-
Α και κατι αλλο. Οταν με πιανουν να κανω κατι, λεω 'ναι εκανα αυτο' και τελειωνει εκει η ιστορια. Αλλα
α) οταν μου στελνουν μια φωτογραφια ή οποια κατα πασα πιθανοτητα ειναι απο σημειο που ουδεμια σημασια στην οδικη ασφαλεια εχει η σχεση οριζομενο οριο/ταχυτητα μου,
β) οταν την στιγμη που ο ιδιος ο Καβαθας (που τον εχετε ως ευαγγελιο) μας προτρεπει στο να αγρασουμε detectors (που ειναι παρανομα), να ειδοποιουμε για μπλοκα με προβολεις, να ρουφιανευουμε τα σημεια των μπλοκων σε site κλπ, στο τρεχων τευχος, ε τοτε ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για να αποφυγω την ποινη.
Ο ιδιος νομος που μου επιβαλλει οινη για αυτο που κανω, μου προσφερει και παραθυρακια για να την αποφυγω. Για να μην πουμε για το Συνταγμα που θελω να πιστευω οτι ειναι λιιιιιγο πιο σημαντικο απο τον ΚΟΚ. Εσυ αμα θες πληρωνε, εγω θα εκμεταλλευτω τα παντα.
-
+1
-
Εγώ απλά είπα να μην προωθούμε τέτοιες συμπεριφορές ανοιχτά. Ηρέμησε λίγο, και θα το καταλάβεις. Δεν έκρινα την πράξη αυτή, όχι γιατί κρατάω πισινή για να το κάνω εγώ, αλλά γιατί δεν με νοιάζει. Εσύ φυσικά δεν έχασες χρόνο να μου την πεις, έτσι; Δεν με ξέρεις καθόλου, οπότε κατανοώ τους λόγους να πεις όσα είπες. Αλλά fyi, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο γιατί είναι ανήθικο. Είναι άλλο να πεις ότι δεν το οδηγούσα εγώ (ό,τι θα πει ο πατέρας σου) και άλλο να πεις ότι το οδηγούσε ο πατέρας μου, ξηλώστε αυτόν.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν είναι απαραίτητο, υπάρχουν αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Καλα αν εστελνε sms που λεει, μπορουσε να πει οτι σταματουσε και το εστελνε.
Και στο κινητό να μιλούσε μπορούσε να πει ότι σταματούσε και μιλούσε.
Αν δεν υπήρχαν μάρτυρες δε μπορούσαν να την κατηγορήσουν ότι μιλούσε ενώ οδηγούσε, δε θα έστεκε στ δικαστήριο. Απ' τη στιγμή δηλαδή που δε θα μπορούσε να αποδειχτεί αν μιλούσε ακριβώς όταν συνέβη το ατύχημα (και όχι π.χ. 20 δευτερόλεπτα πριν που... λέμε τώρα είχε σταματήσει στην άκρη), αυτοκαταδικάστηκε.Όσο για την ομολογία αυτή καθ' εαυτή δε μπορούμε να ξέρουμε πώς σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος. Μπορεί η συγκεκριμένη γυναίκα να προτιμούσε να έχει καθαρή τη συνείδησή της και ας πάει φυλακή γι' αυτό. Το ότι έκανε ένα τραγικό λάθος δε σημαίνει ότι το έκανε και επίτηδες (με την έννοια της πρόθεσης), οπότε ίσως ομολογώντας να της ήταν πιο εύκολο να το δεχτεί-ξεπεράσει.
Νομίζω ότι η κίνηση κατά την ομιλία είναι δυαντόν να αποδειχθεί από την περιαγωγή μεταξύ κυψελών των κεραιών και από την περιαγωγή μεταξύ των κεραιών.
-
Εγω καταλαβα τι ειπες, αλλα θες να μιλησουμε για ανηθικο? Οκ.
Ο φιλος του MadMax, οικογενειαρχης κλπ, εχασε 350 ευρω και 2 μηνες το διπλωμα επειδη πηγαινε με 80, 100 (δεν θυμαμαι) στον **αεροδιαδρομο **εξω απο το Λουνα Παρκ της Βαρκιζας οπου ξαφνικα μπηκε οριο 50 για τα εργα πριν την στροφη αλλα μαγικως παραμενει και για την τεραστια ευθεια, απο μπλοκο το οποιο ηταν στημενο ακριβως κατω απο την πινακιδα προειδοποιησεις ρανταρ που απαιτει ο ιδιος νομος που οριζει και την ποινη, μετρωντας τον τουλαχιστον 600+ μετρα πριν απο αυτη οπυ προφανως ηταν αδυνατον να την δει και να ειδοποιθει για το μπλοκο.
αφου μιλαμε για ανηθικοτητες...
