-
Το θέμα είναι ότι δουλεύει στην πράξη και κάνει δουλεία στα ροπάτα μπροστοκίνητα γιατί περιορίζει την υποστροφή...τώρα αν είναι θέμα marketing η ονομασία ή δεν ξέρω και γω τι άλλο ποσώς μας απασχολεί!! Άλλωστε όλοι έτρεξαν να το χρησιμοποιήσουν στα νέα τους τουρμπάκια...
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Τι χαζομ@ρες είναι αυτές που λέτε για το μιτο? Τι ηλεκτρομπλοκέ και βλ#κει%ς του μάρκετινγκ... Το ASR είναι που οι μαρκετιερς το είπανε έτσι... Το ίδιο πράγμα έχω κ στο Bravo. Αυτό που κάνει είναι να προσομοιώνει τη λειτουργία μπλοκέ φρενάροντας τον εσωτερικό τροχό. Δε μεταφέρει ισχύ στον εξωτερικό όπως το μπλοκέ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Απλα μέσα στη στροφή θα μεταφερθεί η μέγιστη δύναμη που μπορει να διαχειριστεί ο εσωτερικός χωρίς να σπινάρει. Δεν είσαι πιο γρήγορος απλά δεν έχεις το χαζοσπινάρισμα. Και άμα το παρακάνεις σου κόβει παροχή καυσίμου. Αυτα είναι δοκιμασμένα στην πράξη κ δεν τα λεω τυχαια.. Αφήστε το τμήμα μαρκετινγκ να το ονομάζει όπως θέλει.. Ας το πούνε και e-diff όπως της Ferrari........Μα φίλε μου το θέμα είναι να έχει περισσότερη δύναμη ο εξωτερικός τροχός, είτε επειδή πήρε παραπάνω είτε επειδή έχασε ο εσωτερικός ... Τώρα μπορεί να μην δουλεύει τοσο καλά όσο ένα μηχανικό μπλοκέ αλλά σαφώς δουλεύει καλύτερα από ενα απλό διαφορικό και προσωπικά για μένα αυτό μετράει άσχετα αν το λένε ηλεκτρομπλοκέ ή e diff ;h ASR ή δεν ξέρω τι άλλο ...
Μήπως όμως όλα αυτά θα έπρεπε να μεταφερθούν στο αντίστοιχο θέμα ???
-
Τι χαζομ@ρες είναι αυτές που λέτε για το μιτο? Τι ηλεκτρομπλοκέ και βλ#κει%ς του μάρκετινγκ... Το ASR είναι που οι μαρκετιερς το είπανε έτσι... Το ίδιο πράγμα έχω κ στο Bravo. Αυτό που κάνει είναι να προσομοιώνει τη λειτουργία μπλοκέ φρενάροντας τον εσωτερικό τροχό. Δε μεταφέρει ισχύ στον εξωτερικό όπως το μπλοκέ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Απλα μέσα στη στροφή θα μεταφερθεί η μέγιστη δύναμη που μπορει να διαχειριστεί ο εσωτερικός χωρίς να σπινάρει. Δεν είσαι πιο γρήγορος απλά δεν έχεις το χαζοσπινάρισμα. Και άμα το παρακάνεις σου κόβει παροχή καυσίμου. Αυτα είναι δοκιμασμένα στην πράξη κ δεν τα λεω τυχαια.. Αφήστε το τμήμα μαρκετινγκ να το ονομάζει όπως θέλει.. Ας το πούνε και e-diff όπως της Ferrari........Όχι, είναι κάτι διαφορετικό από το ASR. Το ASR κόβει το γκάζι και/ή ενεργοποιεί τα φρένα προσπαθώντας να περιορίσει το σπινάρισμα. Το EQ2 φρενάρει σε στροφή μόνο τον εσωτερικό τροχό όταν αυτός χάνει την πρόσφυσή του και έτσι εξ' ορισμού το απλό διαφορικό μεταφέρει την πλεονάζουσα ροπή στον φορτισμένο εξωτερικό που έχει πολύ περισσότερη πρόσφυση. Δεν κόβει δηλαδή το γκάζι, απλά κατανέμει την ροπή στους εμπρός τροχούς αναλόγως με το ποιός έχει περισσότερη πρόσφυση. Είναι ένα καλό σύστημα με μόνο μειονέκτημα την φθορά στα φρένα. Όπως θα σου πει και ο Νίκος120 που το δοκίμασε στην 159, κάνει θαύματα! Και όχι, το Bravo δεν έχει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Υugo σωστότατος σε όλα.
Και σωστός και υπομονετικός...αφού εξηγεί ξανά και ξανά την λειτουργία του μπλοκέ (ηλεκτρονικού) και οι απαντήσεις δίνονται για το esp...
Αλλά πολύ υπομονετικός!!!!!Ευχαριστω παιδες, απλα επεμενα γιατι ηξερα τι ακριβως κανει το ηλεκτρομπλοκε, αν δεν ηξερα δεν θα επεμενα τοσο πολυ.
