-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παιδαι ειδα σημερα **για πρωτη φορα στη ζωη μου **ταξιτζη να φοραει ζωνη στο Περιστερι !!!!!Αυτο κι αν ειναι ειδηση...
..κι εγώ είδα 2-3 στην Πατησίων. Να δούμε πόσες μέρες θα κρατήσει. Ανάλογα μάλλον πόσο θα είναι θέμα στα κανάλια.
Είχα δει πριν 5-6 μήνες ταξιτζή με Avensis, πρωί καθημερινής, μέσα σε αστική διαδρομή και όλοι φορούσαν ζώνη (επιβάτες και ο ίδιος)! Με είχε ξαφνιάσει ευχάριστα...
-
Χιχι. Εγω παλι, που τωρα τελευταια μπαινω σε ταξι αρκετα, εχω αλλο περιεργο να σημειωσω.
Παλια, οταν εβαζα ζωνη, με κοιταγανε καλα καλα οι οδηγοι σαν να ημουν εξωγηινος. Καμμια φορα με ρωταγανε κιολας, 'φοβασαι;'
Τωρα πλεον, δε λενε τιποτα.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Χιχι. Εγω παλι, που τωρα τελευταια μπαινω σε ταξι αρκετα, εχω αλλο περιεργο να σημειωσω.Παλια, οταν εβαζα ζωνη, με κοιταγανε καλα καλα οι οδηγοι σαν να ημουν εξωγηινος. Καμμια φορα με ρωταγανε κιολας, 'φοβασαι;'
Τωρα πλεον, δε λενε τιποτα.
Φανταζεσαι να σταματησουν το ταξι και να μην γραψουν τον οδηγο που δεν φοραει ζωνη και να θελουν να γραψουν τον επιβατη ????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο MEGA το πρωί έδειχνε ένα βίντεο μιας ασημι Μ3 να κάνει κολπάκια και χρονομέτρηση στον Κηφισό...... δεν το είχαν δει οι Τροχαίοι ήταν εκεί ο διοικητής και στο τέλος δήλωσε δώστε μας το βίντεο και πλέον ο κύριος αναζητείταικαλα το βλεπα και γελαγα ετσι οπως κανανε οι 'δημοσιογραφοι' και τις δηλωσεις των μπατσων......τι ασχετοι κ ηλιθιοι ανθρωποι ρε γαμωτο εχουν εξουσια
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο MEGA το πρωί έδειχνε ένα βίντεο μιας ασημι Μ3 να κάνει κολπάκια και χρονομέτρηση στον Κηφισό...... δεν το είχαν δει οι Τροχαίοι ήταν εκεί ο διοικητής και στο τέλος δήλωσε δώστε μας το βίντεο και πλέον ο κύριος αναζητείταιΤο Getaway in Athens εδειξαν; Επρεπε να το ειχαν κυνηγησει οι μπατσοι πριν απο χρονια... Τωωωρα το θυμηθηκαν....
-
Ειπώθηκε ότι έγινε μία μέρα πριν ή μετά την επιβολή του νέου ΚΟΚ, οπότε δεν πρέπει να είναι το getaway in athens
-
@@ μεντολες, το 'getaway' (ο θεος να το κανει...) ηταν και ξυπνησαν τωρα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ρε παιδιά τώρα για να μιλήσουμε πραγμαιτκά, πιστεύει κανείς οτι μετά από 2 βδομάδες θα συνεχίσουν οι τροχό να ασχολούνται? Πόσες φορές δεν τα έχουμε ακούσει και ξανακούσει τα νέα αυστηρά μέτρα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ
Ζώνες κράνη πρόστημα σε πεζούς κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. Τις 2 πρώτες βδομάδες προσπαθούν να πείσουν οτι τα πράγματα γίναν ζόρικα και μετά .... βαριούνται να βγουν στο δρόμο ...... Εδώ είμαστε θα τα ξαναπούμε.... Εντώ Ελλάντα και Ελλάντα ντεν αλλάζει...**Μυαλό ΜΗΔΕΝ.**Ρε γαμώτο, έχει βουήξει το σύμπαν για το νέο ΚΟΚ. ΟΛΟΙ ξέρουν ότι οι τροχαίοι θα έχουν βγει παγανιά για τα μάτια του κόσμου.
