-
*Φόρτος εργασίας για τους άνδρες της Τροχαίας, στο πρώτο δεκαήμερο εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς οι βεβαιωμένες παραβάσεις έφτασαν τις 37.577 επί συνόλου 49.732 ελέγχων. Σε αυτούς αφαιρέθηκαν 5.801 άδειες οδήγησης και 1.701 πινακίδες κυκλοφορίας. Οι περιπτώσεις οδηγών στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ήταν 326, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε άλλους 1.287 οδηγούς.
Οι περισσότερες καταγραμμένες παραβάσεις αφορούσαν στην υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας (8.763). Ακολούθησαν η μη χρήση κράνους (3.533) και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (2.600), ενώ 1.523 περιπτώσεις είχαν σχέση με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Στις πιο κάτω «θέσεις» παραβατικότητας βρέθηκαν η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και η χρήση κινητού τηλεφώνου.
Οι υπηρεσίες της Τροχαίας αναφέρουν πάντως ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, αφού στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου οι νεκροί από θανατηφόρα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 44% και οι σοβαρά τραυματίες κατά 18%, σε σύγκριση με τους «μαύρους» αριθμούς του αντίστοιχου περισυνού χρονικού διαστήματος. *
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=108&page_id=5331
Το 'φόρτος εργασίας' μου άρεσε....
Αν είχαν συνηθίσει να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στους δρόμους κανένας 'φόρτος εργασίας' δε θα υπήρχε. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εφόσον ο πιτσιρικάς πήρε εν γνώση τους το αυτοκίνητο χωρίς να έχει δίπλωμα, καλά να πάθουν.Εκεί όμως που έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του είναι όταν πληροφορήθηκε ότι άλλες 2.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει και η κάτοχος του οχήματος, καθώς του επέτρεψε την οδήγηση.
Πριν λιγα χρονια, στο δικαστηριο γνωστος για οδηγηση μοτοποδηλατου χωρις διπλωμα. Κατηγορουμενος και ο αδελφος του, ως ιδιοκτητης της μηχανης.
Ο οδηγος εχει βγαλει εντωμεταξυ διπλωμα και αθωωνεται.
Ο δικαστης θελει να τη χαρισει και στον ιδιοκτητη:
-Εσεις κυριε, ξερατε οτι ο αδελφος σας επαιρνε τη μηχανη και οδηγουσε χωρις διπλωμα;
-Ε, βεβαια.
-Ειστε σιγουρος;;;
-Ε, φυσικα και το ηξερα (μην μας νομισουν οτι δεν ξερουμε και τι μας γινεται...)
-Ειστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ κυριε, οτι ξερατε, αρα πρεπει να τιμωρηθειτε και εσεις;;;;
-Αααα, οχι κ. προεδρε, ιδεα δεν ειχα, μονος του την πηρε...
-Αθωος... -
ηρθε η ώρα να αποδώσω και εγω τον οβολόν μου στο Ελληνικό κράτος, με γράψανε εχθές το βράδυ για ΚΤΕΟ, το αυτοκίνητο έχει 1η άδεια 1/6/2000 και επρεπε να το πέρναγα το πολυ μέχρι 10/6, ειμαι 10 ημέρες εκτώς, αλλά το ραντεβου για το ΚΤΕΟ ειναι αυριο, τότε υπήρχε διαθέσιμη θέση, υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω 200 ευρώ;
-
Παλιά έτσι γινόταν. Σε γράφανε για ΚΤΕΟ, έπαιρνες τηλέφωνο για ραντεβού, έλεγες ότι επείγει γιατί σε γράψανε και περνούσες αμέσως (πλήρωνες εκπρόθεσμο). Μετά εμφανιζόσουν με το χαρτί του ΚΤΕΟ στο δικαστήριο και σε αθώωναν - γλύτωνες το πρόστιμο αλλά έχανες μια μέρα στο δικαστήριο (το έχω κάνει).
-
Το ραντεβού το έκλεισα πρίν πάρω την κλήση...
