-
Οικονομική μετακίνηση ,σαφώς το πιο γρήγορο μέσον
Ανάγκη και τα 2 πχ για εμένα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ανάγκη η πιο γρήγορη μετακίνηση, ε; Το να μην γίνονται τα νεύρα μας τσαντάλια από μακρά αναμονή στα διόδια που παρατείνεται ακόμα περισσότερο από τους παρακάμπτοντες την ουρά τι είναι; Ότι θέμε λέμε;
Έχουμε μπερδέψει, επίσης, κάποια πράγματα: Η μετακίνηση των πολιτών με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικά μέσα ΔΕΝ είναι είδος πρώτης ανάγκης. Είδος πρώτης ανάγκης είναι οι δημόσιες μεταφορές! Κι υπάρχουν άνθρωποι που (και) για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να έχουν ούτε παπάκι και κυκλοφορούν με τα λεωφορεία όλη μέρα. Αυτοί κορόιδα είναι; Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε, λοιπόν, ως δικαιολογία την αναγκαιότητα χρήσης μηχανής επειδή η 'επιλογή χρήσης αυτής' δε δικαιολογεί παρακάμψεις ουρών σε διόδια, κτλ.
-
Βρηκαμε τωρα τα μηχανάκια και τα 'χώνουμε'
προσωπικα πιο πολυ με ενοχλουν αυτοι που ερχονται διπλα απο την ουρα και μου παιρνουν τη σειρα στα φαναρια για αριστερα ή δεξια.
Μαλιστα οσο ειχα το Βιταρα ειχα εμβολισει δυο.
Στο Σουμπαρου δεν θελω να γρατζουναω τον προφυλακτηρα.επισης με ενοχλουν αυτοι που διπλοπαρκαρουν (ενω στα 10-20 μετρα υπαρχει μερος για να μπουν και να μην ενοχλουν) και καθυστερουν την κυκλοφορια.
για τα μηχανακια αρκουν αυτοι που κανουν σφηνες χωρις αυριο ή ερχονται πατημενοι αναποδα στον μονοδρομο.
Για να ειμαι ειλικρινης, δεν πετυχα καποιον 'αλητήριο μηχανόβιο' να μου τρωει την ουρα στα διοδια.
Πετυχα ομως πολλους καφρους να προσπαθουν να χωθουν μπροστα μου στο ταμειο της τραπεζας ή του ΣΜ -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Βρηκαμε τωρα τα μηχανάκια και τα 'χώνουμε'προσωπικα πιο πολυ με ενοχλουν αυτοι που ερχονται διπλα απο την ουρα και μου παιρνουν τη σειρα στα φαναρια για αριστερα ή δεξια.
Μαλιστα οσο ειχα το Βιταρα ειχα εμβολισει δυο.
Στο Σουμπαρου δεν θελω να γρατζουναω τον προφυλακτηρα.επισης με ενοχλουν αυτοι που διπλοπαρκαρουν (ενω στα 10-20 μετρα υπαρχει μερος για να μπουν και να μην ενοχλουν) και καθυστερουν την κυκλοφορια.
για τα μηχανακια αρκουν αυτοι που κανουν σφηνες χωρις αυριο ή ερχονται πατημενοι αναποδα στον μονοδρομο.
Για να ειμαι ειλικρινης, δεν πετυχα καποιον 'αλητήριο μηχανόβιο' να μου τρωει την ουρα στα διοδια.
Πετυχα ομως πολλους καφρους να προσπαθουν να χωθουν μπροστα μου στο ταμειο της τραπεζας ή του ΣΜΕγώ έχω πετύχει ομάδα τεσσάρων μηχανόβιων να μπαίνουν μαζεμένοι μπροστά μου. Από εκεί που ήμουν 3 αυτοκίνητο απέκτησα 5+ λεπτά καθυστέρησης. Δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη ευγένεια να περιμένουν στο πλάι, να βρουν λεφτά και μετά να κλέψουν τη σειρά...
Επίσης, το ότι υπάρχουν χειρότερες συμπεριφορές ΔΕΝ αποτελεί άλλοθι για κάποιες άλλες. Κλασική τακτική αποπροσανατολισμού (δε λέω ότι προσπαθείς κάτι τέτοιο)...