-
Εντάξει, είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να θεωρούμαι μαλάκας που αντιμετωπίζω την ανηθικότητα του οργάνου έτσι, αλλά όσο τραγικό και αν είναι αυτό το περιστατικό, εγώ δεν θα έκανα καμία ματσακωνιά. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει τους άλλους από το να την κάνουν οι ίδιοι.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ερωτηση.ας πουμε οτι κανω παραβαση και μου παιρνουν το διπλωμα επι τοπου.
εχω στην κατοχη μου δυο αυτοκινητα και μοτοσυκλετα,και οπως καταλαβαινετε ενα διπλωμα!
με ποιο δικαιωμα μου στερουν την δυνατοτητα να χρησημοποιησω το αλλο αυτοκινητο ή την μοτοσυκλετα?
επισης δικαστικως πηγαινουν κανονικα ολες οι παραβασεις αν δεν της πληρωσω σε 10 μερες?
πχ για υπερβαση ταχυητηας οριζεται δικασιμως οπως παλια?
sorry αν κουραζω αλλα ειναι ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ το Topic.Σου αφαιρούν συνολικά το δικαίωμα να οδηγείς. δεν τιμωρείται το όποιο όχημα αλλά ο οδηγός. Εάν σου έκαναν κατάσχεση το όχημα τότε θα ήταν πρόβλημα αλλά - θεωρητικά - το κράτος έχει τη δυνατότητα , χωρίς να σου αφαιρεί προσωπική περιουσία ( εκτός από το πρόστιμο ) να σου αφαιρεί κρατικές άδειες και έγγραφα που σου επιτρέπουν - επί του προκειμένου - να οδηγείς.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ερωτηση.
ας πουμε οτι κανω παραβαση και μου παιρνουν το διπλωμα επι τοπου.
εχω στην κατοχη μου δυο αυτοκινητα και μοτοσυκλετα,και οπως καταλαβαινετε ενα διπλωμα!
με ποιο δικαιωμα μου στερουν την δυνατοτητα να χρησημοποιησω το αλλο αυτοκινητο ή την μοτοσυκλετα?
επισης δικαστικως πηγαινουν κανονικα ολες οι παραβασεις αν δεν της πληρωσω σε 10 μερες?
sorry αν κουραζω αλλα ειναι ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ το Topic.Σου αφαιρούν συνολικά το δικαίωμα να οδηγείς. δεν τιμωρείται το όποιο όχημα αλλά ο οδηγός. Εάν σου έκαναν κατάσχεση το όχημα τότε θα ήταν πρόβλημα αλλά - θεωρητικά - το κράτος έχει τη δυνατότητα , χωρίς να σου αφαιρεί προσωπική περιουσία ( εκτός από το πρόστιμο ) να σου αφαιρεί κρατικές άδειες και έγγραφα που σου επιτρέπουν - επί του προκειμένου - να οδηγείς.
συγνωμη αν εγω εκανα μια παραβαση στην καλοκαιρινη μου αδεια με το αυτοκινητο μου...τι σχεση εχει αυτο με το επαγγελμα μου που χρησημοποιω την μηχανη της εταιρειας?
γιατι μου απαγορευει να κανω χρηση του διπλωματος μου στο επαγγελμα μου?τιμωρειται ο οδηγος αλλα επειδη εκανε παραβαση σε αυτοκινητο...η μοτοσυκλετα τι φταιει?
αν ειναι ετσι οταν δεν πληρωνω το ηλεκτρικο φως ας μου κοψουν και το τηλεφωνο..και τα δυο στο ονομα μου ειναι...
αυτα δεν γινονται εξω...νομικο υποβαθρο γνωριζει κανενας? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο φιλος του MadMax, οικογενειαρχης κλπ, εχασε 350 ευρω και 2 μηνες το διπλωμα επειδη πηγαινε με 80, 100 (δεν θυμαμαι) στον **αεροδιαδρομο **εξω απο το Λουνα Παρκ της Βαρκιζας οπου ξαφνικα [b]μπηκε οριο 50 για τα εργα πριν την στροφη αλλα μαγικως παραμενει και για την τεραστια ευθειακαι δεν είναι ο μόνος
-
Τι ακριβώς δεν γίνεται έξω; Δεν σου παίρνουν το δίπλωμα έξω και σου απαγορεύουν με αυτόν τον τρόπο να οδηγήσεις; Τιμωρία για την πράξη σου είναι (δίκαιη ή άδικη).
-
2 τροποι υπαρχουν να αντισταθεις στην αυθαιρεσια του οργανου, η οποια φτανει στα ορια της παρατυπης/ανομης κλησης:
α) χρησιμοποιωντας ενδικα μεσα. Καλο ανεκδοτο να πας στο δικαστηριο μπατσο για να κρινει το δικαστηριο αν εκανε σωστα την δουλεια του. Ακομα και αν δουλευε αυτο το ανεκδοτο στην Ελλαδα, τι να το κανω οταν τους δυο μηνες χωρις διπλωμα τους εχω φαει στην μαπα?
