-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
'Όταν ένας οδηγός κάνει ένα λάθος μία ή δύο φορές, τότε ναι, είναι λάθος. Όταν όμως περνάει μια στροφή με τον ίδιο τρόπο για 78 γύρους, τότε δεν είναι λάθος, είναι στυλ. Και όταν το στυλ κάποιου είναι να ντριφτάρει στη Rascasse με μονοθέσιο F1, δεν πρόκειται περί οδηγού αλλά περί φαινομένου'.Και ειδικά όταν βγάζει fastest lap με αυτό τον τρόπο λίγο πριν το pit stop σημαίνει ότι πιέζει σα διάολος κι έχει τον τρόπο του. Εγώ είδα o Λούης να έχει 'άποψη' και στο Λέοντα και στη Rascasse.
Μάλιστα, το 'λάθος' που έκανε στα qualifying στο Λέοντα δεν οφειλόταν τόσο στο εμπρός αργότερο μονοθέσιο, που είχε βγει σχεδόν ήδη από τη στροφή, αλλά στο ότι πήγε να δοκιμάσει σε πιό extreme εκδοχή αυτό το 'καρτίσιο' πέρασμα. Δείτε το onboard again.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Και ειδικά όταν βγάζει fastest lap με αυτό τον τρόπο λίγο πριν το pit stop σημαίνει ότι πιέζει σα διάολος κι έχει τον τρόπο του. Εγώ είδα o Λούης να έχει 'άποψη' και στο Λέοντα και στη Rascasse.Αυτο δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη οι αλλοι οδηγοι δεν εχουν 'αποψη' οσον αφορα τα περασματα τους? Πρωτη φορα οδηγανε?
Ο καθενας περναει οπως βολευει αυτον και το μονοθεσιο και οπως τελος παντων πιστευει οτι θα κερδισει τον περισσοτερο χρονο! Δηλαδη αλλοι προχθες (πχ Fisi, Wurz κλπ.) επειδη δεν τους εφευγε η ουρα δεν πιεζαν σα 'διαολοι'?
-
Μηπως 'πιεζει σα διαολος' σημαινει: Φερνω τα λαστιχα μου σε τετοια κατασταση που ο τημ-μεητ μου με 25 γυρους καυσιμο, γυριζει στον ιδιο χρονο με εμενα αδειο;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μηπως 'πιεζει σα διαολος' σημαινει: Φερνω τα λαστιχα μου σε τετοια κατασταση που ο τημ-μεητ μου με 25 γυρους καυσιμο, γυριζει στον ιδιο χρονο με εμενα αδειο;αυτο κιαν ηταν ... και μετα λενε για team orders .
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μηπως 'πιεζει σα διαολος' σημαινει: Φερνω τα λαστιχα μου σε τετοια κατασταση που ο τημ-μεητ μου με 25 γυρους καυσιμο, γυριζει στον ιδιο χρονο με εμενα αδειο;Σωστο κι αυτο...
Παντως αν ο Lewis προχθες ειχε 'αποψη', ο Alonso ηταν...ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
-
Δεν οδηγάνε όλοι οι οδηγοί με τον ίδιο τρόπο. Αν κάποιος καταφέρνει κελές επιδόσεις κάνοντας κάτι διαφορετικό από τους άλλους, είναι αξιέπαινος. Ο Schumacher δεν έμοιαζε με κανέναν στο οδηγικό στυλ κι όμως κατάφερνε το κάτι παραπάνω.
Οι εκφράσεις 'φεύγει η ουρά, φεύγουν μούτρα' είναι απλουστεύσεις που δε μπορούν να περιγράψουν μια επιλογή σε ένα πέρασμα. Το γλίστριμα το ίδιο δεν ήταν επλογή, αλλά αποτέλεσμα κυρίως της τοποθέτησης. Η αντιμετώπισή του με τις ελάχιστες απώλειες είναι το ζητούμενο, ώστε συνολικά να κερδίζεις χρόνο.
Παραπονιέται ο κόσμος ότι δε βλέπει θεαματικούς αγώνες, δεν υπάρχουν θεαματικοί οδηγοί κτλ. Μετά, όμως, λένε 'α, κοίτα τί έξυπνα που έτρεξε, μυαλωμένα, τσουκου τσουκου'. Αλήθεια, με το αποτέλεσμα και μόνο ηδονίζεται ο λαός? Αν είναι έτσι, ας βλέπουμε τον αγώνα μόνο μέσω του Live-timing και να χαιρόμαστε με τα χρωματάκια.