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Οικονομική μετακίνηση ,σαφώς το πιο γρήγορο μέσονΑνάγκη και τα 2 πχ για εμένα
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ενω εγω πχ οταν τριγυρναω ολη την Αττικη με το μηχανακι το κανω επειδη γουσταρω να πλαγιαζω τα 125 κυβικα του, κ απολαμβανω τη δωρεαν σαουνα που κανω (γιατι φοραω παντα τουλαχιστον μπουφαν κ κρανος, οταν βγαινω παραεξω απο τη γειτονια μου)? Κ εγω για να παω πιο γρηγορα το κανω.
Αυτο που εννοω λοιπον, ειναι οτι ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να χρησιμοποιεις μηχανη, ΓΙΑ ΝΑ φτασεις καπου πιο γρηγορα/να κυκλοφορεις πιο οικονομικα/να μην εχεις προβλημα παρκινγκ. Μπορει να μην το κανεις πχ για να το παιζεις μηχανοβιος ή για την αδρεναλινη ή για να τσιμπας γκομενακια ή δεν ξερω εγω τι, αλλα ΚΑΙ αυτο, επιλογη σου ειναι, οποτε δεχεσαι κ ολα τα αρνητικα της χρησης της μηχανης. Οπως κανω κ εγω.
-
Θα μας τρελλάνεις ρε kacey...
Το γεγονός ότι έχεις Mondeo (λέω, αν θυμάμαι είχες) αντί για Porsche είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ή ΑΝΑΓΚΗ ?
Παραγνωρίζεις ότι το δίκυκλο είναι θεαματικά φτηνότερη λύση ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ (που κάποιες φορές δεν υπάρχει αντίστοιχη δημόσια) μετακίνησης από οτιδήποτε άλλο, άρα για κάποιους είναι ΑΝΑΓΚΗ και όχι ΕΠΙΛΟΓΗ ?
Και επίσης δείχνεις να παραγνωρίζεις ότι για πολλούς ο χρόνος είναι χρήμα άρα η όσο το δυνατόν ταχύτερη μετακίνηση είναι ανάγκη.Κατά τα λοιπά περιστατικά σαν αυτό που περιγράφει ο lokatzis είναι απαράδεκτα. Ομως νομίζω ότι όλων η ζωή θα είναι απλούστερη και ευκολότερη και ηρεμότερη αν δεν διεκδικούμε ανυποχώρητα τα δικαιώματά μας αλλά παραχωρούμε με ευγένεια κάποια. Το να περιμένω 3 λεπτά παραπάνω στα διόδια επειδή μου χώθηκαν 3 ανέτοιμοι μηχανόβιοι είναι κακό, το να παραχωρήσω τη θέση μου σε έναν που το ζήτησε ευγενικά για 30 δευτερόλεπτα είναι δικαίωμά μου να μην το κάνω αλλά επιλογή μου να το κάνω.
Βασικά το μότο μου είναι 'μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν και κάνε αυτό που θα ήθελες να σου κάνουν'. Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που γράφω ελάχιστα στο 'Ζώα-ζώα-ζώα' και γυρίζω σπίτι μου ήρεμος και αρτιμελής και όχι με διάθεση να εξοντώσω τον πρώτο που μου αντιμίλησε (διότι, για να μου αντιμιλά, δε μπορεί, ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ καθώς εγώ έχω πάντα δίκιο ) και να εξαφανίσω το πτώμα.
-
Για μένα που μένω Καλλιθέα (και οσονούπω Χαλάνδρι) και δουλεύω Ασπρόπυργο (50 χλμ τουλάχιστον καθημερινά δηλαδή) είναι ανάγκη η μηχανή αν δε θέλω να τρώω το 1/3 του μισθού μου σε βενζίνες πήγαινε-έλα ή/και διόδια. Να μην αναφέρω τα χιλιόμετρα που θα μάζευα στο αυτοκίνητο, με ό,τι συνεπάγεται. Και ειναι πολλοί σαν εμένα.
