-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ελπίζω να έχει ευχαριστη κατάληξη όλο αυτό... Πάντως, ακόμα δεν βγήκε και άρχισαν τα προβληματα τελικα.. και πιστεβα ότι αυτα πλέον δεν ισχιουν!
Ποσα Bravo ακουσες να εχουν προβλημα?
δεν έχω ακούσει βραβο να έχουν πρόβλημα... αλλα εμένα με νοιάζει το αποτέλεσμα..
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
ελπίζω να έχει ευχαριστη κατάληξη όλο αυτό... Πάντως, ακόμα δεν βγήκε και άρχισαν τα προβληματα τελικα.. και πιστεβα ότι αυτα πλέον δεν ισχιουν!
ΠΙΣΤΕΒΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΒΝΑ.
Oμολογουμενως ενα προβληματικο αυτοκινητο με ιταλικη καταγωγη εχει συνεπαγωγη στο οτι ολα ειναι προβληματικα.
Και ομολογουμενως ενα προβληματικο αλλης χωρας απλα ειναι τυχη/ατυχια/ετυχε, βελονα στα αχυρα, σταγονα στον ωκεανο.Φίλε μου , και εγώ ιταλάκιας είμαι , αλλά παραπάει το κακό...το άλλο παιδι με το 500ρακί τώρα το παιδί με το abarth , όσο και να το γουστάρεις το αυτοκίνητο , σοβαρά προβλήματα και μάλιστα πριν ακόμα ολοκήρωθεί το στρώσιμο σου γ@μανε την ψυχολογια , τα νεύρα και ενίοτε την τσέπη
-
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
δεν έχω ακούσει βραβο να έχουν πρόβλημα... αλλα εμένα με νοιάζει το αποτέλεσμα..
Εεε τοτε το αποτελεσμα ειναι αριστο! Ας μην ξεχναμε πως τον ιδιο κινητηρα φορανε και το Bravo και το Punto Abarth...
-
Se kathe aytokinito tixainoun kapoia ellatomatika ta opoia apoteloun tin eksairesi tou kanona.As elpisoume na itan mono auto k na min exoume alla paradeigmata.
Ego fobamai poli ta ellinika ksefteria tis abarth pou se periptosi problimatos tha lene alla ntalon sigoura opos k autous pou tsekaran ta autokinita prin ti paradosi tous! -
σοβαρά προβλήματα και μάλιστα πριν ακόμα ολοκήρωθεί το στρώσιμο σου
Το οτι συμβαινουν στα πρωτα χιλιομετρα του αυτοκινητου δειχνει για μενα αστοχια υλικου και οχι κακη ποιοτητα ή κακη υλοποιηση απο την πλευρα της Φιατ.Κακος βεβαια συμβαινει και αυτο αλλα οπως ολοι ξερετε συμβαινει ακομα και σε αυτοκινητα με πολλαπλασια τιμη απο αυτη ενος φιατ.
-
Εεε τοτε το αποτελεσμα ειναι αριστο! Ας μην ξεχναμε πως τον ιδιο κινητηρα φορανε και το Bravo και το Punto Abarth...
τόσο τέλειο που ο ανθρωπος έχει αρχίσει ήδη να σκέφτετε την αντικατάσταση κινητήρα...! τέλος πάντων, ελπίζω όπως λέτε να είναι η εξέρεση στο κανόνα..
-
Ο χρήστης stefangpa έγραψε:
Ego fobamai poli ta ellinika ksefteria tis abarth pou se periptosi problimatos tha lene alla ntalon sigoura opos k autous pou tsekaran ta autokinita prin ti paradosi tous!
Να μην τους φοβασαι καθολου, πιστεψε με ξερουν καλα τη δουλεια τους. Το μονο που δεν με απασχολει αυτη τη στιγμη ειναι αν το αυτοκινητο μου βρισκεται σε καλα χερια γιατι τους εχω γνωρισει κ εχουν κερδισει την εμπιστοσυνη μου κ σε αντιθετη περιπτωση δε θα φοβομουν να το πω δημοσια. Στην τελικη αυτοι θα μονταρουν μεθαυριο το κιτ, αλιμονο αν η εκπαιδευση τους ηταν ανεπαρκης, αυτο θα ζημιωνε πρωτα απ'ολα την ιδια την αμπαρθ.
Το οτι συμβαινουν στα πρωτα χιλιομετρα του αυτοκινητου δειχνει για μενα αστοχια υλικου και οχι κακη ποιοτητα ή κακη υλοποιηση απο την πλευρα της Φιατ.Κακος βεβαια συμβαινει και αυτο αλλα οπως ολοι ξερετε συμβαινει ακομα και σε αυτοκινητα με πολλαπλασια τιμη απο αυτη ενος φιατ.
Ακριβως. Εγω αναφερα το προβλημα που αντιμετωπιζω απο πλευρας customer care κ οχι αξιοπιστιας γιατι αυτα συμβαινουν σε ολους τους κατασκευαστες!
