-
αλλου πήγαινέ σορρυ
-
Ο χρήστης Al3xandros έγραψε:
αλλα τωρα ακουω ολλα αυτα οτι σπαει κανει δυχνει και δεν ξερω.
Γελας γιατι είπα βλακεια?η γιατι οντως ειναι ετσι?
Αν πας για το 'απλο' GPA και οχι για το ss, μαλλον δεν θα εχεις να φοβηθεις
για τιποτα απολυτως, παρα μονο για ελλειπη (και απειρη κατα την γνωμη μου) αντ/πευση.
Συγκεκριμενα αν δεν βιαζεσαι κιολας, τον Οκτωβρη ερχεται το GPA φρεσκαρισμενο, πιθανοτατα με το multiair (για τετοιες λεπτομερειες θα επιβεβαιωσει ο GP που ασχολειται με αυτα) και ισως με το κιτ ss απο το εργοστασιο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
για τιποτα απολυτως, παρα μονο για ελλειπη (και απειρη κατα την γνωμη μου) αντ/πευση.
Συγκεκριμενα αν δεν βιαζεσαι κιολας, τον Οκτωβρη ερχεται το GPA φρεσκαρισμενο, πιθανοτατα με το multiair (για τετοιες λεπτομερειες θα επιβεβαιωσει ο GP που ασχολειται με αυτα) και ισως με το κιτ ss απο το εργοστασιο...ευχαριστω για τις απαντησης σας
Οταν ενοεις multiair?
Και με ενδιεφεραι πολυ το ss kit και ο λογος που θα επαιρνα ενα τετιο αμαξι ειναι οτι θα μπορουσα να το βελτιωσω και να το βελτιωσω με εγγυηση!αλλα 1400κ αυτο δεν ξερω ειδα και πριν που λεγατε για ενα διαφημιστικο abarth ss που χαλασε και τετια..δεν ξερω αλλα πραγματικα ειναι απο τα ποιο ομορφα τουτου που εχω μπει!ελεγα να το παρω πρωτα απλο και μετα να του βαλω το κιτ!δεν μπορω να περιμενω μεχρι τον οκτωβρη!!
Υ.γ ο κολητος μου εχει το golf gt και εχει κανει 54.000 χιλιομετρα και δεν του εχει παθει τιποτα..
εγω εχω ενα seat ibiza formoula sport 115 hp ολοκαινουργιο απλα θέλω ποιο γρήγορο! -
Multiair ειναι το νεο συστημα αμεσου ψεκασμου της Fiat.
Για να εχεις καλυτερη πληροφορηση, καλυτερα να ρωτησεις
τον 'Giuseppe Busso', επειδη ασχολειται αρκετα με τα Ιταλικα
και μπορει να σε ενημερωσει σχετικα με ανανεωσεις και περισσοτερες
πληροφοριες που αφορουν το GPA. -
Δλδη αλλο κινητηρα πανω??και γιατι δεν το βγαλανε αμεσως αυτο??κριμας τωρα!ξενερωσα!
-
Παιδια εγω εκανα test drive το gp abarth και μου φανηκε και στηβαρο αμαξι και πολυ ομορφο και δυνατο αρκετα!!αλλα τωρα ακουω ολλα αυτα οτι σπαει κανει δυχνει και δεν ξερω... και μαρεσε πολυ και ιδικα με το κιτ ss 180hp και τους χρονους που βγαζει αλλα δεν ξερω ποσο θα αντεξει! ισως να παω σε opc αλλα σε μαυρο γιατι δεν μαρεσει τοσο σαν εμφανιση!!το μαυρο θα το μαζευει λιγο!!λοιπον φιλαρακι εγω εχω το απλο gpa 5 μηνες και ειμαι πολυ ικανοποιημενος δεν θα εχεις κανενα προβλημα αν το παρεις ο οτι εσπασε ενας κινητηρας δεν λεει κατι. Τωρα σε οτι αφορα ss εγω ειμαι ψιλοκατα να πρεσαρεις εναν 1400 να σου βγαλει 180 αλογα ενας κυριος λογος που δεν πηρα το GOLF GT με τα 170 ασε που ακουγα και τα 1000 μυρια προβληματα για το σασμαν τους. Αν τελικα δεν μπεις στην παρεα μας και παρεις opc το χρωμα ειναι ενα....ΜΠΛΕ και να σου πω το γιατι???????
