-
λευκό και ελάχιστα παγωμένο.
το καλύτερο και πιο αυθεντικό αλκοόλ.
-
+1 για το Μαγικό βουνό! Ακριβό όμως...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Wagner669 Λευκο του 05..
Εχω κρυμενο καπου ενα τετοιο.
Τωραααααααααααααααα εχει χαλασει
Οχι ακομα ρεεεεεεε! Κι εγω εχω κρατησει 9 μπουκαλια...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Wagner669 Λευκο του 05..
Εχω κρυμενο καπου ενα τετοιο.
Τωραααααααααααααααα εχει χαλασει
Οχι ακομα ρεεεεεεε! Κι εγω εχω κρατησει 9 μπουκαλια...
Τσατσε!
Γι αυτο δεν το βρησκω πουθενα....
'2005 δεν εχουμε... εχουμε του 06 και του 07' -
Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω ένα εξαιρετικό λευκό , chardonnay Πρωτόπαππας . Πλούσια αρώματα φρούτων με εξέχουσα θέση αυτή του βατόμουρου.
-
Κόκκινο για μένα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρομπόλα Κεφαλληνίας έχετε δοκιμάσει? Ακόμα κι αυτή του συνεταιρισμού είναι εξαιρετικό κρασίTOY συνεταιρισμου ειναι εξαιρετικο
-
Ρομπόλα Κεφαλληνίας έχετε δοκιμάσει? Ακόμα κι αυτή του συνεταιρισμού είναι εξαιρετικό κρασί
TOY συνεταιρισμου ειναι εξαιρετικο
Πράγματι είναι, απλά δεν το περίμενα πριν το δοκιμάσω
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ο παππούς μου κάθε χρόνο φτιάχνει κάτι, απροσδιόριστου χρώματος, απροσδιόριστης γεύσης, απροσδιόριστης ποικιλίας, γενικά απροσδιόριστου είδους, το οποίο προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι κρασί και μάλιστα καλό! Επειδή έχει χαβαλέ η όλη υπόθεση και επειδή ο παππούς κοντεύει τα 90 (ζωή να έχει) και δεν θέλουμε να τον στενοχωρούμε, κάνουμε ότι το πίνουμε. Αλλά ΔΕΝ πίνεται!Τέλος πάντων, εγώ πότης δεν είμαι! Αλλά επειδή το άρωμα του κρασιού μ' αρέσει, μ' αρέσει να έχω 3-4 μπουκάλια κρασί στο σπίτι μου. Τα ανοίγω μόνος μου πάντα (όπως φαντάζεστε) και πίνω συνήθως ένα ποτήρι, άντε δύο. Το υπόλοιπο κρασί χύνεται, γιατί όταν έρθει η ώρα να το ανοίξω ξανά για να το πιω, έχει χαλάσει!
Θα ψιλοπαρακολουθώ λοιπόν το thread αυτό με ενδιαφέρον. Μπράβο στον j.marr που είχε την ιδέα!
Λίγο ετεροχρονισμένη απάντηση αλά δεν πειράζει!!!
Νάσο αν το μπουκάλι δεν το αφήνεις όρθιο αλλά υπό κλήση ή πλάκα ώστε να βρέχεται ο φελλός δεν παθαίνει τίποτα. Είναι κρίμα να χύνεις το κρασί σου. Επίσης καλό είναι να βρίσκεται σε δροσερό και ανήλιο μέρος. -
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί τη μέρα κάνει καλό!
Είναι μια καλή συνήθεια! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο παππούς μου κάθε χρόνο φτιάχνει κάτι, απροσδιόριστου χρώματος, απροσδιόριστης γεύσης, απροσδιόριστης ποικιλίας, γενικά απροσδιόριστου είδους, το οποίο προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι κρασί και μάλιστα καλό! Επειδή έχει χαβαλέ η όλη υπόθεση και επειδή ο παππούς κοντεύει τα 90 (ζωή να έχει) και δεν θέλουμε να τον στενοχωρούμε, κάνουμε ότι το πίνουμε. Αλλά ΔΕΝ πίνεται!