-
Με γράψανε και εμενα!! ο λογος τα φιμέ!!! εχω φιμε (μεμβράνες)σ ολα τα τζάμια εκτος απο το μπροστινο οχι πολυ σκουρο δηλαδη διακρινεις τα ατομα που ειναι μέσα ..μου αφαιρεσαν πινακιδες , αδεια και δίπλωμα!!!! και πρόστιμο 80 Ε (που γινεται 40 Ε για το δεκαημερο). Για να παρω πισω ομως πινακιδες , αδεια και δίπλωμα μου ειπαν οτι πρέπει να τα βγάλω... στην αρχη υπηρχε μια αβεβαιοτητα αν επρεπε να βγάλω τις μεμβράνες απ ολα τα τζαμια η μονο απο του οδηγου και συνοδηγου..τελικα μου ειπαν μονο οδηγου και συνοδηγου....τεσπ γενικα δεν ηξεραν λιγο πολυ τι τους γινετε εβγαλα οδηγου και συνοδηγου .. τωρα ελπιζω να μου τα δωσουν..
-
Και πώς θα πάς χωρίς πινακίδες μέχρι το Α.Τ. για να επιβεβαιώσουν πως έβγαλες τις μεμβράνες;
Mπορούν να σου πάρουν πινακίδες κτλ για μεμβράνες; Προβλέπεται κάτι τέτοιο...; -
Ό,τι θέλουν κάνουν γενικά. Μπορεί και να προβλέπεται, είναι βλέπεις πιο επικίνδυνο από το να παραβιάσεις ΣΤΟΠ ή να οδηγήσεις μεθυσμένος...
Μπορεις να μας πεις ποια ακριβώς φιμέ φορούσες και πού σε γράψανε?
-
Είχα την εντύπωση ότι μόνο στο παρπρίζ απαγορεύεται το φιμέ τζάμι(έτσι μου είχε πει ένας φίλος που είχε φιμέ...). Μήπως αλλάξε κάτι ή εγώ είχα λάθος πληροφορήση;
-
Ο χρήστης george_STi έγραψε:
Με γράψανε και εμενα!! ο λογος τα φιμέ!!! εχω φιμε (μεμβράνες)σ ολα τα τζάμια εκτος απο το μπροστινο οχι πολυ σκουρο δηλαδη διακρινεις τα ατομα που ειναι μέσα ..μου αφαιρεσαν πινακιδες , αδεια και δίπλωμα!!!! και πρόστιμο 80 Ε (που γινεται 40 Ε για το δεκαημερο). Για να παρω πισω ομως πινακιδες , αδεια και δίπλωμα μου ειπαν οτι πρέπει να τα βγάλω... στην αρχη υπηρχε μια αβεβαιοτητα αν επρεπε να βγάλω τις μεμβράνες απ ολα τα τζαμια η μονο απο του οδηγου και συνοδηγου..τελικα μου ειπαν μονο οδηγου και συνοδηγου....τεσπ γενικα δεν ηξεραν λιγο πολυ τι τους γινετε εβγαλα οδηγου και συνοδηγου .. τωρα ελπιζω να μου τα δωσουν..Κυκλοφορει εντυπο της Διευθυνσης μεταφορων, το οποιο μοιραστηκε εσωτερικα στα ΚΤΕΟ της χωρας, για να διευκρινησει το θεμα με τις μεμβρανες. Αυτο λεει επι λεξη οτι αμα το αυτοκινητο εχει μεμβρανες στα παραθυρα εκατερωθεν του οδηγου, τοτε θα σημειωνεται σοβαρη ελλειψη = το αυτοκινητο θα κοβεται.
