-
Το Accent είναι ένα ωραιοτατο οικογενειακο αυτοκινητο. Έχει όλες τις ανέσεις που παρέχουν τα λεγόμενα 'καλά', τηλεχειριστηριο στο κλειδι, ηλεκτρικα παραθυρα μπρος πίσω, καθρεφτες, κλιματισμο και 4 αεροσακκους, ένα ικανοποιητικο μοτέρ και πολυ καλούς χώρους και για τους επιβάτες και για τις αποσκευες.
Απλά ... δεν πρεπει να το πηγαινεις με πολλά!!!!! -
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
Γύρω στο 92, πάμε με πιπίνι εκδρομή στο Ναύπλιο. Επέμενε να πάμε με το καινούργιο της Accent.
Ειχε βγει το 1992 το Accent?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΥΓ: Ρε Μάκη, το παλιό Mini Cooper χειρότερο αυτοκίνητο που έχεις οδηγήσει;;;
Nαι Σπύρο.
Δεν υπερβάλω καθόλου.
Εχω οδηγήσει ΑΠΕΙΡΑ αυτοκίνητα λόγω δουλειάς,φαντάζομαι το ξέρεις.
Κι αισθάνομαι άσχημα όταν μου προσάπτουν τον τίτλο του κολλημένου κλπ ευτράπελα.
Οταν θέτεις τα πράγματα για σαφή χρέπια στην κυριολεξία αποκτάς αυτόματα και τίτλο προέλευσης......
Τεσπά,
Ναι μιλάμε για άθλιο αυτοκίνητο.
Θέση οδήγησης και πεντάλ για εξωγήινο.
Ανάρτηση παρ όλη την δήθεν εφυέστατη αρχιτεκτονική χειρέοτερη σε απόδοση κι απ τα γιαπωνένικα με τις σούστες.
Φρένα χειρότερα κι το καπίστρι του γαιδάρου.
ΤΠΤ μιλάμε για ένα άθλιο πράμα.ΚΙ απορώ πως αυτά τα πράματα έχουν και θέση στην ιστορία της αυτοκινησης.
Πως να μη λατρέψω ΟΛΗ τη γκάμα της peugeot απ το '60 τουλάχιστον που τα έχω γνωρίσει μέχρι και τις αρχες του 80?
Μιλάμε για ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
Σε επίπεδο αξιοπιστίας,χώρων(μιλάμε για σαλόνια τώρα,η mercedes του φτωχου) απόδοσης,με απλες αναρτήσεις τα αμάξια κεντούσαν.......Και σου λέω ΕΝΑ παράδειγμα απ τα τοσα που άδικα πολλές φίρμες τάχα μου μείναν ως διαχρονικές.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το Saab 9-3 Cοnvertible 2.8 AeroΓια αυτό το αυτοκίνητο θα ήθελα να μας πεις πως το συμπεριέλαβες στα χειρότερα που έχεις οδηγήσει...
_
-
G60 να σε ρωτησω..οδηγησες το απλο ή το s???στο s που εχω μπει μου εκανε πολυ κακη εντυπωση η πανσκληρη(χωρις κανενα λογο) αναρτηση και φυσικα τα πλαστικα που ετριζαν
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
το Saab 9-3 Cοnvertible 2.8 Aero
Για αυτό το αυτοκίνητο θα ήθελα να μας πεις πως το συμπεριέλαβες στα χειρότερα που έχεις οδηγήσει...
_
ειναι οπελ vectra cabrio...φανταζομαι πως θα χει μουρλες παραμορφωσεις
-
κλεβεις τα τοπικ μου ρε αλητη?
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
κλεβεις τα τοπικ μου ρε αλητη?ενταξει δε το ξερα οτι ειχες βγαλει ιδιο...
Ας γινει συγχωνευσηηηηηη!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bkoQkdzllj0' target='_blank
αλα dragonball -
σεατ 127(αυτο με το κοντερ που επιανε μισο ταμπλω)
lada nova
opel ascona B 1,2 οχι η δικη μου ... του θειου μουαπο τα καινουρια
land rover discovery(πολυ βαρυ και αδυναμο)
kia sorento(παρα πολυ βαρυ,ελαφρυ τιμονι,αναρτηση που πλεει)
focus c maχ πλεει επισης, (πανω απο 120 δυσκολα τα πιανει) -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θα ήθελα ν' ακούσω την γνώμη σου για το Accent Σπύρο, γιατί ένα άρθρο για το συγκεκριμένο με έκανε να αγοράσω το περιοδικό για πολύ καιρό...Τι φρικτή διατύπωση είναι αυτή!!