Τι χαζομ@ρες είναι αυτές που λέτε για το μιτο? Τι ηλεκτρομπλοκέ και βλ#κει%ς του μάρκετινγκ... Το ASR είναι που οι μαρκετιερς το είπανε έτσι... Το ίδιο πράγμα έχω κ στο Bravo. Αυτό που κάνει είναι να προσομοιώνει τη λειτουργία μπλοκέ φρενάροντας τον εσωτερικό τροχό. Δε μεταφέρει ισχύ στον εξωτερικό όπως το μπλοκέ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Απλα μέσα στη στροφή θα μεταφερθεί η μέγιστη δύναμη που μπορει να διαχειριστεί ο εσωτερικός χωρίς να σπινάρει. Δεν είσαι πιο γρήγορος απλά δεν έχεις το χαζοσπινάρισμα. Και άμα το παρακάνεις σου κόβει παροχή καυσίμου. Αυτα είναι δοκιμασμένα στην πράξη κ δεν τα λεω τυχαια.. Αφήστε το τμήμα μαρκετινγκ να το ονομάζει όπως θέλει.. Ας το πούνε και e-diff όπως της Ferrari........
Όχι, είναι κάτι διαφορετικό από το ASR. Το ASR κόβει το γκάζι και/ή ενεργοποιεί τα φρένα προσπαθώντας να περιορίσει το σπινάρισμα. Το EQ2 φρενάρει σε στροφή μόνο τον εσωτερικό τροχό όταν αυτός χάνει την πρόσφυσή του και έτσι εξ' ορισμού το απλο διαφορικό μεταφέρει την πλεονάζουσα ροπή στον φορτισμένο εξωτερικό που έχει πολύ περισσότερη πρόσφυση. Δεν κόβει δηλαδή το γκάζι, απλά κατανμεέι την ροπή στους εμπρός τροχούς αναλόγως με το ποιός έχει περισσότερη πρόσφυση. Είναι ένα καλό σύστημα με μόνο μειονέκτημα την φθορά στα φρένα. Όπως θα σου πει και ο Νίκος120 που το δοκίμασε στην 159, κάνει θαύματα! Και όχι, το Bravo δεν έχει κάτι τέτοιο.
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον REALZEUS ειδικα στα bold. Φιλε nikolas87 η δυναμη που στερειται ,λογω φρεναρισματος του, ο εσωτερικος τροχος μεταφερεται απευθειας στον εξωτερικο, γιατι πολυ απλα ετσι δουλευει το απλο διαφορικο των αυτοκινητων μας...
-
Συγκεκριμενα υπαρχει και ενα ειδος μπλοκε ,αν δεν κανω λαθος , που λεγεται ''δισκατο'' το οποιο λειτουργει με τον ιδιο τροπο που λειτουργει και το e-dif , δηλαδη φρεναροντας τον τροχο που χανει προσφυση με καποιον μηχανισμο.
*βασικα ετσι δεν λειτουργουν ολα τα μπλοκε διαφορικα , δηλαδη φρεναροντας τον τροχο που δεν εχει προσφυση αλλα με διαφορετικους τροπους?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι χαζομ@ρες είναι αυτές που λέτε για το μιτο? Τι ηλεκτρομπλοκέ και βλ#κει%ς του μάρκετινγκ... Το ASR είναι που οι μαρκετιερς το είπανε έτσι... Το ίδιο πράγμα έχω κ στο Bravo. Αυτό που κάνει είναι να προσομοιώνει τη λειτουργία μπλοκέ φρενάροντας τον εσωτερικό τροχό. Δε μεταφέρει ισχύ στον εξωτερικό όπως το μπλοκέ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Απλα μέσα στη στροφή θα μεταφερθεί η μέγιστη δύναμη που μπορει να διαχειριστεί ο εσωτερικός χωρίς να σπινάρει. Δεν είσαι πιο γρήγορος απλά δεν έχεις το χαζοσπινάρισμα. Και άμα το παρακάνεις σου κόβει παροχή καυσίμου. Αυτα είναι δοκιμασμένα στην πράξη κ δεν τα λεω τυχαια.. Αφήστε το τμήμα μαρκετινγκ να το ονομάζει όπως θέλει.. Ας το πούνε και e-diff όπως της Ferrari........
Όχι, είναι κάτι διαφορετικό από το ASR. Το ASR κόβει το γκάζι και/ή ενεργοποιεί τα φρένα προσπαθώντας να περιορίσει το σπινάρισμα. Το EQ2 φρενάρει σε στροφή μόνο τον εσωτερικό τροχό όταν αυτός χάνει την πρόσφυσή του και έτσι εξ' ορισμού το απλό διαφορικό μεταφέρει την πλεονάζουσα ροπή στον φορτισμένο εξωτερικό που έχει πολύ περισσότερη πρόσφυση. Δεν κόβει δηλαδή το γκάζι, απλά κατανέμει την ροπή στους εμπρός τροχούς αναλόγως με το ποιός έχει περισσότερη πρόσφυση. Είναι ένα καλό σύστημα με μόνο μειονέκτημα την φθορά στα φρένα. Όπως θα σου πει και ο Νίκος120 που το δοκίμασε στην 159, κάνει θαύματα! Και όχι, το Bravo δεν έχει κάτι τέτοιο.
