-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
κ γιατι να μην παρεις το cupra που στριβει κ καλυτερα 21χιλιαρικα full extra????
για να λες οτι εχεις vw???ετσι κ αλλιως εμφανισιακα το gti ειναι για κλωτσιες........
21χιλιαρικα για abarth εγω δεν δινω παντως...(αν κ εμφανισιακα για μενα ειναι οτι πιο ομορφο στην κατηγορια του)...ο κινητηρας multiair μπορει να βγηκε ως ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ αλλα κατα τ αλλα για ακομη μια χρονια ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ βγηκε της vw ο κλασσικος 1.4 tsi twincharger........μπορει σε ρυπους ο multiair να ειναι καλυτερος αλλα σε αποδοση δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με τον tsi........κ την βελτιωση που παιρνει με ενα προγραμμα!
οσο για το dsg μονο αν οδηγησει καποιος μπορει να καταλαβει για τι μιλαμε......
κ μην ακουω γραφικα σχολια που διαβαζω κατα καιρους του στυλ ''το dsg ειναι για αδερφες'' το dsg ειναι για κουλους'' γιατι οι αλλαγες που κανει απλα δεν υπαρχουνε.....Kαταρχας που ξερεις οτι το cupra στριβει καλυτερα απο το polo GTI?
Αφου δεν εχει ερθει καν εδω το δευτερο.
Στα ξενα περιοδικα απο την αλλη, μιλουν ξεκαθαρα για καλυτερη ποιοτητα κυλισης και ανεση στο GTI σε σχεση με το Cupra και γενικοτερα βελτιωμενη στα σημεια οδικη συμπεριφορα.
Επισης συγκρινεις multiair με twincharger, και βγαζεις πολυ ευκολα συμπερασμα, διαβαζοντας τα αποτελεσματα περι βραβευσης κινητηρων.
Εχεις οδηγησει αυτοκινητα ΚΑΙ με τους δυο κινητηρες σε αντιστοιχου βαρους αμαξωματα?
Προσωπικα αν και εχω θεωρηθει απο πολλους ως Γερμανοφιλος, τυχαινει να εχω επαφη
και με τους δυο κινητηρες σε αντιστοιχου βαρους αυτοκινητα, και ο multiair 170 ηταν καλυτερος σε αισθηση-αποκριση-ηχο σε σχεση με τον twincharger 160/180.
Στα περισσοτερα ξενα περιοδικα επισης, οι επιδοσεις τους ειναι παρομοιες, αλλα συνολικα
τα 3 στοιχεια που ανεφερα παραπανω, ευκολα τον κανουν πιο ολοκληρωμενο ως κινητηρα.
Τα περι βελτιωσιμοτητας ειναι αλλο κεφαλαιο, και ειναι νωρις για να κρινεις καθως ο multiair μολις λανσαριστηκε, ο twincharger κυκλοφορει +3μιση χρονια.
Το μονο που ΙΣΩΣ και να λειτουργησε ανασταλτικα ως προς την βραβευση του twin τελικα στον γνωστο θεσμο, ειναι απο πρωτες ενδειξεις ξενων περιοδικων η ελαφρως μεγαλυτερη καταναλωση -ενα με εναμιση λιτρο περιπου- του multiair, κατα τα αλλα ειναι καλυτερος ως κινητηρας για τους λογους που προανεφερα.τι σχεση εχει η ποιοτητα κυλισης κ η ανεση με το αν στριβει??
ηδη τα πρωτα reviews λενε για το polo gti ναι μεν καλυτερη ποιοτητα κυλισης αλλα αρκετα υποστροφικο κ με μεγαλες κλισεις!κ 15 χρονια να περασουνε ο multiair δεν προκειται ποτε να φτασει τα 220 αλογα που παει ο tsi με ενα προγραμμα..........
δηλαδη θες να μου πεις οτι η mito qv εχει καλυτερες επιδοσεις απο το ibiza cupra??
εδω το cupra ριχνει 3 αμαξια διαφορα σε corsa opc.....
εχεις στοιχεια οτι κανει το κουπρα αυτο το πραγμα? εγω σου βαζω ενα βιντεακι παρακατω... δες το κυριως απο το 4:12 και μετα..!
-
με cupra δεν εχω ανοιξει αλλα μπορω να σας πω οτι το opc με το απλο το ειχα σχεδον ενα αμαξι....οποτε οτι και να λεμε για το Opc το οποιο ολοι λενε πως ειναι για ευθειες ειναι περιττο, παντω και εγω μεταξυ ibiza και Polo θα επαιρν ibiza.
-
1)η τιμη που εχει στο λινκ 22.700 για το κουπρα απλα δεν ισχυει.......με την εκπτωση της seat το παιρνεις 19.990 ευρω με το dsg!!!
2)το αμπαρθ για να στο κανουνε αμπαρθ σσ σου θυμιζω πως αλλαζουνε 98 περιφερειακα μερη.........
