-
Συμφωνω απολυτος prisma μονο που το cinque το οποιο κ αυτο ηταν πολυ αξιολογο για την εποχη του σε σχεση με το μετρο ειχε κατα πολυ μικροτερο πορτμπαγκαζ,που σημαινει καλυτερη εκμεταλευση του χωρου στο μετρο,απλα,η πλατη του πισω καθισματος στο μικρο αγγλικο αυτοκινητο ηταν πιο χαμηλη απ'οτι στο ιταλικο.Κ μην βιαστεις να μου πεις οτι το μετρο ηταν πιο μακρυ γιατι αν κοιταξεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους θα δεις οτι το cinque ειναι μολις για λιγα εκατοστα πιο κοντο.Το μετρο επισεις ειχε κανονικη ρεζερβα κ οχι ασφαλειας κ ο χωρος φορτωσης σχεδον πληρος εκμεταλευσιμος λογω πολυ μικρων θολων αποτελεσμα της αναρτησης hyndragas.Kατι που επισεις ηθελα να προσθεσω ειναι οτι ηταν κ πολυ οικονομικο στην συντηρηση του,το σασμαν δεν χρειαζοταν βαλβολινες,ηταν μεσα στο καρτερ,αμορτισερ κ ελατηρια απλα δεν χρειαζοσουν γιατι δεν υπηρχαν κ το συμπληρωμα λαδιου της αναρτησης ηταν πολυ φθηνο,δεν υπηρχε ιμαντας χρονισμου αλλα καδενα στον πλευρικο του εκεντροφορο,δεν το πιεσα ποτε, δεν εσπασε δεν χαλασε κ παντα το σερβις της τοτε βιαμαξ ηταν υποδειγματικο,απλα το καθε εργαλειο ειναι για συγκεκριμενη δουλεια κ θελει σεβασμο στον χειρισμο του,αν καποιοι το οδηγησαν κ ειχαν την απαιτηση να πιανει 200 κ να τους βγαλει 10 χρονια χωρις σερβις ισως διαλεξαν λαθος αυτοκινητο.
-
Φίλε matrix1977 δεν είπα ότι δεν ήταν καλό αμαξάκι και οικονομικό και όντως ευέλικτο μέσα στη πόλη. Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά το έχω ψιλοζήσει. Στη χώρα μας πούλησε λόγω value for money στα 80s. Πάντως όσον αφορά στους χώρους, το κορυφαίο σε χώρους εκείνης της εποχής στη κατηγορία, θεωρώ το Uno.
-
Κ εγω συμφωνω για το φιατ ουνο που αναφερεις πρισμα,το εχω οδηγηση κιολας κ μπορω να πω οτι ηταν ενα πολυ αξιολογο αυτοκινητο παρα τα οποια θεματα στην ποιοτητα κατασκευης του,προσφερε χωρους,οδικη συμπεριφορα πολυ ασφαλη,οικονομικους κινητηρες ειδικα ο fire 1000,ηταν ομορφο,ασυληπτα αεροδιναμικο cx 0,34,κ προσιτο για πολυ κοσμο.Κ για να μπω κ λιγο στο θεμα του συγκεκριμμενου φορουμ,το αθλιοτερο αυτοκινητο για μενα στα χρονικα ειναι το κλασικο σε ολους λαντα 1200 η 2015 νοβα.Απο που να αρχισεις κ που να τελειωσεις για αυτο το συνοθηλευμα λαμαρινας με μηχανικα μερη απο τρακτερ που η οδικη του συμπεριφορα θυμιζει ρωσικη ρουλετα.Κινητηρας με ανυπαρκτο τραβηγμα απιστευτο θορυβο κ καταναλωση νταλικας,τιμονι με τζογο μιση στροφη κ αν επιχειρουσες επιτοπου ελιγμο πηγαινες απ ευθειας στο κατ απο το βαρος του,κιβωτιο με αισθηση μοχλου μηχανης κιμα,διακοπτες που θυμιζαν ταινια του 30,πορτες που για να κλεισουν ηθελαν κλωτσιες,ηλεκτρικα μανα καημενη,καθισματα λες κ καθεσε σε σαλονι οδοντιατριου,ποιοτητα βαφης επιπεδου λαδομπογιας,θελετε κ αλλα μηπως....Πουλησε γιατι το διναν τσαμπα κ αγαπηθηκε απο αυτους που δεν ειχαν οδηγησει τιποτα στο παρελθον...Το φορτωνες κ πηγαινε σαν γαιδουρι αργα κ οπου να ναι.....Κ το γελιο ειναι οτι παραγετε ακομη!!!!!!!!!!!!!!