-
τόσο τέλειο που ο ανθρωπος έχει αρχίσει ήδη να σκέφτετε την αντικατάσταση κινητήρα...! τέλος πάντων, ελπίζω όπως λέτε να είναι η εξέρεση στο κανόνα..
Κ η μιτο επισης.
Αλλα που κολλαει η επιθυμια μου για αλλαγη κινητηρα;; Εγω αυτο το ζηταω για 2 λογους, πρωτον γιατι προφανως οπως ορθα ειπωθηκε στο συγκεκριμενο μοτερ υπαρχει αστοχια υλικου κ δευτερον γιατι απο τη στιγμη που λυθηκε κ τον αρχιμηχανικο της φερραρι να φερουν να το ξανασυναρμολογησει ειναι αδυνατο να κανει τη δουλεια των ρομποτ. -
Δεν ξέρω ποιά είναι η βλάβη αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις ζητώντας σε αυτό το στάδιο αλλαγή κινητήρα. Περίμενε πρώτα να δεις ποιό είναι το πρόβλημα και πόσο εκτενείς επεμβάσεις θα χρειαστούν, μπορεί να πρέπει να αλλάξει ένα εξάρτημα μόνο. Μην ρίχνεις όλα σου τα χαρτιά στο τραπέζι σε αυτό το στάδιο.
Οσο για το θέμα της συναρμολόγησης που λες, έχεις άδικο, όλοι οι αγωνιστικοί κινητήρες στο χέρι συναρμολογούνται, όχι από ρομπότ (όπως και όλοι οι κινητήρες των supercars). Απλά πρέπει να 'πέσεις' σε καλό μάστορα, αν φτάσεις σε αυτό το σημείο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απλά πρέπει να 'πέσεις' σε καλό μάστορα, αν φτάσεις σε αυτό το σημείο.Σε καλο μαστορα ή σε μαστορα που ξερει να διαβαζει σωστα τα τεχνικα εγχειρίδια της εταιριας και εχει ολα τα απαραιτητα εργαλεια;
-
Ε το ίδιο είναι
Εχουμε αρχίσει να λέμε τα αυτονόητα: πχ. αλλάζεις κυλινδροκεφαλή (λόγω πχ. καμμένης φλάντζας, συμβαίνει), ο κινητήρας θα είναι ακριβώς όπως και πριν, αρκεί να προσεχθούν μερικές 'λεπτομέρειες' όπως η ροπή σύσφιγξης των μπουζονιών, όχι πήρε ο πιτσιρικάς το αεροπίστολο και τα βίδωσε...
-
Συμφωνοι μονο που νομιζω οτι οι αγωνιστικοι κινητηρες ειναι καπως πιο αναλωσιμοι απο των ΙΧ μας που ειναι ο ιδιος για μια ζωη..
Το προβλημα ετσι κ αλλιως πιστευουμε οτι ειναι στις ανοχες καποιου κυλινδρου, οποτε εκ των πραγματων παμε κατα πασα πιθανοτητα σε αλλαγη μπλοκ. Κ γω απλα δεν θα ηθελα σε αυτη την περιπτωση να μπει η παλια μου κυλινδροκεφαλη πανω στο καινουριο μπλοκ. Μα ειναι τελικα τοσο εξωπραγματικη η επιθυμια μου; -
Ανοχές κυλίνδρου ? Μα η συμπίεση είπες είναι ΟΚ
Αν είναι κάτι τέτοιο, που σημαίνει αλλαγή μπλοκ, νομίζω έχει νόημα η αντικατάσταση του κινητήρα σε τόσο καινούργιο αυτοκίνητο.
Μην ξεχνάς πως τον κινητήρα σου τον συναρμολόγησε ρομπότ -
Αν αυτο ειναι το σκεπτικο σου...λυπαμαι, αλλα δεν εχει βγει ακομα αμαξι που θα φτανει τα δικα σου κριτηρια...
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Κ η μιτο επισης.
Αλλα που κολλαει η επιθυμια μου για αλλαγη κινητηρα;; Εγω αυτο το ζηταω για 2 λογους, πρωτον γιατι προφανως οπως ορθα ειπωθηκε στο συγκεκριμενο μοτερ υπαρχει αστοχια υλικου κ δευτερον γιατι απο τη στιγμη που λυθηκε κ τον αρχιμηχανικο της φερραρι να φερουν να το ξανασυναρμολογησει ειναι αδυνατο να κανει τη δουλεια των ρομποτ.οπως λες και εσύ, ουσιαστικά αντικατασταση κινητηρα ζητάς.. αμα δεν καταλήξουν κάπου οι μηχανικοί αυτο δεν θα απαιτήσεις?? Σου αρέσει να σου έχουν χιλιοσκαλίσει το μοτέρ, σε καινούργιο αμάξι???
-
Τελειος τυχαια επεσε στα χερια μου ενα car & driver.
Παλιο τευχος, ηταν του Οκτωβρη 2008.