Ειναι ετσι ακριβως και πραγματι κανει πολυ καλη δουλεια.
Η ενσταση η δικη μου και η προτιμηση μου στο στησιμο του GP Abarth το οποιο ΔΕΝ εχει
την ηλεκτρονικη λειτουργια προσομειωσης ενος μπλοκε μεσα απο το ESP/ASR, (απλα εχει ενα οχι ιδιαιτερα ενοχλητικο ESP) εχει να κανει με το οτι ειναι τοσο καλα στημενο (πιο σφιχτο, οχι κουτσουρο ομως και με πιο στιβαρη αισθηση και πληροφορηση απο το τιμονι) ,
που ειναι εξαιρετικα δυσκολο να 'σκαψει' σε στροφη -εφοσον μιλαμε βεβαια για καποιον
που γνωριζει καποιες βασικες εννοιες σπορ οδηγησης-, και επιπλεον δεν σε κοβει, οπως κανει το μη απενεργοποιουμενο ASR της Mito. Aν εβγαινε αυτο, τοτε θα φαινοταν(?) στο επακρο η δουλεια του eq2, αυτη την στιγμη, ξαναλεω ειτε πατησεις μισο γκαζι ειτε ολοκληρο σε γλιστερη στροφη, το ιδιο πραγμα ειναι, η παροχη δεν μεταβαλλεται και σε αυτο ευθυνεται το ASR...P.S
@Yugo
Το οτι ξερεις 'ακριβως τι κανει το ηλεκτρομπλοκε'
δεν σημαινει οτι αντιλαμβανεσαι ΠΛΗΡΩΣ την οδικη συμπεριφορα της Mito, η οποια
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μονο με αυτο αλλα και το -μη απενεργοποιουμενο- ASR... -
πηγα σημερα το αμαξι για σερβις και στο συνεργειο ηταν ενα ss....
παιδια απλα το ερωτευτηκα πανεμορφο, υπεροχη η ζαντα και αρκετα πιο χαμηλο...
Η ερωτηση μου ειναι οτι το οχμα ηταν ολοκαινουργιο με ζελατινες και χωρις πινακιδες!!!
Πως εξηγειται αυτο????
Δεν λενε οτι πρεπει να το εχεις ενα χρονο ή 10.000 χλμ υποχρεωτικα για να στρωσει ο κινητηρας και μετα να το βαλεις και οτι δεν μπορεις να το παραγγειλεις απευθειας????? Αυτο πως ηταν και καινουργιο και ss????Υ.Γ. το Ss δινει επιπλεον ενα χρονο εγγυηση.
-
Καλα αυτοι που λεγανε οτι το ESP του Grande Punto ειναι υπερβολικα παρεμβατικο πρεπει να ειναι πολυ αντζαμηδες στην οδηγηση.Για να μπει το ESP πρεπει να κανεις χοντρη μαλακια.Ειτε παρα πολυ εως υπερβολικου βαθμου υποστροφη ή να φυγει ο κωλος ,ομως και παλι σου αφηνει ενα μικρο περιθωριο πριν μπει το ESP.Εγω πολλες φορες εχω μπει με τα τεσσερα και δεν εχει μπει.Γενικα αν μπει το ESP σημαινει πως εχεις χασει υπερβολικα πολυ χρονο στη στροφη , τουλαχιστον στο ESP του Grande Punto.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
πηγα σημερα το αμαξι για σερβις και στο συνεργειο ηταν ενα ss....
παιδια απλα το ερωτευτηκα πανεμορφο, υπεροχη η ζαντα και αρκετα πιο χαμηλο...
Η ερωτηση μου ειναι οτι το οχμα ηταν ολοκαινουργιο με ζελατινες και χωρις πινακιδες!!!
Πως εξηγειται αυτο????
Δεν λενε οτι πρεπει να το εχεις ενα χρονο ή 10.000 χλμ υποχρεωτικα για να στρωσει ο κινητηρας και μετα να το βαλεις και οτι δεν μπορεις να το παραγγειλεις απευθειας????? Αυτο πως ηταν και καινουργιο και ss????Υ.Γ. το Ss δινει επιπλεον ενα χρονο εγγυηση.
Mου φαινεται πως μπορεις να το παραγειλεις κατευθειαν με το SS κιτ πανω.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
P.S
@Yugo
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μονο με αυτο αλλα και το -μη απενεργοποιουμενο- ASR...Παραθετω τι εγραψα πριν
Γι'αυτο λοιπον οταν εγω δοκιμασα τη MiTo μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις απο αποψη πατηματος του γκαζιου μεσα στη στροφη και ο τροπος με τον οποιο εβαζε τη δυναμη κατω μεταφραζοντας τη σε επιταχυνση ηταν εξαιρετικος... Εγω προσωπικα δεν θυμαμαι να με κοβει εντονα το traction control σε περιπτωση που αρχιζαν να σπιναρουν και οι δυο τροχοι. Αλλωστε οταν αρχισουν να σπιναρουν και οι δυο απλα χανεις χρονο!
Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να θεωρεις οτι εσυ αντιλαμβανεσαι περισσοτερο την οδικη συμπεριφορα της MiTo απ' οτι εγω.Την οδηγησαμε και οι δυο οποτε δεν βρισκω το λογο ωστε τα παραπανω λογια μου να μην εχουν βαρυτητα εξισου με τα δικα σου. Ειπα οτι το ASR κατα την αποψη μου δεν ειναι παρεμβατικο και οτι επεμβαινει αφοτου η αυξημενη (λογω σωστης κατανομης της δυναμης) προσφυση και των δυο τροχων σπασει. Σε αλλα αυτοκινητα το ASR επεμβαινει νωριτερα, κοβοντας την παροχη καυσιμου, μολις αρχισει να σπιναρει ο εσωτερικος τροχος, στη MiTo δεν εχουμε αυτο το φαινομενο γιατι δεν αρχιζει να σπιναρει πρωτα ο εσωτερικος λογω λειτουργιας του ηλεκτρομπλοκε. Οταν λοιπον τα αυξημενα περιθωρια προσφυσης (ελεω εκμεταλευσης της περισσιας προσφυσης του εξωτερικου τροχου) χαθουν τοτε θα επεμβει το ASR.Δηλαδη θα επεμβει οταν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΣΟΥ ΣΠΙΝΑΡΟΥΝ. Οταν συμβαινει κατι τετοιο το μονο που κανεις ειναι να χανεις χρονο, αρα γιατι να μην επεμβει; Επισης ειπα οτι εγω δεν ειδα να παρεμβαινει το ASR εντονα, σε καμια περιπτωση οσο λες εσυ. Τελος εσυ πριν επαιρνες μπαλα ASR και Q2 μαζι λεγοντας οτι το τελευταιο ρυθμιζει το γκαζι ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δεν διαχωριζες οτι αν κατι σε κοβει (κατα τη γνωμη στο σωστο χρονικο σημειο και οχι εντονα) αυτο ειναι το ASR και οχι το Q2. Οσο λοιπον δικαιουσαι να λες εσυ οτι αντιλαμβανεσαι τη συμπεριφορα της MiTo αλλο τοσο δικαιουμαι να αντιλαμβανομαι και εγω που την οδηγησα. Τεχνικα μπορει να ηξερα τι κανει το Q2, πρακτικα εχεις δικιο πως δεν θα ειχα δικαιωμα να μιλαω αν δεν την ειχα οδηγησει.ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ αρα μπορω να μιλαω και για την προσωπικη μου εμπειρια. Σου ειπα παραπανω τη γνωμη μου για την παρεμβατικοτητα του ASR και διαφωνω μαζι σου.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
P.S
@Yugo
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μονο με αυτο αλλα και το -μη απενεργοποιουμενο- ASR...Παραθετω τη εγραψα πριν
Γι'αυτο λοιπον οταν εγω δοκιμασα τη MiTo μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις απο αποψη πατηματος του γκαζιου μεσα στη στροφη και ο τροπος με τον οποιο εβαζε τη δυναμη κατω μεταφραζοντας τη σε επιταχυνση ηταν εξαιρετικος... Εγω προσωπικα δεν θυμαμαι να με κοβει εντονα το traction control σε περιπτωση που αρχιζαν να σπιναρουν και οι δυο τροχοι. Αλλωστε οταν αρχισουν να σπιναρουν και οι δυο απλα χανεις χρονο!
Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να θεωρεις οτι εσυ αντιλαμβανεσαι περισσοτερο την οδικη συμπεριφορα της MiTo απ' οτι εγω. Την οδηγησαμε και οι δυο οποτε δεν βρισκω το λογο ωστε τα παραπανω λογια μου να μην εχουν βαρυτητα εξισου με τα δικα σου. Ειπα οτι το ASR κατα την αποψη μου δεν ειναι παρεμβατικο και οτι επεμβαινει αφοτου η αυξημενη (λογω σωστης κατανομης της δυναμης) προσφυση και των δυο τροχων σπασει. Σε αλλα αυτοκινητα το ASR επεμβαινει νωριτερα, κοβωντας την παροχη καυσιμου, μολις αρχισει να σπιναρει ο εσωτερικος τροχος, **στη MiTo δεν εχουμε αυτο το φαινομενο **γιατι δεν αρχιζει να σπιναρει πρωτα ο εσωτερικος λογω λειτουργιας του ηλεκτρομπλοκε.
