-
Ο χρήστης Αγόρος Σταθης έγραψε:
Ευχαριστω.Τα πατακια με το σκορπιο οπως εγραψα και πριν λιγες μερες τα πληρωσα 55ερω και τελικα τα πισω ειναι παρα πολυ μικραφιλε εγω το παρελαβα απο το σφακιανακη 24 δεκεμβριου το ειχα παραγγειλει ασπρο με ηλιοροφη και μου εδωσε δωρεαν τα πατακια με το σκορπιο (κανονικο μεγεθος) και επιπλεον φαρμακειο και κατι αλλα....τα πατακια ειχαν κοκκινη ραφθ γυρω ειναι τελεια!!!!!!!!!!!.. νομιζω οτι πρεπει να τα γυρισεις πισω να σου δωσουν τα κανονικα
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Στα πρωτα 1000 χιλιομετρα οδηγησε μεχρι τις 3.500σαλ. Καθολου παραπανω.
Το σημαντικο ειναι να μην εδημιουργεις αποτομα φορτια στον κινητηρα. Οπως ανηφορες, φορτωμενο, και πολλα ατομα μεσα. Οχι αποτομο γκαζι αλλα ηρεμο πατημα λες και απο κατω απο το πενταλ υπαρχει αβγο.
Στα επομενα 500 ανεβα στις 4.000σαλ. Διατηρησε την σταθεροτητα στα φορτια που σου ανεφερα παραπανω.
Στα επομενα 500 ανεβα μεχρι τις 4.500σαλ. Μετα δωστα ολα.....
Ειναι σημαντικο ειδικα τα πρωτα 1000 χιλιομετρα να τα κανεις μεσα στην πολη.
Ο λογος που πρεπει να γινουν μεσα σε πολη και οχι σε ενα ταξιδι ειναι οτι αφου για τα 1000 πρωτα χιλιομετρα εχουμε θεσει ενα ωφελιμο φασμα μεταξυ 1.000σαλ και 3.500σαλ πρεπει να παιζουμε συνεχως μεσα σε αυτο με επιταχυνσεις/επιβραδυνσεις πραγμα που δεν συμβαινει με σταθερο γκαζι σε ενα ταξιδι.
Επισης να φορντισεις να επιβραδυνεις με τον κινητηρα σε σύμπλεξη και όχι με το συμπλέκτη πατημένο ή νεκρά στο κιβώτιο. Είναι πολύ σημαντικά αυτά για να πατήσουν σωστά τα ελατήρια στα χιτώνια, διαδικασία που ολοκληρώνεται κατά το 90% στις πρώτες εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Μην το παραστρωσεις ομως παραπανω απο αυτα τα χιλιομετρα γιατι ο κινητηρας επειτα απο αυτο αν συνεχιστει μουλαρωνει......Μετα οπως σου ειπα δωστα ολα.Αυτο ειναι το σωστο στρωσιμο ωστε να εχει ο κινητηρας μας αποδοση σε βαθος χρονου και οχι τωρα αυτη τη στιγμη που μιλαμε. Αν θελουμε να εχουμε απευθειας γκαζια και ιπποδυναμη με το παραπανω το συνθημα ειναι pedal to the metal. Δηλαδη δεν υπαρχει στρωσιμο. Αυτο ομως ειναι εφημερο και δεν μας εξασφαλιζει την αξιοπιστια και την διατηρηση της ιπποδυναμης σε βαθος χρονου που θελουμε εμεις. Ετσι παντως κανουν σε αγωνιστικα αυτοκινητα. Δεν τα στρωνουν δηλαδη.
ΑΛΛΑ περα απο αυτο μην ξεχνας κατι πιο σημαντικο.....Οτι οταν θα βαλεις μπρος και δεν εχει κυλησει το λιπαντικο μας παντου, και δεν εχουν φθασει σε θερμοκρασια λειτουργιας και το νερο και τα λαδια, δεν πιεζουμε ποτε τον κινητηρα ειδικα πανω απο 2.000σαλ. Αυτο για μενα ειναι πιο σημαντικο απο ενα στρωσιμο.
Δηλαδη ο καλος καθημερινος κατοχος.......thanks!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ό,τι γράφει το manual. Στο polo έγραφε ξεκινήστε κατευθείαν αλλά να κινείστε με χαμηλές στροφές. Στο suzuki γράφει να το ζεσταίνω λίγο και μετά να ξεκινάω.Και εμενα το manual γραφει οτι και εσενα για το Polo.Αλλα βρηκα ενα ενδιαφερον αρθρο που λεει οτι πρεπει να αφηνουμε το αυτοκινητο στο ρελαντι πριν ξεκινησουμε.
