-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το '87 γιατι είχαμε τόσους νεκρούς??? Eίχαμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο αυτές που βιώνουμε φέτος??Από ότι θυμάμαι (και εγω μικρός ήμουν) ο κάυσωνας είχε διάρκεια....
Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ήταν για 1-2 ημέρες αλλά πολύ περισσότερο. Από την άλλη δεν πρέπει να είχαμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, δεν υπήρχαν κλιματιστικά (κανένας ανεμιστήρας και αν...), και η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα ήταν διαφορετική.Και μην νομίζεις ότι τότε αυτό το στοιχείο (των 1300+ νεκρών) είχε βγει στην επιφάνεια. Αυτό μαθεύτηκε πολύ αργότερα.
-
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μάλιστα γυρνώντας από τις διακοπές του στην Ελούντα εκείνο το καλοκαίρι του 87 με την Μιμή είχε πει το αμίμητο: 'Ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου!'
Μπανανία αθάνατη!!!
-
Σύμφωνοι Lippi, αλλα στη Γαλλία 14000 νεκροί εν ετη 2003, με κλιματιστικά, πρόκειται για τραγικό νούμερο....Δεν είμαι σίγουρος οτι ευσταθεί. Τέσπα...
-
Το '87 γιατι είχαμε τόσους νεκρούς??? Eίχαμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο αυτές που βιώνουμε φέτος??oχι, αλλα φετος εχουμε οι περισσοτεροι a/c σε αντιθεση με το 87 που δεν ειχαν ουτε τα κεντρα υγειας/ΙΚΑ/νοσοκομεια κλπ
Σύμφωνοι Lippi, αλλα στη Γαλλία 14000 νεκροί εν ετη 2003, με κλιματιστικά, πρόκειται για τραγικό νούμερο....Δεν είμαι σίγουρος οτι ευσταθεί. Τέσπα...
μα δεν εχουν τοσα κλιματιστικα εκει ρε σπαρτιατη οσα εχουμε στην ελλαδα...
-
Στα 2 πρώτα 10ήμερα του Αυγούστου 2003 στη Γαλλία υπολογίζουν τους νεκρούς σε 15.000 παραπάνω από τους αναμενόμενους, περίπου (διάφορες πηγές συγκλίνουν σε αυτό το νούμερο : Εθνικό ινστιτούτο υγείας και ιατρικής έρευνας - Εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών ερευνών - Εθνικό ινστιτούτο δημογραφικών ερευνών).
Αυτό το νούμερο προκύπτει συγκρίνοντας τον αριθμό των νεκρών που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο 2003 σε σχέση με τον αναμενόμενο αριθμό νεκρών ο οποίος υπολογίζεται με βάση (η οποία είναι αρκετά σταθερή) τον αριθμό των νεκρών που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια την ίδια εποχή...
Το ρεκόρ το έχει η Ιταλία με 20.000 έξτρα νεκρούς το καλοκαίρι του 2003..Το νούμερο αυτό αποκαλύφθηκε 2 χρόνια μετά - το 2005 - αλλά είναι υπό αμφισβήτηση...Επισήμως το 2003 είχαν αναφέρει 'μόλις' 8.000 νεκρούς λόγω καύσωνα....
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Το '87 γιατι είχαμε τόσους νεκρούς??? Eίχαμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο αυτές που βιώνουμε φέτος??
Από ότι θυμάμαι (και εγω μικρός ήμουν) ο κάυσωνας είχε διάρκεια....
Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ήταν για 1-2 ημέρες αλλά πολύ περισσότερο. Από την άλλη δεν πρέπει να είχαμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, δεν υπήρχαν κλιματιστικά (κανένας ανεμιστήρας και αν...), και η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα ήταν διαφορετική.Και μην νομίζεις ότι τότε αυτό το στοιχείο (των 1300+ νεκρών) είχε βγει στην επιφάνεια. Αυτό μαθεύτηκε πολύ αργότερα.
