-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μιας και γω ειμαι ακριβοδικαιος και δε φοραω παρωπιδες
-
γελασαμε
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Οχι ρε στο Abarth απενεργοποιειται πληρως το antispin
Θαρρώ πως το μόνο της συνομοταξίας που βγάζει το asr off είναι το 500 Abarth.
Kοιταξε δεν εχω οδηγησει το Abarth αλλα στο δικο μου (T-jet) απενεργοποιειται πληρως το antispin , αρα πιστευω και στο Abarth θα ειναι το ιδιο.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Kοιταξε δεν εχω οδηγησει το Abarth αλλα στο δικο μου (T-jet) απενεργοποιειται πληρως το antispin , αρα πιστευω και στο Abarth θα ειναι το ιδιο.
Εγώ το χω οδηγήσει πριν κάνα χρόνο και δεν θυμάμαι ρε γμτ. Η λογική λέει ότι επειδή έχει τα ίδια ηλεκτρονικά με Mito ισχύουν τα ίδια. Γενικά πάντως αν βάλεις βιντεάκια στο youtube θα δεις ότι όλα αναβοσβήνουν. Δεν μπορεί όλοι να είναι τόσο γκάβακες!
-
πληρως γενικα ή μεχρι καποια χλμ ?
(το οποιο βεβαια βοηθαει στην εκκινηση) -
Απενεργοποιειται εντελως.Το εχω δοκιμασει πολλες φορες.
Σε στεγνο δεν βοηθαει καθολου για να κανεις σωστη εκκινηση , σε βρεγμενο βοηθαει παρα πολυ.
-
Να πω και εγω δυο πραγματακια απο την πλευρα μου μιας και τυχαινει να εχω οδηγησει
και τα δυο.
Το Cupra ειναι ενα ικανοτατο 'οπλο' που στα χερια ακομα και του μετριου οδηγου, μπορει να 'πυροβολει' χαρις την μελετημενη κλιμακωση Dsg κιβωτιου με τον TSI.
Δεν κρεμαει πουθενα, λειτουργει σαν ηλεκτρικο, στριβει αρκετα καλα και εχει καλη αισθηση
το τιμονι του. Απο την αλλη βεβαια καποιος που αρεσκεται σε χειροκινητες αλλαγες (οπως και εγω... ) νιωθει μετα απο ενα σημειο καπως ανικανοποιητος, σαν να εχει παντα τον τελευταιο λογο ενα ηλεκτρονικο συστημα παροτι πολυ 'εξυπνο' και ταχυτατο.
Το SS ειναι ενα old school hot hatch, το οποιο θα εκτιμησει περισσοτερο ο 'ψαγμενος'.
Εχει ακομα καλυτερο στησιμο, σχεδον αγωνιστικη σε αισθηση αναρτηση-φρενα, υστερει ελαχιστα στο τιμονι, αλλα ειναι τοσο κορυφαιο και στιβαρο το πλαισιο, που γρηγορα ξεπερνας την μικρη διαφορα του εκει.
Το μοτερ του 'φουσκωνει' λιγο παραπανω αλλα εχει τοσο μηχανικη αισθηση μαζι με το χειροκινητο κιβωτιο, που σου δινει την εντυπωση οτι ειναι πολυ πιο δυνατο ενω στην πραγματικοτητα οχι τοσο πολυ, στις ρεπριζ τουλαχιστον.
Προσωπικα για εντονες συγκινησεις θα πηγαινα στο SS. Aπλα να δουμε πλεον πως θα ειναι απο κοντα και το fl, Το οποιο τιμολογιακα και με βαση τις προηγουμενες εκδοσεις αλλα και εσωτερικο ανταγωνισμο (Μito QV) θεωρω οτι θα πρεπει να κινηθει γυρω στα 21κ περιπου.