''The current trend is the '90% of your engine wear happens at startup' advertising ploy. This fact is absolutely true, but as it happens, it's less to to with 'grinding engine parts' and more to do with combustion. When the combustion gases burn, they form acids which are highly corrosive when their vapours condense. These acids collect in the upper cylinder areas where their temperature is raised above their dew point. The acids condense and etch the cylinder walls and piston rings. In reality, this accounts for over 85% of engine wear, the other 15% being down to abrasion. So the adverts are nearly right - most of the engine wear does happen at startup, and it is because of a lack of oil, but it isn't because the oil isn't coating moving parts - it's because it's not transporting these acidic gases away. Having said that, if you start the engine and let it idle for 15 seconds or so before moving off, you can probably add another 100,000 miles to your engine's life without one bottle of additive. This warms the oil up a tad and makes sure it's in all the most vital areas before you start putting a strain on the engine. Most handbooks tell you not to let the engine warm up before driving off (they're referring to the acid corrosion mentioned above), but they mean don't let it reach working temperature. If, however, you insist on starting up and belting off down the road, think of this next time: it takes an average engine around 3 minutes of average driving for the exhaust manifold to reach 300°C. If you blast off and run around at full throttle, right from the word go, that process takes a little under a minute. Think about it - from outside air temperature to 300°C in a minute - what exactly is that doing to the metal in your manifold? Ask anyone who's ever owned an original Audi Quattro - they'll tell you exactly what happens. ''
http://www.carbibles.com/additives.html
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html -
το manual που εχετε παιδια ειναι στα ελληνικα? Εμενα οχι, μου ειπαν οτι καποια..στιγμη θα ερθει και θα
με ειδοποιησουν. κατι που δεν περιμενω να γινει φυσικα. -
To ότι περίπου το 90% της φθοράς σε ένα κινητήρα συμβαίνει στην εκκίνησή του είναι σωστό αν το όχημα κάνει πολλές και μικρές διαδρομές, αλλά λάθος σε ορισμένες περιπτώσεις όπου το όχημα χρησιμοποιείται π.χ. για μεγάλες διαδρομές όπως ταξίδια πολλών εκατοντάδων χλμ. ή ''σκίζεται'' τακτικά.
Εκεί η φθορά από την παρατεταμένη χρήση αλλά και το άτσαλο ή μη σκίσιμο, είναι μεγαλύτερη από την φθορά εκκίνησης.Το ότι μερικά μοντέλα δεν συνιστούν προθέρμανση, έχει να κάνει και με περιβαντολλογικά θέματα. Ενα αυτοκίνητο που προθερμαίνεται ακίνητο, ρυπαίνει χημικά και ακουστικά χωρίς να παράγει μεταφορικό έργο. Εκκινώντας αμέσως δεν συμβαίνει αυτό, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ο κινητήρας τρώει ένα ζορισματάκι.
Η εξέλιξη των κινητήρων αλλά και των λιπαντικών τις τελευταίες δεκαετίες έχει συμβάλλει στο να μην θεωρείται αναγκαία η πλήρης προθέρμανση, εντούτοις μια μικρή προθέρμανση ολίγων δευτερολέπτων όπως γράφει και το αγγλόφωνο κείμενο, μάλλον είναι καλό. -
Θεωρητικα και πρακτικα σε ενα τουρμπο κινητηρα οπως του πουντο ειναι αναγκαια η προθερμανση ειτε το λεει ειτε δεν το λεει το ενχειριδιο .Πρεπει να ερθει στην σωστη θερμοκρασια το λυπαντικο του κινητηρα, του τουρμπο ,και του υγρου θα ελεγα.Ειδικα οταν η τουρμπινα θα δουλευει απο χαμηλα οπως του πουντο και με πιεση στο 1 μπαρ ισως και πιο πανω.Ειναι μαστ !
Η ατμοσφαιρα ειναι αλλη περιπτωση πιο χαλαρη θα ελεγα! -
παιδια καλησπερα.σημερα παρατηρησα οτι οταν πηγαινω σε ανηφορα το πισω πιτσιλιστηρι μου βγαζει λιγες σταγονες νερου στο πισω τζαμι.μηπως εχει συμβει και σε καποιον αλλο? το εχω παρατηρησει αλλη μια φορα.
-
Δεν εχω προσεξει κατι τετοιο στο δικο μου,βεβαια θα πρεπει να ειναι και απολυτα καθαρο για να δω τις λιγες σταγονες.
Αρκετες φορες αφου εχω βγαλει δεξι φλας στην επαναφορα του αναβει για πολυ λιγο και το αριστερο φλας. -
πολυ σωστος ο πρωλαλυσαντας, και φυσικα οποως ειπε και ο προηγουμενος φιλος οι νεοι πωλητες της abarth ειναι ασχετοι. Οταν αλλα λεει ο ενας και αλλα ο αλλος ή ακομα χειροτερα οταν ειναι ανενημερωτοι για το προιον τους, φανταστειτε πριν λιγες ημερες τους ρωτησα γινεται επεκταση εγγυησης ναι ναι γινεται σιγουρα?σιγουρα. Οταν μιλησα με τον προισταμενο after sale ο αναθρωπος εφαγε 2 μερες για να μου απαντησει επισημα πως προς το παρον δεν γινεται. Φαντασου ασχετοσυνη εδω δεν ξερανε πως δουλευει ο διζωνικος κλιματιμσος ασε μας ρε φιλε μην τους ακους καθολου, εδω ο αλλος μου λεγε στρωσιμο τα πρωτα 1500 χλμ και μετα κανονικα για να μην πω αλλαγη λαδιων επισης στα 1500 χλμ οτι ναναι
-
Ο χρήστης georgesamartzis έγραψε:
Δεν εχω προσεξει κατι τετοιο στο δικο μου,βεβαια θα πρεπει να ειναι και απολυτα καθαρο για να δω τις λιγες σταγονες.
Αρκετες φορες αφου εχω βγαλει δεξι φλας στην επαναφορα του αναβει για πολυ λιγο και το αριστερο φλας.και εμενα μου το κανει καμια φορα ειναι που μπαινει το φλας αλλαγης λωριδας και εμενα μου το κανει υποθετω δεν ειναι τιποτα. Αυτο με το πιτσιλιστηρι παντως εμενα δεν το κανει.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Αρκετες φορες αφου εχω βγαλει δεξι φλας στην επαναφορα του αναβει για πολυ λιγο και το αριστερο φλας.και εμενα μου το κανει καμια φορα ειναι που μπαινει το φλας αλλαγης λωριδας και εμενα μου το κανει υποθετω δεν ειναι τιποτα. Αυτο με το πιτσιλιστηρι παντως εμενα δεν το κανει.
Ποσα km εχεις κανει? Σκεφτομαι στις 5000 km να τα πεταξω τα λαδια.
-
Είναι πολύ σημαντικό να φύγουν τα πρώτα λάδια με το φίλτρο νωρίς. Εγώ τα άλλαξα στα 2.500 και θα τα ξανά αλλάξω στα 6.000.
-
Αρκετες φορες αφου εχω βγαλει δεξι φλας στην επαναφορα του αναβει για πολυ λιγο και το αριστερο φλας.Είναι μια λειτουργία του φλας αυτή που είναι λίγο σπαστική αλλα έινια θέμα συνήθειας. Απλά πρέπει στην επαναφορά να προσεχεις να σταθεροποιηθεί το τιμόνι τελείως ευθεία .
-
Ο χρήστης grande jerry έγραψε:
Είναι πολύ σημαντικό να φύγουν τα πρώτα λάδια με το φίλτρο νωρίς. Εγώ τα άλλαξα στα 2.500 και θα τα ξανά αλλάξω στα 6.000.Καλημερα. Το μικρο service το εκανες στην abarth?
-
Είναι πολύ σημαντικό να φύγουν τα πρώτα λάδια με το φίλτρο νωρίς. Εγώ τα άλλαξα στα 2.500 και θα τα ξανά αλλάξω στα 6.000.Προσωπικα διαφωνω με αυτη τη λογικη κ το θεωρω λιγο υπερβολικο να πεταξω φουλ συνθετικο λαδι απο τα 2500 ή ακομα κ τα 5000χλμ. Παντως οποιος.. ειναι λαρτζ μπορει να βαλει κ αυτο το οποιο συστηνεται περισσοτερο για τις εκδοσεις εσσε εσσε κ ειναι αρκετα αλμυρο.. http://flcf.onion.it/commonfile/ita/pdf ... at_ITA.pdf
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
ειναι αρκετα αλμυρο.. http://flcf.onion.it/commonfile/ita/pdf ... at_ITA.pdf' target='_blank' target='_blank' target='_blankΠόσο πάει το μαλλί;
http://flcf.onion.it/commonfile/eng/pdf ... ec_ENG.pdf' target='_blank' target='_blank
http://www.flitalia.it/en/fl/component/ ... temid,254/' target='_blank' target='_blankΑν τσούζει μπορείς να βάλεις κι αυτό: http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/1087.pdf
-
Γυρω στο 1 εικοσαρικακι το λιτρο μου ειπαν.. κ η πλακα ειναι οτι βασει αυτου του τιμοκαταλογου ειναι κ καλη η τιμη που δινουν εδω! http://www.flitalia.it/it/fl/content/view/223/317' target='_blank δεν παμε καλα..
Παντως για την ιστορια οι ιταλοι θεωρουν ως καταλληλοτερο το K pure energy. -
Είναι πολύ σημαντικό να φύγουν τα πρώτα λάδια με το φίλτρο νωρίς. Εγώ τα άλλαξα στα 2.500 και θα τα ξανά αλλάξω στα 6.000.
Καλημερα. Το μικρο service το εκανες στην abarth?
όχι στον παζαρόπουλο στο μοσχάτο
-
Μια γιορτινή άποψη του σκορπιού....
και η διεύθυνση...
http://www.flickr.com/photos/teamabarth/3128259264/sizes/o/ -
Καλημερα. Το μικρο service το εκανες στην abarth?
όχι στον παζαρόπουλο στο μοσχάτο
Εκει εβαλα πριν 20 ημερες τον συναγερμο < δεν τον ειχαν τοποθετηση με την παραδοση >, και ο υπευθυνος μου ειπε για οτιδηποτε που αφορα τον κινητηρα να απευθυνομαι στην abarth.
Ποσο σου κοστισαν λαδια - φιλτρο? τα ιδια με το 1,4 120ps χρησιμοποιουν?Ευχαριστω.
Fiat Grande Punto ABARTH