-
εγω πάντως στο δικό μου αν δεν μου αρεσαν τόσο σαν σχέδιο οι 17αρες της σπορ εκδοσης χαλαρά τις άλλαζα απο 225/45/17 σε 215/55/16.. θα κέρδιζα και σε άνεση και σε επιδόσεις
18αρες ούτε στον εχθρό μου στους δρόμους που έχουμε..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
εγω πάντως στο δικό μου αν δεν μου αρεσαν τόσο σαν σχέδιο οι 17αρες της σπορ εκδοσης χαλαρά τις άλλαζα απο 225/45/17 σε 215/55/16.. θα κέρδιζα και σε άνεση και σε επιδόσεις18αρες ούτε στον εχθρό μου στους δρόμους που έχουμε..
συμφωνω φιλε οι 18αρες ειναι λιγο κουραση τουλαχιστον σε καθημερινη οδηγηση και με τις γνωστες σε ολη την αθηνα λακουβες μας, και φυσικα να βαλεις 18αρα σε αμαξι κατω των 200 αλογων δεν χρειαζεται, ανεβαζουμε διασταση για να μπορει το οχημα να μεταφερει την δυναμη του στο δρομο οχηματα αλογων 200+
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
εγω πάντως στο δικό μου αν δεν μου αρεσαν τόσο σαν σχέδιο οι 17αρες της σπορ εκδοσης χαλαρά τις άλλαζα απο 225/45/17 σε 215/55/16.. θα κέρδιζα και σε άνεση και σε επιδόσεις
18αρες ούτε στον εχθρό μου στους δρόμους που έχουμε..
συμφωνω φιλε οι 18αρες ειναι λιγο κουραση τουλαχιστον σε καθημερινη οδηγηση και με τις γνωστες σε ολη την αθηνα λακουβες μας, και φυσικα να βαλεις 18αρα σε αμαξι κατω των 200 αλογων δεν χρειαζεται, ανεβαζουμε διασταση για να μπορει το οχημα να μεταφερει την δυναμη του στο δρομο οχηματα αλογων 200+
Όντως, έτσι είναι. 18άρα ζάντα στο (πιθανό) ανερχόμενο Abarth με τον 1,8 κινητήρα που θά'χει 230-240 ίππους. Εκεί, ναι. Τώρα, πιστεύω πως το Essesse θα είχε μεγαλύτερη επιτάχυνση, άλλα και τελική αν παρέμενες σε 17άρα ζάντα. Αν και νομίζω ότι βάζουν την 18άρα ζάντα στο Essesse για look πιο πολύ, άλλα και για να φαίνεται διαφορετικό απ'το 'κανονικό' Abarth...
-
Ο χρήστης chevroletcorvette έγραψε:
Λογικα το κιτ ειναι μελετημενο και ρυθμισμενο για 18αρες.
Οποτε προς τι το διλημμα?σωστος ο φιλος 18 αρα θα σου πει βαλε για να ναι το κιτ σωστο απο εκει και περα θα στη χρεωσει αι θα σου πει τωρα κανε οτι θες αρκει να χωραει, σιγουρα η 18 αρα ειναι πανεμορφη θα κοβει λιγακι αλλα τα λαστιχα της θα ειναι πανακριβα και στην ελλαδιτσα μας θα χτυπαει παντου ασε και το πολυ χαμηλο προφιλ που προαναφερθηκε σε καθημερινη χρηση θα κουρασει απιστευτα κατα τα αλλα πανεμορφη ζαντα, προτεινω λευκη οπως στο αβαταρ μου
Άρα συμφωνείς και εσύ πως θάναι πιο γρήγορο το Essesse με 17άρες ζαντες; Εγώ τουλάχιστον έτσι πιστεύω φίλε toxotis. Καταρχάς αυτό που έγραψα πιο πάνω:
Ένας άλλος λόγος είναι ο εξής: Η Sportauto έκανε μια σύγκριση με 2 BMW M3 E46 το 2003. Η μια από αυτές φόραγε 18άρες ζάντες, και η άλλη 19άρες ζάντες. Στο τεστ 0-200 ΧΛΜ, αυτή με τις 18άρες ζάντες ήταν 1.1 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη. Σχετικά μεγάλη διαφορά.
Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Για το συγκεκριμενο θεμα εχουν σπαταληθει σε αλλο post απειρα 'σεντονια'.