Στ' @@ μας όμως. Εμείς είμαστε ελληνάρες, τριχωτοί, τσαμπουκαλήδες, ξερόλες, αλλά πάνω από όλα ΜΑΛΑΚΕΣ. Σε μία διαδρομή 200 μέτρων από το σπίτι μου ως την Α.Ο. συνάντησα το πρωί τέσσερα αυτοκίνητα. Στα τρία ο/η οδηγός μιλούσε στο κινητό!!! Ξεκληριστείτε ρε ζώα, δεν αξίζετε να επιβιώνετε! Ούτε ο ΚΟΚ σας σώζει, ούτε τα δικαστήρια, ούτε ο Θεός ο ίδιος!Του κώλου σου τα εννιάμερα που θα μας πεις και μυαλό μηδέν ξυρισμένε ευρωπΕε
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σορρυ που ξαναρωτνάω αλλά εννοώ εάν τρως πρόστημο από τον τροχονόμο εάν οι πίσω δε φοράνε ζώνες. Προβλέπει δηλαδή ο νέος ΚΟΚ πρόστημο για τους πίσω? Από νομικής πλευράς ρωτνάω.. Γνωρίζει κανείς στα σίγουρα που ίσως να έχει διαβάσει και τον νέο ΚΟΚ?
Είναι υποχρεωτικό (και ήταν ΚΑΙ με τον παλιό ΚΟΚ).
άρθρο 12 παράγραφος 5 εδάφιο α':
'Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες των οχημάτων'
Όλους τους επιβάτες.
άρθρο 12 παράγραφος 11 εδάφιο γ':
'Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 5 και 6 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων πενήντα (350,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για δέκα (10) ημέρες...'
Τις διατάξεις της παραγράφου 5 μπορεί, προφανώς, να τις παραβεί κάθε επιβάτης και όχι μόνο ο οδηγός.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ετσι απαντούν οι κύροι και όχι όπως κάποιοι εξυπνάκιδες παραπάνω που το παίζουν ευρωπΕοι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@@ μεντολες, το 'getaway' (ο θεος να το κανει...) ηταν και ξυπνησαν τωρα.Ειλικρινά αν ήταν αυτό...
Προσωπικά δεν έχω δει το video.Μου το έχουν περιγράψει όμως και τα σχόλια και τα παρελκόμενα του δελτίου...
Μιλάμε για τον ΟΡΙΣΜΟ της παραπληροφόρησης... -
Submariner δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες από αυτό που έγραψε ο Πέτρος.
-
Πηρε τα λογια του Petros προσωπικα. Πραγμα που επρεπε να κανω και εγω, γιατι ειμαι απο αυτους που μιλανε στο κινητο οταν οδηγουν. Να παω να ξεκληριστω? Και πριν απαντησεις, σκεψου το εξης:
Ο ΚΟΚ λεει οτι ειμαι νομιμος αμα μιλαω σε handsfree. Τοτε κατ'εσε ειμαι οκ? Αμα μιλαγα σε handsfree δεν μπορεις να μου πεις τιποτα γιατι ειμαι νομιμοτατος.
Ελα ομως που κατ'εμε το προβλημα ειναι η ομιλια και η απωλεια συγκεντρωσης και οχι το οτι το ενα χερι ειναι απασχολημενο. Βεβαια αμα εγω μιλαω στο handsfree δεν μπορεις να μου πεις τιποτα, ασχετα αν θα οδηγουσα χειροτερα και απο μεθυσμενος. Αν ομως μιλαω στο κινητο χωρις handsfree αλλα εχω την προσοχη μου στον δρομο, τοτε παλι θα μου ελεγες να παω να ξεκληριστω?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο ΚΟΚ λεει οτι ειμαι νομιμος αμα μιλαω σε handsfree. Τοτε κατ'εσε ειμαι οκ? Αμα μιλαγα σε handsfree δεν μπορεις να μου πεις τιποτα γιατι ειμαι νομιμοτατος.Απλά να προσθέσω ότι:
Σύμφωνα με το άρθρο 11: 'Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θήκη για ανοιχτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.'
Η χρήση ενσύρματων handsfree λοιπόν σύμφωνα με τον ΚΟΚ απαγορεύεται.
-
Κατάλαβα τι λες, Kacey, αν και διαφωνώ. Μπορεί η ομιλία στο κινητό να αποσπά την προσοχή του οδηγού, αλλά στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι νομοθέτες δεν το θεωρούν σημαντικό αρκετά για να το απαγορεύσουν. Το να έχεις όμως το ένα χέρι απασχολημένο είναι ένας επιπλέον παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων και κατά τη γνώμη μου ορθά θεωρείται παράβαση, όπως επίσης παράβαση θα έπρεπε να θεωρείται οποιαδήποτε περίπτωση στην οποία ο οδηγός έχει το ένα του χέρι απασχολημένο, είτε αυτό είναι σε κινητό, είτε σε σάντουιτς.