.....για να παει 180 αλογα... κ σε τι πιεση δουλευει......κ εσυ μου λες οτι παει 250 αλογα χαλαρα????μονο σε ονειρα.......οσο για το νεο αμπαρθ ss με τα 200 αλογα........με τα 25 χιλιαρικα που θα εχει ειναι ανεκδοτο!
3)το βιντεακι που μου εδειξες σε πιστα ειναι abarth ss με cupra τα οποια εχουνε διαφορα 3.500 ευρω κ το abarth ss τερματιζει μισο δευτερολεπτο πιο γρηγορα....κλαιν μαιν δηλαδη!!
αν ειχε το abarth ss 20 χιλιαρικα οσο εχει το κουπρα... ναι εννοειται οτι θα το διαλεγα..........
-
Το πρόβλημα σου που είναι δεν έχω καταλάβει...
στο ότι το αμπαρθ είναι ακριβό ;;
Στο ότι δεν εινσι πολυ πιο γρήγορο Απο το κούπες;;
Η αξία του αυτοκινήτου φαίνεται μόνο στο 0-100; -
Κανένα προβλημα........συζητηση κάνουμε!
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
Κανένα προβλημα........συζητηση κάνουμε!δεν στο είπα επικριτικά ...
εσένα ρε παιδί μου , τι σε χαλάει στο αμπαρθ?
που θεωρείς οτι υστερεί , μόνο στο dsg??
έχεις οδηγήσει το παλίο? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το πρόβλημα σου που είναι δεν έχω καταλάβει...στο ότι το αμπαρθ είναι ακριβό ;;
Στο ότι δεν εινσι πολυ πιο γρήγορο Απο το κούπες;;
Η αξία του αυτοκινήτου φαίνεται μόνο στο 0-100;Για τον φιλο, προφανως, σε 0-100km/h, 0-400μ, κολωνες καροτσες, κλπ.
Σε εργοστασιακη μορφη μιλαμε για μικρες διαφορες ανευ ουσιας.
Η διαφορα τιμης μεταξυ του νεου SS και Cupra ειναι υπαρκτη σαφως και υπολογισιμη, γυρω στα 3κ, τα οποια σου δινουν ενα καλυτερο εσωτερικο, ανταξιο των χρηματων που δινεις,
και συμφωνα με το προηγουμενο τουλαχιστον, μια αγωνιστικου επιπεδου αναρτηση, ωστε να ικανοποιησει και τον πλεον 'ανησυχο' οδηγικα, κατι για το οποιο το Cupra δεν φημιζεται.
Με απλα λογια το SS ειναι ισως το τελευταιο hot-hatch με την old-school αισθηση ενος
σωστα στημενου αυτοκινητου, με ακομη πιο συγχρονο, ευστροφο και δυνατο κινητηρα, ο οποιος ειναι παραλληλα και πιο οικονομικος.
Απο την αλλη, το Cupra ειναι πιο ευκολοδηγητο στα 'πολλα' χαρις και το εξυπνο DSG, κολακευει τους λιγοτερο μυημενους σε γρηγορη οδηγηση, αλλα και δεν προσφερει το κατι παραπανω σε αισθηση-ευχαριστηση που εχει ετσι κι αλλιως και το προηγουμενο SS.
Το νεο SS, χαρις και το TTC (σαν το eq2 της AR), αλλα και τον εξισου ισχυρο (στα χαρτια, στην πραξη ισως να ειναι και πιο ισχυρος) και πιο γραμμικο, -σε σχεση με το προηγουμενο μοτερ-, multiair, το κανει ιδανικη επιλογη για τον 'ανησυχο' πιτσιρικα (στην ψυχη κυριως) που θελει ολη την δυνατη ευχαριστηση και ελεγχο ταυτοχρονα του αυτοκινητου του,
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα...VAG δεν είναι; Τι περιμένεις;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα...
VAG δεν είναι; Τι περιμένεις;
Μην το γενικευεις...
Δεν ισχυει για ολα τα VAG αυτο που λες... -
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα...
VAG δεν είναι; Τι περιμένεις;
Μην το γενικευεις...
Δεν ισχυει για ολα τα VAG αυτο που λες...Συμφωνώ... οι Lambo είναι συμμετοχικές (αλλά όχι σαν τις Ferrari ).
-
@realzeus
...και το scirocco , το ΤΤ, το R8... -
To R8 είναι Lambo. To Scirocco συμμετοχικό δεν το πολυλές. Για το ΤΤ δεν γνωρίζω.
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11479
http://www.e-go.gr/wmotors/article.asp? ... id=3127002
http://www.drive.gr/index.php?option=co ... &Itemid=61
ολοι λενε οτι η αναρτηση κ το τιμονι ειναι πολυ καλα κ στο drive λεει οτι ειναι υποστροφικο κ η αναρτηση πολυ μαλακη για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου..............