-
Yπαρχει κατι χειροτερο?
-
Αν και ειχα γραψει παλιοτερα ,ενα συγχρονο που μου ερχεται στο μυαλο που το θεωρω 'μακρια απο μας' ειναι το suzuki ignis (για το sport δεν εχω αποψη ομως).
-
To Sport ήταν άθλιο έως επικίνδυνο. Αν έγραφε ακόμα ο Bagus, θα σας έλεγε...
-
Αυτο το αμαξι πρεπει να ειχε ρεκορ τουμπαρισματος στα μεγαρα ταυρε
-
Τι να πρωτοθυμηθω.. κακιστης ανεσης πισω καθισματα ,στα οποια καθεσαι ψηλοτερα απ οτι τα μπροστινα και θυμιζουν παγκο παρα καθισμα.. κακιστη πισω αναρτηση απο αποσβεση και σε οτι αφορα την ιδια την οδηγηση του.. Εξαιρετικα βαρετο εσωτερικο,μουντα και σκληρα πλαστικα..μετριο ηχοσυστημα.. Βαρυς συμπλεκτης για τετοιου ειδους αμαξι.. Πανακριβο.. Απαραδεκτη μεσαια σκαλα φωτων..ουτε αμαξια 20ετιας τοσο χαλια φωτα.. Αδιαφορο πανω στο δρομο.. Γενικα μονο καλο μοτερακι ειχε,αυτο το 1.3 ..Μαλιστα αναφερομαι στο τελευταιο ignis με την αλλαγμενη μουρη.Μονο το καλουτσικο μοτερ μου εμεινε και το ποσο βαρεθηκα και εκνευριστηκα με διαφορους τομεις του.
-
Μιας και υπάρχει στην οικογένεια, ενα ignis 1ης γενιάς, θα συμφωνησω με τον nonos στα περισσότερα. Αν και για μένα το μέγιστο αρνητικό του είναι οι κλίσεις και το πόσο γέρνει. Πραγματικά δεν γινεται να στρίψεις με τίποτα, πρέπει να στρίψεις πολύ αργά (σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα). Θα ήθελα να το δω με αλλα σκληρότερα αμορτισέρ μπας και δούμε βελτίωση. Το εσωτερικό τυπικό japan προηγούμενης δεκαετίας. Πάντως δε τρίζει καθόλου. Μόνο στην πόλη το κινούμε και το κουβαδοειδές σχήμα του βοηθάει στην ορατότητα και το παρκάρισμα. Το πιο θετικό του είναι η αξιοπιστία του, 11,5 χρόνια ούτε λάμπα δεν αλλάξαμε (αν κ δεν έχει πολλα χλμ). Η συντήρησή του σε εξιδεικευμένο πάντως είναι πολύ φθηνή, για ανταλλακτίκα δε ξέρω τι παίζει (ούτε θέλω να μάθω )
Όπως θα έλεγε κ ο φίλος μου ο ποπολάρος: ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!
-
Δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια το Sport. Το αντίθετο μάλιστα, όλοι έλεγαν καλά λόγια. Είτε περιοδικά είτε κάτοχοι είτε περιστασιακοί οδηγοί.
-
ηταν ενα αθλιο κατσικι
-
Εγώ στο απλό mk1 αναφερόμουν. Δεν έχω οδηγήσει πότε το Sport.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια το Sport. Το αντίθετο μάλιστα, όλοι έλεγαν καλά λόγια. Είτε περιοδικά είτε κάτοχοι είτε περιστασιακοί οδηγοί.Άσε τι έλεγαν τα περιοδικά. Η πίσω ανάρτησή του ήταν ένα μάτσο χάλια, πάταγες κέρμα στη στροφή και πέταγε κώλο, όχι με τον 'γαλλικό' τρόπο, αλλά χοροπηδηχτά και άτσαλα.