Να υποθέσω ότι εννοείς ότι σταμάτησες να αγοράζεις το περιοδικό για πολύ καιρό και όχι ότι το αγόραζες συνέχεια για πολύ καιρό
-
Μήπως θα ήταν πιο σωστό να λέγαμε το χειρότερο αυτοκίνητο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία;
Εϊναι άδικο πχ να λέμε το Ατος δεν είχε καλό τιμόνι ή δεν έστριβε εφόσον δεν είναι φτιαγμένο για να στρίβει. Η πχ το Λάντα δεν ήταν καλό αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν ήταν, απαράδεκτα φρένα, τιμόνι και άλλα, αλλά το 1985 έκανε 400.000 δρχ καινούργιο, όταν το Fiesta έκανε 1.200.000 και το GSA 1.600.000 περίπου. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
G60 να σε ρωτησω..οδηγησες το απλο ή το s???στο s που εχω μπει μου εκανε πολυ κακη εντυπωση η πανσκληρη(χωρις κανενα λογο) αναρτηση και φυσικα τα πλαστικα που ετριζανΤο απλό.
Καλά δε συζητάω για ενδεχόμενους τριγμούς που στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για αυτοκίνητα πάνω από 30 ετών και δεν αποτελεί επίσης κριτήριο αξιολόγησης τέτοιου είδους αυτοκινήτων.
Σε αυτόν τον τομέα όλα τα παλιά αυτοκίνητα υπερέχουν,τουλάχιστον στο μέσο όρο.Αυτοκίνητα παλιά που ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ στους μηχανικούς που τα κατασκέυασαν και που η σημερινή αυτοκινητοβιομηχαία της μάζας δεν έχει καμία σχέση και αναφέρει/θυμάται την ιστορία της μόνο απ την πλευρά του μάρκετινγκ είναι τα 2CV,Βeetle,DS*,NSU,Φορτηγά BUSSING (αρε μάγκες αν δεν ήταν η Bussing η σημερινη MAN θα έβγαζε......κατσαρόλια!!!!) κλπ κλπ κλπ που αγνοεί η σημερινή κατανωλιτη κοινωνία δίχως αξίες
*Για την ιστορία της DS σας παραθέτω το ντοκυμαντέρ της ιστορίας της από άλλο φόρουμ.
Σε κάποιο σημείο παρατηρείστε στο πρόσωπο του εφυούς μηχανικού της υδροπνευματικής την πίκρα και τον πόνο για το δημιούργημά του
Εγώ δάκρυσα......ειλικρινά αξίζει να το δείτε για να καταλάβουν μερικοί τι θα πει πραγματική αυτοκίνηση ανεξαρτήτως προσωπικών επιλογικών.
όπως αξίζει να κατεβάστε και το αντίστοιχο για τα FORD που σας έδωσα στο θέμα με τις αμερικανιέςhttp://rapidshare.com/files/11375120...n_DS.part1.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11375925...n_DS.part2.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11376629...n_DS.part3.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11376981...n_DS.part4.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11380760...n_DS.part5.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11381188...n_DS.part6.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11389879...n_DS.part7.rar' target='_blank
http://rapidshare.com/files/11390161...n_DS.part8.rar' target='_blank -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα ήθελα ν' ακούσω την γνώμη σου για το Accent Σπύρο, γιατί ένα άρθρο για το συγκεκριμένο με έκανε να αγοράσω το περιοδικό για πολύ καιρό...
Τι φρικτή διατύπωση είναι αυτή!!
Να υποθέσω ότι εννοείς ότι σταμάτησες να αγοράζεις το περιοδικό για πολύ καιρό και όχι ότι το αγόραζες συνέχεια για πολύ καιρό
Σα ν' ακούω τον πατέρα μου!