χθες στο ΘΕΜΑ ελεγε οτι τετοιο τιμονι ουτε σε αγωνιστικα αυτοκινητα δεν συνανταμε...........
αντε βγαλε ακρη........ο καθενας το μακρυ του κ το κοντο του.....
-
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
εχεις στοιχεια οτι κανει το κουπρα αυτο το πραγμα? εγω σου βαζω ενα βιντεακι παρακατω... δες το κυριως απο το 4:12 και μετα..!
πω πω με τις κοντρες
το 7αρακι dsg φιλε μου δεν εχει launch control και ποτε και για κανενα λογο δε θα ξεκινησει σωστα
οσο για τη βελτιωση του multiar, εμαθα οτι η τουρμπινα του ειναι πιο μικρη απο αυτη της μιτο, δηλαδη μια σταλια.. αρα για τι βελτιωση μιλαμε?
κοροιδευουν καποιοι το τουρμποκομπρεσσορρα και λενε οτι δε προσφερει τιποτα, ομως προσφερει μια -σχετικα- μεγαλη τουρμπινα για βελτιωση (και για να μην ειναι ψοφιο χαμηλα υπαρχει και ο κομπρεσσορας) , αρα μη μου λετε για μοτερ της χρονιας
To R8 είναι Lambo. To Scirocco συμμετοχικό δεν το πολυλές. Για το ΤΤ δεν γνωρίζω.
ουτε ο πασχος δεν τα λεει αυτα
-
Το νεο SS, χαρις και το TTC (σαν το eq2 της AR), αλλα και τον εξισου ισχυρο (στα χαρτια, στην πραξη ισως να ειναι και πιο ισχυρος) και πιο γραμμικο, -σε σχεση με το προηγουμενο μοτερ-, multiair, το κανει ιδανικη επιλογη για τον 'ανησυχο' πιτσιρικα (στην ψυχη κυριως) που θελει ολη την δυνατη ευχαριστηση και ελεγχο ταυτοχρονα του αυτοκινητου του,
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα...Με esp που δε βγαίνει...για ποιό έλεγχο μιλάμε;
-
@realzeus
...και το scirocco , το ΤΤ, το R8...το scirocco ΔΕΝ ειναι συμμετοχικό...
για τα άλλα δεν γνωρίζω
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα...Με esp που δε βγαίνει...για ποιό έλεγχο μιλάμε;
ποιο εννοεις?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πω πω με τις κοντρες
το 7αρακι dsg φιλε μου δεν εχει launch control και ποτε και για κανενα λογο δε θα ξεκινησει σωστα
οσο για τη βελτιωση του multiar, εμαθα οτι η τουρμπινα του ειναι πιο μικρη απο αυτη της μιτο, δηλαδη μια σταλια.. αρα για τι βελτιωση μιλαμε?
κοροιδευουν καποιοι το τουρμποκομπρεσσορρα και λενε οτι δε προσφερει τιποτα, ομως προσφερει μια -σχετικα- μεγαλη τουρμπινα για βελτιωση (και για να μην ειναι ψοφιο χαμηλα υπαρχει και ο κομπρεσσορας) , αρα μη μου λετε για μοτερ της χρονιας
ουτε ο πασχος δεν τα λεει αυτα
απ οτι ξερω το abarth evo δεν φοραει το ''καλο'' κιβωτιο που εχει η mito qv.........για πιο μικρη τουρμπινα δεν ξερω.....
....το μονο που ξερω ειναι οτι φοραει την garrett gt 1446 που φοραγε το προηγουμενο abarth ss οποτε αν σκεφτεις οτι στο προηγουμενο abarth για να το κανουνε ss αλλαζανε 98 περιφερειακα μέρη για να φτασει τα 180 αλογα καταλαβαινεις οτι η βελτιωση του (εκτος της επισημης αντιπροσωπειας) φανταζει γολγοθας! -
καλα ουτε και αυτα μπορουν να κανουν καλη εκκινηση λογω αντισπιν αλλα το αλλο ξεκιναει χαλια, επειδη εχω δει το 7αρι να προσπαθει να εκκινησει απλα δε γινεται.. ξεχνα τα φαναρια..
καμια σχεση με το 6αριτωρα για τη τουρμπινα του abarth δε ξερω ειχα στο νου μου της μιτο
παντως θα μπορει να παρει μια βελτιωση με προγραμμα ακομα κι αν εχει μειωμενη αξιοπιστια, βεβαια δεν αγοραζεις ενα αυτοκινητο με το σκεπτικο της βελτιωσης.. οκ αν γινεται ευκολα καλως, αλλα το θεωρω κακο κριτηριο αγορας..
διαφορετικα παρε προηγουμενο ibiza fr να το πας 300 αλογα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ποιο εννοεις?
για το punto abarth μιλάω
οχι οτι το άλλο πάει πίσω, αλλά δν πολυ γνωρίζω
Fiat Grande Punto ABARTH