-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Όσον οφορά το Grande Punto Abarth SS, δυναμομετρημένο, στον τροχό βγάζει κάπου ~170 άλογα.
Παρεθεσα πιο πανω το διαγραμμα. Οι μετρησεις ιπποδυναμης ειναι
ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ. 152ιππους βγαζει, τωρα εσεις πετατε νουμερα ετσι για να κανουμε
κουβεντα. Ουτε 194 στροφαλο βγαζει, ουτε 170περιπου στους τροχους.
Οι 152ιπποι στους τροχους με τις αναμενομενες για προσθιοκινητο απωλειες (γυρω στο 7-10%)
ειναι γυρω στα 165-170αλογα στον στροφαλο.Τα άλογα τροχού που ανέφερα, τα δυναμομέτρησε κάτοχος εργοστασιακού GP Abarth SS και μου τά'πε...
...και εγω διαβασα σε forum των Scirocco πχ για ενα εργοστασιακο που βγαζει 184στροφαλο, οπου παρεθεσε μαλιστα
και διαγραμμα. Καποιες μικρες εξαιρεσεις υπαρχουν, μπορει λογω ιδανικου(?) στρωσιματος σε συνδυασμο
με 100αρα μονο βενζινη, και ισως δυναμομετρηση σε περιοδο με υψηλο ποσοστο υγρασιας και χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια.
Το θεμα ομως ειναι οτι αυτες οι περιπτωσεις ειναι σπανιες και δεν αποτελουν τον κανονα...
Αυτο προσπαθω να πω. Τωρα ΑΝ ετυχε καποιο πιο δυνατο, δεν σημαινει οτι ισχυει γενικως, απο την στιγμη που και αλλα
περιοδικα (πλεον των 4τροχων) εκει γυρω στα 152-155ιππους το εχουν βγαλει στους ΤΡΟΧΟΥΣ...Αν έχει πολλή ζέστη έξω, θα βγάζει λιγότερα άλογα (τροχό) αν κατάλαβα καλά;
-
Έχει μάθει κανείς πόσο θα κοστίζει το kit Esseesse του Punto EVO Abarth;
-
οσο και του παλιου περιπου € 4.500 - € 5.000 με τοποθετηση.
-
Παίδες, αν το GP Abarth φόραγε εξαρχής τα μηχανικά του Esseesse (Garrett τουρμπίνα, μπεκ, πολλαπλή, καταλύτη, κλπ.) και ήταν ρυθμισμένο όπως είναι τώρα (155 ίπποι και 230Nm ροπής), θα είχε διαφορές με το υπάρχον GP Abarth σήμερα;
-
Ο χρήστης rxbkrs έγραψε:
πιστευω οτι πρακτικα θα ειναι πανω απο 180 αφου το παλιο SS σε δυναμομετρηση εβγαλε 190+... οποτε αυτο θα εχει κατι παραπάνω λογικα παντα.... ας μας πει καπιος με SS τι ιππους εβγαλε οταν το δυναμομετρησε..
απτην αλλη πλευρα κατι θα περνει και απο βελτιωση με περιφερειακα ρε παιδια.. 215-220 με ασφαλεια..Το GP Abarth SS βγάζει 194 άλογα (στρόφαλο) δυναμομερημένο. Και παραπάνω άλογα να βγάζει το Punto EVO Abarth SS, κανονικά θα πρέπει να το λένε στα ονομαστικά άλογα...
Στο site των e-tuners έχει ένα που λένε οτι έβγαλε 186 στη δυναμομέτρηση. Πάντως καλύτερα να βλέπετε δυναμομετρήσεις όχι στους τροχούς κατά τη γνώμη μου αλλά στο στρόφαλο μετά τις διορθώσεις. Γιατί στους τροχούς είναι ακόμα πιο σχετικό. Επηρεάζεται από διάφορα πράγματα και μπορεί να βγάζει ψιλο οτι να'ναι..Αμάξια με 40 άλογα διαφορά μπορεί να βγαίνουν με τα ίδια άλογα στο τροχό 'και καλα' από το δυναμόμετρο..
Για παράδειγμα βελτιωμένο ss παρακάτω. Κοιτάξτε δύναμη στους τροχούς που έβγαλε..
Βλέπε 'wheel power'.
-
Ο χρήστης rxbkrs έγραψε:
Παίδες, αν το GP Abarth φόραγε εξαρχής τα μηχανικά του Esseesse (Garrett τουρμπίνα, μπεκ, πολλαπλή, καταλύτη, κλπ.) και ήταν ρυθμισμένο όπως είναι τώρα (155 ίπποι και 230Nm ροπής), θα είχε διαφορές με το υπάρχον GP Abarth σήμερα;Γνωρίζει κανείς;
-
Ο χρήστης rxbkrs έγραψε:
Παίδες, αν το GP Abarth φόραγε εξαρχής τα μηχανικά του Esseesse (Garrett τουρμπίνα, μπεκ, πολλαπλή, καταλύτη, κλπ.) και ήταν ρυθμισμένο όπως είναι τώρα (155 ίπποι και 230Nm ροπής), θα είχε διαφορές με το υπάρχον GP Abarth σήμερα;
Γνωρίζει κανείς;
Γνώμη μου,
Σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα θα είχε καλύτερες καμπύλες. Πιο γεμάτες.
