-
Ο χρήστης lefterisgt έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι σημερα παρελαβα το αυτοκινητο μου..........Θελω να σας πω πως ειμαστε ασχετοι..........Τα αυτοκινητα πλεον διαθετουν κινητηρες στρωμενους, αρα δεν χρειαζονται στρωσιμο και γιαυτο οι εταιρειες δεν επιβαλλουν αλλαγη λαδιων στα 1000 χλμ. Επισης δεν πηραζει που το εφεραν με το Sport Boost πατημενο γιατι δεν εχει προβλημα αρκει για αρχη να μην το πηγαινουμε στα κοκκινα (αληθεια τι γινεται οταν θελησουμε να βαλουμε το SS ?) ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΣΚΙΣΤΕ ΤΟ και ας εχει 5 μετρα στο οδομετρο!!!!!!!!!!!!! Οπως καταλαβαινετε, τα παραπανω αποτελουν αυτα που μου ειπαν στην παρουσιαση του αυτοκινητου μου!!!!!!!!!!!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!! Με την πρώτη ευκαιρία γράψε μας τα πρώτα σου σχόλια
Διαβάζοντας τα παραπάνω μόνο μια ερώτηση έχω,
ΑBarth αγοράζουν μόνο 14τράχρονα??
Δεν νομίζω γιατι σε αυτή την περίπτωση ούτε εσύ ούτε οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα είχατε δίπλωμα...
Ρωτάω γιατί τα παλικάρια εκεί μάλλον έτσι νομίζουν.... είναι τρόπος αυτός να δικαιολογίσεις το λάθος σου? πάρτο και σκίστο γιατι έτσι του έκανα και εγώ, του δικού σου αυτοκινήτου, πριν απο σένα?
'δεν εχει προβλημα αρκει για αρχη να μην το πηγαινουμε στα κοκκινα' Και ποιός σου λέει ότι δεν πήγε τα κόκκινα ?? Αφού η φιλοσοφία του είναι 'πάρτο και σκίστο'
Δεν θέλω να σε φορτίζω τώρα, ξέρω πως είναι να περιμένεις κάτι τόσο καιρό και επιτέλους να το έχεις στα χέρια σου αλλά σε αυτό στηρίζονται και αυτοί και λένε ότι λένε....
-
Αγαπητοι φιλοι σημερα παρελαβα το αυτοκινητο μου..........Θελω να σας πω πως ειμαστε ασχετοι..........Τα αυτοκινητα πλεον διαθετουν κινητηρες στρωμενους, αρα δεν χρειαζονται στρωσιμο και γιαυτο οι εταιρειες δεν επιβαλλουν αλλαγη λαδιων στα 1000 χλμ. Επισης δεν πηραζει που το εφεραν με το Sport Boost πατημενο γιατι δεν εχει προβλημα αρκει για αρχη να μην το πηγαινουμε στα κοκκινα (αληθεια τι γινεται οταν θελησουμε να βαλουμε το SS ?) ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΣΚΙΣΤΕ ΤΟ και ας εχει 5 μετρα στο οδομετρο!!!!!!!!!!!!! Οπως καταλαβαινετε, τα παραπανω αποτελουν αυτα που μου ειπαν στην παρουσιαση του αυτοκινητου μου!!!!!!!!!!!
Ρε παιδια πως θα δουλεψουν τα συνεργεια τους αμα τα στρωσετε???
-
σας ευχαριστω ολους για τις ευχες........ εννοειται βεβαια οτι θα το στρωσω. εδω εστρωσα το PANDAκι μου.....χαιρομαι που διαβαζω τις γνωμες σε αυτο το φορουμ και ετσι εχω το νου μου σε βασικα πραγματα!!!!
δεν επηρεαζομαι απο την πιθανοτητα οτι καποιος πριν απο μενα μπορει να το εσκιζε. απο την μια σκεφτομαι οτι δεν μπορει ετσι ευκολα να παθει ζημια αλλα απο την αλλη τα παιρνω με την νοοτροπια του Ελληνα πωλητη.......και αυτο γιατι μας θεωρουν στραβαδια και οτι ερχομαστε απο την Τανζανια οπου δεν ειχαμε ποτε μας αυτοκινητο!!!! Το αμαξι ειναι γαματο και σαφεστατα οι αντιπροσωποι της εταιρειας εδω, δεν ξερουν τι τους γινεται...η αλλη μου επιλογη θα ηταν να μην το παρω (ετσι οπως εχει η κατασταση στην Ελλαδα....)