-
Ιδιες ισως και χειροτερες συνεπειες εχει και η ακινησια ενος αυτοκινητου ομως
-
Οποτε το συμπερασμα ειναι ,δεν πληρωνουμε διοδια και δεν καθυστερει κανεις!
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
Οποτε το συμπερασμα ειναι ,δεν πληρωνουμε διοδια και δεν καθυστερει κανεις!Συμφωνώ απολύτως.
Παλαιότερα που κυκλοφορούσα συχνα με μηχανή αλλά και τώρα που κυκλοφορώ σπανιότατα δε θυμάμαι να έχω πληρώσει ποτέ διόδια.
Πάντως από άποψη κατανάλωσης και service δε θα έλεγα ότι μια μηχανή είναι πάντα οικονομικότερη από ένα μικρό ή μικρομεσαίο αυτοκίνητο. -
Αν #1 στόχος σου είναι η οικονομία, σαφώς και είναι (Ε άμα πάρεις καμία supersport τότε όχι αλλά τότε δεν ισχύει αυτό)
Και φυσικά η αγορά της είναι πολύ φτηνότερη.
Ολος αυτός ο κόσμος που κυκλοφορεί με μικρά scooter και παπιά πληρώνει < €10 την εβδομάδα βενζίνη -
παπια ντιζελ υπαρχουν?
-
Yπάρχουν ηλεκτρικά, και είναι πάμφθηνα στη χρήση.
-
Φυσικα κ ειναι απειρως οικονομικοτερη η μετακινηση με μηχανη, οπως κ γρηγοροτερη. Αλλα δεν ηρθε κανεις να σε αναγκασει να κυκλοφορεις με μηχανη. Δεν σου ειπε κανεις 'σου απαγορευω να κινεισαι με αυτοκινητο, οποτε αναγκαστικα θα χρησιμοποιεις μηχανη', ουτε σου πηρε το διπλωμα του ΙΧ κ σου ειπε 'μεγαλε απο σημερα μονο μηχανακι'.
ΓΙΑ ΝΑ μην ξοδευεις το 1/3 του μισθου σου σε βενζινη, ΓΙΑ ΝΑ μην τρως το χρονο σου σε μποτιλιαρισμα ή για ευρεση παρκινγκ, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να κινεισαι με μηχανη = Ειναι ΔΙΚΙΑ σου αποφαση, η οποια εκτος απο τα θετικα της οικονομιας χρηματος κ χρονου, επιφερει κ εκθεση σε καυσαεριο/ζεστη/βροχη/κινδυνο, πραγμα που ΕΣΥ διαλεξες να επιφορτιστεις.
Κ στη τελικη να το πω αλλιως. Το να περιμενεις στην ουρα ειναι καθηκον κ υποχρεωση ολων εναντι ολων. Τα παραπανω ειναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ προβληματα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ανάγκη η πιο γρήγορη μετακίνηση, ε; Το να μην γίνονται τα νεύρα μας τσαντάλια από μακρά αναμονή στα διόδια που παρατείνεται ακόμα περισσότερο από τους παρακάμπτοντες την ουρά τι είναι; Ότι θέμε λέμε;Έχουμε μπερδέψει, επίσης, κάποια πράγματα: Η μετακίνηση των πολιτών με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικά μέσα ΔΕΝ είναι είδος πρώτης ανάγκης. Είδος πρώτης ανάγκης είναι οι δημόσιες μεταφορές! Κι υπάρχουν άνθρωποι που (και) για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να έχουν ούτε παπάκι και κυκλοφορούν με τα λεωφορεία όλη μέρα. Αυτοί κορόιδα είναι; Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε, λοιπόν, ως δικαιολογία την αναγκαιότητα χρήσης μηχανής επειδή η 'επιλογή χρήσης αυτής' δε δικαιολογεί παρακάμψεις ουρών σε διόδια, κτλ.
