-
Στο Maha εχει βγαλει 163 αλογα στροφαλο και στο rototest(Ανδριανακης) εχει βγαλει 145+ αλογα τροχο.
Το Βravo με τον ιδιο ακριβως κινητηρα ερχεται απο το εργοστασιο με μεγαλυτερη πιεση απο οτι το Abarth και εχει βγαλει αντιστοιχα 168 και 152. -
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
το GPA εχει ονομαστικη ιπποδύναμη 155 αλογα... έχει μετρήσει κανείς σε dyno ποσα βγάζει πραγματικα απο αυτά που δηλώνει? μιλαμε για στοκ αμαξι οχι βελτιωμένο..
160 +
160 βγαζει στοκ το abarth??? Ψιλοαμφιβαλω, το εχεις δυναμομετρησει η το εχεις διαβασει καπου?
προσωπικά οχι, δεν έχω αμπαρθ
έχω δει δυναμομετρησεις...
Στον τροχό φτάνει αρκετή δύναμη ...
Μαζί με τον tsi είναι τα πιο δυνατά 1400αρια ...
Δυνατότερο Απο 207 rallye & Ibiza fr -
Tα 207 Rallye/GT και το FR εχουν βγαλει 155 στροφαλο οσα και ο 1.4 TSI 140 του Golf(αλλωστε ο ιδιος κινητηρας ειναι) και 135+- τροχο (138 τροχο το Golf TSI 140 στο rototest)
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Tα 207 Rallye/GT και το FR εχουν βγαλει 155 στροφαλο οσα και ο 1.4 TSI 140 του Golf(αλλωστε ο ιδιος κινητηρας ειναι) και 135+- τροχο (138 τροχο το Golf TSI 140 στο rototest)μιλάω για τι 160αρη του ροκο...
αν και δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από διαφορετικά δυναμόμετρα με διαφορετικες συνθήκες λειτουργίας.... -
Σε σηζητηση που εκανα σημερα με τον τοπικο αντιπρσωπο για το evo abarth μου ειπε οτι η τιμη του θα ειναι 20700 ευρω.τι θεωρω λιγο τσιμπημενη.
-
Ολες οι δυναμομετρησεις στον τροχο ειναι απο το rototest και στο στροφαλο ειναι απο maha ή το δυναμομετρο του power , τα οποια εχουν βγαλει ακριβως τις ιδιες τιμες σε ιδια αυτοκινητα οποτε δεν υπαρχει προβλημα στην συγκριση.
Ο 160 αρης δεν ξερω ποσο εχει βγαλει αλλα το golf GT/Ibiza Cupra βγαζουν 170+ τροχο και 193+ στροφαλο.Ο 160αρης πρεπει να βγαζει γυρω στα 160 τροχο , 180 στροφαλο αλλα δεν εχω δει καποια δυναμομετρηση.
Μιας και αναφερθηκα σε δυναμομετρησεις , η Mito QV εβγαλε στο Power 183 στροφαλο οταν το SS ειχε βγαλει 188 αρα ουσιαστικα βγαζουν πανω κατω τα ιδια , κατι λογικο μιας και εχουν την ιδια τουρμπινα.
-
Ο χρήστης stathis rs έγραψε:
Σε σηζητηση που εκανα σημερα με τον τοπικο αντιπρσωπο για το evo abarth μου ειπε οτι η τιμη του θα ειναι 20700 ευρω.τι θεωρω λιγο τσιμπημενη.Με βαση την τιμη των ανταγωνιστων την βρισκω λογικη.Αν ομως βγαζει τα αλογα που βγαζει και η QV(ιδιος κινητηρας) τοτε θα ειναι φτηνο...
-
σημερα μιλασα με παζαρόπουλο - μοσχατο και μου είπαν οτι το abarth evo θα έρθει τελος ιουνίου για test drive και οτι το τελικο κόστος του (τέλη - πινακίδες) θα είναι 20.500... και το SS kit λέγετε οτι θα είναι κανα 3χιλιαρο αν και ακόμα δεν είναι σιγουροι για το 2ο... Η καθαρή τιμή του μου είπε οτι θα είναι 19.800κατι...
-
@red_monsterΟλες οι δυναμομετρησεις στον τροχο ειναι απο το rototest και στο στροφαλο ειναι απο maha ή το δυναμομετρο του power , τα οποια εχουν βγαλει ακριβως τις ιδιες τιμες σε ιδια αυτοκινητα οποτε δεν υπαρχει προβλημα στην συγκριση.
Ο 160 αρης δεν ξερω ποσο εχει βγαλει αλλα το golf GT/Ibiza Cupra βγαζουν 170+ τροχο και 193+ στροφαλο.Ο 160αρης πρεπει να βγαζει γυρω στα 160 τροχο , 180 στροφαλο αλλα δεν εχω δει καποια δυναμομετρηση.
Μιας και αναφερθηκα σε δυναμομετρησεις , η Mito QV εβγαλε στο Power 183 στροφαλο οταν το SS ειχε βγαλει 188 αρα ουσιαστικα βγαζουν πανω κατω τα ιδια , κατι λογικο μιας και εχουν την ιδια τουρμπινα.
ναι μόνο που η QV είναι 170 και το SS δηλωνουν 180+...οποτε αυτο δεν είναι καλο για το 2ο... τότε είναι ψέμα τα 191 αλογα του SS που λένε??