και παλι σας ευχαριστω ολους! -
-
Ανεξάρτητα από τις πόρτες-καγκουρώ
τι κουκλάρα που είναι αυτό το αμάξι
-
δε νομιζω οτι οι κινητηρες ειναι στρωμενοι... αλλωστε οι κατασκευαστες στα manual μιλανε για ρονταρισμα,απλα μου φαινεται οτι εχουν βελτιωθει οι τεχνικες κατασκευης και το στρωσιμο δεν ειναι τοσο κρισιμο οπως στο παρελθον..
αν το δουμε και αλλιως, σιγα μη χαλανε βενζινη για να κανουν μια δουλεια που μπορουμε να την κανουμε εμεις..
-
ωραιες οι lsd πορτες αν και λιγο υπερβολη.......νομιζω ειναι για ιδιαιτερα γουστα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καταρχήν διαφωνώ με την ύπαρξη παρακολούθησης σύμφωνα με το σκεπτικό του ότι εφόσον δεν έχω κάτι να κρύψω, ας με παρακολουθούν. Άλλη κουβέντα αυτή όμως.Από και και πέρα, εγώ δεν κατάλαβα ότι ο αριθμός κοφταρισμάτων ( ) αφορά μόνο στην περίοδο στρωσίματος, αλλά γενικότερα μέχρι την χρονική στιγμή που θα επιλέξεις να βάλεις το κιτ (εντός της περιόδου που σου δίνουν φυσικά). Αν είναι μόνο για το στρώσιμο, μπορώ να το καταλάβω.
Αλήθεια, έχετε υπογράψει κανένα χαρτί για την ύπαρξη black box και την ενδεχόμενη άρνηση κάλυψης σε εγγύηση αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση βασιζόμενη στα δεδομένα του ρουφιάνου;
H τοποθετηση του μετρητη εχει να κανει με την εγγυηση και την εγκριση τοποθετησης του κιτ.Ο μετρητης αυτος τοποθετηθηκε για να καταλαβαινουν περι τινος οδηγου προκειται.Αυτο εχει να κανει με την προστασια της αξιοπιστιας της εταιριας. Αν ενας οδηγος πηγαινει το αυτοκινητο στον κοφτη, επανειλημενα και μαλιστα παρατεταμενα (μετραει και χρονο διατηρησης των στροφων στον κοφτη σε sec.), τοτε ειναι βεβαιο οτι θα προκληθει ζημια. Το δημοσιογραφικο PUNTO ABARTH με πληρες kit esseesse, το οποιο κανανε τεστ για τις αναγκες του περιοδικου 4τροχοι, εφτασε 33 φορες στον κοφτη με διατηρηση περιπου 5 sec τη φορα!!!!
Οριο δεν εχει αναφερθει. Σιγουρα παει βαση χιλιομετρων, και σιγουρα μεχρι το πρωτο σερβις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
σημαντικο ρολο παιζει ο χρονος. Αλλο 1sec και αλλο 3sec. και σιγουρα αν προκληθει ζημια σε μοτερ,κιβωτιο,τουρμπινα κ.α που παιζουν αμεσο ρολο, οι επιθεωρητες θα ζητησουν εκτυπωση κοφτη και τοτε....?Και επιτελους ελεος, αυτη ειναι η τακτικη της εταιριας, και δεν εχει να κανει με τον αν ειναι αξιοπιστος ο T-jet ή οχι. Εχει σχεση ομως με το κυρος της εταιριας σημερα και εποχες οπως με το Punto GT εχουν περασει ανεπιστρεπτι. Εδω και μερικα χρονια ειτε σε καποιους αρεσει ητε σε καποιους αλλους οχι η Fiat ειναι εταιρια με υψηλοτατο δεικτη αξιοπιστιας, και αν σε αυτη τη γενια μοντελων εχουν μεινει απομειναρια ταμπου απο το αγοραστικο κοινο, στις επομενες θα εχουν εξαλειφθει πληρως. Και αυτο να ειστε σιγουροι οτι θα το επιβεβαιωσουν οι πωλησεις.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Καταρχήν διαφωνώ με την ύπαρξη παρακολούθησης σύμφωνα με το σκεπτικό του ότι εφόσον δεν έχω κάτι να κρύψω, ας με παρακολουθούν. Άλλη κουβέντα αυτή όμως.