To εχουμε,-επεμβαινει το ASR- απλα γινεται με μια μικρη καθυστερηση καποιων milisecond...To αποτελεσμα ειναι να μην μεταβαλλεται η παροχη ισχυος σε γλυστερη επιφανεια, ειτε δωσεις μισο, ειτε ολοκληρο γκαζι, αυτο ειναι κατι που συμβαινει
με την Mito και εντελει παρολο που βοηθα στην ιδανικη χαραξη τροχιας,
κοβει περισσοτερο απ' οσο θα επρεπε, κατι που δεν θα συνεβαινε αν το ASR μπορουσε
να 'αποκοπει' απο την λειτουργια του eq2...Οταν λοιπον τα αυξημενα περιθωρια προσφυσης (ελεω εκμεταλευσης της περισσιας προσφυσης του εξωτερικου τροχου) χαθουν τοτε θα επεμβει το ASR.Δηλαδη θα επεμβει οταν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΣΟΥ ΣΠΙΝΑΡΟΥΝ. Οταν συμβαινει κατι τετοιο το μονο που κανεις ειναι να χανεις χρονο, αρα γιατι να μην επεμβει; Επισης ειπα οτι εγω δεν ειδα να παρεμβαινει το ASR εντονα, σε καμια περιπτωση οσο λες εσυ. Τελος εσυ πριν επαιρνες μπαλα ASR και Q2 μαζι λεγοντας οτι το τελευταιο ρυθμιζει το γκαζι ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δεν διαχωριζες οτι αν κατι σε κοβει (κατα τη γνωμη στο σωστο χρονικο σημειο και οχι εντονα) αυτο ειναι το ASR και οχι το Q2. Οσο λοιπον δικαιουσαι να λες εσυ οτι αντιλαμβανεσαι τη συμπεριφορα της MiTo αλλο τοσο δικαιουμαι να αντιλαμβανομαι και εγω που την οδηγησα. Τεχνικα μπορει να ηξερα τι κανει το Q2, πρακτικα εχεις δικιο πως δεν θα ειχα δικαιωμα να μιλαω αν δεν την ειχα οδηγησει.ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ αρα μπορω να μιλαω και για την προσωπικη μου εμπειρια. Σου ειπα παραπανω τη γνωμη μου για την παρεμβατικοτητα του ASR και διαφωνω μαζι σου.
Δεν ειπα οτι δεν εχεις δικαιωμα να πεις την γνωμη σου, και να διαφωνεις μαζι μου, μην λες πραγματα που δεν εχω πει...
Σου ειπα οτι δεν αντιλαμβανεσαι ΠΛΗΡΩΣ την οδικη συμπεριφορα της Mito, απο την στιγμη
που δεν καταλαβες να κοβει τον ρυθμο σου, το ASR... -
P.S
@Yugo
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μονο με αυτο αλλα και το -μη απενεργοποιουμενο- ASR...Παραθετω τη εγραψα πριν
Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να θεωρεις οτι εσυ αντιλαμβανεσαι περισσοτερο την οδικη συμπεριφορα της MiTo απ' οτι εγω. Την οδηγησαμε και οι δυο οποτε δεν βρισκω το λογο ωστε τα παραπανω λογια μου να μην εχουν βαρυτητα εξισου με τα δικα σου. Ειπα οτι το ASR κατα την αποψη μου δεν ειναι παρεμβατικο και οτι επεμβαινει αφοτου η αυξημενη (λογω σωστης κατανομης της δυναμης) προσφυση και των δυο τροχων σπασει. Σε αλλα αυτοκινητα το ASR επεμβαινει νωριτερα, κοβωντας την παροχη καυσιμου, μολις αρχισει να σπιναρει ο εσωτερικος τροχος, **στη MiTo δεν εχουμε αυτο το φαινομενο **γιατι δεν αρχιζει να σπιναρει πρωτα ο εσωτερικος λογω λειτουργιας του ηλεκτρομπλοκε.
Οταν λοιπον τα αυξημενα περιθωρια προσφυσης (ελεω εκμεταλευσης της περισσιας προσφυσης του εξωτερικου τροχου) χαθουν τοτε θα επεμβει το ASR.Δηλαδη θα επεμβει οταν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΣΟΥ ΣΠΙΝΑΡΟΥΝ. Οταν συμβαινει κατι τετοιο το μονο που κανεις ειναι να χανεις χρονο, αρα γιατι να μην επεμβει;To εχουμε,-επεμβαινει το ASR- απλα γινεται με μια μικρη καθυστερηση καποιων milisecond...To αποτελεσμα ειναι να μην μεταβαλλεται η παροχη ισχυος σε γλυστερη επιφανεια, ειτε δωσεις μισο, ειτε ολοκληρο γκαζι, αυτο ειναι κατι που συμβαινει
με την Mito και εντελει παρολο που βοηθα στην ιδανικη χαραξη τροχιας,
κοβει περισσοτερο απ' οσο θα επρεπε, κατι που δεν θα συνεβαινε αν το ASR μπορουσε
να 'αποκοπει' απο την λειτουργια του eq2...Επισης ειπα οτι εγω δεν ειδα να παρεμβαινει το ASR εντονα, σε καμια περιπτωση οσο λες εσυ. Τελος εσυ πριν επαιρνες μπαλα ASR και Q2 μαζι λεγοντας οτι το τελευταιο ρυθμιζει το γκαζι ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δεν διαχωριζες οτι αν κατι σε κοβει (κατα τη γνωμη στο σωστο χρονικο σημειο και οχι εντονα) αυτο ειναι το ASR και οχι το Q2. Οσο λοιπον δικαιουσαι να λες εσυ οτι αντιλαμβανεσαι τη συμπεριφορα της MiTo αλλο τοσο δικαιουμαι να αντιλαμβανομαι και εγω που την οδηγησα. Τεχνικα μπορει να ηξερα τι κανει το Q2, πρακτικα εχεις δικιο πως δεν θα ειχα δικαιωμα να μιλαω αν δεν την ειχα οδηγησει.ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ αρα μπορω να μιλαω και για την προσωπικη μου εμπειρια. Σου ειπα παραπανω τη γνωμη μου για την παρεμβατικοτητα του ASR και διαφωνω μαζι σου.