ΑΛΛΑ
ΔΕΝ θα σημειωνεται ελλειψη (= θα ειναι νομιμο) ΑΜΑ αυτες ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της ΕΕ η οποια σου δινεται απο τον εγκαταστατη. Οποτε πηγαινε παρε αυτο το χαρτι (το οποιο επρεπε να εχεις, η Llumar στο δινει επι τοπου, η 3Μ μεσα σε 1-2 μερες κατοπιν αιτησης σου στα κεντρικα), και πηγαινε τριψ'το στην μουρη του μπατσου και ζητα τα χαρτια σου πισω. Και την ακυρωση της κλησης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με γράψανε και εμενα!! ο λογος τα φιμέ!!! εχω φιμε (μεμβράνες)σ ολα τα τζάμια εκτος απο το μπροστινο οχι πολυ σκουρο δηλαδη διακρινεις τα ατομα που ειναι μέσα ..μου αφαιρεσαν πινακιδες , αδεια και δίπλωμα!!!! και πρόστιμο 80 Ε (που γινεται 40 Ε για το δεκαημερο). Για να παρω πισω ομως πινακιδες , αδεια και δίπλωμα μου ειπαν οτι πρέπει να τα βγάλω... στην αρχη υπηρχε μια αβεβαιοτητα αν επρεπε να βγάλω τις μεμβράνες απ ολα τα τζαμια η μονο απο του οδηγου και συνοδηγου..τελικα μου ειπαν μονο οδηγου και συνοδηγου....τεσπ γενικα δεν ηξεραν λιγο πολυ τι τους γινετε εβγαλα οδηγου και συνοδηγου .. τωρα ελπιζω να μου τα δωσουν..
Κυκλοφορει εντυπο της Διευθυνσης μεταφορων, το οποιο μοιραστηκε εσωτερικα στα ΚΤΕΟ της χωρας, για να διευκρινησει το θεμα με τις μεμβρανες. Αυτο λεει επι λεξη οτι αμα το αυτοκινητο εχει μεμβρανες στα παραθυρα εκατερωθεν του οδηγου, τοτε θα σημειωνεται σοβαρη ελλειψη = το αυτοκινητο θα κοβεται.
ΑΛΛΑ
ΔΕΝ θα σημειωνεται ελλειψη (= θα ειναι νομιμο) ΑΜΑ αυτες ειναι πιστοποιημενες απο κρατος-μελος της ΕΕ η οποια σου δινεται απο τον εγκαταστατη. Οποτε πηγαινε παρε αυτο το χαρτι (το οποιο επρεπε να εχεις, η Llumar στο δινει επι τοπου, η 3Μ μεσα σε 1-2 μερες κατοπιν αιτησης σου στα κεντρικα), και πηγαινε τριψ'το στην μουρη του μπατσου και ζητα τα χαρτια σου πισω. Και την ακυρωση της κλησης.
μου ειπαν οι ιδιοι να παω χωρις πινακιδες!!! και να εχω την κληση μαζι μου!! της 3μ εχω βάλει τα 35 αρια. πριν παω στο Α.Τ το εψαξα με τον κώδικα πολύ και λεει οτι απαγορευέται στου οδηγου και συνοδηγου και στα υπολοιπα τζαμια επιτρέπεται αν τηρουν καποιες προδιαγραφές οποτε με το χαρτι αυτο απλα μου επιτρεπουν να αφήσω τα φιμε στα υπολοιπα τζαμια..
-
Aυτό που λέει ο Kacey ισχύει! Πώς γίνεται να περνάς ΚΤΕΟ και οι μπάτσοι να σε γράφουν;;;
Mιλάμε οι 'άνθρωποι' έχουν ξεφύγει! -
george_STi
οπως εγραψα λοιπον, στην διευκρινηση που εστειλαν στα ΚΤΕΟ για ακριβως αυτο το θεμα, λεει οτι απαγορευονται τα φυμε εμπρος ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΕ. Ποσο πιο απλα να στο πω?
210-9231568 κ. Ζουρας απο δευτερα πρωι (κεντρικα 3Μ). Παιρνεις τηλ και ζητας να σου στειλουν την πιστοποιηση για τα CS35. Θα σου πουν οτι στην στελνουν μονο αμα ειναι να περασεις ΚΤΕΟ (αλλοι καραγκιοζηδες, εχουν πιστοποιηση οι μεμβρανες αλλα δεν στην δινουμε). Θα τους βρισεις και θα απαιτησεις την πιστοποιηση των μεμβρανων που διαφημιζουν και ισχυριζονται οτι ειναι πιστοποιημενες αλλιως λενε ψεμματα.