Από και και πέρα, εγώ δεν κατάλαβα ότι ο αριθμός κοφταρισμάτων ( ) αφορά μόνο στην περίοδο στρωσίματος, αλλά γενικότερα μέχρι την χρονική στιγμή που θα επιλέξεις να βάλεις το κιτ (εντός της περιόδου που σου δίνουν φυσικά). Αν είναι μόνο για το στρώσιμο, μπορώ να το καταλάβω.
Αλήθεια, έχετε υπογράψει κανένα χαρτί για την ύπαρξη black box και την ενδεχόμενη άρνηση κάλυψης σε εγγύηση αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση βασιζόμενη στα δεδομένα του ρουφιάνου;
H τοποθετηση του μετρητη εχει να κανει με την εγγυηση και την εγκριση τοποθετησης του κιτ.Ο μετρητης αυτος τοποθετηθηκε για να καταλαβαινουν περι τινος οδηγου προκειται.Αυτο εχει να κανει με την **προστασια της αξιοπιστιας **της εταιριας. Αν ενας οδηγος πηγαινει το αυτοκινητο στον κοφτη, επανειλημενα και μαλιστα παρατεταμενα (μετραει και χρονο διατηρησης των στροφων στον κοφτη σε sec.), τοτε ειναι βεβαιο οτι θα προκληθει ζημια. Το δημοσιογραφικο PUNTO ABARTH με πληρες kit esseesse, το οποιο κανανε τεστ για τις αναγκες του περιοδικου 4τροχοι, εφτασε 33 φορες στον κοφτη με διατηρηση περιπου 5 sec τη φορα!!!!
Οριο δεν εχει αναφερθει. Σιγουρα παει βαση χιλιομετρων, και σιγουρα μεχρι το πρωτο σερβις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
σημαντικο ρολο παιζει ο χρονος. Αλλο 1sec και αλλο 3sec. και σιγουρα αν προκληθει ζημια σε μοτερ,κιβωτιο,τουρμπινα κ.α που παιζουν αμεσο ρολο, οι επιθεωρητες θα ζητησουν εκτυπωση κοφτη και τοτε....?Και επιτελους ελεος, αυτη ειναι η τακτικη της εταιριας, και δεν εχει να κανει με τον αν ειναι αξιοπιστος ο T-jet ή οχι. Εχει σχεση ομως με το κυρος της εταιριας σημερα και εποχες οπως με το Punto GT εχουν περασει ανεπιστρεπτι. Εδω και μερικα χρονια ειτε σε καποιους αρεσει ητε σε καποιους αλλους οχι η Fiat ειναι εταιρια με υψηλοτατο δεικτη αξιοπιστιας, και αν σε αυτη τη γενια μοντελων εχουν μεινει απομειναρια ταμπου απο το αγοραστικο κοινο, στις επομενες θα εχουν εξαλειφθει πληρως. Και αυτο να ειστε σιγουροι οτι θα το επιβεβαιωσουν οι πωλησεις.
Λιγο επιλεκτικά δεν απαντάς ? (βέβαια, δικαιωμά σου είναι) αυτό το post είναι 5 ημερών παλαιό και 5 σελίδες πίσω....
Μια χαρά τα λέει ο Dr και καλή και η δική σου απάντηση περι χτυσίματος ενός νέου είδους αξιοπιστίας (αυτής που χρησιμοποιεί το Marketing σαν εργαλείο και όχι το R&D). Αυτά τα ξέρουμε... δεν φτάνει να είναι τίμια η βασίλισσα πρέπει .....
Καλά διάβασα παραπάνω ?
'H τοποθετηση του μετρητη εχει να κανει με την εγγυηση......τοποθετηθηκε για να καταλαβαινουν περι τινος οδηγου προκειται...οι επιθεωρητες θα ζητησουν εκτυπωση κοφτη και τοτε....?'
Τι ακριβώς εννοείς ?Αυτό που έχω να πώ εγώ είναι ότι αν θέλει να αλλάξει την αντίληψη του αγοραστικού κοινού όπως λές, δεν πρέπει να ζητά **έλεος **και ούτε και εσύ !!
Αν ο Tjet είναι αξιόπιστος ας το δείξει μόνος του χωρίς μαρκετίστικα τρικς.
