θεωρώ πως είναι άτοπο να προσπαθήσεις να περιορίσεις (όχι εσύ, γενικά μιλάω) την όλη δυναμική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου μέσα σε 2 όρους, στρίβει ή δεν στρίβει. Μπορεί να μην έχω οδηγήσει τα άπειρα αμάξια, αλλά ως τώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο το οποίο δεν στρίβει με την κυριολεκτική έννοια του όρου (φυσικά αναφερόμενος σε νορμάλ ρυθμούς, βλ. ως αντιπαράδειγμα την ΕΝΖΟ που την στούκαρε υποστρέφοντας ο griffin). Ως αποτέλεσμα αυτού του συλλογισμού, η συζήτηση στην βάση του στρίβει/δεν στρίβει είναι άτοπη, για μένα τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τελικά τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα αμάξι 'στρίβει' ή 'δεν στρίβει'; Στρίβει ένα αμάξι που - σύμφωνα με τα λεγόμενα ιδιοκτητών του και δοκιμαστών - θέλει προσοχή όταν δεν έχει ηλεκτρονικά συστήματα ενεργοποιημένα για να το κρατάνε στο δρόμο και απαιτεί από τον οδηγό να 'πάει με τα νερά του' (όπως η ΑΣΤΡΙΦΤΗ και ενοχλητικά υποστροφική Citroen C5 του πατέρα μου) για να μη στουκάρει μετωπικά σε δέντρο ή στουκάρει στο ίδιο δέντρο έχοντας πρώτα φέρει δεκαπέντε σβουρές χωρίς ο οδηγός να έχει ελπίδα αντίδρασης έτσι και ο τελευταίος τολμήσει να μπει λίγο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του μέσου Χανιώτη (δηλαδή την ταχύτητα μαστουρωμένης χελώνας που πάσχει από αρθριτικά) σε μια στροφή;Εγώ νόμιζα ότι στρίβει ένα αμάξι που υπακούει πιστά, χωρίς δισταγμούς και τσιριμόνιες στις εντολές του οδηγού και του δίνει περιθώρια διόρθωσης της πορείας του, ενώ δε χαζολογάει με την - αδίκως κατέχουσα τον τίτλο της 'ασφαλούς' οδικής συμπεριφοράς - υποστροφή.
Όπως το βλέπω εγώ, όλα τα πραγματικά δυνατά αυτοκίνητα θέλουν προσοχή και σύνεση στο γκάζι, ειδικά μέσα στη στροφή, για να στρίψεις. Πόσο μάλλον ένα τουρμπάτο μπροστοκίνητο με αρκετή παραπανίσια (απ'ότι λένε) δύναμη.
Επίσης κανένα σχεδόν αυτοκίνητο δε μπορεί να μπει με όσα και να 'ρχεται σε οποιαδήποτε στροφή... ειδικά αν δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο και προσπαθείς να πας με τη φόρα που μαζεύεις από πριν (όπως θα έκανες με τη C5, όπως έκανα και γω με ένα άστρα 1,4 του πατέρα μου και εκεί που χρειάστηκε δύναμη με κρέμασε, αλλά ήμουν τυχερός...)
Τώρα σε αυτό που λες για τη ρυθμισιμότητα ουσιαστικά του αυτοκινήτου, θα συμφωνήσω απόλυτα. Δεν ξέρω πόσο ρυθμίσιμο είναι το κόρσα, αλλά δε νομίζω να είναι και ραλύ (που στην ίδια στροφή αφήνεις, πετάει λίγο κωλαράκι και σανιδώνεις και σε τραβάει μέσα... ) -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
H φαμπιάτου είναι που με 16αρι λεόν τσάγιασε Μ3;
Ναι… και είστε εκτός θέματος.
Δώστε και ένα link να το δούμε γιατι αδυνατώ να το πιστέψω... (αναφέρθηκε που αναφέρθηκε )
Ξέρω-ξέρω... way offtopic...
Διαβασε και τα σχολια.
Οfftopic για λιγο ακομα... ξερω...
Sorry για το offtopic mods, αλλά δεν ξέρω που αλλού να το σχολιάσω...
σχόλιο δικό μου:
Δεχτό το τσάγιασμα με την προϋπόθεση ότι απλά ο τύπος με την Μ3 είναι κουλός-'δεν γουστάρω να πάω με ταυτότητα στο στόμα για να δείξω σε κάποιον ότι μία Μ3 (ένα αμάξι 80.000€ τουλάχιστον) μπορεί να πάει πιο γρήγορα'.Και ξέχασε κάποιος να της πει ότι ο δρόμος δεν είναι πίστα!!!Δε βγάζεις άκρη τι συμβαίνει με το αμάξι του άλλου στο δρόμο, παρά μόνο ότι ο άλλος είναι λιγότερο ή περισσότερο κότα από σένα.
