-
Απο τα καλύτερα κρασιά που έχω δοκιμάσει είναι το Μαγικό Βουνό.Αρκετά 'τσουχτερή' η τιμή του αλλά αξίζει να το απολαύσετε σε μια ιδιαίτερη στιγμή σας (επέτειο,ρομαντικό δείπνο κλπ).
@drunkard:Το κρασί που αναφέρεσαι είναι το Gluhwein, το οποίο πίνουν κυρίως οι βόρειοι λαοί και ιδιαίτερα οι Γερμανοί την περίοδο των Χριστουγέννων.Είναι πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι κρασί με την συμβατική έννοια του όρου, δηλαδή δεν συνοδεύει φαγητό. Πάντως για τις Χριστουγεννιάτικες βραδιές με φίλους είναι ότι πρέπει.
-
Είναι σύνηθες στις βόρειες, κρύες χώρες να πίνουν τέτοιες εποχές (και κυρίως τα Χριστούγεννα) διάφορα ζεστά κρασιά. Αν και είναι κρασιά καλύτερα να μην τα συγκρίνουμε με αυτά που πίνουμε σκέτα. Στα ζεσταμένα μπορείς να βάλεις κι άλλα πράματα όπως κανέλλα, γαρύφαλλο (λέει) κλπ.
Επίσης σας ενημερώνω ότι μερικές τιμές κρασιών (Ραψάνη, Gr Reserve βγήκε το 04, Porto Carras και άλλα αυτά θυμόμουνα για να συγκρίνω) στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, αφού κάνεις check-in είναι σαφώς μικρότερες από τις τιμές στο φτηνότερο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω αν οι συνθήκες φύλαξης μέσα στα φώτα είναι καλές, δεν ξέρω πόσα δικαιούσαι να πάρεις... και αν τα πάρεις φεύγοντας πώς τα ξανακουβαλάς πίσω...
-
[quote='Arkady']Απο τα καλύτερα κρασιά που έχω δοκιμάσει είναι το Μαγικό Βουνό.Αρκετά 'τσουχτερή' η τιμή του αλλά αξίζει να το απολαύσετε σε μια ιδιαίτερη στιγμή σας (επέτειο,ρομαντικό δείπνο κλπ).
Αν θελεις καλο κρασι θα το βρεις στις τοπικες ποικιλιες ,Αγιωργιτικο Νεμεας ,Μοσχοφιλερο Μαντινειας ,Ασυρτικο Σαντορινης κ Ξινομαυρο Ναουσας ,.Ποια ετικετα θα διαλεξεις ειναι προσωπικο θεμα κ μην παραλειψεις την Μαλαγουζια .
ΥΓ. στους βιομηχανους παντα θα βρισκεις ακριβο κρασι
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αν θελεις καλο κρασι θα το βρεις στις τοπικες ποικιλιες ,Αγιωργιτικο Νεμεας ,Μοσχοφιλερο Μαντινειας ,Ασυρτικο Σαντορινης κ Ξινομαυρο Ναουσας ,.Ποια ετικετα θα διαλεξεις ειναι προσωπικο θεμα κ μην παραλειψεις την Μαλαγουζια .ΥΓ. στους βιομηχανους παντα θα βρισκεις ακριβο κρασι
Τις ποικιλίες που αναφέρεις τις έχω δοκιμάσει όλες, με προσωπική προτίμηση στο Αγιωργίτικο και Ασύρτικο.Το Ξινόμαυρο δεν το συμπαθώ καθόλου. Την Μαλαγουζιά για να είμαι ειλικρινής δεν την έχω ακούσει ούτε συναντήσει σε κάποια κάβα. Θα την έχω υπόψιν μου όμως.
Σίγουρα κάποιοι οινοπαραγωγοί το τραβάνε το θέμα της τιμής, αλλά κάποιες ποικιλίες έχουν μικρή παραγωγή, οπότε αυτό επιβαρύνει και την τιμή λόγω περιορισμένου αριθμού φιαλών.
-
Πρόσφατα ήπια το ροζέ Ακακίες του Μπαρμπα Γιάννη. Πολύ καλό αλλά δεν το βρίσκω. Καμία άκρη?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Πρόσφατα ήπια το ροζέ Ακακίες του Μπαρμπα Γιάννη. Πολύ καλό αλλά δεν το βρίσκω. Καμία άκρη?8,10€ στο House of Wine
-
πηρα πριν 1 ωρα απο τον Α.Β Βασιλοπουλο της περιοχης μου αυτο εδω
ειναι εισαγωμενο απο την Χιλη
θα το πιω το Σαββατο μαζι με μεζεδακια και θα επανελθω με εντυπωσεις -
Τώρα που κατέβηκα Παρίσι έκανα τις προμηθειές μου, όταν τα ταχτοποιήσω, θα σας ενημερώσω
Πήρα τα κλασσικά cote du rhone για καθημερινά και 6 μπουκάλια από την κάβα του νικόλα που μου τα συνέστησε ο τυπας, κυρίως haute medoc, bordeaux και ένα st emilion, τιμές γύρω στο 15 αρι το μπουκάλι
-
Λοιπον τωρα πινω απο αυτο το κρασι, εχω πιει το μισο μπουκαλι και εχω αραξει σπιτι με μουσικη και χαλαρωνω απο τις 16 ωρες που ημουν στον δρομο, δυστηχως ειναι κατωτερο των προσδοκιων μου , εχει φανταστικο χρωμα και πολυ καλο αρωμα ,η γευση που σου αφηνει ειναι εντονη αλλα καπως μπερδεμενη και στο τελος οχι καλη ........ τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα ...........απο αποτελεσμα ομως ........με εχει ψιλοζαλισει ελαφρα και ομορφα
-
Τα περισσότερα απ αυτά τα κρασιά δεν έχουν 'χαρακτήρα'. Σίγουρα είναι καλό value for money, αλλά όσο ψάχνεσαι με κρασιά, τόσο θα δεις ότι πλεόν δε σου λένε κάτι ιδιαίτερο αυτά
Κι εγώ πριν από καιρό έλεγα, έλα μωρε με τις μαλακίες μια χαρά κρασιά είναι, αλλά τώρα τα περισσότερα θα τα έπινα μόνο σε φοιτητικό πάρτυ -
αν δεν παθεις πως θα μαθεις? που λεει και η παροιμια
αυριο λεω να παω να παρω ενα ροζε Ελληνικο που λεγεται μελισταλακτος , θα κανω την καρδια μου πετρα και θα το πιω βρωμικη δουλεια αλλα καποιος πρεπει να την κανει
edit:
Y.Γμολις τελειωσα το μπουκαλι θα κλεισω το κινητο και παω να ξεραθω στον υπνο
-
Δεν θέλω να είμαι ο κακός της παρέας αλλά το να πίνεις ένα μπουκάλι στην καθισιά σου δεν θεωρείται και πολύ υγιεινό πράμα....