Είναι ευτύχημα να εμφανίζονται οδηγοί θεαματικοί και αποτελεσματικοί ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι ο Hamilton είναι τέτοιος κι επίσης ότι στο Monaco έδειξε πολύ πολύ ικανός.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Δεν οδηγάνε όλοι οι οδηγοί με τον ίδιο τρόπο. Αν κάποιος καταφέρνει κελές επιδόσεις κάνοντας κάτι διαφορετικό από τους άλλους, είναι αξιέπαινος. Ο Schumacher δεν έμοιαζε με κανέναν στο οδηγικό στυλ κι όμως κατάφερνε το κάτι παραπάνω.Το θεμα ειναι να καταφερνει το κατι παραπανω, που ο Lewis τουλαχιστον στο Monaco δεν το καταφερε. Και εστω οτι 2 τυχαιοι οδηγοι εχουν ιδιες επιδοσεις, δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτος με το κατι διαφορετικο ειναι πιο αξιεπαινος. Οπως λες κι εσυ ο συνολικος χρονος ειναι το ζητουμενο, ολα τα αλλα ειναι υποκειμενικα.
-
To 'ζητούμενο' (χρόνος) αφορά τον οδηγό και την ομάδα. Το 'υποκειμενικό' (θέαμα) αφορά τον θεατή που θέλει να βλέπει τον τρόπο που κάποιος φτάνει στο αποτέλεσμα κι όχι τους αριθμούς τους ίδιους. Δηλαδή, αν δύο οδηγοί βγάλουν τον ίδιο χρόνο σ'ένα γύρο, προτιμώ αυτόν που το κάνει με το στυλ που μου αρέσει. Σαφώς υποκειμενικό.
-
Οποιοδήποτε γλίστρημα, drift, μούτρα ή ότι άλλο είναι χάσιμο χρόνου.
Στο Lews ο hamilton τίποτα καρτίστικο ή καινούργιο δεν έκανε ούτε θα μπορούσε να κάνει γιατί δεν υπάρχει. Του γλιστράει το πίσω μέρος και ξεκλειδώνει για να διατηρήσει την πορεία του.
Ο χρόνος στο Μονακό έρχεται από το καλό traction control και τα καθαρά περάσματα. Σε τόσο αργή στροφή όπως η Rascasse τιμονιά ή γλίστρημα του εμπρός ή πίσω μέρους κοστίζει δέκατα. Επειδή η θέση σχολιαστή ήταν ακριβώς εκεί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλες τις άλλες φορές ο Λιούις πέρασε καθαρά, γραμμάτα χωρίς χρονοτριβές. Στους συγκεκριμένους γύρους άφησε 3 δέκατα εκεί.
Το σχόλιο του Αλεζί θα ήθελα να το ακούσω... -
Ο χρήστης takisp έγραψε:
Οποιοδήποτε γλίστρημα, drift, μούτρα ή ότι άλλο είναι χάσιμο χρόνου.
Στο Lews ο hamilton τίποτα καρτίστικο ή καινούργιο δεν έκανε ούτε θα μπορούσε να κάνει γιατί δεν υπάρχει. Του γλιστράει το πίσω μέρος και ξεκλειδώνει για να διατηρήσει την πορεία του.
Ο χρόνος στο Μονακό έρχεται από το καλό traction control και τα καθαρά περάσματα. Σε τόσο αργή στροφή όπως η Rascasse τιμονιά ή γλίστρημα του εμπρός ή πίσω μέρους κοστίζει δέκατα. Επειδή η θέση σχολιαστή ήταν ακριβώς εκεί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλες τις άλλες φορές ο Λιούις πέρασε καθαρά, γραμμάτα χωρίς χρονοτριβές. Στους συγκεκριμένους γύρους άφησε 3 δέκατα εκεί.
Το σχόλιο του Αλεζί θα ήθελα να το ακούσω...Διαφωνώ.