Τα σχόλια από κάτω είναι όλα τα λεφτά.
Thank you, saxon_747 -
Πρέπει να το είχα(με) σχολιάσει κάπου παλιότερα, δεν θυμάμαι όμως πού. Τέσπα...
-
Eγω πάντως θεωρώ ότι το GP θα είναι και πολύ γρήγορο και θα στρίβει κιόλας! Οπότε ο τελικός αγοραστής θα επιλέξει σύμφωνα με την εμφάνιση και με τις εμπειρίες του. Ο Saxon_747 οδηγάει Punto, ειμαι σίγουρος ότι και χείρότερο ελαφρώς να ήταν οδηγικά το GP απο το OPC, εν τέλει το πρώτο θα έπερνε, αφού είναι Fiatisti, Alfisti, adelfisti κτλ (πλάκα κάνω για το τελευταίο, φίλοι είμαστε και τον πειράζω). Με λίγα λόγια συναισθηματικά καταλήγεις σε αγορά! Εγώ όμως είμαι ψυχρός στις αγορές μου, ότι πιστεύω ότι μου κάθεται καλύτερα...ακόμα και Lada (λέμε τώρα)!
-
λιγο off topic αλλα να αναφερω οτι το abarth ειναι κανονικα σε παραγωγη(καπου πισω διαβασα οτι αφηστε πρωτα να μπει σε παραγωγη κ μετα συγκρινουμε)Το προβλημα ειναι οτι πωληται μονο στην Ιταλια.Διαβαζοντας λοιπον ιταλικα forum μπορω να πω οτι οι κατοχοι του abarth καλα λογια εχουν να πουν για αυτο(εκτος απο την μετρια συναρμολογηση πλαστικων ) αλλα ολοι ζητανε αυτο το κατι παραπανω στην επιταχυνση(δηλαδη ζητανε το SS kit).
Στο topic τωρα να πω οτι στην ιδια συγκριση στην Ιταλια(OPC-ABARTH)οι μονοι λογοι για τους οποιους προτιμανε το Abarth ειναι η εμφανιση και το κοστος αγορας.
Εγω που σκοπευω να αγορασω το Abarth να προσθεσω οτι με φτιαχνουν κ τα λιγοτερα κυβικα του(με οτι συνεπαγεται αυτο ) -
Χθες το βράδυ στο 3λεπτο Auto Alter δοκίμαζε ένα άσπρο με κόκκινους πλευρικούς καθρέπτες και πιο σπορ ποδιά, το Fiat Grande Punto Abarth (έτσι έγραφε στα τεxνικά χαρακτηριστικά), 1,4 με 155 άλογα και 17500 ευρώ ...
Απο μπροστά έτσι ήταν ... -
ΠΟΣΟ;;;
Κάτι μου λέει ότι θα ξαναζήσουμε την εποχή του Punto GT...
-
Ήδη έχουμε αρχίσει να τη ζούμε!
-
To πρόλαβα στο τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι κόκκινοι καθρέφτες με άσπρο αμάξωμα και η τιμή ...
-
Θα προτιμούσα το Fiat. Και από εμφάνιση είναι ότι πρέπει και πιστεύω ότι θα είναι προσεγμένο και σε οδική συμπεριφορά. Και αν ισχύει η τιμή που διάβασα πιο πάνω θα ξαναζήσουμε τις μέρες των Punto GT
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δώστε και ένα link να το δούμε γιατι αδυνατώ να το πιστέψω... (αναφέρθηκε που αναφέρθηκε )
Διαβασε και τα σχολια.
σχόλιο δικό μου:
Δεχτό το τσάγιασμα με την προϋπόθεση ότι απλά ο τύπος με την Μ3 είναι κουλός-'δεν γουστάρω να πάω με ταυτότητα στο στόμα για να δείξω σε κάποιον ότι μία Μ3 (ένα αμάξι 80.000€ τουλάχιστον) μπορεί να πάει πιο γρήγορα'.Και ξέχασε κάποιος να της πει ότι ο δρόμος δεν είναι πίστα!!!Δε βγάζεις άκρη τι συμβαίνει με το αμάξι του άλλου στο δρόμο, παρά μόνο ότι ο άλλος είναι λιγότερο ή περισσότερο κότα από σένα.
Τα σχόλια από κάτω είναι όλα τα λεφτά.