Πάντως καλό θα ήταν όλοι να λέγαμε εντυπώσεις από κρασιά που πίνουμε.
Χθες άνοιξα ένα Κανένας του 2006 από τους Αμπελώνες Μαρώνειας (Θράκη), από μαυρούδι και syrah, δεν ξέρω τιμή, μου το έφεραν δώρο. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και ήθελε λίγο να ανασάνει, το δεύτερο ποτηράκι ήταν πιο καλό από το πρώτο. Ήταν γεμάτο σε γεύση, και είχε και τη βαρελίσια αίσθηση και το πικάντικο του syrah (χαρακτηριστικά που μου αρέσουν). Ευχαρίστως θα το αναζητήσω ξανά.
Περισσότερα όταν το τελειώσω... (κι έχω κι άλλο ένα καβάτζα). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
..... Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και ήθελε λίγο να ανασάνει, το δεύτερο ποτηράκι ήταν πιο καλό από το πρώτο.
....και το τρίτο καλύτερο από το δεύτερο και το τέταρτο καλύτερο από το τρίτο κ.ο.κ.
Έτσι γίνεται όταν ανασάνουν -
Έχει κάποιος να προτείνει κάτι σε λευκό ξηρό ?? Γιατί εγώ είμαι ολίγον τι άσχετος
Υπόψην ότι είμαι απο επαρχία οπότε να μπορώ να το βρω ...
Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Μελισάνθη ή Μαλαγουζιά του Πορτο Καράς, και λευκό του Γεροβασιλείου
Αν θέλεις κάτι φτηνό, τότε πάς σε Αμπελώνες Βασιλείου.
-
Ασυρτικο Σαντορινης ,μοσχοφιλερο Μαντινειας αλλα με ονομασια προελευσεως ανωτερας ποιοτητος ΟΠΑΠ.
Η περιοχη παιζει καθοριστικο ρολο για αυτες τις δυο ποικιλιες -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ασυρτικο Σαντορινης ,μοσχοφιλερο Μαντινειας αλλα με ονομασια προελευσεως ανωτερας ποιοτητος ΟΠΑΠ.
Η περιοχη παιζει καθοριστικο ρολο για αυτες τις δυο ποικιλιες+1, μην πάρεις από προέλευση άλλη από τη σωστή.
Πιο ξηρό και οξύ το ασύρτικο (το λατρεύω αλλά να είναι από Σαντορίνη) πιο αρωματικό το μοσχοφίλερο.
Νομίζω ότι οι ποικιλίες αυτές είναι η πιο σωστή κι ελληνική επιλογή.Συνεχίζω να πίνω το: Κανένας του 2006 από τους Αμπελώνες Μαρώνειας (Θράκη), από μαυρούδι και syrah
Ωραίο άρωμα, δεν ξέρω να το περιγράψω.
Βανίλια και καπνός από το βαρέλι πολύ σωστά (χωρίς υπερβολές όπως έχω συναντήσει αλλού), γερές αλλά ελεγχόμενες ταννίνες, με 13,5% αλκοόλ είναι δυνατό, δύσκολα πίνεται σκέτο, θέλει το φαγητό του. -
εχθες δοκιμασα 2 ποτηρακια απο αυτο το λευκο κρασι, ειναι απο τα καλυτερα που εχω δοκιμασει ,γλυκοπιοτο,αναλαφρο με δροσερη ευχαριστη γευση , το συνιστω ανεπιφυλακτα
-
Λοιπόν, δοκίμασα εχτές το Σαντορινιό 'Νυχτέρι'. Το κρασί είναι πραγματικά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ και προτείνεται ανεπιφύλακτα (είναι και οικονομικό). Δοκιμάστε το και θα έχετε μια πολύ ευχάριστη γευστική έκπληξη.
-
Προς Ιπταμενο Ολλανδο
Σου εχω ετοιμασει σπεσιαλ πραγμα το οποιο περιμενει την παραλαβή. Υπο εναν ορο, να καταναλωθεί με καλή παρεά ( ) και καλο φαγητο.
Κρασιά