-
Subaru να το παιρνεις και να το ευχαριστιεσαι.
Ενταξει ειναι οριακο στα πολλα αλλα εχεις το α5 για αυτα. Σε ολα τα αλλα η σουμπα ειναι εξαιρετικη. Γιατι να παρεις κατι χειροτερο οταν μπορεις να παρεις το καλυτερο. -
Το είχα πάρει προ δύο μηνών για test drive ένα ολόκληρο ΣΚ και πήγαμε 4μελής οικογένεια (με δύο οκτάχρονα) εκδρομή προς Δελφούς.....με λίγες αποσκευές...
Συμφωνώ απόλυτα με τους συνφορουμίτες...
Οριακός κινητήρας και μικρός χώρος αποσκευών είναι τα μόνα μειονεκτήματα.... Γεγονός που καθιστά το αμάξι δύσκολη επιλογή για πρώτο οικογενειακό.... Σε θέμα ποιότητας κατασκευής , πλαισίου και ανάρτησης όμως απλά άψογο ενώ το κιβώτιο ήταν πρωτόγνωρα σωστό για CVT....
Με τον κινητήρα 1.6 turbo του Levorg και συρόμενα πίσω καθίσματα ώστε να μεγαλώνει ο χώρος αποσκευών (έχει αρκετό περιθώριο λόγω μεγάλου μεταξονίου) θα ήταν απλά άπαιχτο!!!!!
Για όποιον όμως το θέλει για δεύτερο αμάξι και προφανώς θα μπορεί να υποστηρίξει και τα πάγια κόστη του είναι σίγουρα πολύ καλή επιλογή
-
Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι το XV είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, το ένα μέιον του, είναι για μένα απαγορευτικό. 28 χιλιάρικα για ένα τόσο ασθενικό αυτοκίνητο; 0-100 σε 13,9; Να έχεις δώσει τόσα λεφτά και να σου κάνουν πλάκα ακόμη και τα ατμοσφαιρικά 1400άρια; Απλώς δεν το συζητάω!
Και να πεις ότι δεν έχει διαθέσιμο δυνατό κινητήρα η εταιρία. 170 άλογα δίνει ο υπερτροφοδοτούμενος 1600άρης. Έλεος ρε Subaru! Ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι...
-
Εχω την αισθηση οτι παιζει ρολο το κιβωτιο cvt και η αξιοπιστια του με μεγαλυτερη ροπη.
-
O 1,6T του levorg δε μπαίνει λόγω ρύπων.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εχω την αισθηση οτι παιζει ρολο το κιβωτιο cvt και η αξιοπιστια του με μεγαλυτερη ροπη.Τώρα αυτό το πιστεύεις σοβαρά; 13,9 δευτερόλεπτα δίνει η ίδια η Subaru για το 0-100. Θα βρεις ακόμη και χιλιάρια ατμοσφαιρικά με καλύτερη επιτάχυνση! Τι να κάνει το κιβώτιο; Πώς να αναστήσει τέτοιο ψοφίμι κινητήρα;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
O 1,6T του levorg δε μπαίνει λόγω ρύπων.Το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι η Subaru δεν θα έπρεπε είτε να τον εξελίξει ώστε να μειώσει τους ρόλους είτε να εξελίξει κάποιον άλλον κινητήρα. Γιατί με αυτόν που έβαλε, το αυτοκίνητο είναι απλώς επιτάφιος...
-
Οχι χαρη αλλο λεω. Σε πολλες περιπτωσεις των κιβωτιων αυτων η αυξημενη ροπη ηταν παραγοντας καταστροφης του μεταλλικου ιμαντα νωριτερα απο οτι σε ιδια αυτοκινητα με μικροτερη ροπη. Η ροπη του κινητηρα παιρνα μεσα απο τον ιμαντα αυτον ο οποιος εχει καποια μεταλλικα εξαρτηματα τα οποια συνδεονται μεταξυ τους μονο μεδω της πιεσης χωρις τιποτα αλλο που να τα κρατα στη ιδια θεση. Συνεπως πολυ εντονες δυναμεις πανω της εστω και σε ενα, δηλαδη ενα εξαρτημα να παρουσιασει μια μικρη μετατοπιση, ο μεταλλικος ιμαντας μπορει να καταρευσει η να αρχιζει να γδερνει του κωνους
Βεβαια να μου πεις πως η σουμπρου εχει διαφορετικο συστημα με μετατροπεα ροπης ιδιαιτερα για την εκκινηση που ειναι παραγοντας εντονης τριβης του ιμαντα και ελαχιστοποιειται αρκετα η εντονη αρχικη ροπη εκκινησης.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι η Subaru δεν θα έπρεπε είτε να τον εξελίξει ώστε να μειώσει τους ρόλους είτε να εξελίξει κάποιον άλλον κινητήρα. Γιατί με αυτόν που έβαλε, το αυτοκίνητο είναι απλώς επιτάφιος...
Δε νομίζω οτι είπα κάτι τετοιο.
Απλά η Subaru δυστυχώς δεν πολύκαιγεται για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα.Στην Αμερική δουλευει με τα 2,5lt και ηδη το XV παρουσιαστηκε plug in Hybrid.
Θα έρθει τέλος του έτους Ελλάδα και είναι 2.0 lt.Ποσο θα κοστίζει δε ξέρω,Πάνω απο 35Κ υπολογίζω. -
Εγώ πάντως θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι η απόδοση του προϊόντος καθεαυτού και όχι τα ίσως, τα πως και τα γιατί.
