-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ένα grande punto που οδήγησα, εντελώς καινούριο, σχετικά με την ποιότητα του, μου
άφησε την χειρότερη εντύπωση. Πλαστικά κακής ποιότητας , κακός θόρυβος όταν
πέρναγα από λακκούβες, ένοιωθα την μέτρια συναρμολόγηση , τιμόνι άθλιο ποιοτικά, σε σημείο που νόμιζες ότι θα σου κόψει τα χέρια από από τα εναπομείναντα μπιμπίκια που του είχαν απομείνει από το καλούπι και βρόμα όταν το άφηνες στον ήλιο και έφραζαν τα πλαστικά του. Σχεδιαστικά μου άρεσε άλλα όταν το έφαγα στην Μ@p@ για 2-3 μέρες άλλαξα γνώμη .....αλλο grande punto Αλλο grande punto abarth εγω που το εχω ειμναι παρα πολυ ικανοποιημενος απο την ποιοτητα του και ειχα και αυοκινητα μεγαλυτερης κατηγοριας δεν χτυπαει πολυ και δεν τριζει, κατι πολυ σηματικο, για το τιμονι ομως θα συμφωνησω χανει λιγο σε αισθηση στα λιγα χλμ. Γενια ειναι παρα πολυ ωραια και καπως αναβαθμισμενο απο ενα απλο
-
κατα το στρωσιμο εχω ακουσει οτι δεν κανει καλο να εχουμε το srort boost σε λειτουργια ξερει κανεις αν ισχυει αυτο? εγω το εχω σε λειτουργια πιο πολυ για το τιμονι που εχει καλυτερη αισθηση αλλα δεν ξεπερναω τις 4000 στροφες
-
Ο χρήστης Αγόρος Σταθης έγραψε:
κατα το στρωσιμο εχω ακουσει οτι δεν κανει καλο να εχουμε το srort boost σε λειτουργια ξερει κανεις αν ισχυει αυτο? εγω το εχω σε λειτουργια πιο πολυ για το τιμονι που εχει καλυτερη αισθηση αλλα δεν ξεπερναω τις 4000 στροφεςεμενα οι μηχανικοι στν παζαροπουλο τους οποιους εμπιστεουιμαι και οχι τουσ ασεχετους τους πωλητες μου ειπνα καλυτερα να μην το χρησιμοποιηω καθολου κατ ατην διαρκεια των πρωτων χλμ και κατα τηναρχη του στρωσιματος μιας και διαφοροποιειται η πιεση της τουρμπινας και γενικοτερα του αυτοκινητου οταν ειναι on. Εγω προσωπικα μεχρι σημερα και που το στρωνω δεν το εχω χρησιμοποιησει καθολου. Χρησιμοποιω στρωσιμο με κλιμακωτη αυξηση στροφων αντιστοιχη των χλμ που εχω κανει.
-
Ευχαριστω για την απαντηση. για τα πατακια ξερεις κατι?
-
Γεια σας παιδια,
Θα ηθελα να με ενημερωσετε σχετικα με το στρωσιμο που εχετε κανει οσοι εχετε το gp abarth.
Εγω το εχω 20 μερες και εχω κανει κοντα στα 1000 χλμ.
Θελω να μου πειτε για να δω εαν μου ειπαν και εμενα τα ιδια και εαν το εχω κανει σωστα.
Ευχαριστω -
Καλημερα παιδια,
εχω το αυτοκινητο εδω και 40ημερες. Μετα απο 2500χλμ, ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.
Το sport boost δεν το εχω χρησιμοποιησει σχεδον καθολου. Πιστευω οτι ειναι λιγα τα χιλιομετρα που εχω.
Eντυπωση μου εχει κανει οτι δεν εχω δει κανενα αλλο abarth.
Γνωριζει καποιος ποσα εχουν πουληθει περιπου εως τωρα?Ευχαριστω.
-
εως τωρα εχουν πουληθει περιπου 40 με τρελες καθυστερησεις. Εχω δει 6 ολα ασπρα εγω εχω μαυρο.
Για τα πατακια που ειπε καποιος νωριτερα ξερω οτι μεσα Ιανουαριου θα ερθουν κανονικα οφειλουν να μας τα δωσουν δωρεαν εγω τωρα φοραω πατακια Grande punto ΚΑΙ το μεγεθος τους ειναι μια χαρα.
Σε οτι αφορα το στρωσιμο εμενα ο καθενας πωλητης μου τα ειπε διαφορετικα οποτε δεν τους εμπιστευομαι κιολας οποτε θα κανω το κλασικο στρωσιμο που ξερω και εμπιστευομαι, δηλ. εως τα 1500 χλμ εως 3000 στροφες και μετα ανα 500 χλμ και 500 στροφες πανω εως τα 4000 χλμ περιπου που το αυτοκινητι θα μπορει να ανοιξει φουλ Και με sport boost on.