Συμφωνώ αλλά μην ξεχνάς ότι δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα. Στην Αθήνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετακινηθείς, αστικά λεωφορεία, μετρό κλπ. Σε αρκετές όμως πόλεις, αυτά δεν υπάρχουν και οι πολίτες αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε δικά μας μέσα για να μετακινηθούμε. Παράδειγμα, στα Μέγαρα που μένω υπαρχει μονάχα ένα λεωφορείο το οποίο λειτουργεί από το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι (!) και περνάει κάθε 1 ώρα από τις συγκεκριμένες στάσεις που έχει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μετακινηθείς, πέρα από πόδια, μηχανάκια, αυτοκίνητα, ποδήλατα. Φυσικά υπάρχουν και άλλες αρκετά μεγαλύτερες πόλεις με το ίδιο πρόβλημα. Το συμπέρασμα είναι ότι καμιά φορά ναι, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην αγορά μεταφορικού μέσου διότι δεν γίνεται αλλιώς.
-
Και επειδη εχεις εσυ προβλημα,για να το ξεφορτωθεις το φορτωνεις σε αλλους.
φανταζομαι δε θα σε πειραζε να ερχομουνα να παρκαρα μπροστα στο γκαραζ σου αμα δεν εβρισκα αλλου να παρκαρω...? -
Μα το εκανες και το κανεις καθημερινα σε ολες τις στασεις του Μετρο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φυσικα κ ειναι απειρως οικονομικοτερη η μετακινηση με μηχανη, οπως κ γρηγοροτερη. Αλλα δεν ηρθε κανεις να σε αναγκασει να κυκλοφορεις με μηχανη. Δεν σου ειπε κανεις 'σου απαγορευω να κινεισαι με αυτοκινητο, οποτε αναγκαστικα θα χρησιμοποιεις μηχανη', ουτε σου πηρε το διπλωμα του ΙΧ κ σου ειπε 'μεγαλε απο σημερα μονο μηχανακι'.ΓΙΑ ΝΑ μην ξοδευεις το 1/3 του μισθου σου σε βενζινη, ΓΙΑ ΝΑ μην τρως το χρονο σου σε μποτιλιαρισμα ή για ευρεση παρκινγκ, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να κινεισαι με μηχανη = Ειναι ΔΙΚΙΑ σου αποφαση, η οποια εκτος απο τα θετικα της οικονομιας χρηματος κ χρονου, επιφερει κ εκθεση σε καυσαεριο/ζεστη/βροχη/κινδυνο, πραγμα που ΕΣΥ διαλεξες να επιφορτιστεις.
Κ στη τελικη να το πω αλλιως. Το να περιμενεις στην ουρα ειναι καθηκον κ υποχρεωση ολων εναντι ολων. Τα παραπανω ειναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ προβληματα.
καθε μηχανακι στο δρομο συνηθως σημαινει ενα λιγοτερο αυτοκινητο... κι αυτο με συμφαιρει εμενα που δεν εχω μηχανακι...
αληθεια στα μηχανακια γιατι δεν δινουν e-pass??? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για μένα που μένω Καλλιθέα (και οσονούπω Χαλάνδρι) και δουλεύω Ασπρόπυργο (50 χλμ τουλάχιστον καθημερινά δηλαδή) είναι ανάγκη η μηχανή αν δε θέλω να τρώω το 1/3 του μισθού μου σε βενζίνες πήγαινε-έλα ή/και διόδια. Να μην αναφέρω τα χιλιόμετρα που θα μάζευα στο αυτοκίνητο, με ό,τι συνεπάγεται. Και ειναι πολλοί σαν εμένα.η διαφωνια μου στην 8εση την δικη σου και του νασσ και αλλου ενος συνομιλητη ειναι οτι** η χρηση της μηχανης ειναι επιλογη σας, δεν σας υποχρεωσε κανεις να κινειστε με μηχανη**. Επομενως ο καθενας κανει τις επιλογες του ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα και πορευεται γνωριζοντας τι τον περιμενει.
επισης να υποστηριξω οτι αυτο που ειπε ο κασερις 'το αμαξι και η μηχανη ΔΕΝ ειναι ειδος αναγκης αλλα επιλογης'
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μα το εκανες και το κανεις καθημερινα σε ολες τις στασεις του Μετρο...δε χρησιμοποιω μετρο.ατυχησες.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.