Ναι μωρέεεεε δίκιο έχεις! Να το επαναδιατυπώσω , για να ευχαριστήσω τον φίλο koutsan:
'Διαβάζοντας εν προκειμένω το υπό συζήτησιν άρθρον, έχασα πάσαν ιδέαν περί της βαρύτητος της απόψεως των εν τω περιοδικώ δημοσιογραφούντων (sic)'Καλύτερα τώρα γέρο μου;
(κάπου θα το έχω δολοφονήσει βέβαια, αλλά σαφώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα: να το έγραφα στα γαλλικά... Μην με προκαλείς λοιπόν, γιατί θα...σου χαλάσω την μέρα! )Ό,τι χειρότερο έχω οδηγήσει: Dacia Pickup και Lada Nova. Και τα δύο θέλαν χέρια και @@ , όπως και άγνοια φόβου για να τα πας: φρένα που ποτέ δεν σε σταματούσαν στην ευθεία, το Dacia πετούσε την 2α συνέχεια, έπλεε διαρκώς, ενώ είχε τρελό πρόβλημα με την αντλία των φρένων και έπρεπε να 'τρομπάρεις' πατώντας φρένο συνεχώς πάνω - κατω.. Το Lada είχε το βαρύτερο τιμόνι που έχω πετύχει σε ΙΧ και είναι απορίας άξιο πως το κατάφεραν μιας και ήταν πισωκίνητο!
Τα διάφορα Zastava και Yugo ήταν κλάσεις καλύτερα, κυρίως λόγω σωστής βάσης και ικανοποιητικής (για την εποχή κατασκευής...). Σαφώς το 5θυρο καλύτερο (υπήρξα και ιδιοκτήτης ). Ουσιαστικά ήταν ένα Fiat 128 με 5πόρτες, άρα σε κράτημα και επιδόσεις ήταν το ίδιο. Καμία σχέση με κάτι Datsun και Corolla που ήταν κάρα με μηχανή εσωτερικής καύσης...Απαράδεκτα αυτοκίνητα ΣΗΜΕΡΑ, θεωρώ με αυτή τη σειρά: Lada Niva και Suzuki Jimny. Θα έπρεπε να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους. Το Niva αν ξεπεράσει τα 100 νομίζεις πως θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. Στις στροφές αν μπεις γρήγορα, η υποστροφή θα έρθει με ελάχιστα χιλιόμετρα. Εκτός δρόμου μαμεί, αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, ή θα πρέπει να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα, ή θα πρέπει να ταλαιπωρείς εαυτόν και αλλήλους πηγαίνοντας μαζί με τα φορτηγά.
Το Jimny έχει αστείους χώρους, ακόμη και τα CC είναι πιο ευρύχωρα γιατί και στο Jimny 2 άτομα θα ταξιδεύψουν, στα πίσω καθίσματα θα βάλουν τις αποσκευές , αφού χωρο παραπίσω δεν έχει. Το κράτημα με άκαμπτους άξονες μπρος και πίσω είναι το λιγότερο τραγικό, αφού χάρη και στο μικρό μεταξόνιο πηδάει σαν κατσίκι για πλάκα και μπορεί να κάνει την μέση και του ανθεκτικότερου αρσιβαρίστα σμπαράλια. Το κράτημα στις στροφές με πίσω κίνηση σε τέτοιο μεταξόνιο , μετατρόχιο και ύψος, είναι συνώνυμο του Εφιάλτη σε ΟΛΟΥΣ τους ΔΡΟΜΟΥΣ (και όχι μονον σε αυτόν με τις Λεύκες... ).Προσπαθώ μάταια να πείσω τους δικούς μου να ξεφορτωθούμε το Niva και ν'αγοράσουμε ένα ανθρώπινο αυτοκίνητο, αλλά μάταια! Θα τα καταφέρω όμως που θα πάει!
-
Στον απόλυτα πυθμένα υπάρχει χώρος μόνο για δύο... Για λόγους, που έχουν αναλυθεί πολλάκις...
- Smart Fortwo
- Hyundai Atos
Το προηγούμενο Accent ήταν πουρές αναρτησιακά, το τρέχον είναι αισθητά λιγότερο κακό όμως, -οι ταλαντώσεις στον κατακόρυφο άξονα παραμένουν οξυμένες, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Από το υποστροφικότατο i30 -και ειδικά Ceed-, το υπάρχον Accent το προτιμούσα ασυζητητί, για παιχνίδι.Αν χρειαζόταν να διευρύνουμε τη λίστα, θα έμπαιναν και άλλοι εκλεκτοί υποψήφιοι...
YΓ. Το Niva είναι σκέτο κάτεργο εντός δρόμου (και με την πιο στραβή θέση οδήγησης που έχω δει ποτέ), αλλά οι δυνατότητες του εκτός και σε έλξη, αντισταθμίζουν και με το παραπάνω. Άλλωστε για τέτοιες δουλειές φτιάχτηκε.