Αν δεν είναι, ας κατεβάσουν το όριο περιστροφής και ας αντιμετωπίσουν το κράξιμο μετά.Αλήθεια τι έχεις να πεις για την όλη αντιμετώπιση της εδώ αντιπροσωπίας?
Οι 4Τ του έδωσαν και κατάλαβε με σχεδόν 3 λεπτά στον κόφτη -και καλά έκαναν- και για αυτό του έδωσαν και αριστείο!! Τι περίμενες να το μεταχειριστούν σαν πρωτότυπο ??? Να του χαρίσουν το βραβείο????
Άλλωστε αυτό θα πουληθεί σαν testcar και όχι σαν καινούριο. Στους υπαλλήλους της έκθεσης θα εξηγήσει κανείς την διαφορά ??
αραγε προκλήθηκε ζημία στο δημοσιογραφικό ?? Κάτι που εσύ θεωρείς βέβαιο...
Για ένα οδηγό 'με κάποιες ανησυχίες' νομίζεις ότι οι 33 φορές στον κόφτη είναι πολλές ??? Μια μόνο μέρα στην πίστα άραγε σε πόσες μεταφράζεται???
-
Κάπως έτσι γίνομαι κουραστικός, κολλημένος κτλ, αλλά τι σχέση έχει ο κόφτης με την ταλαιπωρία του μοτέρ; Κολλάω σε αυτό γιατί βλέπω να υποστηρίζεται από τον GB, χωρίς βέβαια να ξέρω τον λόγο υπεράσπισης του όλου σκηνικού. Περισσότερη ταλαιπωρία είναι η πίεση με κρύο μοτέρ, περισσότερη ταλαιπωρία είναι η επιτάχυνση με 6η και 1100 στροφές, περισσότερη ταλαιπωρία είναι το full boost. Αν το μοτέρ έχει πρόβλημα με το στροφάρισμα στον κόφτη (=το όριο στροφαρίσματος μέχρι το οποίο το μοτέρ δεν έχει πρόβλημα) τότε ο κόφτης να μπει πιο χαμηλά.
Εγώ προσωπικά προτιμώ να πάρω αμάξι από κάποιον γνώστη, που έσκιζε το αμάξι μετά από ζέσταμα, που το κρύωνε σωστά, και ας κόφτιαζε, παρά από μια κοπέλα που έβαζε μπρος και έφευγε και δεν έχει δει το μοτέρ πάνω από 3000 στροφές.
Από τα λίγα πράγματα που έχω δει, μοτέρ που δουλεύονται σωστά (και κόφτης, ναι) καίνε πολύ λιγότερα λάδια από μοτέρ που δουλεύονται σε συνεχές στρώσιμο.Αναφέρεται ότι 'μέχρι το πρώτο σέρβις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ' ο κόφτης. Πότε γίνεται το σέρβις αυτό;
Ο αγοραστής του αμαξιού ενημερώνεται γραπτώς για το data logging και τις δυνατότητες που απορρέουν από αυτό;
-
- drdino ...
O κοφτης νομιζα μπαινει σα προστασια πριν ο κινητηρας φτασει το μεγιστο ασφαλες σημειο περιστροφης.
-
-
Όσο περισσότερες οι στροφές λειτουργίας τόσο μεγαλύτερη η φθορά.
-
Kαι ακόμα περισσότερο το σκίσιμο με κρύο μοτέρ. Αυτό δεν βλέπω να θίγεται όμως.
-
Βελισσαριε και Ντινο αυτη ειναι η θεση που εχει η Abarth. Εγω γιατι θα πρεπει να απολογηθω?
Δεν συμμεριστηκα πουθενα καμια αποψη. Απλη αναφορα κανω...
Με ρωτατε, σας απαντω. Αυτο ειναι το πρωτο σκελος.Στο δευτερο σκελος περι κινητηρα.
Συμφωνω στο οτι ο κακος κατοχος μπορει να κανει κακο διχως να σκιζει το αυτοκινητο του.
Εξαλλου εγω ο ιδιος αν θυμασαι καλα ειχα ποσταρει ειδος στρωσιματος σε καποιο τοπικ(δεν θυμαμαι που), που πιο σημαντικο θεωρουσα την καθημερινη χρηση παρα το στρωσιμο.
Βεβαια απορω γιατι κανεις δεν θεωρει παραγοντα φθορας η ανελεητη επιμονη στο υψηλο στροφαρισμα με κοφτες? Αλλο το να σου ξεφυγει μια αλλαγη και να βαρεσει ο κοφτης στροφων προς στιγμην και αλλο να πιεζεις μια ταχυτητα με 5 sec κοφτη να χτυπα.