- δεν ειναι της μοδας οπως το λευκο που παιρνουν ολοι τωρα και
- με το που θα σε βλεπουν στον καθρεφτη θα ξερουν τι ερχεται και τι θα επακολουθησει....
ενω εγω με μαυρο στο δρομο πρεπει να κολησω απο πισω για να ξυπνησουν οι νεοελληνες να κανουν δεξια η ναμαι κοντα τους για να καταλαβουν τι ειναι
-
xixixixi γιαυτο μετραει το μαυρο!!σου παταει ξερογκαζο ο αλλος χωρις να ξερει τι θα παθει!!
Και ασπρο δεν ειναι ασχημο..Οσο για το abarth τωρα εμενα με τρελαινει ο σχεδιασμος του αλλα επιδει με ξερω και επιδει σε ενα χρονο θα θελω παραπανω απο 155 μην σου πω και παραπανω απο 180 τοτε αν δεν τα συκωνει δεν μου κανει.. και με τρελαινει αυτο το αμαξι πραγματικα αν ειχαι κινητηρα 1600 δεν θα το σκεφτομονα θα το είχα παρει τωρα!!!και το μαυρο ειναι το χρώμα μου!
τωρα για το opc ειναι ακριβουτσικο ρε μαμοτο αυτο με βαζει σε σκεψεις!αλλα εχει κινητηρα τρελα! -
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Παιδια εγω εκανα test drive το gp abarth και μου φανηκε και στηβαρο αμαξι και πολυ ομορφο και δυνατο αρκετα!!αλλα τωρα ακουω ολλα αυτα οτι σπαει κανει δυχνει και δεν ξερω... και μαρεσε πολυ και ιδικα με το κιτ ss 180hp και τους χρονους που βγαζει αλλα δεν ξερω ποσο θα αντεξει! ισως να παω σε opc αλλα σε μαυρο γιατι δεν μαρεσει τοσο σαν εμφανιση!!το μαυρο θα το μαζευει λιγο!!
λοιπον φιλαρακι εγω εχω το απλο gpa 5 μηνες και ειμαι πολυ ικανοποιημενος δεν θα εχεις κανενα προβλημα αν το παρεις ο οτι εσπασε ενας κινητηρας δεν λεει κατι. Τωρα σε οτι αφορα ss εγω ειμαι ψιλοκατα να πρεσαρεις εναν 1400 να σου βγαλει 180 αλογα ενας κυριος λογος που δεν πηρα το GOLF GT με τα 170 ασε που ακουγα και τα 1000 μυρια προβληματα για το σασμαν τους. Αν τελικα δεν μπεις στην παρεα μας και παρεις opc το χρωμα ειναι ενα....ΜΠΛΕ και να σου πω το γιατι???????
- με το που θα σε βλεπουν στον καθρεφτη θα ξερουν τι ερχεται και τι θα επακολουθησει....
ενω εγω με μαυρο στο δρομο πρεπει να κολησω απο πισω για να ξυπνησουν οι νεοελληνες να κανουν δεξια η ναμαι κοντα τους για να καταλαβουν τι ειναι
Το ραγισμα της πολλαπλης και το σπασμενο ημιαξονιο ειναι σπασιμο μηχανης;
-
τον Οκτωβρη ερχεται το GPA φρεσκαρισμενο, πιθανοτατα με το multiair (για τετοιες λεπτομερειες θα επιβεβαιωσει ο GP που ασχολειται με αυτα) και ισως με το κιτ ss απο το εργοστασιο...Καινούριο Grande Punto Abarth; Για πες λεπτομέρειες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδια εγω εκανα test drive το gp abarth και μου φανηκε και στηβαρο αμαξι και πολυ ομορφο και δυνατο αρκετα!!αλλα τωρα ακουω ολλα αυτα οτι σπαει κανει δυχνει και δεν ξερω... και μαρεσε πολυ και ιδικα με το κιτ ss 180hp και τους χρονους που βγαζει αλλα δεν ξερω ποσο θα αντεξει! ισως να παω σε opc αλλα σε μαυρο γιατι δεν μαρεσει τοσο σαν εμφανιση!!το μαυρο θα το μαζευει λιγο!!
λοιπον φιλαρακι εγω εχω το απλο gpa 5 μηνες και ειμαι πολυ ικανοποιημενος δεν θα εχεις κανενα προβλημα αν το παρεις ο οτι εσπασε ενας κινητηρας δεν λεει κατι. Τωρα σε οτι αφορα ss εγω ειμαι ψιλοκατα να πρεσαρεις εναν 1400 να σου βγαλει 180 αλογα ενας κυριος λογος που δεν πηρα το GOLF GT με τα 170 ασε που ακουγα και τα 1000 μυρια προβληματα για το σασμαν τους. Αν τελικα δεν μπεις στην παρεα μας και παρεις opc το χρωμα ειναι ενα....ΜΠΛΕ και να σου πω το γιατι???????
Το ραγισμα της πολλαπλης και το σπασμενο ημιαξονιο ειναι σπασιμο μηχανης;
Τα καλυπτη η εγγυηση ολα αυτα??
-
Συγκεκριμενα αν δεν βιαζεσαι κιολας, τον Οκτωβρη ερχεται το GPA φρεσκαρισμενο, πιθανοτατα με το multiair (για τετοιες λεπτομερειες θα επιβεβαιωσει ο GP που ασχολειται με αυτα) και ισως με το κιτ ss απο το εργοστασιο...ευχαριστω για τις απαντησης σας
Οταν ενοεις multiair?
Και με ενδιεφεραι πολυ το ss kit και ο λογος που θα επαιρνα ενα τετιο αμαξι ειναι οτι θα μπορουσα να το βελτιωσω και να το βελτιωσω με εγγυηση!αλλα 1400κ αυτο δεν ξερω ειδα και πριν που λεγατε για ενα διαφημιστικο abarth ss που χαλασε και τετια..δεν ξερω αλλα πραγματικα ειναι απο τα ποιο ομορφα τουτου που εχω μπει!ελεγα να το παρω πρωτα απλο και μετα να του βαλω το κιτ!δεν μπορω να περιμενω μεχρι τον οκτωβρη!!
Υ.γ ο κολητος μου εχει το golf gt και εχει κανει 54.000 χιλιομετρα και δεν του εχει παθει τιποτα..
εγω εχω ενα seat ibiza formoula sport 115 hp ολοκαινουργιο απλα θέλω ποιο γρήγορο!Εγώ ανέφερα το gpa ss με το πρόβλημα,
το αυτοκίνητο δεν ήταν διαφημιστικό αλλά δημοσιογραφικό , ξέρεις τι σημαίνει αυτό??
Δεν στρώθηκε ποτέ σωστά , στο συνεργείο πήγαινε όταν γύριζε ο εκάστωτε υπεύθυνος από το ταξιδάκι του και όχι όταν έπρεπε κλπ...κοινός καμία σχέση με τον τρόπο που λογικά θα του φερθεί ο ιδιοκτήτης.
Και για να σε βγάλω από το δήλημα τα περισσότερα δημοσιογραφικά βγάζουν προβλήματα που ΠΟΤΕ δεν αναφέρονται αν τα πάνε καλά με το περιοδικό
accent έμεινε απο μοτερ
impresa από διαφορικό κλπ -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οταν ενοεις multiair?
εγω εχω ενα seat ibiza formoula sport 115 hp ολοκαινουργιο απλα θέλω ποιο γρήγορο!Εγώ ανέφερα το gpa ss με το πρόβλημα,
το αυτοκίνητο δεν ήταν διαφημιστικό αλλά δημοσιογραφικό , ξέρεις τι σημαίνει αυτό??
Δεν στρώθηκε ποτέ σωστά , στο συνεργείο πήγαινε όταν γύριζε ο εκάστωτε υπεύθυνος από το ταξιδάκι του και όχι όταν έπρεπε κλπ...κοινός καμία σχέση με τον τρόπο που λογικά θα του φερθεί ο ιδιοκτήτης.