Μιλάς για Χάσιμο χρόνου σε σχέση με το ΤΕΛΕΙΟ, που σημαίνει οδήγηση στα όρια πρόσφυσης (ελάχιστα επάνω από αυτά). Οπότε, είναι προφανές ότι μπορεί κανείς να γλυστράει ΕΜΦΑΝΩΣ αλλά να πηγαίνει πιο γρήγορα από κάποιον που οδηγεί χωρίς γλιστρήματα απλά γιατί δεν οδηγά οριακά (που είναι η πλειοψηφία των οδηγών). ΠΧ. ο Ραικόνεν πολλές φορές οδηγεί υποστροφικά, που σημαίνει γλιστρώντας με το εμπρός μέρος αλλά γράφει τον ταχύτερο γύρο. Και εκεί είναι το -χαμένο προς το παρόν- ταλέντο του Ραικόνεν πχ. Και η πράξη έχει δείξει ότι οδηγοί με άψογο στυλ -Μπαρικέλο- έμειναν καλοί δεύτεροι. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
...αλλά να πηγαίνει πιο γρήγορα από κάποιον που οδηγεί χωρίς γλιστρήματα απλά γιατί δεν οδηγά οριακά (που είναι η πλειοψηφία των οδηγών)...Στην F1 δεν μπορει η πλειοψηφια των οδηγων να μην οδηγει οριακα.
-
O Χάμιλτον χρησιμοποιεί λίγο(εξαιρετικά ελάχιστο) γλίστρημα (όπως στα καρτ) για τους γρήγορους γύρους του.
Εδώ όμως νομίζω έχασε πολύ:
Youtube Video -
Στη Rascasse υπάρχουν γενικά δύο σχολές.
- Μένεις από πριν σχετικά στη μέση του οδοστρώματος στην είσοδο και σβήνεις καθώς μπαίνεις μέσα. Φρενάρεις πιό ευθεία και ρισκάρεις λιγότερο αποσταθεροποίηση.
- Κολλάς αριστερά και φρενάρεις καθώς είσαι φορτισμένος πλευρικά. Μεγαλύτερος κίνδυνος να το χάσεις, αλλά καλύτερη η γραμμή μέσα στη Rascasse.
Χοντρικά early και late apex ως προς τη Rascasse τα δύο παραπάνω, απλά λόγω της προηγούμενης καμπής είναι κάπως πιό πολύπλοκο.
Ο Hamilton ήταν της δεύτερης σχολής, γι'αυτό και ήταν ευκολότερο να του φύγει. Ξαναλέμε, χρόνο δεν κερδίζει γλιστρώντας. Άλλοι όμως γλιστρώντας χάνουν δευτερόλεπτα, άλλοι είναι έτοιμοι, το σώζουν και χάνουν δέκατα.
-
Οι μεταδόσεις για το GP στον Καναδά σύμφωνα με την σελίδα http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=449 έχουν ως εξής:
Σάββατο 9/6 - 21:00 Δοκιμαστικά σε μαγνητοσκόπηση και
Κυριακή 10/6 - 20:00 ο αγώνας live.
-
Η δική μου άποψη συμπίπτει με του Τάκη, γλίστρημα=χαμένος χρόνος. Το βασικό ζητούμενο στον αγώνα είναι η επαναληψιμότητα και σε αυτήν το γλίστρημα στοιχίζει πολύ. Το να 'τύχει' να περάσεις μια-δυο φορές με οριακό γλίστρημα χωρίς τελικά να σου στοιχίσει (επειδή ενδεχομένως, σε ευνοήσε περιστασιακά η τοποθέτησή σου) είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Στο kart που το trail-braking κάνει τη διαφορά (και συνήθως προϋποθέτει μάλιστα και οριακό γλίστρημα, που ουσιαστικά είναι τοποθέτηση) δεν υπάρχει TC. Στη F1 υπάρχει όμως
-
21:00 τα quals σημερα...(κονσερβα)
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
21:00 τα quals σημερα...(κονσερβα)Περυσι θυμαμαι τα quals του Καναδα τα ειχαν δειξει μετα τις 12, οποτε καλυτερα ετσι...
Εξ'αλλου, δυσκολα να τα εβαζαν live, αφου ειναι οι ειδησεις τοτε...
-
Δεν εχεις αδικο..αλλα και ο αγωνας 20:00 ειναι που παλι πεφτει πανω στο δελτιο..(και θα τον δειξουν κανονικα βεβαια)
Τεσπα προλαβαινουμε να ριξουμε κανενα γυρο στο ps3
-
Χθες τελικα τι εγινε με την μεταδοση?
Σε καποιες φασεις εφυγε το 16:9 και γινοταν 4:3, και χαρηκα προς στιγμην...
-
Προτιμώ το 16:9 παρόλο που έχω 4:3 τηλεόραση, η εικόνα φαινόταν καλύτερη με 16:9 έχω την εντύπωση.
Τηλεοπτικές μεταδόσεις F1 (2007)