Eγω εχω κανει περιπου 1500 χλμ και ειμαι πολυ ικανοποιημενος χθεσ μεσα στην βροχη και δεν καταλαβαινε τιποτα με 120 σε στροφες, φεναρισματα καλα απο φρενα αγκυρες παντως, ανοιγμα ολα καλα.
-
θεσσαλονικιος εισαι? νομιζω ειδα ενα μαυρο!
-
οχι φιλε αθηναιος, θεσ/κηπαντως εχω ενα φιλο που μενει λεει δεν κυκλοφορουν πολλα ενα εχει δει ενα μονο. Ενα λευκο
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ειμαι νεο μελος στο forum και ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου πανω στο θεμα. Περιμενω το δικο μου grande punto abarth μεσα στις επομενες 2 εβδομαδες. με απασχολει πολυ το θεμα στρωσιμο και οπως καταλαβαινω δεν φαινεται τα πραγματα να ειναι και πολυ ξεκαθαρα. εχει τυχει να ακουσω πωλητες καινουριου αυτοκινητου να λενε 'παρτο και σκιστο'. Η αληθεια ειναι πως στην Abarth οι καινουριοι πωλητες δεν με πειθουν για το επιπεδο γνωσης τους σχετικα με το αυτοκινητο. οταν πηγα να το κλεισω χωρισ να με εχουν ξαναδει, δεν μου ειπαν κουβεντα για το αυτοκινητο. απλα φροντισαν να διεκπαιρεωσουν την αγορα. οι προηγουμενοι και πιο φιλικοι ηταν και κατι λιγο παραπανω ηξεραν (???) Η ερωτηση μου ειναι αν καποιος ξερει συγκεκριμενα κατι για το στρωσιμο του αυτοκινητου η θα πρεπει ναμιλησω με το συνεργειο?? και παλι χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους!!!! -
Στα πρωτα 1000 χιλιομετρα οδηγησε μεχρι τις 3.500σαλ. Καθολου παραπανω.
Το σημαντικο ειναι να μην εδημιουργεις αποτομα φορτια στον κινητηρα. Οπως ανηφορες, φορτωμενο, και πολλα ατομα μεσα. Οχι αποτομο γκαζι αλλα ηρεμο πατημα λες και απο κατω απο το πενταλ υπαρχει αβγο.
Στα επομενα 500 ανεβα στις 4.000σαλ. Διατηρησε την σταθεροτητα στα φορτια που σου ανεφερα παραπανω.
Στα επομενα 500 ανεβα μεχρι τις 4.500σαλ. Μετα δωστα ολα.....
Ειναι σημαντικο ειδικα τα πρωτα 1000 χιλιομετρα να τα κανεις μεσα στην πολη.
Ο λογος που πρεπει να γινουν μεσα σε πολη και οχι σε ενα ταξιδι ειναι οτι αφου για τα 1000 πρωτα χιλιομετρα εχουμε θεσει ενα ωφελιμο φασμα μεταξυ 1.000σαλ και 3.500σαλ πρεπει να παιζουμε συνεχως μεσα σε αυτο με επιταχυνσεις/επιβραδυνσεις πραγμα που δεν συμβαινει με σταθερο γκαζι σε ενα ταξιδι.
Επισης να φορντισεις να επιβραδυνεις με τον κινητηρα σε σύμπλεξη και όχι με το συμπλέκτη πατημένο ή νεκρά στο κιβώτιο. Είναι πολύ σημαντικά αυτά για να πατήσουν σωστά τα ελατήρια στα χιτώνια, διαδικασία που ολοκληρώνεται κατά το 90% στις πρώτες εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Μην το παραστρωσεις ομως παραπανω απο αυτα τα χιλιομετρα γιατι ο κινητηρας επειτα απο αυτο αν συνεχιστει μουλαρωνει......Μετα οπως σου ειπα δωστα ολα.Αυτο ειναι το σωστο στρωσιμο ωστε να εχει ο κινητηρας μας αποδοση σε βαθος χρονου και οχι τωρα αυτη τη στιγμη που μιλαμε. Αν θελουμε να εχουμε απευθειας γκαζια και ιπποδυναμη με το παραπανω το συνθημα ειναι pedal to the metal. Δηλαδη δεν υπαρχει στρωσιμο. Αυτο ομως ειναι εφημερο και δεν μας εξασφαλιζει την αξιοπιστια και την διατηρηση της ιπποδυναμης σε βαθος χρονου που θελουμε εμεις. Ετσι παντως κανουν σε αγωνιστικα αυτοκινητα. Δεν τα στρωνουν δηλαδη.