Η ουσιαστικη διαφορα στις δυο αυτες διαστασεις εχει περισσοτερο να κανει
με την αποσβεση-ανεση των ελαστικων λογω ελαφρως μεγαλυτερου προφιλ
και λιγοτερο (με 200km/h σε πια ευθεια αραγε μπορουμε εμεις οι 'απλοι' οδηγοι και ποσες φορες να μετρησουμε και να αισθανθουμε τετοιες διαφορες πχ 1.1sec?)
λογω ενδεχομενης αλλαγης βηματος, (που μπορει να προκυψει δηλαδη συνολικα μια διαφοροποιηση της διαμετρου τροχων λογω διαφορετικης διαστασης) κατι που τα τελευταια χρονια και τουλαχιστον στις εργοστασιακες εναλλακτικες επιλογες δεν πραγματοποιειται...
Παραθετω ενδεικτικα εναν χρησιμο υπολογιστη διαστασεων τροχων, οπου
τοποθετωντας τις αντιστοιχες τιμες για τους τροχους που αναφερονται,
215/45/17 του GPA vs 215/40/18 του GPA SS, προκυπτει διαφορα στην διαμετρο της ταξης του 0.62% και οτι στα 70mph της πρωτης διαστασης αντιστοιχουν 70.43mph στην δευτερη,
διαφορες αν μη τι αλλο αναξιες λογου... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Για το συγκεκριμενο θεμα εχουν σπαταληθει σε αλλο post απειρα 'σεντονια'.'σεντόνια'; Τι είναι τα 'σεντόνια';
-
Για το συγκεκριμενο θεμα εχουν σπαταληθει σε αλλο post απειρα 'σεντονια'.
'σεντόνια'; Τι είναι τα 'σεντόνια';
μακροσκελείς δημοσιέυσεις
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
[Η ουσιαστικη διαφορα στις δυο αυτες διαστασεις εχει περισσοτερο να κανει
και λιγοτερο (με 200km/h σε πια ευθεια αραγε μπορουμε εμεις οι 'απλοι' οδηγοι και ποσες φορες να μετρησουμε και να αισθανθουμε τετοιες διαφορες πχ 1.1sec?)0-200 ΧΛΜ για μια προηγούμενης γενιάς M3, είναι περίπου 0-150 με 0-160 για το Abarth Essesse. Οπότε, αν το Essesse με τις 17άρες ζάντες κερδίζει μισό δεύτερο στα 0-160 για παράδειγμα, αυτό είναι μέγάλη υπόθεση.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
συμφωνω φιλε οι 18αρες ειναι λιγο κουραση τουλαχιστον σε** καθημερινη οδηγηση**
Αν θες καθημερινο αμαξι, δεν αγοραζεις Abarth SS.
Εκτος και αν μπορεις και θελεις να συμβιβαστεις.Παραθετω ενδεικτικα εναν χρησιμο υπολογιστη διαστασεων τροχων, οπου
τοποθετωντας τις αντιστοιχες τιμες για τους τροχους που αναφερονται,
215/45/17 του GPA vs 215/40/18 του GPA SS, προκυπτει διαφορα στην διαμετρο της ταξης του 0.62% και οτι στα 70mph της πρωτης διαστασης αντιστοιχουν 70.43mph στην δευτερη,
διαφορες αν μη τι αλλο αναξιες λογου...+1
-
Η πλάκα ποιά είναι; Ότι η Mito GTA, αμάξι 1,8 turbo, με 240 άλογα φοράει τις** ΙΔΙΕΣ **ζάντες με το Abarth Essesse.
-
Καθημερινή οδήγηση; Σχετικό αυτό.
-
[Η ουσιαστικη διαφορα στις δυο αυτες διαστασεις εχει περισσοτερο να κανει
και λιγοτερο (με 200km/h σε πια ευθεια αραγε μπορουμε εμεις οι 'απλοι' οδηγοι και ποσες φορες να μετρησουμε και να αισθανθουμε τετοιες διαφορες πχ 1.1sec?)0-200 ΧΛΜ για μια προηγούμενης γενιάς M3, είναι περίπου 0-150 με 0-160 για το Abarth Essesse. Οπότε, αν κερδίζει μισό δεύτερο με τις 17άρες ζάντες στα 0-160 για παράδειγμα, είναι μέγάλη υπόθεση.
Αυτη τη συσχετιση που κανεις πως την αντιλαμβανεσαι?