Ο Bagus, καλά να είναι το παιδί, έχει σταματήσει να γράφει εδώ και καιρό. Αλλιώς θα διάβαζες 'διθύραμβους'. Γι' αυτό και το κράτησε ελάχιστα. -
Τι να σε πω... έχω φίλους (στριφτερούς, όχι αστεία) κι έπιναν νερό στο όνομά του.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τι να σε πω... έχω φίλους (στριφτερούς, όχι αστεία) κι έπιναν νερό στο όνομά του.Έλα ρε! Ξέρεις και εσυ τον Κικιζα;!
-
-
Επιμενω κ συγνωμη.....Λαντα κ παλι λαντα....Δεν εχει βγει κατι χειροτερο,σκληροτερο,αργοτερο κ απαραδεκτο κ μιλαω παντα για το 2105....
-
Με...χιουμοριστική κ καλοκαιρινή διάθεση...ας περιγράψουμε με ποιητικό ή σαρκαστικό τρόπο 'χρέπια' που έχουμε οδηγήσει τόσο για την εικόνα τους - κατάστασή τους όσο κ για την οδηγική τους συμπεριφορά!
-
Αν και νομίζω πως ο σχετικός τίτλος θα έπρεπε να ανοιχτεί στο κεφάλαιο της 'Περί Αυτοκίνησης' θα τιμήσω το φίλο μου λέγοντας πως το χειρότερο αυτοκίνητο για εμένα ήταν από άποψη οδικής συμπεριφοράς και μόνο....................................................................................................................................................................το στάρλετ του 93. Τέτοια πλαγιολίσθηση μόνο σε λούνα παρκ θα περίμενα να ζήσω και όχι σε αυτοκίνητο. Βέβαια από τότε πολλά έχουν αλλάξει στην ΤΟΥΟΤΑ. Όλα τα αυτοκίνητα της μετά από αυτό έγιναν πολύ πιο όμορφα!
-
Ευχαριστώ Σπύρε μου!
Ας δώσω μια κατεύθυνση κ εγώ σημειώνοντας πώς το topic δεν αποσκοπεί στο να μειώσει μοντέλα εφόσον μπορεί το κακό αυτοκίνητο να οφείλεται στην κακή συντήρησή του!Λοιπόν, Citroen saxo 1400 cc του 97' πολύ κοντινού μου προσώπου - αν κ οδηγικά χειρότερο πρέπει να ήταν η κλούβα Mitsubishi L300, του πατέρα μου, κουτί με ρόδες κυριολεκτικά! - που οδηγούσα από παιδάκι 10 χρονών...
Το saxo καταρχήν δεν παίρνει για κάποιον λόγο μπροστά με ταχύτητα μέσα! Επισης πρέπει να γυρίσεις το τιμόνι λίγο για να γυρίσει το κλειδί στη μίζα. Σημαντική ασάφεια στο τιμόνι εν κινήσει, ενώ σε ταχύτητες πάνω από 100 το νιώθεις καρυδότσουφλο κ έτοιμο να σκορπίσει στον δρόμο! Ο επιλογέας ταχυτήτων ακόμη πιο πλαδαρός...να ψάχνεις πού θα κουμπώσεις τις ταχύτητες, ενώ η τρίτη έχει θέμα μερικές φορές να κουμπώσει! Τα φρένα ...μεεεεετρια κ κάτω...
Στα θετικά ο ζωντανός ακόμη και ύστερα από τόσα χρόνια κινητήρας που σε συνδυασμό με το μικρό βάρος κινεί το αμάξι αξιοπρεπώς κ σήμερα.
Από εξωτερική εμφάνιση πέρα από το κλασικό σχήμα έχει χτυπήματα σχεδόν σε κάθε κομμάτι του, ενώ το σαλόνι διατηρείται σε καλούτσικη κατάσταση παρά την εμφανή ταλαιπωρία. Το αμάξι έχει περιπου 150.000 μόνο (σε σχέση με τα χρόνια του...) κ όταν το παίρνω πραγματικά με πιάνει μια αίσθηση ανασφάλειας!
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