Thank you, saxon_747Μ'αρέσει που μόνον το τσάγιασμα της Μ3 σας έκανε εντύπωση...
*Η ποιότητα συναρμολόγησης είναι απλά εκπληκτική και τίποτα – μα τίποτα δεν τρίζει ακόμα και σε χωματόδρομους ή δρόμους με λακκούβες και καμαράκια. **Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που θα μπορούσε να περιγράψει το πόσο καλοφτιαγμένο είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου *και έτσι κατά την διάρκεια της δοκιμής δεν κατάφερα με κανένα τρόπο να βρω κάτι που θα μου επέτρεπε να γκρινιάξω-. Η SEAT θα μπορούσε σε ότι αφορά την ποιότητα συναρμολόγησης να χρησιμοποιήσει το παλαιό τηλεοπτικό σλόγκαν που έλεγε: «νικήσαμε τον Θόρυβο»!
Τι διάβολο, αντιπροσωπεία Seat έχουν;
-
Αν τελικά η τιμή του κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα, θα πάει καλά! (όπως επίσης και λόγω καλού χρηματοδοτικού προγράμματος που έχει η Fiat)
Αν δε κάνω λάθος το GP Abarth φοράει την IHI RHF3-P10.5.
Αυτή η τουρμπίνα δεν είναι μεταβλητής γεωμετρίας? -
Μα ειναι ιδια κατηγορια το abarth με το rallye οποτε νομιζω ειναι λογικο να εχει παραπλησια τιμη(rallye 17900)...
-
δεν ξερω ακριβως ποια φοραει αλλα ειναι σιγουρα σταθερης γεωμετριας
Απο λαθος ειχε ακουστει μεταβλητης.Οπου κ να το δειτε γραμμενο ειναι λαθος. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Διαβασε και τα σχολια.
σχόλιο δικό μου:
Δεχτό το τσάγιασμα με την προϋπόθεση ότι απλά ο τύπος με την Μ3 είναι κουλός-'δεν γουστάρω να πάω με ταυτότητα στο στόμα για να δείξω σε κάποιον ότι μία Μ3 (ένα αμάξι 80.000 -
'Εποχές Punto GT' με ...6 εκατομμύρια παλιές δραχμούλες (που σήμερα θεωρούνται 'ευκαιρία') ;
Πολύ χρήμα έχει ο κόσμος μου φαίνεται (σε κυκλοφορία, όχι στην τσέπη )... -
-
ismini:
Σ'ευχαριστώ που δέχεσαι το γεγονός ότι μπορώ να έχω κι εγώ τη δική μου άποψη.
Αν δεν έχεις να πεις κανένα σχόλιο για το εσωτερικό του leon, τότε τι έχεις να πεις για το εσωτερικό Α3-Focus-Golf?
Έχω μπει και στα 4, μένοντας και στα 4 αρκετή ώρα μέσα (στα 3 που ανέφερα μάλιστα πάνω από 1,5 ώρα μιας και πήγαμε βόλτα με το αμάξι).
Μπορεί να έχει καλή συναρμογή το λεόν, αλλά όχι και 'δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που θα μπορούσε να περιγράψει το πόσο καλοφτιαγμένο είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου'.
Τέλοσπάντων.Απόψεις είναι αυτές.
Δεν γίνεται όλοι να πιστεύουμε τα ίδια πράγματα.Πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι αμφιλεγόμενο αυτό που λες για το ότι μία Μ3 δεν μπορεί έστω να σε ακολουθήσει.
Η προσωπική μου άποψη για τους δημόσιους δρόμους και τις 'φιλικές κόντρες' είναι γραμμένη παραπάνω:
'Δε βγάζεις άκρη τι συμβαίνει με το αμάξι του άλλου στο δρόμο, παρά μόνο ότι ο άλλος είναι λιγότερο ή περισσότερο κότα από σένα'end of offtopic.
και για να επιστρέψω στο θέμα του topic:
Συγνώμη 17.500€ για 1.4Τ και 155 ίππους είναι λίγα λεφτά?
Επίσης...τι εξοπλισμό (θα) έχει, ξέρουμε? -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
'Εποχές Punto GT' με ...6 εκατομμύρια παλιές δραχμούλες (που σήμερα θεωρούνται 'ευκαιρία') ;
Πολύ χρήμα έχει ο κόσμος μου φαίνεται (σε κυκλοφορία, όχι στην τσέπη )...Πόσο έκανε το Punto GT τότε? Κάπου 4.500.000 νομίζω?
Αν βάλεις και τον πληθωρισμό αναλογικά το καινούργιο είναι φθηνότερο!
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC