-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
να συμπληρωσω οτι με το ιδιο σκεπτικο αν εχω διπλωμα σκαφους,ελικοπτερου και αγωνιστικη αδεια θα πρεπει να αφαιρουνται και αυτα...αφου τιμωρειται ο οδηγος...το εχει ψαξει καποιος οσο αφορα νομικο υποβαθρο?
δεν είναι έτσι. Το δίπλωμα που εκδίδει η τροχαία για άλλο τύπου τροχοφόρο , δεν αφαιρείται. Μπορείς να οδηγείς μικρό παπί.
Αντίσοιχα σου αφαιρούν τη δυνατότητα να οδηγείς τροχοφόρο που εκδίδεται άδεια οδήγησης από το Υπ. Μεταφορών.
-
Ο χρήστης ExwFerrariEnzo έγραψε:
Στην φωτο φαινοταν κατηφορα και ειχε στα αριστερα του δρομου μια πινακιδα με οριο 90...Ειναι στο κοματι απο κομβο τριανδριας προς δυτικα...τα νευρα μουΜήπως η φωτό είναι πριν την πινακίδα και ισχύει άλλο όριο ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
να συμπληρωσω οτι με το ιδιο σκεπτικο αν εχω διπλωμα σκαφους,ελικοπτερου και αγωνιστικη αδεια θα πρεπει να αφαιρουνται και αυτα...αφου τιμωρειται ο οδηγος...
το εχει ψαξει καποιος οσο αφορα νομικο υποβαθρο?
Το σκάφος σου, το ελικόπτερο ή το αεροπλάνο σου το οδηγείς σε δημόσιο δρόμο;
Το πλοηγεί σε δημόσιο χώρο ( εναέριο ή θαλάσσιο ).
δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι εάν πάρεις σβάρνα με το κότερό σου τρία τέσσερα άλλα σκάφη και καμιά δεκαριά λουόμενους θα σου αφήσουν την άδεια ; Ή εάν με το ελικόπτερο προσγειωθείς πάνω σε κανένα αεροπλάνο , δεν θα έχεις συνέπειες και ελέγχους ως προς την ικανότητά σου ; Εάν αρχίσεις και κάνεις ακροβατικά θα στην αφήσουν νομίζεις ;
-
ExwFerrariEnzo
Τι μέρα & ώρα ήταν; Είχε κίνηση;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
να συμπληρωσω οτι με το ιδιο σκεπτικο αν εχω διπλωμα σκαφους,ελικοπτερου και αγωνιστικη αδεια θα πρεπει να αφαιρουνται και αυτα...αφου τιμωρειται ο οδηγος...
γιατι υπαρχει ιδιωτικος ουρανος ή θαλασσα?
αν εχω παραβαση για ποτο δηλαδη με το σκαφος σημαινει οτι ειμαι επικινδυνος μονο οταν οδηγω σκαφος?αφου το κρατος ενδιαφερεται για εμενα και τους συναθρωπους μου ginogsm,θα επρεπε να μου τα αφαιρει ολα τα διπλωματα..
θελωα να καταληξω οτι το μετρο αυτο ειναι καθαρα εισπρακτικο και αδικο...δνε ξερω αν κατι τετοιο ισχυει στο εξωτερικο...
ετσι αν ενας γιατρος συληφθει επιτοπου για φακελακι να αφαιρειται η αδεια εργασιας για 2 μηνες..αυτος πως θα ζησει μετα?
ετσι ενας εππαγελματιας οδηγος χωρις διπλωμα πως θα ζησει 2 μηνες χωρις δουλεια? -
Dura lex, sed lex.
-
Οι συνέπειές των πράξεων σου , σου είναι γνωστές πριν παρανομήσεις και άρα ορθώς υπόκεισαι σε αυτές. Εάν έχεις αντίρηση μπορείς να την εκφράσεις σε νόμιμα πλαίσια και επιπλέον μπορείς να ζητήσεις ακόμη και την αλλαγή των κανονισμών εάν μπορείς να κάνεις κίνημα.
Για το ποτό και τα ναρκωτικά που λες , συμφωνώ ότι έπρεπε να αφαιρείται οποιοαδήποτε άδεια οδήγησης , πλοήγησης κτλ ακόμη και η άδεια γάμου. Πρέπει όμως να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και επιπλέον δεν ξέρω εάν είναι σύμφωνη η σκέψη μου με το Σύνταγμα.
-
Ο χρήστης ExwFerrariEnzo έγραψε:
Περαστικα μου....φωτογραφια τελικα να πηγαινω με 121 σε οριο 90...για 1χλμ/ωρα χανω το διπλωμα 2 μηνεςΧαλαρά την πήγενες την Enzo...
-
γιατι υπαρχει ιδιωτικος ουρανος ή θαλασσα?
αν εχω παραβαση για ποτο δηλαδη με το σκαφος σημαινει οτι ειμαι επικινδυνος μονο οταν οδηγω σκαφος?αφου το κρατος ενδιαφερεται για εμενα και τους συναθρωπους μου ginogsm,θα επρεπε να μου τα αφαιρει ολα τα διπλωματα..
θελωα να καταληξω οτι το μετρο αυτο ειναι καθαρα εισπρακτικο και αδικο...δνε ξερω αν κατι τετοιο ισχυει στο εξωτερικο...
ετσι αν ενας γιατρος συληφθει επιτοπου για φακελακι να αφαιρειται η αδεια εργασιας για 2 μηνες..αυτος πως θα ζησει μετα?
ετσι ενας εππαγελματιας οδηγος χωρις διπλωμα πως θα ζησει 2 μηνες χωρις δουλεια?Δεν με πιάνεις... λέω πως το σκάφος ή το ελικόπτερο δεν το οδηγείς στον δρόμο, εκεί που έχει ισχύ το δίπλωμα που σου αφαιρείται. Οπότε δεν μπορούν να στο απαγορέψουν.
Στο εξωτερικό σαφώς και σου παίρνουν το δίπλωμα σε κάποιες παραβάσεις.
-
[ετσι ενας εππαγελματιας οδηγος χωρις διπλωμα πως θα ζησει 2 μηνες χωρις δουλεια?Δηλαδή επειδή είναι επαγγελματίας μπορεί να περνάει με κόκκινο, στοπ κλπ. με ελαφρυντικά??
Στο εξωτερικό αν σε πιάσουν να οδηγείς μεθυσμένος μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις ούτε ποδήλατο.
Τελικά αντί να θεωρούνται οι Έλληνες οδηγοί 'τυχεροί' για τον βαθμό αστυνόμευσης των δρόμων που είναι σχεδόν ανύπαρκτος και με μπλόκα σε σταθερά σημεία εδώ και χρόνια που τα έχουν μάθει όλοι πλέον (και μυαλό δεν βάζουνε) έχουν και παράπονα. Οδηγήστε λίγο στη Γερμανία για παράδειγμα και θα καταλάβεται τι σημαίνει αστυνόμευση και πόσο περνάνε τα 'μέσα' και οι δικαιολογίες του κ****
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
[ετσι ενας εππαγελματιας οδηγος χωρις διπλωμα πως θα ζησει 2 μηνες χωρις δουλεια?
Δηλαδή επειδή είναι επαγγελματίας μπορεί να περνάει με κόκκινο, στοπ κλπ. με ελαφρυντικά??
Στο εξωτερικό αν σε πιάσουν να οδηγείς μεθυσμένος μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις ούτε ποδήλατο.
Τελικά αντί να θεωρούνται οι Έλληνες οδηγοί 'τυχεροί' για τον βαθμό αστυνόμευσης των δρόμων που είναι σχεδόν ανύπαρκτος και με μπλόκα σε σταθερά σημεία εδώ και χρόνια που τα έχουν μάθει όλοι πλέον (και μυαλό δεν βάζουνε) έχουν και παράπονα. Οδηγήστε λίγο στη Γερμανία για παράδειγμα και θα καταλάβεται τι σημαίνει αστυνόμευση και πόσο περνάνε τα 'μέσα' και οι δικαιολογίες του κ****
στο κοκινο και στο στοπ ας μπει προστιμο 3000€ ή ακομα καλυετρα κοινωνικ εργασια οπως το να βαφουνε τις διαβασεις ή να κανουν τον σχολικο τροχονομο οι παραβατες...
εσυ θεωρεις οτι με το που αυξηθηκαν προσφατα τα προστιμα βελτιωθηκε η οδηγικη παιδεια των ελληνων?...τα ιδια σκατα ειναι..κουλοι ,ανικανοι και πυρκαυλοι κομπλεξαρες οδηγουν καθημερινα...
επειδη οδηγω μοτοσυκλετα 10 στους 12 μηνες τον χρονο,εχω μαθει να προστατευομαι οσο μπορω και να προβλεπω..ΑΠΛΑ η ανικανοτητα πλεον ειναι πολυ επικινδυνη,και δεν υπαρχει ουδεμια ταση καλυτερευσης...ακομα και απο νεους ανθρωπους οι οποιοι υποτιθεται εχουν καλυτερη αντοληψη καταστασεων και αλλου ειδους ερεθισματα απο τους ηλικιωμενους...σκατα ..αυτη η χωρα απο 1000 πολιτκους και τα λομπι τους οδηγειτε σε τροχια εξαφανισης,οικονομικης και κοινωνικης..
οσο για το εξωτερικο,επετρεψε μου καθε νοημω ελληνας που ταξιδευει σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αμεσως στην οδηγικη παιδεια που επικρατει εκει..με χαμογελο σαν πεζος περνας απεναντι,εδω εισαι στο αγχος..ουτε τα πολλα κορναρισματα,ουτε μουτζες και λοιπες υβρεολογιες που επικρατουν εδω...
απλα αν μεσα σου εισαι στοκος,οτι και να κανει το κρατος δεν αλλαζεις,αν δεν εχεις την θεληση να το κανεις εσυ..
αν περιμενα το κρατος να με ελενξει αν εχω πυροσβεβστηρα,καλα λαστιχα,αμορτισερ,τακακια κτλ,σε κατι που παω με 200km στην εθνικη..τοτε χεσε μεσα Πολυχρονη...ΔΗΛΑΔΗ στις μοτοσυκλετες που δεν παιζει κτεο αυτα τα μπουρδελα που κυκλοφορουν τι περιμενουν?να μπει κτεο για να τα φτιαξουν?
αρα απο παιδεια γιοκ..μπορδελισταν... -
στο κοκινο και στο στοπ ας μπει προστιμο 3000€ ή ακομα καλυετρα κοινωνικ εργασια οπως το να βαφουνε τις διαβασεις ή να κανουν τον σχολικο τροχονομο οι παραβατες...
εσυ θεωρεις οτι με το που αυξηθηκαν προσφατα τα προστιμα βελτιωθηκε η οδηγικη παιδεια των ελληνων?...τα ιδια σκατα ειναι..κουλοι ,ανικανοι και πυρκαυλοι κομπλεξαρες οδηγουν καθημερινα...
επειδη οδηγω μοτοσυκλετα 10 στους 12 μηνες τον χρονο,εχω μαθει να προστατευομαι οσο μπορω και να προβλεπω..ΑΠΛΑ η ανικανοτητα πλεον ειναι πολυ επικινδυνη,και δεν υπαρχει ουδεμια ταση καλυτερευσης...ακομα και απο νεους ανθρωπους οι οποιοι υποτιθεται εχουν καλυτερη αντοληψη καταστασεων και αλλου ειδους ερεθισματα απο τους ηλικιωμενους...σκατα ..αυτη η χωρα απο 1000 πολιτκους και τα λομπι τους οδηγειτε σε τροχια εξαφανισης,οικονομικης και κοινωνικης..
Με όλα τα παραπάνω με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο.
οσο για το εξωτερικο,επετρεψε μου καθε νοημω ελληνας που ταξιδευει σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αμεσως στην οδηγικη παιδεια που επικρατει εκει..
με χαμογελο σαν πεζος περνας απεναντι,εδω εισαι στο αγχος..ουτε τα πολλα κορναρισματα,ουτε μουτζες και λοιπες υβρεολογιες που επικρατουν εδω...
απλα αν μεσα σου εισαι στοκος,οτι και να κανει το κρατος δεν αλλαζεις,αν δεν εχεις την θεληση να το κανεις εσυ..
αν περιμενα το κρατος να με ελενξει αν εχω πυροσβεβστηρα,καλα λαστιχα,αμορτισερ,τακακια κτλ,σε κατι που παω με 200km στην εθνικη..τοτε χεσε μεσα Πολυχρονη...ΔΗΛΑΔΗ στις μοτοσυκλετες που δεν παιζει κτεο αυτα τα μπουρδελα που κυκλοφορουν τι περιμενουν?να μπει κτεο για να τα φτιαξουν?
αρα απο παιδεια γιοκ..μπορδελισταν...Και στα παραπάνω με βρίσκεις σύμφωνο. Πάντως τουλάχιστον στη Γερμανία που έχω πείρα παίζει μεγάλο ρόλο και η αστυνόμευση που αποτρέπει από ατασθαλίες. (Ρώτα ένα Γερμανό γιατί δεν πίνει και θα σου απαντήσει γιατί θα μου πάρουν την άδεια οδήγησης και όχι γιατί δεν είναι σωστό). Στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει αστυνόμευση αλλά απλά κόβουν κλήσεις σε προκαθορισμένα (γνωστά) σημεία.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
nass, αφου εγω ειμαι καλος στην θεωρια και οχι στην πραξη, λυσε μου το παρακατω σεναριο στην πραξη:Δεν είμαι δικαστής και άρα δεν μπορώ να σου λύσω τίποτα 'στην πράξη'.
Τη μία και μοναδική φορά που με έπιασαν για ταχύτητα και με έστειλαν δικαστήριο πήγα και είπα στη δικαστή 'ναι έτρεχα._'Αυτό που με ενόχλησε, και καθόλου δεν κατάλαβες, είναι το να 'φορτώσεις' την κλήση στον 80χρονο παππού σου. Το βρίσκω γελοίο και πολύ μακριά από τις υποχρεώσεις ενός πολίτη απέναντι στο Νόμο -ενός πολίτη μάλιστα, που δε χάνει ευκαιρία να επικαλείται τα δικαιώματά του.
Κατά τα λοιπά, συμφωνώ πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να ΑΠΟΦΥΓΩ την κλήση για υπερβολική ταχύτητα, ιδιαίτερα με τον προφανή ανήθικο και εισπρακτικό τρόπο που γίνεται η όλη διαδικασία και με 0 φροντίδα για την ασφάλειά μας. Αντιραντάρ κτλ. σαφώς και 'παίζουν' (έχω αντιραντάρ από το 1994, όχι τώρα που τα ανακάλυψε ο ΚΚ, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια δεν το πολυχρησιμοποιώ). Αν όμως με γράψουν και είμαι εγώ στη φωτογραφία, ας πρόσεχα, έπαιξα και έχασα. Τα υπόλοιπα είναι νομικίστικες ντρίπλες και δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στις δικονομικές μου ικανότητες. Εσύ που έχεις, κάνε ό,τι νομίζεις.
-
πεσμας και ποτε εγινε...
εκ περιτροπης ανοιγουν τις φωτογραφικες?
-
Αρχες Ιουλιου εγινε...πρωι πρωι κατα τις 9:30
-
με 30 χλμ παραπανω και σε ξηλώνουν.............