Ειχε ενα συγκριτικο μεταξυ του Abarth SS και του JCWorks 211.
2 πραγματα θυμαμαι χαρακτηριστικα.
Το πρωτο ειναι οτι εχουν 1 ολοκληρο δευτερολεπτο διαφορα στο 0-100 το μεν ιταλικο 7.9 το δε εγγλεζικο 6.9.
Το δευτερο ειναι οτι ολες οι ρεπριζ τους ειναι ιδιες. Και οταν λεω ιδιες εννοω ιδιες. Πως το λενε κοβονται κοινως....Φοβερη δουλεια εχουν κανει οι Ιταλοι σε κινητηρα με ψεκασμο πολλαπλων σημειων και οχι αμεσο, μονο με τουρμπο και οχι τυπου twincharged, και απο 1.400κεκ. Η ροπη αγγιζει αυτην ενος τριλιτρου ατμοσφαιρικου 6κυλινδρου της περασμενης 10ετιας.
Για το δε Works θα ηταν πολυ αδικο να το συγκρινω με το 500 Asseto Corse 200ps. Θα κλεβαμε εκκλησιες...
-
Αν αυτο ειναι το σκεπτικο σου...λυπαμαι, αλλα δεν εχει βγει ακομα αμαξι που θα φτανει τα δικα σου κριτηρια...
μπορείς να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς γιατι είμαι κ λίγο χαζός..?!
-
Βρε κωστακη παιδι μου, οταν ποναει το ποδαρι δεν το κοβουμε. Μπορει να ποναει και απο παρανυχιδα.
-
Τζουζεπάκο μου, καταρχήν δεν το ξεκίνησα εγω αυτό για το θέμα αντικατάστασης... Έτσι δεν είναι? Έγω διαβασα αυτα που είχαν γραφτεί και απλώς ήθελα να δώσω κουράγιο στον pink of death για το προβλημά του και κοντέυω να βρώ κ το μπελά μου κιολας..!! Απτην άλλη πλευρά εκείνος μου είπε ότι δεν εχει πει κατι τετοιο... Αυτό ειναι αποσπασμα απο αυτά που είπε στο 1ο post του:
'Απο τη μερια μου επικοινωνησα ηδη κ με τη γραμμη εξυπηρετησης πελατων της Φιατ Ελλας αναφεροντας το περιστατικο κ ζητωντας αμεση αντικατασταση κινητηρα κ οχι ψαξιμο κ επισκευη οπως κ αυτοκινητο εξυπηρετησης μεχρι να αντιμετωπιστει το προβλημα. Παραλληλα ετοιμαζω κ επιστολη προς την αμπαρθ ιταλιας σε περιπτωση που δεν ικανοποιηθει καποιο απο τα αιτηματα μου σε συντομο χρονικο διαστημα..'Τέλος, αν ο corsair πιστευει οτι τα δικά μου κριτηρια είναι τόσο μεγάλα... τι να πώ.. αν εκείνος παρει ένα αμάξι και στο 1ο μήνα και του βγάλει πρόβλημα.. ας το θεωρίσει λογικό! Εγώ δεν το θεωρώ λογικό..
-
μπορείς να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς γιατι είμαι κ λίγο χαζός..?!
Υπερβολικός εισαι βασικα...
Να στο κανω λιανα... οπου και να δεις... σε οποιο φορουμ απο οποιαδηποτε μαρκα... σιγουρα θα διαβασεις και για ατυχεις στιγμες με το 'καλημερα σας'. Τι σημαινει αυτο? Οτι ολα ειναι αχρηστα? Συνηθισε στην ιδεα οτι ολα απο μια γραμμη παραγωγης βγαινουν και ειδικα με την παραλαβη του οχηματος και στο αμεσο διαστημα μπορει να βγουν στην επιφανεια καποιες αστοχιες. Αυτο δεν σημαινει τιποτα... μιας και απο την στιγμη που διορθωθουν σπανιως ξανααπασχολουν.... Αυτο ειναι περιπου κανονας.
Επιπροσθετα... μια κακη εντυπωση θα την διαδωσει καποιος σε 7 ατομα τουλαχιστον... μια καλη εντυπωση θα την μοιραστει με το πολυ 2 ατομα. Βαση αυτου του κανονα που εχει απολυτη ισχυ μπορεις να οδηγηθεις σε λανθασμενη εικονα.
Συγκεκριμενα για τους tjet εδω και 1,5 χρονο που κυκλοφορουν δεν εχει βγει καμια 'βρωμα', τιποτα το γενικευμενο... οποτε μην πιανεσαι απο μια δυο περιπτωσεις και κινδυνολογεις αδικα... Αν βεβαια τωρα ειναι να παρεις κατι και να φοβασαι μην χαλασει λογω καταγωγης του και 'ιστοριων-παραδοσεων-μυθων' τοτε απλα μην πλησιαζεις εκει...τουλαχιστον μην το χεις βαρος στην συνειδηση σου
Fiat Grande Punto ABARTH