Καλά τα θυμάσαι. Είχα μόλις δώσει πανελλήνιες τότε για πρώτη χρονιά. Το δεύτερο μεγάλο καύσωνα του '88 έδινα για δεύτερη χρονιά. Θυμάμαι με φρίκη να διαβάζω μόλις δύο ώρες τη μέρα (δεν άντεχα περισσότερες) και να κοιμάμαι τα βράδυα στη βεράντα για λίγη δροσιά.
Πριν το '87 κλιματισμό είχαν μόνο κάτι πυροβολημένοι νεόπλουτοι, μετρημένοι στα δάχτυλα. Ούτε δημόσιες υπηρεσίες, ούτε ιδιωτικές εταιρείες, αμφιβάλλω αν είχαν τα νοσοκομεία. Οι δύο μεγάλοι καύσωνες του '87 και '88 μας αιφνιδίασαν άσχημα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πριν το '87 κλιματισμό είχαν μόνο κάτι πυροβολημένοι νεόπλουτοι, μετρημένοι στα δάχτυλα. Ούτε δημόσιες υπηρεσίες, ούτε ιδιωτικές εταιρείες, αμφιβάλλω αν είχαν τα νοσοκομεία. Οι δύο μεγάλοι καύσωνες του '87 και '88 μας αιφνιδίασαν άσχημα.
τα νοσοκομεια ειχαν ανεμιστηρες οροφης
τα ΙΚΑ.. επιτραπεζιους κυριως
για λοιπες δημοσιες υπηρεσιες ουτε να το συζητας -
Το '87, στη γειτονια μου, κλιματισμο ειχε μονο το βιντεοκλαμπ (γνωριζαν δοξες εκεινη την εποχη) και θυμαμαι οτι λογω καυσωνα, με την υπολοιπη παρεα, ημασταν τακτικοτατοι πελατες (ειδικα στο τμημα των 'εκπαιδευτικων' ντοκιμαντερ ) Για μας ηταν κατι πρωτογνωρο τοτε...
Θυμαμαι ακομα οτι μετα την προπονηση (ωραιο πραγμα να εισαι εφηβος και να βραζει το αιμα σου, δεν καταλαβαινεις απο σαρανταρια και πενηνταρια), ηθελα τουλαχιστον 3-4 λιτρα νερο για να ερθω στα συγκαλα μου... Ομως το βλεπαμε σαν αστειο....
Αποδειχτηκε απο τα νουμερα, λιγα χρονια μετα, οτι οι εφημεριδες της εποχης συγκαλυπταν την εκταση του φαινομενου και το χαμο πολλων ανθρωπων που πιαστηκαν απροετοιμαστοι... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το '87, στη γειτονια μου, κλιματισμο ειχε μονο το βιντεοκλαμπ (γνωριζαν δοξες εκεινη την εποχη) και θυμαμαι οτι λογω καυσωνα, με την υπολοιπη παρεα, ημασταν τακτικοτατοι πελατες (ειδικα στο τμημα των 'εκπαιδευτικων' ντοκιμαντερ ) Για μας ηταν κατι πρωτογνωρο τοτε...Τα θεμέλια αυτής της πολυσχιδούς, πνευματικής προσωπικότητας τέθηκαν από πολύ νωρίς, με ένα νέο πρότυπο μόρφωσης να σφυρηλατείται διαμέσου παλινδρόμησης.
Aυτό πάει να πει 'μορφωμένος νέος'.
'Τσόντα', που θα 'λεγε κι ο ποπολάρος...
-
Ειμαι σιγουρος οτι ολες οι πολυσχιδεις προσωπικοτητες καπως ετσι ξεκινησαν
-
Επίσης τότε είχαμε τη χαρά να πιάνουμε RTL,το οποίο τα βράδια είχε εκπαιδευτική τηλεόραση και την άλλη μέρα πηγαίναμε στο σχολείο με τα μάτια κατακόκκινα από το ξενύχτι,βλέπαμε και την καθηγήτρια των γαλλικών που είχαμε τότε και μας αποτελείωνε!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ειμαι σιγουρος οτι ολες οι πολυσχιδεις προσωπικοτητες καπως ετσι ξεκινησανΚαι έτσι συνεχίζουν...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ειμαι σιγουρος οτι ολες οι πολυσχιδεις προσωπικοτητες καπως ετσι ξεκινησαν
Και έτσι συνεχίζουν...