Τα μισα ορια στη εθνικη ειναι για να πηγαινεις +50.........τεσπα απλα παρακαλαω να μην με σταματησει μπατσος και απλα να ερθει φωτογραφία!
-
Όχι 700 ευρώ πρέπει να είναι το πρόστιμο όταν περνάς με κόκκινο, τον κώλο έπρεπε να σου κόβουν
Σήμερα αποφάσισα να πάω μια βόλτα με το αυτοκίνητο να ξεσκάσω.
Πραγματικά πρέπει να κάνω ευχέλαιο που είμαι εδώ να σας μιλήσω
Κινούμενος επί της προέκτασης της Εθνικής στην Πάτρα με κατεύθυνση προς Αθήνα με ~80χλμ/ώρα και ενώ είχα ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ στο φανάρι στο ύψος της τελευταίας BP αυτοκίνητο μάρκας Peugeot 206 AXI ___ ασημί αποφάσισε να σφάξει το κόκκινο φανάρι που είχε και μαζί να δολοφονήσει και μένα. Χαίρομαι πολύ που άλλαξα λάστιχα προ μηνών μιας και αυτά ήταν που με έσωσαν. Πατώντας τέρμα το φρένο και κάνοντας ελιγμό βρέθηκα με το πλάι σταματημένος στη μέση του δρόμου, φυσικά μετά τη διασταύρωση, αλλά έχοντας ευτυχώς επιβραδύνει όσο χρειαζόταν πριν για να μην πέσω πάνω στο δολοφόνο με το Peugeot, ο οποίος όχι μόνο δε σταμάτησε, παίζει και να μην κατάλαβε τι πήγε να κάνει.Αντε και σ' ανώτερα δολοφόνε!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όχι 700 ευρώ πρέπει να είναι το πρόστιμο όταν περνάς με κόκκινο, τον κώλο έπρεπε να σου κόβουνΣήμερα αποφάσισα να πάω μια βόλτα με το αυτοκίνητο να ξεσκάσω.
Πραγματικά πρέπει να κάνω ευχέλαιο που είμαι εδώ να σας μιλήσω
Κινούμενος επί της προέκτασης της Εθνικής στην Πάτρα με κατεύθυνση προς Αθήνα με ~80χλμ/ώρα και ενώ είχα ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ στο φανάρι στο ύψος της τελευταίας BP αυτοκίνητο μάρκας Peugeot 206 AXI ___ ασημί αποφάσισε να σφάξει το κόκκινο φανάρι που είχε και μαζί να δολοφονήσει και μένα. Χαίρομαι πολύ που άλλαξα λάστιχα προ μηνών μιας και αυτά ήταν που με έσωσαν. Πατώντας τέρμα το φρένο και κάνοντας ελιγμό βρέθηκα με το πλάι σταματημένος στη μέση του δρόμου, φυσικά μετά τη διασταύρωση, αλλά έχοντας ευτυχώς επιβραδύνει όσο χρειαζόταν πριν για να μην πέσω πάνω στο δολοφόνο με το Peugeot, ο οποίος όχι μόνο δε σταμάτησε, παίζει και να μην κατάλαβε τι πήγε να κάνει.Αντε και σ' ανώτερα δολοφόνε!
εκει τον κυνηγας κανονικα και τον σκιζεις...
-
Προσωπικά εκείνη τη στιγμή πήγα και σταμάτησα στην άκρη του δρόμου για να ηρεμήσω...
Το άλλο σενάριο παρότι ψήθηκα τρελά να το εφαρμόσω αποφάσισα ότι δεν είχε κάποιο νόημα. Παρεπιπτόντως δε ξέρω αν οδηγούσε άντρας ή γυναίκα, δεν το πρόσεξα. -
Μηπως γνωριζει καποιος ...
με τον Νεο ΚΟΚ , αν δεν πληρωσεις την κληση εντος 2 μηνων (αυτο ειναι το περιθωριο της) τι συμβαινει ?
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.