-
Eξακολουθείς να βγάζεις συμπεράσματα από δοκιμές που γίνονται σε άσφαλτο-γυαλόχαρτο...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μια ενδιαφερουσα συνεντευξη απο τον Keiichi Tsuchiya ('Drift King') για το GT86, και οχι μονο:http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... rift-King/
...o οποιος μεταξυ αλλων, αναφερει τα εξης:
I only worry it’s not powerful enough, or that those anorexic tyres are still too grippy. ‘The thing I rather strongly suggested was a 2.5-litre naturally aspirated engine, or a turbo,’ says Tsuchiya. But, just like the AE86, the basic ingredients are there, and it’ll be left to aftermarket tuners and enthusiastic fans to tweak the car to their own preferences.
**Or you need the skill of the Drift King, who uses every inch of our closed road to make the GT86 dance, calling out to me where he shift-locks from third to second gear to lock the rear wheels **(see panel on left for an explanation), where he clutch-kicks to put the 2.0-litre engine back in its high-rev powerband, all the time moving deftly, never once applying too much lock or too much throttle
Το και 'ΟΧΙ ΜΟΝΟ' είναι για περισσότερη λύπηση από αυτά που γράφεις.
-
Να στειλω 20 ευρώ;
-
WHY EVERYONE SHOULD JUST SHUT UP AND TEST-DRIVE AN 86 OR BRZ ...
edit: οι τογιοταίοι υλοποίησαν ακόμη καλύτερα το RC τους ...
Α ρε, τρελογιαπωνέζοι ...
(ούτε 16k € εκεί πέρα !! )
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μια ενδιαφερουσα συνεντευξη απο τον Keiichi Tsuchiya ('Drift King') για το GT86, και οχι μονο:
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... rift-King/
...o οποιος μεταξυ αλλων, αναφερει τα εξης:
I only worry it’s not powerful enough, or that those anorexic tyres are still too grippy. ‘The thing I rather strongly suggested was a 2.5-litre naturally aspirated engine, or a turbo,’ says Tsuchiya. But, just like the AE86, the basic ingredients are there, and it’ll be left to aftermarket tuners and enthusiastic fans to tweak the car to their own preferences.
**Or you need the skill of the Drift King, who uses every inch of our closed road to make the GT86 dance, calling out to me where he shift-locks from third to second gear to lock the rear wheels **(see panel on left for an explanation), where he clutch-kicks to put the 2.0-litre engine back in its high-rev powerband, all the time moving deftly, never once applying too much lock or too much throttle
Το και 'ΟΧΙ ΜΟΝΟ' είναι για περισσότερη λύπηση από αυτά που γράφεις.
To 'και οχι μονο', παει στο οτι η συνεντευξη αφορα και τον ανθρωπο τον συγκεκριμενο, και οχι μονο το αυτοκινητο...
Εγω εδω δεν εγραψα εδω κατι δικο μου, απλως παρεθεσα ενα αποσπασμα απο οσα ειπε ο ιδιος...
Μετα απο ολα αυτα το ποιος ειναι για λυπηση ειναι πασιφανες. Εαν και οταν καταλαβετε ποτέ καποιοι, ποσο λαθος αντιλαμβανεστε καποια πραγματα, τοτε ισως σταματησετε την τυφλη λεκτικη επιθεση...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Να στειλω 20 ευρώ;...βαλε και τρια μηδενικα πισω απο το 20, και εισαι ενταξει...
-
Ενα επισης ενδιαφερον συγκριτικο, απο το γνωστο Ολλανδο κοκακι , μεταξυ GT86 vs Cooper roadster JCW:
http://www.abhd.nl/video/mini-roadster- ... yota-gt86/
Προς το παρον δεν εχουν ακομα μπει υποτιτλοι, αν θελει ο rx8_drifter ή οποιος αλλος γνωριζει την γλωσσα, ας μας πει συνοπτικα τις εντυπωσεις του δοκιμαστη, και στο σημειο καπου που λεει 'Power' μεσα απο το κοκπιτ του GT86, εκει που κατεβαζει μια ταχυτητα...
-
Λέει ότι του λείπει το μπαμ του τούρμπο που έχει το μίνι, κι ότι θα ήθελε ένα κάμπριο gtz με άλλο μοτέρ κι όχι πολύ ακριβό.
Κι εγώ θα το ήθελα αυτόΜόνο εμένα μου φαίνεται οτι το 'βιάζει' άτσαλα στις στροφές ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Λέει ότι του λείπει το μπαμ του τούρμπο που έχει το μίνι, κι ότι θα ήθελε ένα κάμπριο gtz με άλλο μοτέρ κι όχι πολύ ακριβό.
Κι εγώ θα το ήθελα αυτό**Μόνο εμένα μου φαίνεται οτι το 'βιάζει' άτσαλα στις στροφές **?
Μπορει απλα λογω συνδυασμου, δρομου γυαλοχαρτου, και μη αναλογης εμπειριας με αυτη ενος driftmeister, να φαινεται ετσι το αποτελεσμα οπως το βλεπουμε...Παντως αμπαλο το κοκακι απ' οσο εχω δει απο αρκετα video, δεν το λες...
P.S το οποιο Mini 'δηλωνει' 211ps...Aν δηλωνε η Toyota 175ps πχ, (που ειναι και η πραγματικη του δυναμη στους τροχους, συμφωνα με δυναμομετρησεις ) πιθανοτατα να ηταν πιο ξεκαθαρο το ολο θεμα...
-
Δηλαδή το Μινι πόσα νομίζεις οτι βγάζει στους τροχούς?
http://www.supersprint.com/en/prod-p-32 ... 280BA.aspx -
Καλα, ο τυπας δεν ειναι αμπαλος επ ουδενι, απλα αν ο καμπας μου φανηκε πχ οτι το πηγαινε πολυ πιο 'χυτα'
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δηλαδή το Μινι πόσα νομίζεις οτι βγάζει στους τροχούς?
http://www.supersprint.com/en/prod-p-32 ... 280BA.aspx...δεν νομιζω τιποτα...Οι 4τροχοι ενδεικτικα παντως, το Cooper S R56 του 2007 μεχρι το fl , οπου δηλωνε 175ps, μετρηθηκε να βγαζει στους τροχους 173,4ps/6,200σαλ με ροπη 25,7χλγμ/4,400σαλ.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11815
Αντιστοιχα το GT86 οταν μετρηθηκε στο Αμερικανικο insideline, απεδωσε στους τροχους, 173ps/7,000σαλ, και 19,5χλγμ/2,800σαλ με μια 'κοιλια' αντιστοιχα στην ισχυ/ροπη μεταξυ 3,300-4,500σαλ περιπου (μεσαιο φασμα στροφων δηλαδη) σε σημειο που στις 4,000σαλ ακριβως η ροπη να πεφτει στα 16,4χλγ και η ισχυς να βρισκεται κοντα στους 100ιππους...
-
Α ναι, ξέχασα να κοιτάξω το ευαγγέλιο των 4Τ, αυτοί μετράνε σε uber alles δυναμόμετρο...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Α ναι, ξέχασα να κοιτάξω το ευαγγέλιο των 4Τ, αυτοί μετράνε σε uber alles δυναμόμετρο......κοιτα και σε αλλο, εγω αυτο ειχα προχειρο, αυτο παρεθεσα, αλλα οχι απαραιτητα και εταιριας αναβαθμισης, αφου ειναι προφανεστατος ο λογος εμφανισης χαμηλοτερης ιπποδυναμης στην stock εκδοση...
Επιπλεον, ας μην βγαινουμε off topic με το Mini, αυτο αναφερθηκε λογω του συγκριτικου, αλλα και της ιδιας ονομαστικης αποδοσης, με αυτην που βγαζει στους τροχους το GT86. Ξαναλεω λοιπον, οτι εαν στην Τοyota δηλωναν πχ 175ps, θα ηταν πολυ πιο ξεκαθαρα τα πραγματα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...κοιτα και σε αλλο, εγω αυτο ειχα προχειρο, αυτο παρεθεσα, αλλα οχι απαραιτητα και εταιριας αναβαθμισης, αφου ειναι προφανεστατος ο λογος εμφανισης χαμηλοτερης ιπποδυναμης στην stock εκδοση...
Τουναντίον, καθόσον στην Αμερική θα γινότατε σούσουρο αν τα νούμερα δεν ήταν τα σωστά (εδώ και λίγα
mpg διαφορά του Civic Hybrid πέρυσι έγινε Ελ Ελαμέιν).Επιπλεον, ας μην βγαινουμε off topic με το Mini, αυτο αναφερθηκε λογω του συγκριτικου, αλλα και της ιδιας ονομαστικης αποδοσης, με αυτην που βγαζει στους τροχους το GT86. Ξαναλεω λοιπον, οτι εαν στην Τοyota δηλωναν πχ 175ps, θα ηταν πολυ πιο ξεκαθαρα τα πραγματα...
