-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Moνο που το rocco R ξεκιναει απο 29κ και οχι 35κ, εχει εναν απο τους αποδοτικοτερους 2λιτρους στην αγορα, και εχει αποδειχτει εξισου ικανο-ταχυ με 4κινητη φτερουγα.
Τελος, εμφανισιακα ειναι ξεκαθαρα ενα ομορφοτερο αυτοκινητο, τουλαχιστον για τους περισσοτερους, παροτι και το GT86 ειναι ευχαριστο στην οψη.
Το εσωτερικο δε του R ειναι πολυ πιο προσεγμενο, και πιο πολυτελες απο του GT86...ποιο ωραιο ειναι το rocco ???
-
η ομορφια ειναι υποκειμενικη.γουστα ειναι αυτα..προσωπικα θεωρω ωραιοτερο το ροκκο εξωτερικα(δεν μου αρεσουν τα οπισθια φωτιστικα σωματα του gt86) κ ωραιοτερο το gt86 εσωτερικα(πρεπει να εισαι βαγκελης για να σου αρεσει το εσωτερικο του ροκκο κ να το προτιμας ακομα κ απο subaru vivio-για να μη ξεχναμε οτι ειναι τογιομπαρου)..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ειδες να λεω καπου οτι το ροκκο ρ δεν ειναι ταχυ,οτι δεν εχει αποδοτικο κινητηρα κτλ?λεω οτι δεν αξιζει αυτα τα χρηματα.επισης,οταν παρουσιαστηκε το ροκκο ρ στοιχιζε 35..τωρα πλεον μετα απο 2-3 χρονακια,εχει πεσει η τιμη του..για σενα λοιπον μπορει να αξιζει τα χρηματα του το ροκκο ρ.
Για καποιον ανησυχο παντως, στην παρουσα τιμολογηση, σιγουρα περισσοτερο απο του GT86...
αλλα εγω αν μου εβαζαν το gt86 με τον 2λτ του celica gt-four,το ταμπλο του auris,την πισω αναρτηση του avensis,το κιβωτιο του yaris,τα καθισματα του corolla κτλ κτλ,θα θεωρουσα οτι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ τα χρηματα αυτα..
ευτυχως ομως,εν ετει 2012,προτιμησαν να βγαλουν κατι εξολοκληρου καινουριο,που σκοπος του δεν ηταν ποτε οι κοντρες κ που στον πολιτισμενο κοσμο θα το απολαμβανουν οσοι απολαμβανουν κ το μχ5..ουτε πλατειες με 2ρες,ουτε αττικη οδο με 4-5ες..επαρχιακο στροφιλικι,πιστα κ αναζητηση των οριων κ της βελτιωσης του οδηγου..Το μπλοκ του κινητηρα προερχεται απο υπαρχον 2λιτρο της Subaru, αν δεν κανω λαθος. Το απο που προερχονται δε τα υπολοιπα πραγματα, ουδολλως με ενδιαφερει στο ειπα και πριν. Με ενδιαφερει το αποτελεσμα.
Και εν πασει περιπτωσει, στο GT86 εχουμε μια 'συμπραξη' δυο αυτοκινητοβιομηχανιων, τι διαλο δηλαδη, σε λιγο θα μας πουν οτι εαν το εκανε μονη της η Toyota θα το πουλαγε 40-45κ... Τι να πει και η Mazda, αλλα και η Honda με τα δικα τους πισωκινητα, που ειναι και πιο ικανα-ισχυρα, και εξισου τελεια ζυγισμενα...στην ελλαδα του καγκουρα,θα ψαχνουμε να δουμε γιατι δεν γυριζει(?) σε δημοσιους δρομους ωστε να κανουμε το κομματι μας,γιατι μας προσπερναει το polo gtp στο φαναρι κ παντου,γιατι δεν μας κοιτουν τα καγκουρογκομενακια οπως μεσα σε ενα glastra opc(που σε λιγο θα βγαινει κ σε εκδοση με ζαντες με περισσοτερες ιντσες απο οτι η τηλεοραση στο σαλονι μου)..
Εισαι εντελως εκτος, εδω περα. Το ανεφερα και πριν, δεν ξερω για εσενα, πολλοι ομως ανησυχοι, και εγω μαζι, τυχαινει, ειτε ειχαμε δικα μας, ειτε δανειζομασταν καποια καλοζυγισμενα πισωκινητα, και εχουμε κανει στο παρελθον σε μεγαλο βαθμο τετοιου ειδους 'ανωριμοτητες', σε πλατειες, σε ξεχασμενους δρομους με ωραια στροφιλικια, κτλ. Καποια στιγμη η υπερστροφη ισχυος με 2α, γινεται σχδον αυτοματη διαδικασια εως και βαρετη, και απλα στην συνεχεια θελεις ενα ταχυ-ανετο GT. Με τα σημερινα δεδομενα, και την γενικοτερη εξελιξη, το GT86 εχει μεινει πισω σε αυτο το κομματι, οχι μονο απο τα Hot-hatch που λες αλλα ακομα και απο πιο mainstream μικρομεσαια Turbo 1600-1800κ.εκ...
υ.γ.
για το εσωτερικο του ροκκο,δεν θελω να σχολιασω καν..εξαρταται παντοτε τι εχουμε ως μετρο συγκρισης..
οσο για την εμφανιση του,εκει συμφωνω,μετα απο 2 χρονια,ακομα αντεχει.ισως επειδη κ το νεο μοντελο,οταν βγει,θα ειναι μια παραλλαγη του τωρινου..κατα τη συνηθεια του βαγκ..Τι να σχολιασεις για το rocco? Περα απο την λιγοτερο εμπνευσμενη σχεδιαση-αισθητικη σε σχεση με την εξωτερικη εμφανιση, ειναι σαφως ανωτερο, πιο διακριτικο, και διαχρονικο απο του GT86 με το fake carbon αυτοκολλητο(?) κατα μηκος του κεντρικου ταμπλω και ντουλαπιου συνοδηγου, που δεν εχει κιολας συνοχη, αλλα σαν να τοποθετηθηκαν σε διαφορετικο υψος δυο ξεχωριστα κομματια...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Εχεις λαλησειΝομιζεις
-
απλως συμφωνουμε οτι διαφερουν κατα πολυ τα γουστα μας.ο καθενας εχει την αποψη του κ μενουμε εκει.αν ειχες 35κ κ ηθελες le coq sportif θα αγοραζες το ροκκο(η καποιο αλλο),εγω θα αγοραζα μχ5 η gt86 η type-r(απο το πιο tour de france στο πιο grand prix) ..
αναμενω παντως να το οδηγησω καποια στιγμη,για να δω τον πραγματικο του χαρακτηρα..επειδη μου φαινεται δυσκολο ενα αυτοκινητο 1300κγ κ 200 αλογα κ 20νμ ροπης,να γυριζει μονο με δευτερα..ασχετως οτι θεωρω οτι για αλλο λογο προοριζεται το αυτοκινητο..
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Moνο που το rocco R ξεκιναει απο 29κ και οχι 35κ, εχει εναν απο τους αποδοτικοτερους 2λιτρους στην αγορα, και εχει αποδειχτει εξισου ικανο-ταχυ με 4κινητη φτερουγα.
Τελος, εμφανισιακα ειναι ξεκαθαρα ενα ομορφοτερο αυτοκινητο, τουλαχιστον για τους περισσοτερους, παροτι και το GT86 ειναι ευχαριστο στην οψη.
Το εσωτερικο δε του R ειναι πολυ πιο προσεγμενο, και πιο πολυτελες απο του GT86...ποιο ωραιο ειναι το rocco ???
Έχουμε πεί ο Γρηγόρης θέλει rocco είναι το υπερατού και αναρωτιόμουνα πότε θα το βάλει στην συζήτηση. Και άργησε μη σου πώ.
-
εδω νομιζω μιραζ οτι εισαι αδικος.αν δεν λανθανω,εγω ανεφερα πρωτος το ροκκο.εκτος κ αν το ειχε αναφερει ο γρηγορης νωριτερα κ δεν το πηρα γραμμη..
-
Εσύ έδωσες το έναυσμα σωστό αυτό εγώ ξέχασα να βάλω το κάποιος στην πρόταση μου και να μαστε
-
παλι εγω την εκανα δλδ την ανοησια ε?
-
παλι εγω την εκανα δλδ την ανοησια ε?Ήταν θέμα χρόνου μη σκάς
Και για να φύγουμε λίγο απο την υπερατουλογία ας γυρίσουμε στο θέμα μας ένα παλιό τεστ/γνωριμία
http://www.pistonheads.com/doc.asp?c=47&i=24805 -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν 'αφοριζουμε' τιποτα. Απλως απο την πλευρα μου δεν 'τσιμπαω' (ξαναλεω ολα αυτα σε ενα πρωτο θεωρητικο επιπεδο με βαση το feedback που εχουμε απο αρθρα δοκιμαστων, video κ.α. ...) ΤΟΣΟ πολυ οσο τσιμπαει αρκετος κοσμος, που επειδη
ξαφνικα (και καλως επραξε, ευτυχως για τους απανταχου 'ανησυχους') μια εταιρια θυμηθηκε την απλη κλασσικη συνταγη, μετα ομως απο καμποσα χρονια, και αφου τα γκαζια ακομα και στα ταπεινα μικρομεσαια του 'θειου' ειναι σε ανωτερα επιπεδα απο αυτα που ειχαμε πριν μια-δυο δεκαετιες...