-
Λογικο ειναι και το 191 αφου εχουν βγαλει και 188.Ισως η QV να εχει λιγο χαμηλοτερη πιεση(το πιο λογικο) γι'αυτο να βγαζει 183.Αν παντως και το ABarth βγαζει 183+- τοτε μιλαμε για πολυ καλη Value for Money επιλογη
-
@red_monsterΟλες οι δυναμομετρησεις στον τροχο ειναι απο το rototest και στο στροφαλο ειναι απο maha ή το δυναμομετρο του power , τα οποια εχουν βγαλει ακριβως τις ιδιες τιμες σε ιδια αυτοκινητα οποτε δεν υπαρχει προβλημα στην συγκριση.
δεν μπορείς να συγκρίνεις τιμές από δυναμομετρήσεις διαφορετικών αυτοκινητων διαφορετικές μέρες...
μόνο σαν εύρος μπορείς να το δεις (για το ίδιο αυτοκίνητο ) για την επιτυχία ή όχι μιας βελτίωσης...
οι τιμές που παραθέτεις είναι η λεγόμενη 'διορθωμένη ισχύς'...
η οποία με το κατάλληλο μαγείρεμα σου βγάζει ότι νουμερα θέλεις....
αν π.χ. η διαφορα θερμοκρασία εισαγωγής με περιβάλλον εισαχθεί μεγαλύερη από την κανονική μεταβάλλεται το πικ... -
Λογικο ειναι και το 191 αφου εχουν βγαλει και 188.Ισως η QV να εχει λιγο χαμηλοτερη πιεση(το πιο λογικο) γι'αυτο να βγαζει 183.Αν παντως και το ABarth βγαζει 183+- τοτε μιλαμε για πολυ καλη Value for Money επιλογηκολλάτε πολύ στα άλογα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν μπορείς να συγκρίνεις τιμές από δυναμομετρήσεις διαφορετικών αυτοκινητων διαφορετικές μέρες...
μόνο σαν εύρος μπορείς να το δεις (για το ίδιο αυτοκίνητο ) για την επιτυχία ή όχι μιας βελτίωσης...
αν π.χ. η διαφορα θερμοκρασία εισαγωγής με περιβάλλον εισαχθεί μεγαλύερη από την κανονική μεταβάλλεται το πικ...http://www.rototestinstitute.org/
Εδω σου λεει οχι απλα το corrector factor αλλα την θερμοκρασια εισαγωγης , λαδιου την μη διορθομενη ισχη/ροπη κλπ
Δεν καταλαβαινω γιατι κολλας τοσο πολυ
-
αν π.χ. η διαφορα θερμοκρασία εισαγωγής με περιβάλλον εισαχθεί μεγαλύερη από την κανονική μεταβάλλεται το πικ...http://www.rototestinstitute.org/
Εδω σου λεει οχι απλα το corrector factor αλλα την θερμοκρασια εισαγωγης , λαδιου την μη διορθομενη ισχη/ροπη κλπ
Δεν καταλαβαινω γιατι κολλας τοσο πολυ
γιατί μπορεί το ένα δυναμομετρο να σου βγάλει 160 κσι το άλλο 150 άλογα...
Απο τον τροπο που δένουν το αυτοκίνητο μέχρι τις θερμοκρασίες όλα παίζουν ...
´ -
Σου ειπα πιο πανω οτι ολες οι μετρησεις που εγραψα ειναι απο το ιδιο ή παρομοιο δυναμομετρο.
Φυσικα και παιζουν αλλα δεν παιζουν τοσο πολυ ωστε οι μετρησεις να ειναι μη συγκρισιμες(τηρουμενων των αναλογιων παντα).Διαφορες +-3% ειναι λογικες.Αν δεις στο ιδιο δυναμομετρο και στο ιδιο αμαξι διαφορες της ταξεως του 10% προφανως κατι δεν παει καλα.Εγω μεχρι ωρας ποτε δεν εχω δει κατι τετοιο γιατι το κανεις λοιπον τοοοοοοοοοοοοσο θεμα?
-
Ο χρήστης stathis rs έγραψε:
Σε σηζητηση που εκανα σημερα με τον τοπικο αντιπρσωπο για το evo abarth μου ειπε οτι η τιμη του θα ειναι 20700 ευρω.τι θεωρω λιγο τσιμπημενη.Τσιμπημενη αν αναλογιστεις οτι το προηγουμενο ειχε € 18.700 αρα € 2.000 πανω. Ο ανταγωνισμος παντως κυμαινεται πανω κατω στα € 20.000 οποτε ειναι μεσα.
-
20.700 οντως ειναι πολλα..........
γιατι αν βαλεις δερματινα καθισματα κ μια ηλιοροφη τοτε πας 22.700 ξεφευγεις.....
αν κ η κατηγορια κυμαινεται σε αυτη την τιμη πανω κατω χωρις αυτο να ειναι δικαιολογια βεβαια γτ ολα τα αυτοκινητα τσιμπημενες τιμες εχουνε.......
-
Promo video με το νεο Abarth GP EVO...
-
http://www.autoblog.gr/2010/06/16/photo ... arth-500c/
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Promo video με το νεο Abarth GP EVO...μπράβο..! ειναι πολυ γαμιστερο!!!! τελος εφυγα...!!!
Fiat Grande Punto ABARTH