Δεν ειπα οτι δεν εχεις δικαιωμα να πεις την γνωμη σου, και να διαφωνεις μαζι μου, μην λες πραγματα που δεν εχω πει...
Σου ειπα οτι δεν αντιλαμβανεσαι ΠΛΗΡΩΣ την οδικη συμπεριφορα της Mito, απο την στιγμη
που δεν καταλαβες να κοβει τον ρυθμο σου, το ASR...Επειδη δεν απαντας κατω απο το κειμενο μου αλλα ενδιαμεσα, εγω θα προτιμουσα να τοποθετουσες το μπλε κειμενο σου στη θεση που το εβαλα εγω, γιατι ακριβως εκει κανω σαφη τη γνωμη μου και οχι εκει που το τοποθετησες. Κλεινοντας σου λεω πως εφοσον εγω κρινω πως το ASR δεν κοβει τη MiTo, λογω των γραφομενων του παραπανω κειμενου,θα μπορουσα να σου πω οτι εσυ δεν αντιλαμβανεσαι πληρως την οδικη συμπεριφορα της MiTo, μονο που τοση ωρα δεν το λεω γιατι απλα αυτη ειναι η γνωμη σου και δεν θεωρω αλαζονικα πως εγω την αντιλαμβανομαι ΠΛΗΡΩΣ. Εχουμε λοιπον δυο γνωμες και αν εγω δεν αντιλαμβανομαι ΠΛΗΡΩΣ αλλο τοσο δεν αντιλαμβανεσαι και εσυ ΠΛΗΡΩΣ. Νομιζω λεω κατι απολυτα δικαιο.
-
@Yugo
Aπαντω σε συγκεκριμενες παραγραφους, για να ειναι φανερο που απευθυνεται ακριβως η καθε απαντηση μου.
Αμα σε ενοχλει, τα γραφω ολα απο κατω, απλα ετσι φαινεται καλυτερα η απαντηση
μου στα λεγομενα σου...
Δεν το λεω αλαζονικα, μπορει να μην ετυχε να ειχες την ευκαιρια, τις καταλληλες συνθηκες, η να μην το προσεξες την στιγμη που εγινε, γιατι αν το δοκιμασες πχ παραπανω απο μια-δυο φορες σε καμμια γλιστερη πλατεια πχ, φαινεται αμεσως... -
Το γεγονος οτι απλα για μενα μπορει να ισχυει ό,τι λεω και για σενα να ισχυει ό,τι λες δεν υπαρχει; Ντε και καλα πρεπει να μην ειδα αυτο που πιστευεις εσυ; Δεν γινεται απλα να το αισθανομαι αλλιως και να κρινω οτι ο παρων συνδιασμος ,Q2 με το παρεμβαινον οποτε χρειαζεται (κατα τη γνωμη σου) ASR, ειναι ιδανικος στο πατημα του γκαζιου στις κλειστες γλιστερες στροφες; Εγω ετσι κρινω και δεν σου επιβαλλω τη γνωμη μου, μονο που τη στηριζω 100% και δεν την αλλαζω.Εσυ συνεχισε να εχεις τη δικια σου να μην τη θεωρεις ΠΛΗΡΗ και ειμαστε νταξει.
-
Το γεγονος οτι απλα για μενα μπορει να ισχυει ό,τι λεω και για σενα να ισχυει ό,τι λες δεν υπαρχει; Ντε και καλα πρεπει να μην ειδα αυτο που πιστευεις εσυ; Δεν γινεται απλα να το αισθανομαι αλλιως και να κρινω οτι ο παρων συνδιασμος ,Q2 με το παρεμβαινον οποτε χρειαζεται (κατα τη γνωμη σου) ASR, ειναι ιδανικος στο πατημα του γκαζιου στις κλειστες γλιστερες στροφες; Εγω ετσι κρινω και δεν σου επιβαλλω τη γνωμη μου, μονο που τη στηριζω 100% και δεν την αλλαζω.Εσυ συνεχισε να εχεις τη δικια σου να μην τη θεωρεις ΠΛΗΡΗ και ειμαστε νταξει.Το ASR δεν παρεμβαινει 'κατα την γνωμη μου' μονο, παρεμβαινει επι της ουσιας,
δεν το εχω πει και αισθανθει μονο εγω αλλα και δοκιμαστες...