Τέλος πάντων, εγώ πότης δεν είμαι! Αλλά επειδή το άρωμα του κρασιού μ' αρέσει, μ' αρέσει να έχω 3-4 μπουκάλια κρασί στο σπίτι μου. Τα ανοίγω μόνος μου πάντα (όπως φαντάζεστε) και πίνω συνήθως ένα ποτήρι, άντε δύο. Το υπόλοιπο κρασί χύνεται, γιατί όταν έρθει η ώρα να το ανοίξω ξανά για να το πιω, έχει χαλάσει!
Θα ψιλοπαρακολουθώ λοιπόν το thread αυτό με ενδιαφέρον. Μπράβο στον j.marr που είχε την ιδέα!
Νάσο αν το μπουκάλι δεν το αφήνεις όρθιο αλλά υπό κλήση ή πλάκα ώστε να βρέχεται ο φελλός δεν παθαίνει τίποτα. Είναι κρίμα να χύνεις το κρασί σου. Επίσης καλό είναι να βρίσκεται σε δροσερό και ανήλιο μέρος.Το αγιοργιτικο , εαν το ανοιξεις πρεπει να το πιεις , παιρνει αερα κ χαλαει , ξυνιζει (οξειδωνεται) οπως θελεις πες το . Ο φελλος σε λιγο θα αποτελει παρελθον . Ηδη χρησιμοποιειται πωμα τυπου κοκα-κολα.
-
Ο παππούς μου κάθε χρόνο φτιάχνει κάτι, απροσδιόριστου χρώματος, απροσδιόριστης γεύσης, απροσδιόριστης ποικιλίας, γενικά απροσδιόριστου είδους, το οποίο προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι κρασί και μάλιστα καλό! Επειδή έχει χαβαλέ η όλη υπόθεση και επειδή ο παππούς κοντεύει τα 90 (ζωή να έχει) και δεν θέλουμε να τον στενοχωρούμε, κάνουμε ότι το πίνουμε. Αλλά ΔΕΝ πίνεται!
Τέλος πάντων, εγώ πότης δεν είμαι! Αλλά επειδή το άρωμα του κρασιού μ' αρέσει, μ' αρέσει να έχω 3-4 μπουκάλια κρασί στο σπίτι μου. Τα ανοίγω μόνος μου πάντα (όπως φαντάζεστε) και πίνω συνήθως ένα ποτήρι, άντε δύο. Το υπόλοιπο κρασί χύνεται, γιατί όταν έρθει η ώρα να το ανοίξω ξανά για να το πιω, έχει χαλάσει!
Νάσο αν το μπουκάλι δεν το αφήνεις όρθιο αλλά υπό κλήση ή πλάκα ώστε να βρέχεται ο φελλός δεν παθαίνει τίποτα. Είναι κρίμα να χύνεις το κρασί σου. Επίσης καλό είναι να βρίσκεται σε δροσερό και ανήλιο μέρος.Το αγιοργιτικο , εαν το ανοιξεις πρεπει να το πιεις , παιρνει αερα κ χαλαει , ξυνιζει (οξειδωνεται) οπως θελεις πες το . Ο φελλος σε λιγο θα αποτελει παρελθον . Ηδη χρησιμοποιειται πωμα τυπου κοκα-κολα.
γιατι ?
δεν συμβαινει το ιδιο και με τα αλλα κρασια ? -
Mε όλα το ίδιο συμβαίνει. Απο την στιγμή που ανοίγεται ένα κρασί πρέπει να καταναλώνεται όσο το δυνατόν ή να διατηρείται το πολύ για 2-3 μέρες στο ψυγείο με ελαστική τάπα και όχι τον φελλό του. Μπορεί να διατηρηθεί λίγο παραπάνω αν χρησιμοποιηθεί τάπα που παρέχει κενό αέρος με χρήση κατάλληλης αντλίας. Επίσης οι πλαστικές τάπες και οι πλαστικοί φελλοί χρησιμοποιούνται κυριώς ( για να μην πώ αποκλειστικά ) σε κρασιά τα οποία δεν προσφέρονται για παλαίωση. Προσωπικά προτιμώ τον φελλό από οτιδήποτε άλλο αρκεί αυτός να είναι ποιοτικός
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
γιατι ?