Γιατί να δηλώσουν λιγότερα άλογα απο όσα αποδίδει?
-
Η ερώτηση μπορεί να γίνει και ως εξής: γιατί σωνει και καλά να δηλώσουν άλογα στον τροχο? Ποιος άλλος κατασκευαστής το κάνει?
Τα καλά και συμφέροντα Γρηγόρη...
-
Καλα τωρα ασχολειστε σοβαρα με νουμερα δυναμομετρησεων? Τα δυναμομετρα αδρανειας ειναι χρησιμα μονο για ρυθμισεις/tunning και αυτο με ιδιες συνθηκες στο ιδιο dyno κτλ..Για συγκριση μεταξυ αυτοκινητων ειναι εντελως ακυρη η παραθεση, ποσο μαλλον οταν δεν εχουμε και κανενα αλλο στοιχειο απο τη μετρηση παρα μονο τα αποτελεσματα...
-
...γιατι 1ον τοσα αποδιδει στους τροχους, 2ον, στα πισωκινητα οι απωλειες ειναι μεγαλυτερες , και 3ον τα περισσοτερα πλεον -οκ κυριως Ευρωπαικα, και συνηθως με Turbo- μοντελα εχουν αρκετα πιο κοντινα νουμερα σε οτι αφορα την αποδοση σε στροφαλο-τροχους.
Τελος ειναι και αυτη η γ@μημενη ελλειψη ροπης μαζι με την 'κοιλια' που υπαρχει, εμφανεστατη στις μεσαιες στροφες οπως προσδιδει και το διαγραμμα.
Ενδεικτικα και παλι, εαν βαλουμε σε αντιπαραθεση την ιδια ονομαστικη δυναμη που δηλωνει το Cooper S 175, στην πραγματικη αποδοση (στους τροχους) του Toyota, βλεπουμε οτι, οταν στις 4,000σαλ το GT86 αποδιδει οριακα 100ps, το Mini αποδιδει περιπου 50ps παραπανω, δηλαδη 50% παραπανω ισχυ, και περιπου 9χλγμ παραπανω ροπη.Η ολη φαση με το μοτερ του GT86 θυμιζει κατι απο clio RS 197 (προ fl) το οποιο απεδιδε στους τροχους 166ps, ροπη 17,7χλγμ
με βαρος πολυ κοντινο με του GT86, 1240κιλα...http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12057
Στο fl οπου δηλωνε 203ps το αυτοκινητο στην πραγματικοτητα με μια διαφορετικη χαρτογραφηση, και λιγο πιο κοντη τελικη σχεση διαφορικου -εαν θυμαμαι καλα- ηταν ΑΛΛΟ αυτοκινητο, πολυ πιο αμεσο-νευρικο στις χαμηλομεσαιες στροφες, κατι που ειχα διαπιστωσει και σε προσωπικο επιπεδο...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Η ερώτηση μπορεί να γίνει και ως εξής: γιατί σωνει και καλά να δηλώσουν άλογα στον τροχο? Ποιος άλλος κατασκευαστής το κάνει?Τα καλά και συμφέροντα Γρηγόρη...
Ας μην δηλωσουν τιποτε...Εγω παραθετω ενδεικτικα, νουμερα αλλου κατασκευαστη (mini) και οι διαφορες ειναι της ταξεως του +50% σε οτι αφορα την ισχυ εστω και σχεδον στιγμιαια στις 4,000σαλ...
Αυτο που δεν αναιρειται ομως και δεν εχει να κανει με 'Τα καλά και συμφέροντα Γρηγόρη' ειναι το διαγραμμα με την 'κοιλια' ισχυος/ροπης ακριβως στις μεσαιες στροφες.
Επισης αυτο που δεν αναιρειται ειναι η διαπιστωση ενος πασιγνωστου και σεβαστου Ιαπωνα οδηγου αγωνων, σε οτι αφορα τον κινητηρα του GT86...
-
Ρε Γρηγορη εσυ τοσο pethrolhead που δειχνεις να εισαι μου κανει απιστευτη εντυπωση που εχεις βρει ψεγαδια στις λεπτομερειες των λεπτομερειων σ ενα αυτοκινητο που απευθυνεται ξεκαθαρα σε ανθρωπους σαν κ εσενα π.χ που γουσταρουν στησιμο,παντιλικια κλπ.Μη διαφωνεις για να διαφωνεις
Toyota GT-86 / Subaru BRZ