-
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
Απ ότι βλέπω, κατά πλειοψηφία ,το Hyundai Accent είναι το ΑΧΑ (Απόλυτο Χρέπι Αυτοκίνητο)Γύρω στο 92, πάμε με πιπίνι εκδρομή στο Ναύπλιο. Επέμενε να πάμε με το καινούργιο της Accent. Η φάση ήταν στο ψήσιμο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω, φαλλοκρατικά, σωβινιστικά σχόλια περί Ηyundai η γυναικείας οδήγησης. Μέχρι τη σήραγγα του Αρτεμισίου κράτησε η υπομονή μου.
Μηπως ηταν το EXCELL;Απο που ξεκινησατε για να πατε Ναυπλιο;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
G60 να σε ρωτησω..οδηγησες το απλο ή το s???στο s που εχω μπει μου εκανε πολυ κακη εντυπωση η πανσκληρη(χωρις κανενα λογο) αναρτηση και φυσικα τα πλαστικα που ετριζαν
Το απλό.
Καλά δε συζητάω για ενδεχόμενους τριγμούς που στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για αυτοκίνητα πάνω από 30 ετών και δεν αποτελεί επίσης κριτήριο αξιολόγησης τέτοιου είδους αυτοκινήτων.Δε θελω να γίνω κακός (αλλα θα γίνω που λέει και ο megane98 ), αλλα οδήγησες μίνι (πάει στα τσακίδια μπορεί να σου'κατσε ένα) και ήταν και cooper ( ) και ήταν και 'S' ( ) και σου φάνηκε ότι έτριζαν τα πλαστικά του;;;;; ( ποια πλαστικά; έχει πλαστικά το μίνι; ).
G60, δε σε γνωρίζω αλλά από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι δεν είσαι πιτσιρικάς και δεν είσαι άσχετος με το χώρο... ειλικρινά σου φάνηκε το μίνι χρέμπι; Μήπως ήταν άθλιο το δείγμα; Δεν μπορει... προσωπικά έχω την εντύπωση πως είναι με άνεση στη δεκάδα των πιο διασκεδαστικών και εύχρηστων αυτοκινήτων που έχουν φτιαχτεί ποτέ. χώρους απίστευτους, τιμόνι στιλετο φρένα, ειδικά με τα δισκάκια, επαρκέστατα και συμπεριφορά καρτ (το πας και στις δύο ρόδες αμα λάχει...). Φονέας γιγάντων με τα όλα του και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ακόμα και σήμερα...
εκτός και να μιλας για την υδροπλαστική που ήταν μια μπούρδα και μισή, αλλά΄αυτή ούτως ή άλλως μόνο στα μουσεία και στα συλλεκτικά τη βλεπεις πλέον...
Το μοναδικό΄αυτοκίνητο που δεν το αγόρασα επειδή ήξερα από πριν οτι θα εκανα βλακείες στο δρόμο και θα τσακιζόμουν κάποια στιγμη... -
Χμ..
Χειροτερα αμαξια;
Renault Clio, του 90 κατι (απ'αυτα με το αυτοκολλητο 'Εγω; Κλιο!' νομιζω).
Ο συμπλεκτης ηταν ο πιο σκληρος που εχω δοκιμασει, για να σας δωσω να καταλαβετε:
Αν με σβηστη μηχανη τρομπαρει καποιος το πενταλ του φρενου 5-6 φορες, αυτο σκληραινει μεχρι που δε παει μια.
Ε, καπως ετσι ηταν ο συμπλεκτης.
Δεν το συζηταω για ευρεση της συμπλεξης, ηταν τοσο σκληρος που ειχε μονο 2 θεσεις, 0 και 1.
Το 0 οταν ηταν αποσυμπλεγμενος και το 1 οταν 'επετευχθη' η συμπλεξη.
Εφιαλτης.
Χωρις υδραυλικο τιμονι μαλιστα.
Και ανηκει σε γυναικα..Αλλο ελεεινο αμαξι που εχω οδηγησει ειναι νοικιαρικο citroen c3, το οποιο δε ξερω τι ζορι τραβαγε, αλλα μετα τα 60 νομιζες σε καθε στροφη οτι ηταν ετοιμο να φυγει (χειροτερο και απο το ιμπιζα), δεν ενεπνεε εμπιστοσυνη σε καμια περιπτωση.