Οταν δεν υπαρχει σχετικη ενδειξη απενεργοποιησης μεσα στο αυτοκινητο, γραφουν οι δοκιμαστες ξεκαθαρα οτι το ASR δεν απενεργοποιειται ΠΟΤΕ, σου αναφερω προσωπικο παραδειγμα σε γλιστερη στροφη οτι δεν 'ακουει' στο τι γκαζι δωσεις αλλα το κραταει-κοβει-σταθεροποιει (παντα στην θεση D), πως μπορεις να θεωρεις οτι εχεις αντιληφθει ΠΛΗΡΩΣ
την λειτουργια των ηλεκτρονικων? -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέμα είναι ότι δουλεύει στην πράξη και κάνει δουλεία στα ροπάτα μπροστοκίνητα γιατί περιορίζει την υποστροφή...τώρα αν είναι θέμα marketing η ονομασία ή δεν ξέρω και γω τι άλλο ποσώς μας απασχολεί!! Άλλωστε όλοι έτρεξαν να το χρησιμοποιήσουν στα νέα τους τουρμπάκια...ποιοι ετρεξαν? αυτοι που το χρησιμοποιουσαν απο πριν?
αμα θες σου δειχνω το σχετικο εδαφιο στο manual του αυτοκινητου μου
-
Το γεγονος οτι απλα για μενα μπορει να ισχυει ό,τι λεω και για σενα να ισχυει ό,τι λες δεν υπαρχει; Ντε και καλα πρεπει να μην ειδα αυτο που πιστευεις εσυ; Δεν γινεται απλα να το αισθανομαι αλλιως και να κρινω οτι ο παρων συνδιασμος ,Q2 με το παρεμβαινον οποτε χρειαζεται (κατα τη γνωμη σου) ASR, ειναι ιδανικος στο πατημα του γκαζιου στις κλειστες γλιστερες στροφες; Εγω ετσι κρινω και δεν σου επιβαλλω τη γνωμη μου, μονο που τη στηριζω 100% και δεν την αλλαζω.Εσυ συνεχισε να εχεις τη δικια σου να μην τη θεωρεις ΠΛΗΡΗ και ειμαστε νταξει.
Το ASR δεν παρεμβαινει 'κατα την γνωμη μου' μονο, παρεμβαινει επι της ουσιας,
δεν το εχω πει και αισθανθει μονο εγω αλλα και δοκιμαστες...
Οταν δεν υπαρχει σχετικη ενδειξη απενεργοποιησης μεσα στο αυτοκινητο, γραφουν οι δοκιμαστες ξεκαθαρα οτι το ASR δεν απενεργοποιειται ΠΟΤΕ, σου αναφερω προσωπικο παραδειγμα σε γλιστερη στροφη οτι δεν 'ακουει' στο τι γκαζι δωσεις αλλα το κραταει-κοβει-σταθεροποιει (παντα στην θεση D), πως μπορεις να θεωρεις οτι εχεις αντιληφθει ΠΛΗΡΩΣ
την λειτουργια των ηλεκτρονικων?Λοιπον επειδη δεν αντεχω αλλο να ματαλεω ολα τα παραπανω, αυτο που σου ειπα δεν το καταλαβες. Απαξ και εχω οδηγησει τη MiTo εχω τα ιδια δικαιωματα με εσενα να κρινω την οδικη της συμπεριφορα. Αν εγω διαφωνω με εσενα στο γεγονος οτι το ASR ειναι παρεμβατικο η οχι, δεν με μειωνει ουτε δειχνει οτι εγω δεν καταλαβα κατι οδηγωντας το αυτοκινητο. Θεωρω λοιπον οτι δεν παρεμβαινει εντονα παρα μονο εκει που πρεπει και εφοσον εχει σπασει η υψηλη προσφυση (ελεω Q2) και πιστεψε με στους δρομους που το οδηγησα η προσφυση ειναι επιεικως κακη. Σου λεω λοιπον οτι εγω εχω διαμορφωσει γνωμη για το ποσο παρεμβατικο ειναι το ASR και κατα τη γνωμη μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΒΕΙ. Κανενας μας δεν γνωριζει πληρως την οδικη συμπεριφορα της MiTo, ουτε εγω, ουτε εσυ. Την τελευταια τη γνωριζουν μονο οι δοκιμαστες και οι χρονιοι κατοχοι που την εχουν παει σε πιστα. Δεν εισαι τετοιος, ουτε ειμαι. Αυτο που σου ειπα λοιπον σαν λογικος ανθρωπος ειναι οτι κραταω τη γνωμη μου, κρατας τη γνωμη σου και κανεις μας δεν τη θεωρει πληρη. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΛΗΡΗ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΑΠΛΑ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΤΟΣΟ ΑΞΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Γι'αυτο λοιπον το να προσπαθεις να μου πεις οτι η γνωμη σου ειναι ανωτερη ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Απλα διαφωνουμε, δεν εχει κανενας μας ανωτερη γνωμη απο τη γνωμη του αλλου.ΝΙΩΣΕ!!!!!!!!!!!!!!