Επιπλεον ξαναλεω, οτι η πολυ καλη αλλα οχι απαραιτητα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ συνταγη για τους εκαστοτε 'ανησυχους'
δεν αφορα ΜΟΝΟ, πισω κινηση, καλοζυγισμενο πλαισιο και 'ζωντανο' τιμονι, αλλα και μπολικη ισχυ, τουλαχιστον τοση που να επιτρεπει μεσες ταχυτητες παρομοιες αν οχι υψηλοτερες απο τα Turbo μικρομεσαια της σειρας (ουτε καν τα Hot-hatch).
Ε, με βαση τα specs, τις δυναμομετρησεις, και τις πρωτες διαπιστωσεις δοκιμαστων, το αυτοκινητο φαινεται να 'ζηταει' αλλα
30-40αλογα για να ειναι 'σωστο'.
Οταν ηδη το κοστος κτησης ειναι 'τσιμπημενο' στα 35κ , και θελεις αλλα 5-6κ για ενα ημι-εργοστασιακο κιτ της TRD, ή της HKS, ωστε να φτασεις σε αυτες τις δυναμεις, το πραγμα εχει ξεφυγει αρκετα, και πλεον η συγκεκριμενη προταση δεν αξιζει
τετοιας, τοσο θερμης υποδοχης, οπως ισχυριζονατι μερικοι...Οσο για το 'θα σε κερδίσει , αν είναι, με την οδήγηση', να μην ξεχναμε οτι δεν φτανει για ολους τους ανησυχους, η πισω κινηση ενα καλοζυγισμενο πλαισιο και ενα καλο τιμονι. Χρειαζεται και η αντιστοιχα ικανοποιητικη δυναμη, και οχι η οριακα ανεκτη, και αυτη σε 'μαστιγωμα', συμφωνα ξαναλεω με τις πρωτες εντυπωσεις αρκετων δοκιμαστων...
To γκάζι δεν είναι υπερατού και η προσέγγιση των Toyota/Subaru ήταν απλή :
- με πολλή δύναμη και στήσιμο για lap times, θα πατήσεις λίγο το γκάζι στην ευθεία
αλλά για να αισθανθείς παιχνίδι/διασκέδαση/όριο you name it, θα πρέπει να φτάσεις πλέον
σε απαγορευμένες ταχύτητες και σε αρκετά επικίνδυνες γωνίες στο δρόμο
Οπότε , με ένα προοδευτικό μοτέρ , καλό στήσιμο , ελαφρύ και όχι τίποτα
φοβερά grippy λάστιχα,
έχεις αυτό που δεν έχεις με τα άλλα.Αν εσύ για να διασκεδάσεις χρειάζεσαι 200+ άλογα, καμιά 30 κιλά ροπής και πάνω
και 7.5G στις στροφές, κάπου υπάρχει θεματάκιΤα ανωτέρω πάντα βάσει κατα τας γραφάς, που κατα κύριω λόγω πρέπει να το οδηγήσουμε για να
δούμε την αίσθηση που αφήνει.Καλό χρυσό το Scirocco που παραθέτεις, αλλά τάσσεται με την άλλη λογική διασκέδασης.
Σεβαστές και οι 2 προφανώς.ΥΓ meanwhile in France :
- με πολλή δύναμη και στήσιμο για lap times, θα πατήσεις λίγο το γκάζι στην ευθεία
-
Eγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθεστε και ακούτε αυτούς που τα δοκιμάζουν, δέχεστε και τη γνώμη τους και βγάζετε συμπεράσματα. Από τη στιγμή που κανένας δεν το χει δοκιμάσει πως μπορείτε να λέτε ότι προσφέρει τα ίδια με το MX-5?? Που και να τα προσφέρει δηλαδή που είναι το κακό?? Το να έχεις ένα αυτοκίνητο σαν το MX-5 αλλά με περισσότερους χώρους εγώ μόνο σαν θετικό μπορώ να το δω.
-
απλως συμφωνουμε οτι διαφερουν κατα πολυ τα γουστα μας.ο καθενας εχει την αποψη του κ μενουμε εκει.αν ειχες 35κ κ ηθελες le coq sportif θα αγοραζες το ροκκο(η καποιο αλλο),εγω θα αγοραζα μχ5 η gt86 η type-r(απο το πιο tour de france στο πιο grand prix) ..Ουτε το Rocco R θα αγοραζα αν ειχα 35κ...Πιθανοτατα ενα καλομεταχειρισμενο Boxster/cayman 987 2.7 θα αγοραζα με λιγοτερα απο 30κ και τα ρεστα για ενα-δυο χρονια στην εξτρα συντηρηση που απαιτει ενα τετοιο αυτοκινητο, σε σχεση με ενα σβελτο μικρομεσαιο πχ...
