-
Κάθομαι και υπολογίζω εάν συμφέρει διαμέρισμα ή προκάτ σπίτι με σύστημα φωτοβολταϊκών
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Κάθομαι και υπολογίζω εάν συμφέρει διαμέρισμα ή προκάτ σπίτι με σύστημα φωτοβολταϊκών
Δυστυχώς δεν έχω άποψη να εκφέρω επί του θέματος που θέτεις.
Το διαμέρισμα για ενοικίαση στυλ AIRBNB; -
Ε;;; Όχι για αγορά λέω! Οχι τώρα αλλά σαν μελλοντική κίνηση!
Δεν έχω σπίτι! Σε ενοίκιο ζω τα τελευταία 20+ ετη
Δηλαδή εάν υπάρχει ευχέρεια για μεγάλη παραγωγή που σε καλύπτει τελείως και έτσι να κάνεις απόσβεση των παγίων εξόδων ενός σπιτιού και αυτοκινήτου!
-
Ε;;; Όχι για αγορά λέω! Οχι τώρα αλλά σαν μελλοντική κίνηση!
Δεν έχω σπίτι! Σε ενοίκιο ζω τα τελευταία 20+ ετη
Κατάλαβα... Ναι αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ λένε πολλοί οτι έτσι όπως έφτασαν οι τιμές των διαμερισμάτων, τελικα συμφέρει περισσότερο το ενοίκιο.
Τι να πω... -
Δηλαδή μπορείς να βάλεις και 20 αρι;;; Και να φορτίζεις αυτοκίνητο ??
-
Δηλαδή μπορείς να βάλεις και 20 αρι;;; Και να φορτίζεις αυτοκίνητο ??
20kw είναι λίγο μεγάλο, δεν φτάνει η σκεπή ή κεραμοσκεπή.
Μέχρι 10αρι ναι αλλά τα πάνελ είναι σε 3 κατευθύνσεις το πιο συχνό φαινόμενο -
https://www.greek-systems.com/τιμη/φωτοβολταϊκό-μόνιμες-κατοικιες-22kwh-25kwh/
Έβλεπα κάτι τέτοια πακέτα!
-
https://www.greek-systems.com/τιμη/φωτοβολταϊκό-μόνιμες-κατοικιες-22kwh-25kwh/
Έβλεπα κάτι τέτοια πακέτα!
Ναι, έχουν πολλά τέτοια πακέτα. Ανάλογα τι χρειάζεσαι και πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις.
Αλλά ο μεγαλύτερος περιορισμός είναι ο χώρος για πάνελ -
@lap βρήκα ένα πακέτο για τις ανάγκες σου
Πισίνα, ασανσέρ, αντλία θερμότητας κτλ μόνο με φωτοβολταϊκά, για Tesla δεν αναφέρει κάτι, οπότε δεν είναι ο @dettol
Youtube Video -
Πω τρελαίνομαι για τέτοια. Υπόγειαρα. Με πάτωμα πολύουρίας. Έχει κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα.
Να μαστορευεις, να πλένεις το ηλεκτρικό σε μια μεριά, να έχεις πολυθρόνες για ταινίες με τα φιλαράκια σου, να παράγεις δική σου ενέργεια, και να ανεβαίνεις για φαγητό στο σπίτι και μετά ξανά στο υπόγειο με τα μηχανήματα σου.
Ζωαρα! -
Πω τρελαίνομαι για τέτοια. Υπόγειαρα. Με πάτωμα πολύουρίας. Έχει κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα.
Να μαστορευεις, να πλένεις το ηλεκτρικό σε μια μεριά, να έχεις πολυθρόνες για ταινίες με τα φιλαράκια σου, να παράγεις δική σου ενέργεια, και να ανεβαίνεις για φαγητό στο σπίτι και μετά ξανά στο υπόγειο με τα μηχανήματα σου.
Ζωαρα! -
Δεν είμαστε φυσιολογικοί. Τι να κάνουμε;
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα