-
παιδια για σαρακάκη έχω ακούσει τα χειρότερα, για υπερβολικές τιμές στα σέρβισ και ανταλλακτικά και γενικά εκμετάλλευση και πολύ κακή εξυπηρέτηση στην ελληνική αγορά. γιαυτο και είμαι μακριά από μιτσουμπίσι - χόντα, όσο ωραία μοντέλα και αν βγάζουν.
-
Ασχετα αν εχεις δικιο , εγω στην θεση σου θα εβαζα αλλες δισκοπλακες aftermarket γιατι ειναι φανερο οτι υπαρχει κατασκευαστικο προβλημα στις μαμισιες. Δηλ και να καταφερεις να αλλαξεις τις μαμισιες εντος εγγυησης αφου θα σου ξαναχαλασουν συντομα , ποιο ο λογος να τρεχεις?
Αν το εχεις παρει πατριωτικα , κυνηγησε το και τριψτους τα μουτρα να στα αλλαξουν στην εγγυηση και μετα στο καπακι βαλε μονος σου aftermarket!
-
Φίλε loco, αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα και μια καταγγελία στους αρμόδιους φορείς για την προστασία του καταναλωτή. Μακάρι όλοι οι δυσαρεστημένοι καταναλωτές να έκαναν καταγγελίες. Οι εταιρίες εκεί βασίζονται... Στο ότι όλοι λένε 'δεν βαριέσαι τώρα...' . Από καταγγελίες καταναλωτών τους έχουν επιβληθεί κατά διαστήματα αρκετά πρόστιμα και εντολές να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς. Μην κοιτάς που γίνεται στα μουγκά και φροντίζουν (οι εταιρίες) να μην γνωστοποιείται στο ευρύ κοινό...
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε την καταγγελία σου. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Αντίθετα, ίσως βγεις και κερδισμένος.
-
Είμαι κάτοχος του Mitsubishi Outlander turbo από τον Δεκέμβριο του 2005 και πρόσφατα στράβωσαν οι μπροστινές δισκόπλακες των φρένων.
Επικοινώνησα με το εξουσιοδοτημένο service στην Αθήνα και μου είπαν ρητά πως οι δισκόπλακες συγκαταλέγονται στα αναλώσιμα και δεν προβλέπεται αλλαγή εντός εγγύησης, παρά μόνο τορνίρισμα μέχρι δύο φορές και μετά εφόσον εξακολουθεί το πρόβλημα αλλαγή.
Στην Πανευρωπαϊκή εγγύηση των πρώτων 3 ετών δεν αναφέρεται ρητά ότι εξαιρούνται (πράγμα το οποίο εξαιρείτε ρητά και ονομαστικά στην επόμενη 4ετεία - στην επιπλέον εγγύηση που δίνει ο Σαρακάκης).
Αν και είμαι εντός της Πανευρωπαϊκής εγγύησης ακόμη, αρνούνται πεισματικά να κάνουν τα αυτονόητα, χωρίς όμως να μου δείχνουν το αυθεντικό κείμενο που αναφέρεται η εξαίρεση των δίσκων. Επίσης δεν μου δείχνουν την Πανευρωπαϊκή ή Ιαπωνική επίσημη οδηγία εγγύησης της Mitsubishi για τη διαδικασία «τορνίρισμα». Είναι φανερό ότι είναι οδηγία Ελληνική!
Έχω στείλει μέχρι σήμερα ένα email με αποδέκτες Ιαπωνία, Ευρώπη (κοινοποίηση Σαρακάκη και εξουσιοδοτημένο συνεργείο) αναφέροντας το πρόβλημα, και εχθές έλαβα μια αρνητική και αόριστη απάντηση από Σαρακάκη. Εχθές έστειλα δύο email στα κεντρικά της Ευρώπης γνωρίζοντάς τους ότι κινούμε πλέον νομικά αν δεν αλλαχθούν οι προβληματικοί δίσκοι μέχρι της προθεσμίας που έδωσε ο δικηγόρος μου.