Αλλο κακο αμαξι που εχω οδηγησει ειναι το citroen 2cv, του οποιου σεβομαι την ηλικια του και την ιστορικοτητα του αλλα ρε παιδια αυτο το κιβωτιο με το ματζαφλαρι που το βαζεις μεσα, το πας λιιιιγο κατω, το γυρνας δεξια αριστερα, και το τραβας απαλααα εξω για καταφερεις να βαλεις πρωτη, δεν το'χω ξαναδει.
Μετα, για να βαλεις δευτερα, επρεπε να το σπρωξεις παλι μεσα, να το γυρισεις προς τα δεξια, να το πας λιιιγο δεξια και να το τραβηξεις παλι εξω. -
Τραβάς αριστερα και προς τα εσένα για 1η, σπρώχνεις εμπρός για δευτέρα. Πέραν του περιέργου λεβιέ, δεν νομίζω ότι έχει κάτι περίεργο.
Συγνώμη αλλά το 2cv έχει πολύ καλά κρατήματα για την εποχή του. Αν ξεπερνούσες τις φοβίες με τις απίστευτες κλίσεις μπορούσες να στρίψεις.. Α! Εχω οδηγήσει 2cv με 100 σε εθνική (οκ ψιλοκατηφόρα) και έκανα ζιγκ ζαγκ με το τιμόνι και το αυτοκίνητο δεν έφευγε με τίποτα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το απλό.
Καλά δε συζητάω για ενδεχόμενους τριγμούς που στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για αυτοκίνητα πάνω από 30 ετών και δεν αποτελεί επίσης κριτήριο αξιολόγησης τέτοιου είδους αυτοκινήτων.Δε θελω να γίνω κακός (αλλα θα γίνω που λέει και ο megane98 ), αλλα οδήγησες μίνι (πάει στα τσακίδια μπορεί να σου'κατσε ένα) και ήταν και cooper ( ) και ήταν και 'S' ( ) και σου φάνηκε ότι έτριζαν τα πλαστικά του;;;;; ( ποια πλαστικά; έχει πλαστικά το μίνι; ).
G60, δε σε γνωρίζω αλλά από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι δεν είσαι πιτσιρικάς και δεν είσαι άσχετος με το χώρο... ειλικρινά σου φάνηκε το μίνι χρέμπι; Μήπως ήταν άθλιο το δείγμα; Δεν μπορει... προσωπικά έχω την εντύπωση πως είναι με άνεση στη δεκάδα των πιο διασκεδαστικών και εύχρηστων αυτοκινήτων που έχουν φτιαχτεί ποτέ. χώρους απίστευτους, τιμόνι στιλετο φρένα, ειδικά με τα δισκάκια, επαρκέστατα και συμπεριφορά καρτ (το πας και στις δύο ρόδες αμα λάχει...). Φονέας γιγάντων με τα όλα του και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ακόμα και σήμερα...
εκτός και να μιλας για την υδροπλαστική που ήταν μια μπούρδα και μισή, αλλά΄αυτή ούτως ή άλλως μόνο στα μουσεία και στα συλλεκτικά τη βλεπεις πλέον...
Το μοναδικό΄αυτοκίνητο που δεν το αγόρασα επειδή ήξερα από πριν οτι θα εκανα βλακείες στο δρόμο και θα τσακιζόμουν κάποια στιγμη...Δε με κατάλαβες.
Λέω λοιπόν,ότι ο μόνος τομέας ΣΗΜΕΡΑ που δεν μπορείς να κρίνεις ένα αμάξι 30+ ετών(λόγω ηλικίας/γήρανσης του αυτοκινήτου) είναι οι εσωτερικοί τριγμοί.
Υπάρχουν απείρως καλύτερα αυτοκίνητα της εποχής του τα οποία καμία σχέση δεν έχουν σε όλους τους τομείς.
Γιατί σου φαίνετε παράξενο?
Και δεν οδήγησα ένα.
Το τελευταίο ο ιδιοκτήτης του το είχε σα μωρό.
Ναι ήταν ένα αθλιο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς......ΠΑΝΑΘΛΙΟ. -
@d-jet + G60
απο μενα ξεκινησε μαλλον η παρεξηγηση,οταν ειπε παλιο cooper ο G60 καταλαβα το προηγουμενο απο αυτο που κυκλοφορει οχι το παλιο παλιο..
ή μαλλον εσεις καταλαβαινετε γιατι διαφωνειτε,εγω ειμαι εκτος κλιματος
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