-
Μιας και σταμάτησαν οι ζέστες και τραβιέται το κρασί, ανακάλυψα αυτό.
Συνδυασμός ξινόμαυρου με merlot , στα βιολογικά του ΑΒ Βασιλόπουλου, τιμή 11e.
Για αλλαγή μέχρι το επόμενο , καλό μου φάνηκε. -
Καλησπέρα σας.
Σήμερα ανοίγοντας ένα βαρέλι με κρασί που είχαμε αφήσει να ωριμάσει στο βαρέλι απο πέρσυ ανακαλύψαμε ότι έχει πράσινο χρώμα.......η μυρωδιά του δέν έχει επηρεαστεί αλλά το χρώμα του μας απέτρεψε απο το να το δοκιμάσουμε,ο πεθερός μου που κάνει κρασί τα τελευταία 20 χρόνια πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο.Το συγκεκριμένο κρασί είναι βιολογικό και δεν έχει αναμιχθεί κανένα χημικό σε κανένα στάδιο της παραγωγής του.Αν γνωρίζει κανείς κάτι παρακαλώ να μας δώσει τα φώτα του πρίν πετάξουμε 500 κιλά κρασί.Αν είναι καλό τουλάχιστον ας το πιούμε εμείς. -
)
-
Ο χρήστης aggelos_35 έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Σήμερα ανοίγοντας ένα βαρέλι με κρασί που είχαμε αφήσει να ωριμάσει στο βαρέλι απο πέρσυ ανακαλύψαμε ότι έχει πράσινο χρώμα.......η μυρωδιά του δέν έχει επηρεαστεί αλλά το χρώμα του μας απέτρεψε απο το να το δοκιμάσουμε,ο πεθερός μου που κάνει κρασί τα τελευταία 20 χρόνια πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο.Το συγκεκριμένο κρασί είναι βιολογικό και δεν έχει αναμιχθεί κανένα χημικό σε κανένα στάδιο της παραγωγής του.Αν γνωρίζει κανείς κάτι παρακαλώ να μας δώσει τα φώτα του πρίν πετάξουμε 500 κιλά κρασί.Αν είναι καλό τουλάχιστον ας το πιούμε εμείς.Πρασινο κρασι πρωτη φορα το ακουω .Καλο αποκλειεται να ειναι κ εντυπωση μου κανει οτι δεν εχει ασχημη μυρωδια γιατι το χαλασμενο κρασι μια μυρωδιτσα την εχει σε καθε περιπτωση .
Αν καταλαβα καλα δεν εχετε βαλει καθολου συντηρητικο ουτε την κανονικη δοση .Ποιος σας ειπε οτι μπορει να αντεξει το κρασι χωρις συντηρητικο(θειωδη) πανω απο 2,3 μηνες κ να μην καταληξει σε βρωμονερο .
Θα σας ελεγα να μην το βαλετε στο στομα σας κ ισως αυριο ειμαι σε θεση να σας δωσω μια πιο εμπεριστατωμενη απαντηση αφου επικοινωνησω με οινοποιους. Η περιπτωση σας παρουσιαζει ενδιαφερον -
Ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο post ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε δείγμα του ίδιου κρασιού που βρισκώταν σε φιάλη.......παράξενο και παράδοξο.Το χρώμα είναι διαυγές πράσινο σάν κάποιος να έριξε χρωστική ουσία !!!!!
Ψάχνοντας στο google βρήκα αναφορές για πράσινο κρασί που παράγεται σε συγκεκριμένη περιοχή του εξωτερικού και έχει Π.Ο.Π. -
Ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο post ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε δείγμα του ίδιου κρασιού που βρισκώταν σε φιάλη.......παράξενο και παράδοξο.Το χρώμα είναι διαυγές πράσινο σάν κάποιος να έριξε χρωστική ουσία !!!!!
Ψάχνοντας στο google βρήκα αναφορές για πράσινο κρασί που παράγεται σε συγκεκριμένη περιοχή του εξωτερικού και έχει Π.Ο.Π.Μαλλον αναφερεσαι σε κρασια υποκιτρινα τα οποια ονομαζουν πρασινα ,με αυτη την ενοια θα μπορουσαμε κ πολλα Ελληνικα να τα λεμε πρασινα .ΑΣΥΡΤΙΚΟ π.χ Εδω ομως εχουμε να κανουμε με ποικιλιες που δινουν τετοιο χρωμα αλλα κ πλουσια αρωματα ,η περιπτωση σας φαινεται να διαφερει
-
Ψάχνοντας στο google βρήκα αναφορές για πράσινο κρασί που παράγεται σε συγκεκριμένη περιοχή του εξωτερικού και έχει Π.Ο.Π.Το πιο πιθανον ,υποθεσεις κανουν κ αυτοι(οινοποιοι) ,ειναι ,οτι το κλεισατε πριν να βρασει κ εχει ¨'σαπισει ' ακομα κ χωρις συντηρητικο ,αν ειχε βρασει, η αλκοολη θα το προστατευε απο την σαπιλα τουλαχιστον για το διαστημα που παρεμεινε σφραγισμενο στο βαρελι .