Με την πιστοποιηση θα πας στους μπατσους και θα ριξεις και εκει κανα μπινελικι.
http://www.bmw-motorsport.gr/forums/att ... 1181830202
http://www.bmw-motorsport.gr/forums/att ... 1181829964
-
Αυτό που γράφεται για τις μεμβράνες είναι ανακριβές. Το θέμα έχει δύο σκέλη μιας και στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 ταυτόχρονα νομικά πλαίσια (+ 1 λόγω Ε.Ε.).
-
Ο ΚΟΚ απαγορεύει τις μεμβράνες εκατέρωθεν οδηγού και στο παρπρίζ, αλλά τις επιτρέπει στα πίσω τζάμια. Οι οδηγίες για τις προδιαγραφές θα περιγράφονται σε Υπουργική Απόφαση που ΘΑ βγει στο μέλλον. Επίσης, ο ΚΟΚ αναφέρει ότι πρέπει να φαίνονται οδηγός και επιβαίνοντες, άρα απαγορεύει οποιδήποτε φιμέ υπάρχει, είτε τζάμι, είτε συνδυασμός τζαμιού-μεμβράνης.
-
Η οδηγία στα ΚΤΕΟ απαγορεύει τις μεμβράνες γενικότερα, εκτός και αν αυτές μειώνουν μόνο την υπεριώδη ακτινοβολία (μία μάρκα που κόβει μόνο υπεριώδη ακτινοβολία θα ήθελα να μάθω). Αν όμως υπάρχει χαρτί από τον εισαγωγέα και τον εγκαταστάτη (υπογράφει ο εγκαταστάτης ότι χρησιμοποιήσε τις μεμβράνες αυτής της εταιρείας και αυτού του τύπου) που αναφέρει πως οι μεμβράνες είναι νόμιμες αφού πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. (αρκεί ένα σοβαρό κράτος να τις έχει ελέγξει, πράγμα που γίνεται στο 100% των μεμβρανών για να έχουν σήμα CE), τότε σε περνάνε από το ΚΤΕΟ.
-
Υπάρχει η οδηγία της Ε.Ε. (22/92/ΕΟΚ) που αναφέρεται σε υαλοπίνακες και συνδυασμούς αυτών με μεμβράνες (είτε τζάμι-μεμβράνη, είτε τζάμι-μεμβράνη-τζάμι = παρπρίζ, είτε και σκέτο τζάμι, απλό ή ασφαλείας) σύμφωνα με την οποία, ο συνδυασμός μεμβράνης τζαμιού πρέπει να πληροί:
α. τις προδιαγραφές ασφαλείας (όλες οι μεμβράνες αυξάνουν την ασφάλεια)
β. τις προδιαγραφές διαπερατότητας που είναι >75% για παρπρίζ, >70% για εκατέρωθεν οδηγούν, κανένας περιορισμός στα 3 πίσω αν υπάρχουν 2 εξωτερικοί καθρέπτες στο όχημα = όλα έχουν γι' αυτό και πωλούνται αυτοκίνητα με μαμά φιμέ τα 3 πίσω (μπροστά, λοιπόν, μπορούν να μπουν αθερμικές πχ V-KOOL ή 3M ή Madico που έχουν διαπερατότητα 70+%)
γ. τις προδιαγραφές για την οπτική αλλοίωση που προκαλείται από την επικόλληση διαφανών σωμάτων σε τζάμι (όλες σχεδόν περνάνε τις δοκιμές αυτές)
Άρα, μπορούμε να βάλουμε παντού μεμβράνες όπως τα περιγράφει η Ε.Ε.