Και για να σε βγάλω από το δήλημα τα περισσότερα δημοσιογραφικά βγάζουν προβλήματα που ΠΟΤΕ δεν αναφέρονται αν τα πάνε καλά με το περιοδικό
accent έμεινε απο μοτερ
impresa από διαφορικό κλπAυτο παλι ειναι πολυ σχετικο...
Ειναι παγια τακτικη ΟΛΩΝ πλεον των εργοστασιων να στελνουν 'δημοσιογραφικα' ή και γενικοτερα αυτοκινητα 'παρουσιασης' για test drive στις αντ/σωπειες τα οποια παρεχονται μετα απο ιδανικες συνθηκες στρωσιματος, με επανελεγχους σε πολλα πιθανα σημεια που μπορει να παρουσιαστουν προβληματα κ.ο.κ, ωστε να αφησουν την καλυτερη δυνατη εντυπωση και σε αυτους που τα παρουσιαζουν στον τυπο αλλα και στους υποψηφιους αγοραστες.
Το συγκεκριμενο γεγονος με το GPA αν και δεν γνωριζω λεπτομερειες για το πως, ποτε,
που , και γιατι επαθε οτι επαθε, δεν σημαινει αυτοματως οτι τα GPA ειναι προβληματικα, ή οτι δεν αποκλειεται να φερει ευθυνη 'Ελληνικο' χερι μηχανικου που εκανε την αναβαθμιση,
αλλα επισης πολυ περισσοτερο δεν σημαινει οτι δεν τα δοκιμαζουν και καποιοι 'δημοσιογραφοι' με ελαχιστες εως και καταστροφικου επιπεδου γνωσεις σε θεματα δοκιμων αυτοκινητων... -
Ο χρήστης chevroletcorvette έγραψε:
τον Οκτωβρη ερχεται το GPA φρεσκαρισμενο, πιθανοτατα με το multiair (για τετοιες λεπτομερειες θα επιβεβαιωσει ο GP που ασχολειται με αυτα) και ισως με το κιτ ss απο το εργοστασιο...
Καινούριο Grande Punto Abarth; Για πες λεπτομέρειες.
Kαπου διαβασα για facelift στα GP συμπεριλαμβανομενου και του Abarth οπως
επισης για ενδεχομενη προσθηκη του ss απο το εργοστασιο και οχι οπως
μεχρι σημερα σε αντ/σωπους.
Τελος καποιες φημες για προσθηκη του Multiair και στο GPA αλλα δεν ξερω
το **αν **και το ποτε.
Αυτα τα γνωριζουν καλυτερα οι δυο χρηστες που υπογρφουν με Ιταλικο ονομα... -
ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι multiair !!??
-
ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι multiair !!??http://nextbigfuture.com/2009/03/fiats- ... h-for.html
-
Αυτα τα γνωριζουν καλυτερα οι δυο χρηστες που υπογρφουν με Ιταλικο ονομα...Ποιοί χρήστες είναι αυτοί;
-
o mpouso και ο αλλος ο alba patrieti αν τα γραφω σωστα
-
ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι multiair !!??Σε γενικές γραμμές το MultiAir είναι ένα νέο σύστημα ηλεκτρουδραυλικής διαχείρισης των βαλβίδων, που ελέγχει άμεσα τον παρεχόμενο αέρα και τις καύσεις συνολίκα. Θεωρείται επαναστατική και εξίσου σημαντική όπως κάποτε υπήρξε το common-rail, που πάλι η Fiat είχε εφεύρει.
Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτού είναι η αυξημένη απόδοση κατά 10% βελτιώνοντας τη ροπή στις χαμηλές στροφές κατά 15%, μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 κατά 10-25% ανάλογα με το αν είναι υπερτοφοδοτούμενος ο κινητήρας ή όχι(στην περίπτωση του υπερτροφοδοτούμενου υπάρχει μείωση σε κατανάλωση και εκπομπές CO2 κατά 25%), μείωση των οξειδίων του Αζώτου (ΝΟχ) κατά 60%.
Ο Altavilla (CEO FPT) είπε επίσης ότι τεχνικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο να εφαρμόσουν την τεχνολογία για τους κινητήρες της Ferrari και της Maserati. Το MultiAir είναι εύκολο εφαρμόζεται σε όλους τους βενζινοκινητήρες στο μέλλον θα εφαρμοστεί και για κινητήρες ντίζελ, κατά πάσα πιθανότητα το 2011
Τα άνωθεν links είναι μερικές φωτό από την παρουσίαση του συστήματος.
Είναι σε τεράστια ανάλυση για αυτό και τις έβαλα ως links για ευκολία.
Βοηθούν στην αντίληψη περιπού του τι έστί MultiAirMultiAir Official video
Youtube VideoΗ τεχνολογία multiair έχει κοστίσει στην FPT 100 εκ. ευρώ.Συνδυάζεται μέ όλους τους τύπους καυσίμων(diesel,αιθανόλη κλπ).Θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους κινητήρες που θα κατασκευάζονται από τον όμιλο Fiat και θα χρησιμοποιηθεί από όλες τις μάρκες του.Προς το παρόν συνδυάζεται με τον 1,4TJet και με τον 0,9 turbo.Ντεμπούτο θα γίνει στη MiTo με αποδόσεις 135 (Σεπτέμβριος 2009) και λίγο αργότερα 165 και 105 ατμοσφαιρικών ίππων,καθώς και στα 500 και Panda (0,9 SEG turbo) το 2010.
H Fiat θα διαθέτει κατόπιν αδείας την τεχνολογία multiair και σε άλλους κατασκευαστές...αλλά δεν θα πουλήσει και τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας (όπως είχε γίνει με την τεχνολογία common rail),τα οποία θα παραμείνουν σε αυτήν.Οι κινητήρες multiair προς το παρόν θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις του Termoli (Basilicata) και αργότερα και της Πολωνίας,ενώ σύντομα θα είναι δυνατή η παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλιου από την Ιταλία ως την Ινδία,με παραγωγική δυνατότητα 3800 μονάδων ημερησίως,ενώ στην παραγωγή αυτή μπορούν να προστεθούν ακόμα 600.000 μονάδες το χρόνο από τα εργοστάσια του ομίλου στη Βραζιλία.
Το κόστος για έναν κινητήρα multiair σε σχέση με έναν συμβατικό,ανέρχεται για την FPT στα 500 ευρώ ανά μονάδα.Το αντίστοιχο κόστος για τον καταναλωτή θα είναι γύρω στα 1000 ευρώ.
http://www.alfisti.gr/docs/MULTIAIR PRESS CONFERENCE.GENEVA 2009.pdf
Πολύ ενδιαφέρον pdf περί MultiAir.http://v3.espacenet.com/publicationDetails/originalDocument?CC=EP&NR=2017439A1&KC=A1&FT=D&date=20090121&DB=EPODOC&locale=en_EP
European Patent OfficeOfficial Site
http://www.fptmultiair.com/ -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Προς το παρόν συνδυάζεται με τον 1,4TJetδηλαδή στα bravo που κυκλοφορούν, μιας και έχω το 150αρι 2 εβδομάδες τώρα
ο κινητήρας του έχει πάνω την συγκεκριμένη τεχνολογία?? -
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
Προς το παρόν συνδυάζεται με τον 1,4TJet
δηλαδή στα bravo που κυκλοφορούν, μιας και έχω το 150αρι 2 εβδομάδες τώρα
ο κινητήρας του έχει πάνω την συγκεκριμένη τεχνολογία??δε νομιζω να κυκλοφορουν ακομα.. οταν θα ερθουν οι multiair θα τους καταλαβουμε απο την επιπλεον ονομαστικη ιπποδυναμη σε σχεση με την μεχρι τωρα
οι 150-5 θα γινουν 165 και οι 120 θα γινουν 135
αν ξενερωσες που δεν περιμενες να παρεις τα καλυτερα μοτερ σκεψου τους κατοχους golf με τους 1.6 fsi
Fiat Grande Punto ABARTH