β) κανωντας οπως λες και εσυ 'ματσακωνιες'.
-
Συναδελφος πιαστηκε να οδηγει χωρις να φοραει ζωνη και χωρις να εχει το διπλωμα μαζι του.
Αποτελεσμα: 350 ευρω και αφαιρεση του διπλωματος για 10 μερες.
-
Δεν διαφωνούμε σε κάτι εδώ.
-
ερωτηση.
συγνωμη αν εγω εκανα μια παραβαση στην καλοκαιρινη μου αδεια με το αυτοκινητο μου...τι σχεση εχει αυτο με το επαγγελμα μου που χρησημοποιω την μηχανη της εταιρειας?
γιατι μου απαγορευει να κανω χρηση του διπλωματος μου στο επαγγελμα μου?τιμωρειται ο οδηγος αλλα επειδη εκανε παραβαση σε αυτοκινητο...η μοτοσυκλετα τι φταιει?
αν ειναι ετσι οταν δεν πληρωνω το ηλεκτρικο φως ας μου κοψουν και το τηλεφωνο..και τα δυο στο ονομα μου ειναι...
αυτα δεν γινονται εξω...νομικο υποβαθρο γνωριζει κανενας?Για να συνετιστείς. Από τη στιγμή που σου στέρησαν το δίπλωμα, την επόμενη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός μην την ξαναπατήσεις. Αν δεν στο έπαιρναν το πιθανότερο είναι να επαναλάμβανες σύντομα την παρανομία ίσως ΚΑΙ με τη μοτοσυκλέτα.
Δεν κρίνω αν είναι δίκαιο που σου πήραν το δίπλωμα ή όχι. Κρίνω ότι ως μέσο συνετισμού σου, η πράξη είναι ορθή. Και εγώ γνωρίζω πωλητή σε μεγάλη αντιπροσωπεία και του στέρησαν για ένα μήνα πινακίδες στο προσωπικό του ΙΧ και το δίπλωμα (που του έκοψε τα χέρια). Και εκείνος το δίπλωμα το χρησιμοποιεί στη δουλειά του. Όμως από τη στιγμή που έκανε παρανομία, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Θα υποστεί τις συνέπειες.
-
να συμπληρωσω οτι με το ιδιο σκεπτικο αν εχω διπλωμα σκαφους,ελικοπτερου και αγωνιστικη αδεια θα πρεπει να αφαιρουνται και αυτα...αφου τιμωρειται ο οδηγος...
το εχει ψαξει καποιος οσο αφορα νομικο υποβαθρο?
-
να συμπληρωσω οτι με το ιδιο σκεπτικο αν εχω διπλωμα σκαφους,ελικοπτερου και αγωνιστικη αδεια θα πρεπει να αφαιρουνται και αυτα...αφου τιμωρειται ο οδηγος...το εχει ψαξει καποιος οσο αφορα νομικο υποβαθρο?
Το σκάφος σου, το ελικόπτερο ή το αεροπλάνο σου το οδηγείς σε δημόσιο δρόμο;
-
Περαστικα μου....φωτογραφια τελικα να πηγαινω με 121 σε οριο 90...για 1χλμ/ωρα χανω το διπλωμα 2 μηνες
-
Μπορείς να καταλάβεις σε ποιό σημείο είναι;
-
Στην φωτο φαινοταν κατηφορα και ειχε στα αριστερα του δρομου μια πινακιδα με οριο 90...Ειναι στο κοματι απο κομβο τριανδριας προς δυτικα...τα νευρα μου
-
ερωτηση.
αυτα δεν γινονται εξω...νομικο υποβαθρο γνωριζει κανενας?Η ικανότητά σου να οδηγείς σου αφαιρείται. Δεν σου αφαιρείται το όχημα. Κατ' αντιστοιχίαν , στο παράδειγμα που έφερες , όταν σου έκοβαν το ρεύμα θα ήταν πρόβλημα εάν σου έπαιρναν και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές.
Εάν παρανόμησες τόσο με το όποιο όχημα που αναγκάζεται ο κρατικός λειτουργός να σου αφαιρέσει την άδεια ικανότητος , που το κράτος σου χορήγησε έστω και με 'αγορά' επειδή σε θεωρεί επικίνδυνο/ανεύθυνο κτλ , δεν λέει ότι θεωρεί επικίνδυνο το όχημα αλλά εσένα ως άτομο. Θεωρεί ότι το ίδιο θα κάνεις ανεξάρτητα από το τι όχημα οδηγείς. Στην τελική εάν ήταν όπως τα λές , για κάθε όχημα που οδηγείς ( τρία ΙΧ , 5 μηχανές , 6 φορτηγά και το λεωφωρείο που παίρνεις ) θα έπρεπε να είχες δίπλωμα.Δεν είναι έτσι όμως.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.