Μετά από όλα αυτά, καταλαβαίνετε ότι το θέμα είναι τελείως για γέλια στην Ελλάδα. Η δεσμευτική οδηγία της Ε.Ε. επιτρέπει τα πάντα που πληρούν προδιαγραφές, το ΚΤΕΟ επιτρέπει τα πάντα (ακόμα και τα πιο φιμέ) αρκεί να πληρούν προδιαγραφές και ο ΚΟΚ τα απαγορεύει όλα. Αφού βγάλετε άκρη και αφού μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι μεμβράνες περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου μαζί με το τιμόνι και την όπισθεν (ίδιο πρόστιμο, αφού είναι ίδια κατηγορία = βγαίνεις στο δρόμο χωρίς τιμόνι, αλλά με ένα κατσαβίδι στη θέση του και πληρώνεις 40
-
-
Τα φώτα σας! Πρίν λίγο μου πήραν το δίπλωμα.
Πώς έγινε η φάση: Είμαι στην πλατεία της Ν. Κηφισιας και παίρνω την Ιλισίων που καταλήγει στην Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Λαμία.
Με το που μπαίνω Ιλισίων, κοφτιάζω την πρώτη, βάζω δευτέρα, επιταγχύνω λίγο ακόμα και μετά επιβραδύνω και στρίβω δεξιά στην Εθνική οδό. Λίγα μέτρα μετά με σταματά μπατσικό (το οποίο με είχε ακολουθήσει απο την πλατεία).
Τα μπατσάκια ήταν όλο ειρωνία και εξυπνάδες και εγώ του απαντούσα ανάλογα. Τελικά για να μην τα πολυλογώ: Μου λένε οτι έτρεχα με πάνω απο 30χαω πάνω απο το όριο. Στην αρχή κάτι λέγανε για φωτογραφίες κάτι για ραντάρ και μετά με ρωτούσαν με πόσο έτρεχα. Τους λέω δεν ξέρω, πείτε μου εσείς. Δέν μου είπαν. Τελικά και ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν χωρίς να μου κόψουν κλήση τους λέω με το μάτι μετράτε την ταχύτητα? Τότε το ένα μπατσάκι τα παίρνει στο κρανίο και μου λέει θα σου δείξω τώρα με τι μετράω την ταχύτητα και αρχίζει να γράφει κλήση Φυσικά και δέν υπέγραψα.
Εκεί που σπάστηκα είναι το οτι άκουσαν τους κόφτες και χωρίς να με μετρήσουν έβγαλαν πόρισμα οτι έτρεχα ενώ εγώ είμαι σίγουρος 100% οτι δέν ξεπέρασα το όριο, τουλάχιστον όχι κατα 30χαω όπως λένε αυτοί. Με τα χαμηλότερα λάστιχα που έχω βάλει τώρα η απόκλιση του κοντέρ ξεπερνά το 8%. Επομένως για να ξεπεράσω τα 80 έπρεπε σχεδόν να είχα κοφτιάσει και την δευτέρα.
Απ ότι βλέπω το πρόστιμο είναι 350
-
[quote='dog80']Τα φώτα σας! Πρίν λίγο μου πήραν το δίπλωμα.
Πώς έγινε η φάση: Είμαι στην πλατεία της Ν. Κηφισιας και παίρνω την Ιλισίων που καταλήγει στην Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Λαμία.
Με το που μπαίνω Ιλισίων, κοφτιάζω την πρώτη, βάζω δευτέρα, επιταγχύνω λίγο ακόμα και μετά επιβραδύνω και στρίβω δεξιά στην Εθνική οδό. Λίγα μέτρα μετά με σταματά μπατσικό (το οποίο με είχε ακολουθήσει απο την πλατεία).