αναμενω παντως να το οδηγησω καποια στιγμη,για να δω τον πραγματικο του χαρακτηρα..επειδη μου φαινεται δυσκολο ενα αυτοκινητο 1300κγ κ 200 αλογα κ 20νμ ροπης,να γυριζει μονο με δευτερα..ασχετως οτι θεωρω οτι για αλλο λογο προοριζεται το αυτοκινητο..
...Και εγω ανεφερα πριν, οτι ολη αυτη η σκεψη και παραθεση αποψεων μου, αφορα ενα πρωτο θεωρητικο επιπεδο, κυριως με βαση του Feedback που εχω απο video-αρθρα.
Mακαρι να διαψευτω, και το εργαλειο να εχει δυναμη σε μεγαλο ευρος στροφων, και να μην δειχνει 'κουφιο' το μοτερ του, σε σχεση με το συνολικο στησιμο και δυνατοτητες του ...Τα πρωτα μηνυματα ομως δεν δειχνουν τοσο αισιοδοξα... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθεστε και ακούτε αυτούς που τα δοκιμάζουν, δέχεστε και τη γνώμη τους και βγάζετε συμπεράσματα. Από τη στιγμή που κανένας δεν το χει δοκιμάσει πως μπορείτε να λέτε ότι προσφέρει τα ίδια με το MX-5?? Που και να τα προσφέρει δηλαδή που είναι το κακό?? Το να έχεις ένα αυτοκίνητο σαν το MX-5 αλλά με περισσότερους χώρους εγώ μόνο σαν θετικό μπορώ να το δω.Ο κοσμος προχωραει...πανε οι εποχες του mx5
Απ την αλλη ειναι και θεμα οδηγικων εμπειριων του καθενα ενω επισης σε καποιους οι παραπανω χωροι/θεσεις δεν λενε τιποτα. Επισης οπως ειπε και ο Γρηγορης πιο πανω αρκετα με τα πολυστροφα κουφια μοτερακια που στα χαρτια υποσχονται αλλα στην πραξη (δρομο) ειναι πολυ κατωτερα των προσδοκιων
Τι να σας πω ισως φταιω εγω που μεγαλωνω αλλα κουραστηκα να κυνηγαω 7αρες+ για να παω γρηγορα -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Τι να σας πω ισως φταιω εγω που μεγαλωνω -
εγω παλι που ειμαι ησυχος(αντιθετο του ανησυχος ) κουραστηκα να κυνηγαω αλογα για να παω γρηγορα..πλεον αρκουμαι στο στησιμο του οχηματος,τις οποιες οδηγικες μου ικανοτητες κ κυριως την διαθεση μου..
-
Διαθεση και καλο στησιμο μπορει να εχεις αλλα αν ο αλλος εχει διπλασια ροπη καπου θα βαρεθεις να τον κυνηγας
-
δεν κυνηγω ποτε κανεναν..τρεχω για μενα,χωρις να εχω αλλους μαζι μου,κ παντα σε οδους που εχει απειροελαχιστη κινηση..ακομα κ οσες φορες βρεθηκα σε πιστα,κυνηγουσα τον χρονο.οχι αλλο αυτοκινητο..
-
δεν κυνηγω ποτε κανεναν..τρεχω για μενα,χωρις να εχω αλλους μαζι μου,κ παντα σε οδους που εχει απειροελαχιστη κινηση..ακομα κ οσες φορες βρεθηκα σε πιστα,κυνηγουσα τον χρονο.οχι αλλο αυτοκινητο.....το ιδιο κανω κανω και εγω, απλως τουλαχιστον συμφωνα με τα specs του δεν δυναται να συγκινει ΤΟΣΟ πολυ οσο
προβαλλεται, ειδικα οταν με τα περισσοτερα Turbo 1600αρια της σειρας, εχεις τουλαχιστον παρομοια, ή και ανωτερα γκαζια.
Δεν μιλαμε εδω για διαφορες επιδοσεων σε επιπεδο πχ Porsche vs Ferrari, για να λεμε οτι 'ψειριζουμε' κατασατσεις, μιλαμε για γκαζια που μπορει πλεον να εχει και ο παρακατω γειτονας στο ταπεινο του μικρομεσαιο... -
να τις προσέχεις τις συγκινήσεις, δεν είναι για την ηλικία σου
Toyota GT-86 / Subaru BRZ