ΥΓ: Εσυ που ισχυριζεσαι οτι εχεις αντιληφθει,** στην πραξη**, πληρως τη λειτουργια των ηλεκτρονικων, δεν ηξερες στη θεωρια οτι το Q2 δεν επεμβαινει στο γκαζι...
-
Τι χαζομ@ρες είναι αυτές που λέτε για το μιτο? Τι ηλεκτρομπλοκέ και βλ#κει%ς του μάρκετινγκ... Το ASR είναι που οι μαρκετιερς το είπανε έτσι... Το ίδιο πράγμα έχω κ στο Bravo. Αυτό που κάνει είναι να προσομοιώνει τη λειτουργία μπλοκέ φρενάροντας τον εσωτερικό τροχό. Δε μεταφέρει ισχύ στον εξωτερικό όπως το μπλοκέ γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Απλα μέσα στη στροφή θα μεταφερθεί η μέγιστη δύναμη που μπορει να διαχειριστεί ο εσωτερικός χωρίς να σπινάρει. Δεν είσαι πιο γρήγορος απλά δεν έχεις το χαζοσπινάρισμα. Και άμα το παρακάνεις σου κόβει παροχή καυσίμου. Αυτα είναι δοκιμασμένα στην πράξη κ δεν τα λεω τυχαια.. Αφήστε το τμήμα μαρκετινγκ να το ονομάζει όπως θέλει.. Ας το πούνε και e-diff όπως της Ferrari........Δεν έχει ηλεκτρομπλοκέ το μπράβο , και γενικά ο τρόπος που στρίβει το bravo δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της μίτο
-
Εγώ θα πω ότι με αυτα τα συστήματα ποτε δεν θα μπορέσει κανένας να ευχαριστηθει το αυτοκίνητο και να ανακαλύψει τα όριά του ,ειδικά σε πίστα!
-
Υugo σωστότατος σε όλα.
Και σωστός και υπομονετικός...αφού εξηγεί ξανά και ξανά την λειτουργία του μπλοκέ (ηλεκτρονικού) και οι απαντήσεις δίνονται για το esp...
Αλλά πολύ υπομονετικός!!!!!Ευχαριστω παιδες, απλα επεμενα γιατι ηξερα τι ακριβως κανει το ηλεκτρομπλοκε, αν δεν ηξερα δεν θα επεμενα τοσο πολυ.
Όχι, είναι κάτι διαφορετικό από το ASR. Το ASR κόβει το γκάζι και/ή ενεργοποιεί τα φρένα προσπαθώντας να περιορίσει το σπινάρισμα. Το EQ2 φρενάρει σε στροφή μόνο τον εσωτερικό τροχό όταν αυτός χάνει την πρόσφυσή του και έτσι εξ' ορισμού το απλο διαφορικό μεταφέρει την πλεονάζουσα ροπή στον φορτισμένο εξωτερικό που έχει πολύ περισσότερη πρόσφυση. Δεν κόβει δηλαδή το γκάζι, απλά κατανμεέι την ροπή στους εμπρός τροχούς αναλόγως με το ποιός έχει περισσότερη πρόσφυση. Είναι ένα καλό σύστημα με μόνο μειονέκτημα την φθορά στα φρένα. Όπως θα σου πει και ο Νίκος120 που το δοκίμασε στην 159, κάνει θαύματα! Και όχι, το Bravo δεν έχει κάτι τέτοιο.
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον REALZEUS ειδικα στα bold. Φιλε nikolas87 η δυναμη που στερειται ,λογω φρεναρισματος του, ο εσωτερικος τροχος μεταφερεται απευθειας στον εξωτερικο, γιατι πολυ απλα ετσι δουλευει το απλο διαφορικο των αυτοκινητων μας...
Σόρρυ που θα σε στεναχωρήσω φίλε αλλά η βασική αρχή των ανοιχτών διαφορικών είναι να μεταφέρεται το ίδιο ποσό ροπής στις 2 ρόδες Αυτό που λες εσυ είναι περιγραφή μηχανικού μπλοκέ (μήπως το μπερδεύετε με το Q2 που είναι Torsen??) και δεν γίνεται ποτέ σε ένα ανοιχτό διαφορικό!! Με το ASR-όπως το έχουν εξελίξει πλέιον-(η Alfa μπορεί να το ονομάσει όπως θέλει) είσαι πιο γρήγορος γιατί αποφεύγεις το χαζοσπινάρισμα του εσωτερικού και την επακόλουθη υποστροφή ισχύος. Αλλά είσαι πιο αργός από τον μπλοκάτο γιατί εκείνος μόνο μεταφέρει ισχύ στον εξωτερικό ενω η Mito-Bravo-Abarth απλά φρενάρουν τον εσωτερικό και το αυτοκίνητο μεταφέρει τόση ισχύ όση μπορεί να διαχειριστεί ο εσωτερικός χωρίς να σπινάρει.
Fiat Grande Punto ABARTH