Το μονο που θα ηθελα , θα ηταν να παρεχεται εστω εξτρα απο την Abarth ενα μελετημενο
σε ημιεργοστασιακο επιπεδο μηχανικο μπλοκε (ισως απο Asseto Corse?) , που να συνεργαζεται καλυτερα με τα ηλεκτρονικα. -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Η ecu ιδια δεν ειναι; Μη καταβαλεις προσπαθειες να με κολλησεις στο τοιχο (ξαναλεω το εχει Φ Ι Λ Ο Σ), για τη ταμπακερα εχεις κατι να πεις; Ειναι ακριβο το abarth ή οχι; Πως θα χαρακτηριζες εναν που θα διαλεγε το abarth ss εναντι του fr/cupra; Εγω ας μη πω καλυτερα...το λιγοτερο θυμαεπειδή δεν το πολυκατέχεις ακού...
πέρα από τα άλογα κλπ , το gpa είναι ένα σπορ , σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου...
το σέατ είναι άλλο ένα κούπρα , με δυνατό μοτέρ , μέτριο τιμόνι , ωραίο κιβώτιο και ψευτοσπορ συμπεριφορά...αλλά σπορ δεν είναι , δεν είναι συμμετοχικό , δεν πλασάρεται η ουρά , και σε δρόμο με όλων των ειδών τις στροφές , μένει πίσω...το abarth ss είναι χτισμένο με την ίδια ακριβώς λογική που είναι και τα fr/cupra...
φυσικά και παίρνει πρόγραμμα , φυσικά και ανεβάζει πολλά παραπάνω από 200hp...και στο κάτω κάτω , το ένα φέρει το σήμα της abarth και το άλλο της seat...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πόπο ξύλο που τρώνε από το 4.40 και έπειτα το ClioRS και το Ibiza Cupra
πωπω ριχνει σε ενα αυτοματο χωρις launch control
αν δεν είχε το dsg φαντάζεσαι που θα ήταν το cupra??
καλά λένε οτι η φιατι δίνει τρελά νούμερα για τις επιδόσεις...
το πιο αργό στα χαρτία είναι το γρηγορότερο στην πράξη...
έπρεπε να γυρίζαν ολόληρη την πίστα να βλέπαμε πως θα καθόταν το ss απέναντι στην κλιάρα...το κούπρα δεν το συζητώ...posting.php?mode=quote&f=15&p=1738008
οοο σουλτανννν -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Πόπο ξύλο που τρώνε από το 4.40 και έπειτα το ClioRS και το Ibiza Cupra
22000 Ευρω για ενα punto οταν το ibiza fr dsg κοστιζει 20000 και με +500 Ευρω πας 200++ αλογα; Υπαρχει κοσμος που δινει 22000 Ευρω δηλαδη 7,5εκ δραχμες για ενα punto????
ΥΓ. Πως γινεται το punto να φευγει στην εκκινηση απο ενα dsg που στα χαρτια τουλαχιστον εχει ταχυτερο 0-100?
ΥΓ. Δεν βαζω καν στη τιμη τις εκπτωσεις που δινει συνηθως η seat.Καταρχήν προς τι τόσο άγχος?
Ποιός ανέφερε για βελτιώσεις μπαρμπαΜήτσοDevelopment με 500 εβραίοι?
Η τιμή τι σχέση έχει μαν όταν εγώ αναφέρθηκα στο TSαγάκ**I ** που δίνει το Esseesse?Για το 1ο ΥΓ έχω να σου πω ότι η τακτική του Gruppo στις αναφερόμενες επιδόσεις είναι οι πλέον απαισιόδοξες έτσι ώστε να επιτυγχάνονται με ευκολία. Έτσι παρόλο το τσαγάκι που μοιράζει το GPASS ανακοινώνεται 0-100 το απαισιόδοξο 7.7, για το Cupra που είναι το πιο αργό της τριάδας 7.5 και για το ClioRS, που αν αυτό έχει 203 άλογα τότε εγώ είμαι ο Vladimir Putin, 6.9
Το τεστ δεν είναι Ελλάδα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα πιέζονται όπως πρέπει και όχι ανάλογα με το ποιός δεν έδωσε τα δέοντα packagesΣε τι άλλο να αναφερθώ? Στο ότι το SS είναι homologated με 95RON 180 ίππους ενώ με 98RON(100στάρα για Ελλάδα) 187ps? Στα 272Nm ροπής?