Τα μπατσάκια ήταν όλο ειρωνία και εξυπνάδες και εγώ του απαντούσα ανάλογα. Τελικά για να μην τα πολυλογώ: Μου λένε οτι έτρεχα με πάνω απο 30χαω πάνω απο το όριο. Στην αρχή κάτι λέγανε για φωτογραφίες κάτι για ραντάρ και μετά με ρωτούσαν με πόσο έτρεχα. Τους λέω δεν ξέρω, πείτε μου εσείς. Δέν μου είπαν. Τελικά και ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν χωρίς να μου κόψουν κλήση τους λέω με το μάτι μετράτε την ταχύτητα? Τότε το ένα μπατσάκι τα παίρνει στο κρανίο και μου λέει θα σου δείξω τώρα με τι μετράω την ταχύτητα και αρχίζει να γράφει κλήση Φυσικά και δέν υπέγραψα.
Εκεί που σπάστηκα είναι το οτι άκουσαν τους κόφτες και χωρίς να με μετρήσουν έβγαλαν πόρισμα οτι έτρεχα ενώ εγώ είμαι σίγουρος 100% οτι δέν ξεπέρασα το όριο, τουλάχιστον όχι κατα 30χαω όπως λένε αυτοί. Με τα χαμηλότερα λάστιχα που έχω βάλει τώρα η απόκλιση του κοντέρ ξεπερνά το 8%. Επομένως για να ξεπεράσω τα 80 έπρεπε σχεδόν να είχα κοφτιάσει και την δευτέρα.
Απ ότι βλέπω το πρόστιμο είναι 350
-
30 πάνω απο το όριο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
30 πάνω απο το όριο.Και στο δικαστηριο πως θα το δικαιολογησουν?? εχουν βαλει ρανταρ στο ματι Robocop style?
Παντως τυχερος εισαι που δεν σε βαλανε να ριχνεις σφαλιαρες στον εαυτο σου και να λες 'δεν θα ξαναντιμιλησω σε αστυνομικο'
-
Toυς βάρεσε η ζέστη κι αυτούς! Τι άλλο θ' ακούσουμε...
-
εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι για να σε γράψουν για ταχύτητα πρέπει να σου δείξουν το πόσο πήγαινες. Μάλιστα νομίζω πως τα καινούρια ραντάρ χειρός κρατάνε τη φωτογραφία με το αυτοκίνητο και πόσο πήγαινε (γιατί αλλιώς μπορεί να σου χρεώσουν τα χιλιόμετρα αλλουνού). Το θέμα είναι ότι αυτή η φωτογραφία αυτή δεν πρέπει να κρατιέται οπότε στο δικαστήριο αυτοί μπορεί να πούνε ότι στη δείξανε. Για τα παραπάνω δεν είμαι σίγουρος οπότε αν κάποιος ξέρει τί ακριβώς ισχύει ας με διορθώσει γιατί μας αφορά όλους.
Πάντως γίνεται αυτό που φοβάμαι πάντα, ότι το όργανο... θα σε γράφει για ότι θέλει χωρίς να μπορείς να του πείς τίποτε... Πόσα πορτοκαλί θα γίνουν κόκκινα άραγε????
Μια απορία. Ας υποθέσουμε ότι σε γράφουν για υπέρβαση χωρίς να σου δείξουν το ραντάρ(όπως έγινε στον φίλο). Μπορείς να κάνεις κάτι εκείνη τι στιγμή? Μπορείς για παράδειγμα να πάρεις εκείνη τη στιγμή τα κεντρικά και να πεις ότι ο τάδε αστυνομικός με γράφει χωρίς να μου δειχνεί το ραντάρ έτσι ώστε να να έρθει κάποιος ανωτερος και να δει τί συμβαίνει (βασικά αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην υπέρβαση ταχύτητας, τα κόκκινα, οι ζώνες και τα κινητά είναι ότι δουν τα ματάκια τους...)
Για την ιστορία είχαν τόσο μυάλο που σε έγραψαν για κάτι που δεν μπορούν να αποδείξουν τη στιγμή που μπορούσαν να σε γράψουν για την 'αντικειμενικότατη' παράβαση της επικίνδυνης οδήγησης (όχι οτι έκανες κάτι επικύνδυνο αλλά εκεί είναι ότι δουν τα μάτια του)
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.