ΑΛΛΑ περα απο αυτο μην ξεχνας κατι πιο σημαντικο.....Οτι οταν θα βαλεις μπρος και δεν εχει κυλησει το λιπαντικο μας παντου, και δεν εχουν φθασει σε θερμοκρασια λειτουργιας και το νερο και τα λαδια, δεν πιεζουμε ποτε τον κινητηρα ειδικα πανω απο 2.000σαλ. Αυτο για μενα ειναι πιο σημαντικο απο ενα στρωσιμο.
Δηλαδη ο καλος καθημερινος κατοχος....... -
σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και τον χρονο σου.....ετα το σρωσμο δεν με απασχολει...αλλωστε ειχα και ενα punto gt μεταχειρισμενο οποτε απο καθημερινη χρηση ξερω καλα.
-
Σου ευχομαι να το παραλαβεις τις επομενες 2 εβδομαδες. Εγω, το ειχα παραγγειλει 20 Αυγουστου και αντι
το αυτοκινητο να ερθει 20 Οκτωβριου το παρελαβα 16 Νοεμβριου. Βεβαια ημουν απο τους πρωτους που το ειχα παραγγειλει και πιστευω τωρα να εχει βελτιωθει η ολη κατασταση. -
παιδια καλησπερα και χρονια πολλα.Εγω το παρηγγειλα 10 οκτωβριου απο σφακιανακη στη θεσσαλονικη.ο πωλητης μου ειχε πει οτι θα ερθει σε 10 με 12 εβδομαδες.Τελικα ηρθε μεσα σε 40 μερες και το πηρα 15 δεκεμβριου.να σημειωσω οτι μου ειπε οτι θα αργησει να ερθει λιγο παραπανω επειδη το παρηγγειλα με αισθητηρες βροχης και τεμπελη.να σημειωθει οτι μενω αρτα
-
Ο χρήστης Αγόρος Σταθης έγραψε:
παιδια καλησπερα και χρονια πολλα.Εγω το παρηγγειλα 10 οκτωβριου απο σφακιανακη στη θεσσαλονικη.ο πωλητης μου ειχε πει οτι θα ερθει σε 10 με 12 εβδομαδες.Τελικα ηρθε μεσα σε 40 μερες και το πηρα 15 δεκεμβριου.να σημειωσω οτι μου ειπε οτι θα αργησει να ερθει λιγο παραπανω επειδη το παρηγγειλα με αισθητηρες βροχης και τεμπελη.να σημειωθει οτι μενω αρτακαλοριζικο, καλοταξιδο. τουλαχιστον σου εδωσαν πατακια με τον σκορπιο?
-
Ευχαριστω.Τα πατακια με το σκορπιο οπως εγραψα και πριν λιγες μερες τα πληρωσα 55ερω και τελικα τα πισω ειναι παρα πολυ μικρα
-
Αυτα προφανως τα πηρες απο Σφακιανακη? Γιατι εδω Αθηνα δεν παιζει τιποτα ακομα..
-
ουτε παττακια μου εταξαν εμενα ουτε τιποτα....το μονο που μου ειπαν ειναι οτι το αυτοκινητο που θελω, οπως το θελω επειδη υπαρχει στο τελωνειο και δεν δινεται εντολη κατασκευης στην Ιταλια θα μου παραδοθει συντομα. Αφηστε που μου ειπαν οτι αυτεσ τις 2 εβδομαδες των εορτων το εργοστασιο στην Ιταλια θα σταματουσε την παραγωγη λογω οικονομικης κρισης. Αληθεια βγαινουν και παττακια με τον σκορπιο??? αν ειναι να τους πιεσω να μου τα δωσουν με το αυτοκινητο...και σιγα μη μου τα δωσουν, αλλα λεμε μηπως και....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
ΑΛΛΑ περα απο αυτο μην ξεχνας κατι πιο σημαντικο.....Οτι οταν θα βαλεις μπρος και δεν εχει κυλησει το λιπαντικο μας παντου, και δεν εχουν φθασει σε θερμοκρασια λειτουργιας και το νερο και τα λαδια, δεν πιεζουμε ποτε τον κινητηρα ειδικα πανω απο 2.000σαλ. Αυτο για μενα ειναι πιο σημαντικο απο ενα στρωσιμο.
Δηλαδη ο καλος καθημερινος κατοχος.......Εγω επιπλεον οταν κανει κρυα εκκινηση ο κινητηρας , το αφηνω περιπου 3 λεπτα στο ρελαντι πριν ξεκινησω.Αυτο κανει καλο ή το βλαπτει? ή ξηπως τελικα δεν χρειαζεται καθολου?
-
Ό,τι γράφει το manual. Στο polo έγραφε ξεκινήστε κατευθείαν αλλά να κινείστε με χαμηλές στροφές. Στο suzuki γράφει να το ζεσταίνω λίγο και μετά να ξεκινάω.
Fiat Grande Punto ABARTH