-
Ή απλά θα είχαμε μια σύγχρονη εκδοχή του Punto GΤ: μεγάλη τουρμπίνα, άδειο χαμηλά, αρκετό lag και ξαφνικό ξέσπασμα όταν φουσκώσει η τουρμπίνα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ή απλά θα είχαμε μια σύγχρονη εκδοχή του Punto GΤ: μεγάλη τουρμπίνα, άδειο χαμηλά, αρκετό lag και ξαφνικό ξέσπασμα όταν φουσκώσει η τουρμπίνα.Αν και δε νομίζω να δούλευε έτσι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας του κινητήρα του. Ακόμα και στο Esseesse, που έχει παραπάνω άλογα και ροπή, δεν ξεσπάει σαν το Punto GT. Τα θετικά που ξέρω σίγουρα ότι θά'χε είναι τα εξής: Η αναβάθμιση σε Esseesse σε σχέση με τώρα θα ήταν, ΠΟΛΥ πιο φτηνή (~3.000 € έναντι το ποσό των 5.500 € που ισχύει σήμερα), πιο λίγος χρόνος εργασίας και τοποθέτησης, δε θα είναι απαραίτητο να ξηλώνεται το μισό αμάξι για να τοποθετούνται τα μηχανικά, τα ανταλλακτικά του υφιστάμενου Abarth θα είναι λιγότερα σε σχέση με τώρα, κλπ. Κάτι σαν την αναβάθμιση Esseesse στο 500 Abarth εν πας περιπτώσει. Απλώς η απορία πού'χα είναι, αν το 'κανονικό' GP Abarth είχε αυτά τα μηχανικά, δε θα έπιανε καλύτερα πιο ψηλά;
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Γνωρίζει κανείς;
Γνώμη μου,
Σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα θα είχε καλύτερες καμπύλες. Πιο γεμάτες.
Όταν λες καλύτερες και πιο γεμάτες καμπύλες;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ή απλά θα είχαμε μια σύγχρονη εκδοχή του Punto GΤ: μεγάλη τουρμπίνα, άδειο χαμηλά, αρκετό lag και ξαφνικό ξέσπασμα όταν φουσκώσει η τουρμπίνα.το πακετο ss που περιλαμβανει την τουρμπινα της garret 1446, δεν μπορεις να πεις οτι αυτος ο τυπος της τουρμπινας ειναι μεγαλη για τα κυβικα, καθε αλλο μαλιστα θεωρειται μικρη με αμεσο σπουλαρισμα απο τις 1700 στροφες!
Ανηκει και αυτη στην κατηγορια των 'ντιζελο'τουρμπινων.
Εδω κυκλοφορουν t-jet με τουρμπινa garret gt2554, σωστα ρυθμισμενα με πολυ καλη-γεματη καμπηλη σε ολο το φασμα των στροφων, χωρις lag. -
Και πάλι όμως είναι μεγαλύτερη από την IHI vl36 που φορούν τα απλά 155άρια, σωστά;
-
και τη πιο μικρη τη φορανε τα MA σωστα?
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Και πάλι όμως είναι μεγαλύτερη από την IHI vl36 που φορούν τα απλά 155άρια, σωστά;μεγαλυτερη μεν αλλα οχι τοσο οσο να θεωρηθει big turbo.
-
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Και πάλι όμως είναι μεγαλύτερη από την IHI vl36 που φορούν τα απλά 155άρια, σωστά;
μεγαλυτερη μεν αλλα οχι τοσο οσο να θεωρηθει big turbo.
τα abarth punto/bravo/delta 150 φοράνε την vl37...
την vl36 την φοράνε τα 120αρια punto/bravo/deltaη vl37 είναι αρκετά μικρή, η δε vl36 ακόμα μικρότερη
κάπου είχα βρεί (στο epaper νομίζω ) και τις μέγιστες παροχές τους...
της 36αρας είναι κοντά στα 160hp
και της 37αρας κοντά στα 180hp -
Κάπου είχε πάρει και το μάτι μου και vl35
Αυτή τώρα τι να τανε...
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Κάπου είχε πάρει και το μάτι μου και vl35Αυτή τώρα τι να τανε...
Δεν ξέρω αν Υπάρχει σαν μοντέλο , πάντως το γκρουπο δεν την χρησιμοποιεί ...
Η μικρότερη που χρησιμοποιεί είναι στα πουνο/μπραβο/δέλτα 120 ,vl36...
Και η μεγαλύτερη στις mito qv/g 170/Abarth ss garrett
Μιλάω για 1400αρια t-jet & multiair -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μεγαλυτερη μεν αλλα οχι τοσο οσο να θεωρηθει big turbo.
τα abarth punto/bravo/delta 150 φοράνε την vl37...
την vl36 την φοράνε τα 120αρια punto/bravo/deltaη vl37 είναι αρκετά μικρή, η δε vl36 ακόμα μικρότερη
κάπου είχα βρεί (στο epaper νομίζω ) και τις μέγιστες παροχές τους...
της 36αρας είναι κοντά στα 160hp
και της 37αρας κοντά στα 180hpσωστα......
-
Οπότε γενικά, καλύτερα εξαρχής το GP Abarth με τα εξαρτήματα του Esseesse που προανέφερα;
-
Ο χρήστης rxbkrs έγραψε:
Οπότε γενικά, καλύτερα εξαρχής το GP Abarth με τα εξαρτήματα του Esseesse που προανέφερα;όχι, καλύτερα το abarth με τα εξαρτήματα του abarth και το ss με τα εξαρτήματα του ss...
Fiat Grande Punto ABARTH