Γιατί σε τελική ανάλυση χέστηκα για το αν η Subaru μπορούσε να βάλει κάποιον άλλο πιο δυνατό κινητήρα, εφόσον δεν το έκανε! Αυτό που με απασχολεί ότι με γύρισε κάποιες δεκαετίες πίσω σε επίπεδα επιδόσεων, σε ένα αυτοκίνητο που κοστίζει ένα σημαντικό ποσό...
Όπως και να το κάνουμε το προϊόν XV είναι ελλειμματικό σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι η Subaru δεν θα έπρεπε είτε να τον εξελίξει ώστε να μειώσει τους ρόλους είτε να εξελίξει κάποιον άλλον κινητήρα. Γιατί με αυτόν που έβαλε, το αυτοκίνητο είναι απλώς επιτάφιος...
Δε νομίζω οτι είπα κάτι τετοιο.
Απλά η Subaru δυστυχώς δεν πολύκαιγεται για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα.Στην Αμερική δουλευει με τα 2,5lt και ηδη το XV παρουσιαστηκε plug in Hybrid.
Θα έρθει τέλος του έτους Ελλάδα και είναι 2.0 lt.Ποσο θα κοστίζει δε ξέρω,Πάνω απο 35Κ υπολογίζω.Τότε να μην το εισάγει στην Ευρώπη, να τελειώνουμε.
Μιλάμε για επικίνδυνο αυτοκίνητο, με βάση την ενεργητική ασφάλεια, για το 2019. Τα δε χρήματα είναι εξωφρενικά για τέτοιες επιδόσεις. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εγώ πάντως θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι η απόδοση του προϊόντος καθεαυτού και όχι τα ίσως, τα πως και τα γιατί.Γιατί σε τελική ανάλυση χέστηκα για το αν η Subaru μπορούσε να βάλει κάποιον άλλο πιο δυνατό κινητήρα, εφόσον δεν το έκανε! Αυτό που με απασχολεί ότι με γύρισε κάποιες δεκαετίες πίσω σε επίπεδα επιδόσεων, σε ένα αυτοκίνητο που κοστίζει ένα σημαντικό ποσό...
Όπως και να το κάνουμε το προϊόν XV είναι ελλειμματικό σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του!
Σωστά είναι όλα αυτά. Το αμάξι αδικείται εντελώς από το μοτέρ αυτό και από τους κακους χώρους . Με ένα δυνατότερο μοτέρ θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Όμως ο φίλος μίλησε για 2ο αυτοκίνητο. Αν λοιπόν μιλάμε για κίνηση μέσα στην πόλη, χώροι και επιδόσεις δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα και επομένως ίσως να είναι πολύ καλή περίπτωση, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου κ το εξαιρετικό αυτόματο . -
Τότε γιατί να δώσει και 28κ€;
Χώρους δεν έχει. Επιδόσεις όχι απλά δεν έχει, αλλά γυρνάμε στο 1980.
Να δώσεις τόσα λεφτά και να σου κάνουν στο φανάρι πλάκα και τα λεωφορεία;;;
Μεγάλη Παρασκευή θα το βγάζει για περιφορά;; -
Και το 116δ ούτε χώρους έχει, ούτε γκάζια, αλλά πουλάει του σκοτωμού.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μεγάλη Παρασκευή θα το βγάζει για περιφορά;;Αν και κάπως υπερβολικός , έγραψες ....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Και το 116δ ούτε χώρους έχει, ούτε γκάζια, αλλά πουλάει του σκοτωμού.Πρώτον είναι premium.... πλάκα κάνω...
Δεύτερον δεν είναι τόσο τάφος. 0-100 10,3' και τελική 200χλμ. Το subaru έχει 13,9'..... 13,9Ακόμα και με το ντάτσουν, το ξεφτιλίζω....
-
Τι 13,9 μωρέ εν έτη 2019?
Πουθενά δε πας με αυτό.
Επόμενο Κωστή...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μεγάλη Παρασκευή θα το βγάζει για περιφορά;;Γιατί προφανώς για να το κοιτάει βρίσκει αλλα πράγματα στο συγκεκριμενο αμαξι που τον ενδιαφέρουν. Δεν είναι μόνο επιδόσεις ένα αυτοκίνητο. 2ο αυτοκινητο ειπε ο ανθρωπος οτι θα ειναι.
Το γιατί να δώσει 28κ και όχι λιγότερα είναι κάτι που ο ίδιος το κρίνει και προσωπικά δε νομίζω ότι πέφτει λόγος σε κανέναν. -
Δεν είμαι εφορία. Ας δώσει και 40κ€ για να πάρει i3. Το βρίσκω απείρως πιο έντιμη αγορά.
Δεν είναι το θέμα τα 28κ€ ξερά. Είναι τα 28κ€ για ένα αμάξι χωρίς χώρους και με επικίνδυνες επιδόσεις για την χιλιετία που βρισκόμαστε.
Και για αυτό διατυπώνω τις ενστάσεις μου. Τί είναι αυτό που σε αυτά τα χρήματα, δικαιολογεί να παραβλέψεις ίσως το σημαντικότερο μέρος ενός αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Και το 116δ ούτε χώρους έχει, ούτε γκάζια, αλλά πουλάει του σκοτωμού.Μάλλον λάθος εκτίμηση έχεις κάνει... Το 116d είναι dragster μπροστά στο XV!
Αν το XV είχε τις επιδόσεις του 116d δεν θα το συζητούσαμε καν.
SUBARU Forum