Καταρχας τα νουμερα 1.1sec διαφορα στα 200km/h ειναι πρωτον εικασιες, και δευτερον
δεν γνωριζουμε την διαφορετικη επιλογη της διαστασης στο παραδειγμα που αναφερεις.
Αν ισχυουν τα νουμερα, σιγουρα εχουμε αλλαγη βηματος, δηλαδη χτυπητη διαφορα στην συνολικη διασταση της διαμετρου των τροχων, κατι που στην περιπτωση μας δεν υπαρχει καν... -
τι να πω...αυτά μου είπαν αυτά μου εγραψαν και στο χαρτι της παραγγελιας...τωρα για το αν ειναι ομορφοι.... μπα...!!!! σημασια έχει ότι το αμαξι με ηλιοροφη+αυτοκολλητα+τεμπελη+ταπα+τελη ταξινομησης=20.000 ακριβως...και αναμονη μεχρι τον κοκκινο μαη...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γιατί οι after-market βελτιωτές σου έχουν test-drive?
Προγράμματα beta που διαρκούν μερικές ώρες και βλέπεις αν σου κάνει η όχι...
Πολυ σωστος ο φιλος ετσι με δοκιμαστικα προγραμματα παιρνεις μια ιδεα για το τι προκειται να γινει στο 80% περιπου......και με κοστος απο 500 - 1500 ευρω τσιμπάς κάποια αλογάκια τα ίδια με ss
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
μα επειδη ειναι τουρμπο φιλε μου θελει ιδιαιτερη μελετη.
Ποιος τα λέει αυτά??
Καμία σχέση με τα ατμοσφαιρικά που θέλουν τεράστια προσοχή στην υποπίεση για να μη πηγαίνει χειρότερα από πριν (να 'ναι καλά η τουρμπίνα).
που να δεις στα τουρμπο τι γινεται που αν δεν μπορουν να βγουν γρηγορα τα καυσαερια ζοριζουν την τουρμπινα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μα επειδη ειναι τουρμπο φιλε μου θελει ιδιαιτερη μελετη.
Ποιος τα λέει αυτά??
Καμία σχέση με τα ατμοσφαιρικά που θέλουν τεράστια προσοχή στην υποπίεση για να μη πηγαίνει χειρότερα από πριν (να 'ναι καλά η τουρμπίνα).
που να δεις στα τουρμπο τι γινεται που αν δεν μπορουν να βγουν γρηγορα τα καυσαερια ζοριζουν την τουρμπινα.
Μα ακριβώς γι' αυτό είναι το πιο απλό.Όσο πιο ελεύθερη τόσο το καλύτερο ώστε να φεύγουν πιο γρήγορα.
(χωρίς υπερβολές σε διατομή βεβαίως,γιατί μετά κρυώνουν-βαραίνουν τα καυσαέρια και καθυστερούν να βγουν)Και μία σωλήνα σκέτη,που λέει ο λόγος,να κοτσάρεις στη τουρμπίνα μια χαρά θα δουλέψει.
-
Τελικά οι 17άρες ζάντες του 500 Essesse κάνουν στο Grande Punto Abarth;
-
Τελικά οι 17άρες ζάντες του 500 Essesse κάνουν στο Grande Punto Abarth;Ναι αλλά που θα τις βρεις είναι το θέμα? Θα πάρεις 2 ΚΙΤ, γιατί χωριστά δεν πωλούνται.
Επίσης ενώ οι λευκές ΟΖ υπάρχουν σε αφθονία, για τις grigio graffite θα περιμένεις 3μηνάκι standard -
Και για να σε συμβουλέψω θα σου πω ότι να βαλεις οπωσδήποτε την 18άρα του SS Kit...
270Nm θέλουν καλό πάτημα...οι drilled δισκόπλακες θέλουν μεγαλύτερη παροχή αέρα...το αν θα γίνει κουραστικό(που δεν θα γίνει, εγώ τα ανέχομαι αρκετά και τα πιο σκληρά αυτοκίνητα βέβαια ) δεν θα οφείλεται τόσο στο προφίλ του ελαστικού αλλά στα ελατήρια του ΚΙΤ.....Βάλε ότι έχει το ΚΙΤ και μην ψάχνεσαι για αλχημείες....
-
[/quote]
-
Μπήκες στην blacklist της Αbarth
Πέρα από την πλάκα όμως αυτό μην το ξανακάνεις αν δε θες βαλβίδες και πιστόνια να γίνουν ένα..
Fiat Grande Punto ABARTH