Ότι μικρομάθεις δεν γερονταφήνεις.....
-
Μααααλιστα!!! Πολύ διαφωτιστικά όλα αυτά τα στοιχεία. Εντύπωση μου κανει πάντως που ακόμη υπάρχει τόπικ με το δίλημμα Κλιματισμός Ναι ή Οχι..!!!!!
-
Αυτός ποιος είναι; Ο Λεβέντης;
-
Σύμφωνοι Lippi, αλλα στη Γαλλία 14000 νεκροί εν ετη 2003, με κλιματιστικά, πρόκειται για τραγικό νούμερο....Δεν είμαι σίγουρος οτι ευσταθεί. Τέσπα...Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες (ή προγράφοντες? ) δεν έχουν τόσα κλιματιστικά στην Γαλλία, πόσο μάλλον στην Ουγγαρία.
Επίσης, μην ξεχνάς και ένα άλλο παράγοντα που δεν αναφέρεται αλλά επιβαρύνει σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνδυασμό με την ζέστη: τη Σχετική Υγρασία .
Σε χωρες όπως Γαλλία, Ουγγαρία, Γερμανία και Ιταλία (σε κάποιες περιοχές-όχι σε όλη την χωρα) το ποσοστό σχετικής υγρασίας το καλοκαίρι είναι πολύ υψηλό, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες (ή προγράφοντες? ) δεν έχουν τόσα κλιματιστικά στην Γαλλία, πόσο μάλλον στην Ουγγαρία.
Επίσης, μην ξεχνάς και ένα άλλο παράγοντα που δεν αναφέρεται αλλά επιβαρύνει σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνδυασμό με την ζέστη: τη Σχετική Υγρασία .
Σε χωρες όπως Γαλλία, Ουγγαρία, Γερμανία και Ιταλία (σε κάποιες περιοχές-όχι σε όλη την χωρα) το ποσοστό σχετικής υγρασίας το καλοκαίρι είναι πολύ υψηλό, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.πολυ σωστα.. μαλιστα το 2003 που αναφερει ο κουτσαν ημουν στην ιταλια (ως ξεπλενης φοιτητης, οπως και το προηγουμενο καλοκαιρι )
το καλοκαιρι του 2002 φαντασου οτι ειχε αρκετες βροχες στην περιοχη που ημουν, ομιχλη, ψυχρα, το βραδυ δεν εβγαινες χωρις μακρυμανικο! (ακομα θυμαμαι τους φιλους μου στην ελλαδα που μου στελνανε sms που πηγαιναν για μπανια και με δουλευανε)
το καλοκαιρι του 2003 η κατασταση ηταν τραγικη.. τα ρουχα κολλουσαν πανω σου απο τη ζεστη, δεν μπορουσες να παρεις τα ποδια σου (ποσο μαλλον να διαβασεις), κοιμομουν το βραδυ με ανοιχτη μπαλκονοπορτα χωρις ρουχα και ζεσταινομουν.. θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι η θερμοκρασια κατεβηκε και ειχε βροχη τη μερα που εφυγα για ελλαδαΕντύπωση μου κανει πάντως που ακόμη υπάρχει τόπικ με το δίλημμα Κλιματισμός Ναι ή Οχι..!!!!!
στην αθηνα δεν πιστευω οτι τιθεται τετοιο θεμα.. ποσο μαλλον αν παιζουν υπερηλικες και μικρα παιδια..
σε ορισμενες περιοχες ομως της επαρχιας, ισως και να παιζει ακομα η επιβιωση χωρις κλιματισμο -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτός ποιος είναι; Ο Λεβέντης;
-
Ρε παίδες...η τριήρης που είχαμε κατασκευάσει...που στο διάλο είναι?!
Εβλεπα χθες αυτό http://www.nova.gr/gr/tvguide.asp?movie ... &r=3024768 και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει τις δοκιμές με το 'αληθινό' πλοίο!!!
-
Στη μαρίνα του Φλοίσβου.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]