δεν συμβαινει το ιδιο και με τα αλλα κρασια ?Σε ολα συμβαινει ,απλως το αγ/κο ειναι πιο ευαισθητο . Εαν θελεις ομως λεπτομερειες , να σου στειλω πμ.
Τα λευκα , εχουν μεγαλη ευαισθησια στο φως ,οξειδωνονται πολυ ευκολα , γιαυτο πχ οταν αγοραζεις λευκο το πρωτο που πρεπει να σε ενδιαφερει , ειναι το χρωμα που εχει το μπουκαλι .
Τα καλα λευκα εχουν μαυρο μπουκαλι Το λευκο κρασι στο ποτηρι , πρεπει να ειναι λευκο κ οχι κιτρινο ως συνηθως .Εξαιρειται το Μοσχατο . -
γιατι ?
δεν συμβαινει το ιδιο και με τα αλλα κρασια ?Σε ολα συμβαινει ,απλως το αγ/κο ειναι πιο ευαισθητο . Εαν θελεις ομως λεπτομερειες , να σου στειλω πμ.
Τα λευκα , εχουν μεγαλη ευαισθησια στο φως ,οξειδωνονται πολυ ευκολα , γιαυτο πχ οταν αγοραζεις λευκο το πρωτο που πρεπει να σε ενδιαφερει , ειναι το χρωμα που εχει το μπουκαλι .
Τα καλα λευκα εχουν μαυρο μπουκαλι Το λευκο κρασι στο ποτηρι , πρεπει να ειναι λευκο κ οχι κιτρινο ως συνηθως .Εξαιρειται το Μοσχατο .Ok....
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο κρασια...... -
Αλήθεια δεν είναι το φόρτε μου τα λευκά κρασιά αλλά κόκκινα έχω διατηρήσει μια χαρά για καιρό χωρίς πρόβλημα με τον τρόπο που περιγράφω σε σκιερό και δροσερό μέρος φυσικά.
-
Προς αποφυγην παρεξηγησεων .
Μιλαμε για κρασι ΟΠΑΠ Κ οχι για απλα κοκκινελια .
Νεμεες , Γουμενισσες , Αμυνταια ......Εσεις εχετε ενα ε4κπληκτικο κρασι το Μαρουβα
-
Μιάς και το είδα, τα κρασιά του Λαζαριδη, ειδικά το μαγικό βουνό, είχαν σαρώσει σε διαγωνισμούς την Ευρώπη.
Αξίζει τον κόπο να πω λίγα πράγματα γι αυτό, μιας και τα οινοιποιεία είναι στο χωριό μου
Όταν είχε ξεκινήσει πρίν από αρκετά χρόνια, αγόραζε χωράφια μαζικά. Δεν τον απασχολούσε αν είναι με πέτρα ή καλό χώμα, είχε τεχνογνωσία για να τα φέρει στα μέτρα του.
Μαλιστα, έδινε την δυνατότητα να σου πάρει το χωράφι, να το φυτέψει, να έχει την παραγωγή για τα πρώτα 10 χρόνια και μετά να στο παραχωρήσει ή να στο αγοράσει (αυτό γινόταν στην αρχή, και δυστυχώς είχαμε χωράφι αλλά ο παππούς, αρνήθηκε να το παραχωρήσει γιατί το θεωρούσε υποτιμητικό . Τώρα που μιλάμε, θα είχαμε 4 στρέμματα ποικιλιες Λαζαρίδη )Αν βρεθείτε ποτέ προς Δράμα, αξίζει να δείτε το οινοποιείο, είναι ένα κόσμημα!
Μου έχει κάνει ξενάγηση ο ίδιος (συμμαθητής ή φίλος του πατέρα )Τώρα οι αδερφοί έχουν διασπαστεί και έχουν 3 αν θυμάμαι καλά οινοποιεία.
Προσωπική μου άποψη, η τιμή του είναι τραβηγμένη
-
Πολυ ενδιαφερον! Αμα εχετε καμια καβα εκει και περισσευει κανα μπουκαλι Μαγικο δεχομαι πμ και μπορεις να ζητησεις και προμηθεια κιολας..
-
Ευτυχώς έχω τον θείο μου που είναι οινοπαραγωγός εκεί πάνω και δεν χρειάζεται να πληρώνουμε 15-20
Κρασιά