Εαν αυτο θεωρειται ιδιο εγω σταματω την κουβεντα εδω, και αναπτυξτε οτι θεωριες θελετε, δυστυχως δεν βγαζουμε ακρη... -
Εννοείται ότι δεν αφήνουμε το αμάξι να βαράει κόφτες για τόσο μεγάλο διάστημα. Εγώ στην δική μου ορολογία 'χτυπάω κόφτη' εννοώ φορτώνω 3η, 6300, 6400, κοφτης, αλλαγη στο καπάκι, φόρτωμα 4ης κλπ. Το να είσαι με τον κόφτη να βαράει και να κάθεσαι να γελάς όντως δεν λέει, όχι για το μοτέρ και μόνο, αλλά και για βάσεις μηχανής κλπ κλπ. Εξαρτάται και από το είδος του κόφτη βέβαια...
-
θα ηθελα να ρωτησω τους κατοχους gpa με 3000 σροφες και 6η ταχυτητα ποσα χιλιομετρα βγαζει?
και να ρωτησω και κατι ακομα ο κορμος της μηχανης ειναι απο χυτοσιδηρο τα πιστονια ειναι ενισχυμενα?γιατι στο in.gr γραφει τι ο κορμος ειαναι απο αλουμινιο ενω αλλου εχο διαβασει αλλα -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εννοείται ότι δεν αφήνουμε το αμάξι να βαράει κόφτες για τόσο μεγάλο διάστημα. Εγώ στην δική μου ορολογία 'χτυπάω κόφτη' εννοώ φορτώνω 3η, 6300, 6400, κοφτης, αλλαγη στο καπάκι, φόρτωμα 4ης κλπ. Το να είσαι με τον κόφτη να βαράει και να κάθεσαι να γελάς όντως δεν λέει, όχι για το μοτέρ και μόνο, αλλά και για βάσεις μηχανής κλπ κλπ. Εξαρτάται και από το είδος του κόφτη βέβαια...Και βέβαια , άλλο να κοφτάρεις με φοτρωμένη 3η και άλλο χωρις ταχύτητα...
Το θέμα είναι οτι μεγάλο μέρος του marketing του abarth στηρίζεται στη δυνατότητα του μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει SS... Σε αυτόν που αγόρασε το abarth με αυτοσκόπό τα 180hp και το λογότυπο ss μπορείς να αρνηθείς την αναβάθμιση επείδή βάρεσε 10 φορές κόφτη? είναι λογικό τώρα αυτό?
Επρεπε τότε να σου ξεκαθαρίζει η fiati οτι για να κάνεις το αυτονόητο και εν μέρη πληρωμένο από εσένα πρέπει πρώτα να περάσεις από οντισιον . -
Δεν μπορεί τα κριτήρια της Fiat για τη μετατροπή του Abarth σε SS να είναι τόσο τραγικά, δηλαδή 'από 10 κόφτες και πάνω δεν γίνεται η μετατροπή'. Προφανώς θα υπάρχουν πιο ορθολογικά κριτήρια και θέλουν να ελέγξουν αν ο οδηγός είναι τόσο μα τόσο κανίβαλος που η μετατροπή σε SS δεν πρόκειται να αντέξει με τπτ, άρα για να προφυλάξουν το κύρος τους προτιμούν να σου πουν 'ασ'το φιλαράκι, θα το ρημάξεις έτσι κι αλλιώς' παρά να βγουν οι όποιοι οδηγοί SS και να λένε για αναξιόπιστα μοτέρ.
Γιατί να μου αρέσει τόσο το Abarth όμως κάθε φορά που το βλέπω στο δρόμο κολλάω
Έχει αυτό το κάτι ρε γμτ, το σηματάκι, η κόκκινη ρίγα Abarth, οι κόκκινοι καθρέφτες και ειδικά λευκό με μαύρη ηλιοροφή...πλιτς
-
Επειδή αναφέρθηκε ότι αυτόν τον όρο-περιορισμό τον επιβάλλει η Abarth.
Η ΜΤΜ γιατί (απ' όσο γνωρίζω) δεν επιβάλλει τέτοιου είδους περιορισμούς στις βελτιώσεις που κάνει και δίνει και δυνατότητα επέκτασης εγγύησης;
Fiat Grande Punto ABARTH