Επίσης θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς inka@inka.gr consumers@eett.gr katanalotes@eett.gr katagelies@ekpizo.gr press@yme.gov.gr
Σκοπός του θέματος είναι να έρθω σε επαφή με περισσότερους ιδιοκτήτες του μοντέλου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, και να κινηθούμε μαζί νομικά πλέον. Ήδη γνωρίζω προσωπικά τρεις ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουμε μαζί.
Το πρόβλημα -δεν είναι μεμονωμένο και- οφείλεται σε ελλειμματικά υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την γραπτή απάντηση Σαρακάκη!!!
Φιλικά Στάθης
-
Στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ή στο ΚΕΠΚΑ γιατί δεν απευθύνεστε? Το κράτος μπορεί να τους ασκήσει πίεση.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ή στο ΚΕΠΚΑ γιατί δεν απευθύνεστε? Το κράτος μπορεί να τους ασκήσει πίεση.Η νόμιμη διαδικασία θα ακολουθηθεί σίγουρα αφού ανέλαβε ο δικηγόρος μου.
Το post μου όμως νομίζω επειδή μεταφέρθηκε εδώ, δεν είναι πλέον ορατό με τίτλο για να διαβαστεί από κατόχους που αντιμετώπισαν / αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Θα παρακαλούσα τους mods εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και από τη στιγμή που δεν κρίνω / συκοφαντώ, να μεταφέρουν το post μου. Εξάλλου δεν ζητώ δικαίωση, αλλά να έρθω σε επαφή με ιδιοκτήτες του μοντέλου που έχουν το ίδιο πρόβλημα μόνο.Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Η νόμιμη διαδικασία θα ακολουθηθεί σίγουρα αφού ανέλαβε ο δικηγόρος μου.
Το post μου όμως νομίζω επειδή μεταφέρθηκε εδώ, δεν είναι πλέον ορατό με τίτλο για να διαβαστεί από κατόχους που αντιμετώπισαν / αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Θα παρακαλούσα τους mods εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και από τη στιγμή που δεν κρίνω / συκοφαντώ, να μεταφέρουν το post μου. Εξάλλου δεν ζητώ δικαίωση, αλλά να έρθω σε επαφή με ιδιοκτήτες του μοντέλου που έχουν το ίδιο πρόβλημα μόνο.Ευχαριστώ
Το θέμα ήρθε στο κατάλληλο μέρος. Aν θέλεις να διαβαστεί από μέλη με το ίδιο αυτοκίνητο καλύτερα να το ξαναγράψεις και εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=19047
[mod] -
Η νόμιμη διαδικασία θα ακολουθηθεί σίγουρα αφού ανέλαβε ο δικηγόρος μου. Το post μου όμως νομίζω επειδή μεταφέρθηκε εδώ, δεν είναι πλέον ορατό με τίτλο για να διαβαστεί από κατόχους που αντιμετώπισαν / αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Θα παρακαλούσα τους mods εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και από τη στιγμή που δεν κρίνω / συκοφαντώ, να μεταφέρουν το post μου. Εξάλλου δεν ζητώ δικαίωση, αλλά να έρθω σε επαφή με ιδιοκτήτες του μοντέλου που έχουν το ίδιο πρόβλημα μόνο.
ΕυχαριστώΈχει καιρό μεν να 'κινηθεί', αλλά υπάρχει και Mitsubishi (υπό) φόρουμ ...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το θέμα ήρθε στο κατάλληλο μέρος. Aν θέλεις να διαβαστεί από μέλη με το ίδιο αυτοκίνητο καλύτερα να το ξαναγράψεις και εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=19047
[mod]Thanks
-
Επίλογος:
Η Mitsubishi Motors Europe με ανακοίνωσή της μέσω προσωπικής επιστολής (η οποία κοινοποιήθηκε και στον Σαρακάκη), μου γνωστοποίησε πως θα καλύψει το κόστος υπό τη μορφή δώρου σε εμένα μόνο και όχι μέσα στα πλαίσια της εργοστασιακής εγγύησης.