Και συνεχίζεις να έχεις αμφιβολίες?Και θες να πάμε και στο στήσιμο? Μήπως ξέρεις ότι κάποιος ΓΑΛΛΟΣ, λέγε με Alain Prost, ναι αυτός ο άγνωστος άσχετος κουλομαρίας, το έχρισε βασιλικότερο του βασιλέως το SS, βασιλιά λένε το Mini Cooper Works 211ps.....
Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις αγαπητέ, εγώ δεν εκπλήσσομαι ουδόλως καθότι τα 'χαρτιά' διαφέρουν από την πράξη....στο δρόμο δεν μπορείς να κάνεις επικοινωνιακά τρικς, αλλά εσύ όταν πιείς το τσαγάκι σου, κατέβασε το παράθυρο και πες του άλλου ότι έχεις τόσο 0-100....
Case Closed
YΓ: Έρχεται το Abarth Punto Evo, Abarth Punto Evo SS
Έρε γλέντια -
Ξερει κανεις, απ'τη στιγμη που το abarth P evo θα εχει το νεο multiair με τα 170ps, το SS ποσους ιππους θα εχει.
-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
Ξερει κανεις, απ'τη στιγμη που το abarth P evo θα εχει το νεο multiair με τα 170ps, το SS ποσους ιππους θα εχει.200 το ανέφερα κάποιες σελίδες πριν
-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
Ξερει κανεις, απ'τη στιγμη που το abarth P evo θα εχει το νεο multiair με τα 170ps, το SS ποσους ιππους θα εχει.λέγεται οτι το evo ss θα έχει 200...
-
Παίζει μήπως να είναι ο 1750 πάνω;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παίζει μήπως να είναι ο 1750 πάνω;Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση, με κάθε επιφύλαξη
-
-
Θα εχει standar τις ζαντες του SS? ή αυτο ειναι το Grande Punto Abarth Evo SS?
-
Θα εχει standar τις ζαντες του SS? ή αυτο ειναι το Grande Punto Abarth Evo SS?Αυτό είναι rendering
-
Sorry αλλα τι ειναι το Rendering?
-
1400 κυβικα με 175 και 200 αλογα καταλαβαινετε μονοισας πως ειναι παρα πολλα ασε που τα αμαξια αυτα θαναι πριονια γιατι αλλο 200 απο 1400 και αλλο 200 απο 2000 κυβικα. Μιλαω ομως και για θεμα αξιοπιστιας. Ειδατε ολοι τα Golf GT ποσο συνεργειο φαγανε με σασμαν τουρμπινες και τετοια και λογικα αμα εχεις 170 αλογα με 140 αλογα και ενα σασμανακι στα χερια του καθε ψυχακια τελος το σασμανακι.....
Εγω παντως με το abarth ειμαα παρα πολυ ευχαριστημενος σιγουρα € 20.000 για φιατ ειναι πολλα αλλα δεν αγοραζεις φιατ αλλα ενα βελτιωμενο οχημα απο τον επισημο βελτιωτικο οικο της εταιρεις σαν να παιρνεις π.χ. μια AMG (οχι οτι υπαρχει συγκριση απλα θετω ενα κατανοητο απο ολους παραδειγμα). Η μονη χαζομαρα για εμενα ειναι πς η ιδια η εταιρεια δεν στηριζει το αμαξι στην αγορα και για αυτο και τοσο λιγες πωλησεις ενω ξεκινησε δυναμικα τωρα......τιποτα. Δεν μπορει να παιρνεις αμαξι 20.000 και να σου λεει δωρο τα πατακια και το τριγωνο της κακιας ωρας, αυτά ουτε στην BMW. Εκτωση μηδεν. Σαν να σου λεει το θες παρτο δεν θες αστο. Μονο που δεν καταλαβανε οτι υπαρχει πολυς ανταγωνισμος εκει εξω ααα και φυσικα πως δεν αγοραζχεις Ferrari. Και φυσικα ο μεγαλυτερος προβληματισμος μου ειναι πως ενω το Gruppo Fiat κανει σε ολα τα οχηματα επεκταση εγγυσης στa abarth, Αποφασισε να μην κανει. Τα υπόλοιπα δικο σας συμπεράσμα!!!
Και μην ακουσω δικαιλογιες του τυπου τουρματο και τετοια γτ τα fr kai cupra εχουν 5 χρονια εγγυηση.
Fiat Grande Punto ABARTH