-
Συγνωμη, για να καταλαβω. Εσυ θεωρεις οτι το προβλημα ειναι το απασχολημενο χερι και ΟΧΙ η απωλεια προσοχης επειδη μιλας? Εισαι λαθος. Βαριεμαι τωρα να ψαχνω μελετες, συνεντευξεις ειδικων (ελληνων & ξενων), αλλα ειναι αναποδα απο οτι λες. Το προβλημα ειναι η ομιλια και οτι συνεπαγεται αυτη στην προσοχη του οδηγου, και οχι το απασχολημενο χερι. Αντιστοιχα μπορεις να κρατας ενα μηλο, ενα μπουτι, τα @@ σου, ή απλα να κρατας το τιμονι με το ενα χερι.
στα παραπανω συμφωνει και ο Σταθακης, ετσι ενας που θυμαμαι τωρα προχειρα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Είχα δει πριν 5-6 μήνες ταξιτζή με Avensis, πρωί καθημερινής, μέσα σε αστική διαδρομή και όλοι φορούσαν ζώνη (επιβάτες και ο ίδιος)! Με είχε ξαφνιάσει ευχάριστα...
Kαλο αυτο , αλλα σκεψου καθε φορα κ ειδικα στο κεντρο ο καθε ταξιτζης να περιμενει πρωτα να φορεσουν οι επιβατες την ζωνη κ μετα να ξεκινησει .....
Και δεν ειναι και ολοι οι πελατες 'σπιρτα' να την φορανε αμεσως ....υπαρχουν κ οι ηλικιωμενοι ...και ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα......κ.λ.π
Για σκεφτειτε το λιγο ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγνωμη, για να καταλαβω. Εσυ θεωρεις οτι το προβλημα ειναι το απασχολημενο χερι και ΟΧΙ η απωλεια προσοχης επειδη μιλας?Από τα δύο, θεωρώ πιο σημαντικό πρόβλημα το απασχολημένο χέρι. Η προσοχή μπορεί να αποσπάται και από άλλα πράγματα, όπως επιβάτες, ραδιόφωνο, βιτρίνες, υπέρμετρο εκνευρισμό από την οδική συμπεριφορά των γύρω μας (:lol:), ή απλή αφηρημάδα. Ο νομοθέτης πάντως συμφωνεί μαζί μου.
-
Ναι αλλα η ιστορια εχει δειξει οτι ο ελληνας νομοθετης του ΚΟΚ, συνηθως δεν εχει και μεγαλη σχεση με το αντικειμενο. Τεσπα σου ειπα, υπαρχουν παρα πολλοι που διαφωνουν, τον Σταθακη τον ανεφερα επειδη ειναι γνωστος και θυμαμαι οτι το φωναζε εδω και χρονια σε σημειο να κραξει δημοσια την επιτροπη που περασε τον τωρινο ΚΟΚ, ακριβως για αυτο το σημειο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Συγνωμη, για να καταλαβω. Εσυ θεωρεις οτι το προβλημα ειναι το απασχολημενο χερι και ΟΧΙ η απωλεια προσοχης επειδη μιλας?
Από τα δύο, θεωρώ πιο σημαντικό πρόβλημα το απασχολημένο χέρι. Η προσοχή μπορεί να αποσπάται και από άλλα πράγματα, όπως επιβάτες, ραδιόφωνο, βιτρίνες, υπέρμετρο εκνευρισμό από την οδική συμπεριφορά των γύρω μας (:lol:), ή απλή αφηρημάδα. Ο νομοθέτης πάντως συμφωνεί μαζί μου.
Εγώ πάντως θα ήμουν της άποψης kacey χωρίς όμως να γνωρίζω κάτι θετικά (έρευνα πχ)...Θεωρώ την απόσπαση της προσοχής σημαντικότερη του απασχολημένου χεριού...Το αν αποσπάται ή όχι η προσοχή και από άλλα πράγματα δεν μειώνει την επικινδυνότητά της...
-
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ την απόσπαση της προσοχής λόγω χρήσης κινητού 'αμελητέα ποσότητα', ή ανύπαρκτο κίνδυνο. Απλά, τα κινητά έχουν γίνει τόσο αναπόσπαστο (και για πολλούς, πραγματικά απαραίτητο) μέρος της καθημερινότητας μας που θα το θεωρούσα αδιανόητο να απαγορευτεί η χρήση τους από τον οδηγό. Νομίζω ότι η υποχρέωση για χρήση ασύρματου ακουστικού, ή συστήματος ανοικτής συνομιλίας είναι ένα σωστό μέτρο στην προσπάθεια να μειώσουμε, στον βαθμό του δυνατού, τις συνέπειες από την αναπόφευκτη χρήση τους.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.