-
Επίλογος:Η Mitsubishi Motors Europe με ανακοίνωσή της μέσω προσωπικής επιστολής (η οποία κοινοποιήθηκε και στον Σαρακάκη), μου γνωστοποίησε πως θα καλύψει μέσα στα πλαίσια της εργοστασιακής εγγύησης το κόστος της αλλαγής σε δισκόπλακες και τακάκια.
Ολα καλα λοιπον!!!!!!!!!!
-
Εγγύηση κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι το προϊόν που κατασκευάζω και διακινώ είναι τόσο καλό ώστε εγγυώμαι την τέλεια λειτουργία του για χρόνο Χ. Στην απίθανη περίπτωση που παρουσιάσει βλάβη όμως, αναλαμβάνω να το επισκευάσω.
Από τον χρόνο Χ καταλαβαίνει και ο αγοραστής την ποιότητα του προϊόντος.Λογικά, λοιπόν, σε δύο όμοια προϊόντα από διαφορετικούς κατασκευαστές (πχ δύο αυτοκίνητα παρόμοιων χαρακτηριστικών) στα οποία δίδεται από τον κάθε κατασκευαστή χρονική εγγύηση διαφορετικής εκτάσεως, αυτό που συνοδεύεται από την πιο εκτεταμένη είναι και το ποιοτικώς ανώτερο.
Δυστυχώς βέβαια εγγύηση σημαίνει σήμερα ότι το αυτοκίνητο μπορεί να παρουσιάζει ακόμα και καθημερινά βλάβες με μόνη υποχρέωση του κατασκευαστή να το επισκευάζει κάθε φορά που αυτή παρουσιάζεται. Αυτό όμως είναι εγγύηση καλής λειτουργίας και όχι καλού προϊόντος...Σημαίνει δηλαδή ότι ο κατασκευαστής θα επισκευάζει ένα ελαττωματικό προϊόν και θα το διατηρεί σε κατάσταση καλής λειτουργίας, μέχρι να λήξει αυτή του η υποχρέωση.
Και έρχομαι τώρα στο θέμα της ανανέωσης της εγγύσης για όλη τη διάρκειά της, όπως αυτή ορίζεται κατά την αρχική αγορά του αυτοκινήτου.
Είναι ένα απαραίτητο μέτρο προστασίας του καταναλωτή, η ανανέωση της εγγύησης.
Και αυτό γιατί πολλές εταιρείες μπορεί να αρνηθούν την επιδιόρθωση της βλάβης με τον απλό ισχυρισμό ότι αν ανανεώνεται συνεχώς, τότε δεν πρόκειται για εγγύηση περιορισμένης χρονικής διάρκειας, αλλά εγγύηση εφ' όρου ζωής την οποία ο κατασκευαστής δεν προβλέπει.
Αν όμως το αυτοκίνητο παρουσιάζει βλάβες συνεχώς, τότε δεν ισχύει ο αρχικός ορισμός της εγγύησης! Είναι, επομένως, υποχρεωμένος ο κατασκευαστής για κάθε εξάρτημα ξεχωριστά στο οποίο δίνει εγγύηση 2 ετών για παράδειγμα, να φροντίσειι ώστε να λειτουργήσει για 2 έτη χωρίς προβλήματα.
Εάν δηλαδή μια αντλία βενζίνης την έχει περάσει από δοκιμές ωστε να έχει πειστεί ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα για 2 έτη - γι' αυτό της δίνει άλλωστε τόση εγγύηση - πρέπει κάθε αντλία που κατασκευάζει να λειτουργεί τέλεια για το ίδιο χρονικό διάστημα, είτε αυτή είναι πρώτης τοποθέτησης, είτε είναι ανταλλακτικό εξάρτημα. Άλλωστε, με τα ίδια χαρακτηριστικά ποιότητας κατασκευάζονται και αυτές που τοποθετούνται στα νέα οχήματα και αυτές που πηγαίνουν στην αποθήκη των ανταλλακτικών.
-
Σημερα ο μηχανικος στο σερβις μου ειπε οτι συμφωνα με την νομοθεσια μπορουμε ενα οποιασδηποτε μαρκας αυτοκινητο να το παμε σε οποιοδηποτε συνεργειο (αλλης μαρκας ή γενικο της γειτονιας) και χωρις να χασουμε την εγγυηση αρκει αυτο το συνεργειο να ειναι πιστοποιημενο ISO!!!!!!!