-
Ψάχνοντας στο google βρήκα αναφορές για πράσινο κρασί που παράγεται σε συγκεκριμένη περιοχή του εξωτερικού και έχει Π.Ο.Π.Το Vino Verde ή πράσινο κρασί παράγεται στην Πορτογαλία στην περιοχή Minho είναι ΠΟΠ και η ονομασία του δεν έχει καμιά σχέση με το χρώμα του. Υπάρχει λευκό και ερυθρό και ροζέ με τα λευκά να κυριαρχούν. Τα λευκά έχουν χρώμα λεμονί έως κίτρινο του άχυρου και ιδιαίτερα 'φρέσκια' γεύση. Επίσης είναι και ελαφρώς αφρώδη. Τα κόκκινα έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα και υψηλές τανίνες ενώ τα ροζέ μοιάζουν με τα λευκά. Προσωπικά τα λευκά μου άρεσε πάρα πολύ εφόσον σερβιριστεί στην κατάλληλη θερμοκρασία ενώ όσα κόκκινα δοκίμασα δεν μου είπαν κάτι. Γενικά δεν θεωρούνται τα τόπ Πορτογαλικά κρασιά αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αξίολογες εμφιαλώσεις.
-
Μάνο , εξαιρετικό το Μελιαστό του Σπυρόπουλου που πρότεινες.
Δεν ήμουν φαν του ροζέ αλλά επειδή το πρότεινες εσύ το δοκίμασα τώρα που έτυχε να το βρώ.
Ένα από τα καλύτερα και πιο αρωματικά που έχω πιεί.
Πάω να ανοίξω ένα ακόμη σήμερα το μεσημέρι με τα ντολμαδάκια. -
Εν αναμονή της 18ης Νοεμβρίου για την αγορά και δοκιμή Beaujolais Nouveau 2010.
Έχω εντοπίσει τα εξής:
Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2010 : 7.75 - 7.90 €
Georges Duboeuf Beaujolais Villages 2010 : 9.50 €
Louis Jadot Beaujolais Villages Primeur 2010 : 7.20 €
Vignerons de Bel Air Beaujolais Nouveau 2010 : 7.40 €
Φέτος θα δοκιμάσω πρώτη φορά. -
Beaujolais nouveau με πόσο;;;;;
-
το περιπτερόκρασο έγινε και premium
-
Τόσο χάλια δηλαδή; Να μην το δοκιμάσω;
Τιμές Γαλλίας.
http://www.la-trinquee-duboeuf.com/prod ... uges-2010/ -
προφανώς΄ς και θα το δοκιμάσεις, δεν είναι δα και κανα αποθαρρυντικό ποσό τα 8 €, απλά σίγουρα θα βρεις και καλύτερα ελληνικά σε αυτές τις τιμές
beaupsole
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Τόσο χάλια δηλαδή; Να μην το δοκιμάσω;Τιμές Γαλλίας.
http://www.la-trinquee-duboeuf.com/prod ... uges-2010/Ναι ΟΚ απλά μην περιμένεις να πιείς τπτ φοβερό. Μέτριο προς κακό κρασί που και τα 5 ευρω που λέει ο κύριος είναι πολλά για τα Γαλλικά δεδομένα. Επίσης μη τυχόν και το κρατήσει πάνω απο 3μηνο πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.
-
πως δεν έσκασε μύτη ο κουτσάν να μας πει για τις φοιτητικές κρεπάλες στο παρίσι
Τέτοια εποχή αναπολεί την χαμένη του νιότη -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επίσης μη τυχόν και το κρατήσει πάνω απο 3μηνο πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.Νομίζω ότι μόνο τα nouveau είναι που θέλουν κατανάλωση σύντομα. Άλλα είδη beaujolais αντέχουν περισσότερο.
-
Στο nouveau αναφέρομαι
-
Μαγνητάκι ΚΑΙ για κρασιά.
-
Aνεβάζει και τους αλκοολικούς βαθμούς;
Κρασιά