Λεει μπορει να το αρνουνται οι αντιπροσωπειες για ευνοητους λογους αλλα αυτο γραφει ο νομος!Γνωριζει κανεις τι ισχυει? Αν λεει αληθεια ο μηχανικος μιλαμε για μεγα σκανδαλο...!
-
Ποσα συνεργεια εχουν πιστοποίηση ISO ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσα συνεργεια εχουν πιστοποίηση ISO ;Απο τα της γειτονιας δεν ξερω , αλλα απο των αλλων αντιπροσωπειων , φανταζομαι ολα!
&Γενικα δεν νομιζω να ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να αποχτησει καποιος.
-
Άνετα μπορείς να πιστοποιηθείς για ISO αλλά εξαρτάτε για πιό ISO μιλάμε.
Πάντως αν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ο Χ μηχανικός, τότε μάλλον κοιμόμαστε τον ύπνο το βαθύ! -
Αυτό που ήξερα (από ράδιο αρβύλα και όχι από επίσημη πηγή) είναι ότι η εγγύηση ισχύει αν οι εργασίες γίνουν σε οποιοδήποτε νόμιμο συνεργείο (με άδεια) και φυσικά με υλικά που πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Το να διεκδικήσει όμως κάποιος την εγγύηση από την αντιπροσωπεία μετά από service σε μη-εξουσιοδοτημένα, είναι μια άλλη ιστορία...
Αν έχει κανείς πληροφορίες για το νομικό πλαίσιο γύρω από αυτό το θέμα ας τις γράψει για να ξέρουμε κάτι παραπάνω από το ράδιο αρβύλα...
-
Για να προσδωσω καποια σημασια στα οσα ειπε , να διευκρινισω οτι ο μηχανικος που μου το 'πε δεν ηταν απο συνεργειο της γειτονιας αλλα απο επισημο εξουσιοδοτημενο της seat (το λεον εχω) , οποτε δεν ειχε καποιο οφελος...
Εννοειται οτι μιλουσε για επισημα αυθεντικα ανταλλακτικα της μαρκας του καθε αυτοκινητου.
-
Ειναι διατεθημενος κανενας να μπλεξει εως και παρα πολυ, σε περιπτωση που του αρνηθουν εγγυηση λογω service σε μη εξουσιοδοτημενο?
Εγω δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το δεχθουν ευκολα οι αντιπροσωπιες, εστω και αν δεν ειναι νομιμο.
Επισης παιζει να αλλαζουν οι οροι σε εγγυησεις τυπου Mitsubishi (3+4 ''Ελληνικα'' χρονια).. -
Συμφωνα με την καταργηση του block exemption απο το 2002 ηδη, ο ιδιοκτητης μπορει να κανει σερβις οπου θελει αρκει να τηρει τα χρονικα διαστηματα και να χρησιμοποιει επισημα/εφαμιλλα ανταλλακτικα. Εφαμιλλο σημαινει τρομπα βενζινης της Bosch που γραφει 'Audi' πανω και η ιδια τρομπα βενζινης μεσα απο την Bosch με κοστος σαφως μικροτερο. Αν τηρουνται τα παραπανω τοτε ΔΕΝ μπορει η αντιπροσωπεια να του αρνηθει την εγγυηση, κοινως ΔΕΝ μπορει να σε υποχρεωνει να κανεις τα σερβις στους αντιπροσωπους της και μονο.
Αυτα ισχυουν βεβαια, μονο για την εργοστασιακη εγγυηση και οχι τα προσθετα χρονια του εδω εισαγωγεα. Δηλαδη τα 7 χρονια του Σαρακακη ισχυουν μονο αμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ το αυτοκινητο εκανε σερβις μονο σε δικους του.
ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ:
Οτιδηποτε αλλαζετε μεσα στην εγγυηση εχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΞΑΝΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, δηλαδη η εγγυηση για το συγκεκριμενο ανταλλακτικο/κομματι αρχιζει απο το μηδεν.
Ερώτηση για εγγύηση